2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

gunaydınlarrrr
geçmiste devam etmeden evel yazayım dedim. lakin epey uzun sayfalar

berke nin anneler gunu hediyesineee bayıldım varyaaa inanamıycaksınız :)

cumartesi benim uyuma sabahım pazar ibonun sırayla uyuyoruz daha once yazmısmıydım bilmiyorum ama.
neyse pazar sabah 7 gibi ece biraz agladı ama sustu akabinde dedim uyudu daldı tekrar saat 8,30 da tekrar fikirdanma seklinde aglama duydum kalktım artık odaya kosturuyorum berke baktım salonda tv izliyor anne ece burda gel dedi. neeee oldum nasi yani berke niye aldın naptın falan baktım o da yerde oynuyor sırıtıyor:)
meger saat 7 de agladıktan sonra berke kalkmıs almıs bunuda yatagından kucak acmıs berkeye dayanamamıs almıs ve ben uyuyayım diye beni kaldırmamıs . abi kardes oturmuslar berke cizgi film izlemis ece yerde oynamıs. o birbucuk saatte nasıl olmus ece hiç dusmemis anlamadım dusse kesin aglar yuksek sesle duyarım biizm evde odalar iç içe oyle uzun koridor falan yok yani. berke ye sordum dusmedi anne tuttum baktım diyorum dedi o kalktı ben oturttum dedi sen uyu diye dedii ayy nasıl mutlu oldumm yavrum yaa bana en super anneler gunu hediyesi bu oldu dedim uykumu almıstım epey. allah korumus tabi o arada kafa goz biryere çarpabilirdi ece feryat figanada uyanablirdim ama çok sukur olmamıs alma sen pek boyle berke dedim takip edemeyebilirsin onu beni kaldır birdaha dedim :)

ibocum da kolye almıs hediye bana melek kolyesi. sende bizim melegimizsin diyerek verdiler uçu birden tutarak çok mutlu oldum.

sabahta arkadaslarla kahvaltıya gittik ordan cici annemize ordan kayınvalde ve anneme giderek bitirdik pazar anneler gunu gezmemizi.
tabi pazar gunu sabahtan erkenden kahvaltıya falan gidebilmek için cumartesi aksam 3 saati mutfakta gecirdim yemekler yaptım ece nin çorba yogurt vs aksamdan hazırladım neyse olucak o kadar bebek ve bir buyuk çocukla yola çıkmanın bir bedeli var :))

ESRA ESRA cidden o civcivlere nasıl bakcaksın..
Aman yahodan koru yoksa ev türbeye dönecek..kaydirigubbakcemile3
Ayrıca Yaho nun halleri süper ya.. Çok estetik bir yüzü var.. delikafadulden

Esrako cidden oğlun çok düşünceli davranmış..
Ya bişey soracağım. Oğlunun yanında da Ece ni bu kadar koruyucu davranıyormusun..
Böyle olunca büyük çocuk içten içe çok üzülürmüş. Annem babam beni bu kadar korumuyor. Halbuki bebekken aynı şekilde kendilerine karşı koruyucu davranılmıştı. Ama bunu akıl edemez bir çoğu..
Nacizene önerimdi.. :kedi:

. Offf, bi kadınla mı evlenseydim ? :)))

kaydirigubbakcemile3 ben koptum buraya :))

vayyyyyy vayyy vayyyyyyyyyyyyy kı ne vayyyyyyyyyyyyyyy.. vay da vayy...

bır daa bu adamdan sıkayet et.. seni paralarımm kadın!!

he bu arada efrimm seni fillle özdeştirdim çünkü filler yeryüzünde yaşayan memelilerin en güçlüsüymüş nesli tükenmekte olan çok özel bir canlıymış bilmem anlatabildim mii:))

Sen;
na

no sun kızım...

Bana sıvrısınek ve yavrusu fotosunu koysan gene gıkım cıkmaz, ne koyarsan koy, amac annesı yavrusu teması deıl mı yanı?? ben sana yunus u koydum, sırf Yahooo mun sevımlılıgı yuzunden, yok balına etlı mıyımm.. yok kılcıklı mıyım dıe yazan sensın bacım...

teesssüüffffff ederim, o kadar odun muyuss yafff kaydirigubbakcemile

ESRA ESRA cidden o civcivlere nasıl bakcaksın..
Aman yahodan koru yoksa ev türbeye dönecek..kaydirigubbakcemile3
Ayrıca Yaho nun halleri süper ya.. Çok estetik bir yüzü var.. delikafadulden

türbe lafına bayıldım Zehra, sen cok yaşa e mı??? kaydirigubbakcemile3

ESRAKO cum,

Bence bırak ilgilensin abisi.. boylece sorumluluk almayı da ogrenır.. cocugun yaptıgını kursagında bırakmıssınn, içinden oyle gecırdıgıne emınım Berke nın..

Zehra nın dedıgı de dusundurucu acıkcası.. Berke gıbı benım de kardesımle aramda yas farkı vardı.. ıyı kotu katılmadan edemıorum..

Boyle yaparsan hem, berke ıle Ece nın arasındakı bagı da guclendırmıs olursun, kılıç bıle ayıramaz onları ileride.. bu da benden nacizane.. ki, demiş cocuk, anne gozum uzerınde ıdı dıe.. bence Berke ye bu fırsatı ver derım..

deli onlar deli sen hiçç aldırıs etmee. daha neler yahuuu ne ece erkege benziyor ne sen hamileye. goz dr una gorunsunler vallahi daha neler yahuuu

ay inanmıyorum size ne hos :) yogurt yeme yarısması ha
emekleme yarısmaları gorurduk tv de de yourt yeme yarısması hiç duymamıstım
katılsa benim ece de kesin kazanabilirdi bayılıyor ve super hizla yogurt yiyor :)
gule gule kullanın

tüm yüreği güzel anneler
iyiki varsınız iyiki hayatımdasınız
bu güzel günümüz kutlu olsun​
...

supersin canım arkadasım eline saglık resmimize bayıldım pengun aile :) sogukları sevmem bir kaplan tercih ederdim ama nankorluk yapmıyım simdi :))

Nanniler günü saçım :)

çok yakısmıs havalı olmuss gule gule kullan

beni bu kaaaa seviomus ilk anneler gunumuzde.. seneye daha cok sevecek

vallahi deminde dedim ya su kadına bakıp hamilemisiniz tekrar denirmi bakudeki hatunlar 0 bedende arada senmi siritiyorsun anlamadım :)

Tamam, işin ticari ve kapitalist yönüne takılmamak lazım ama ben zaten pırlanta set falan beklemiyordum. Doruk'un ağzından kısa bir not bile yeterliydi

hah iste bende yazdıgım mesajımda bunu anlatmaya çalısmıstım . yanlıs anlasılsım olabilirim kastım illa hediye alınması degildi. gunun anlam ve onemini hatırlatar bir cicek bir bocek bir kuçuk not. kuçuk bebekleri goturup annenin yanagın opucuk kondurma hareketi vs vs .

ay ayca icimi cız ettirdin varya yazdıgın uç tiplemeye de çok uzulurum hayatta hep. evlat sahibi olamayanlar terkedilmis bebekler ve sahit anaları ( allah dusmanıma vermesin diyorum

ne güzel bir anneler günü geçirmişsin.. ne mutlu sana esracım.. berke sorumluluk almalı filan ama ben olsam ben de senin gibi derdim heralde.

annen inanılmaz bir kadın burcu. hem keyifli hem bazen seninde yazdgın gibi bunaltıcı oluyor sanırım
aslan burcu mu annen ?
tanıdıgım en megolaman insanlar aslan çunku

ya kim yazmıs hatırlamıyormu 4 4 luk insan beklemek yanlıs sanırım.
onurç ok konuda sana çok destek çokyardımcı artık bu konudada kusuru olsun uzme kendini sadece hissettir bence beklenti içinde oldugunun belki etkili olur

vayyy vayy vayy supermisss
sırf annem bakacak organizasyonu için bile alsık mami ye kaldıki uyelik vs vs harika valla esra yaa

kızlar ben yanlısmı ifade ettim kendimi niye boyle anladınız diye geri donup kendi yazdıgımı tekrar bir okudum .

ben berkeye birsey demedimki niye aldın ettin vs tabiki yuzeysel onun yanında kırk kere tesekkur ettim aferin sana dedim vs
e her detayı bu yazımda yazmadım tabiki minik minik sunu yaptım kafasını oksadım supersin oglum vs dedim diye yazmadım sizlere.

hem tekrar etmesini istiyorum bu hareketi guzel oluyor :) hem korkuyorum hem sorumluluk vermek istiyorum hem ece için endise ediyorum
su ara sureklii tutunup kalkıyor kah dusuyor kah poposunun ustune kendini geri birakıyor sert olunca aglıyor vs
daha alnındaki morluk ve sislik yeni geçmek uzere.
ece nin kafa goz çarpmasına musade edememki sizler olsanız rahatca bırakırmıydınız ??

ece nin ne kadar korunmaya muhtc olduunun berke farkında ve surekli dile getiriyor.
yazık anne ya bak koltugun kenarında biz tutmasak burdan pat diye duser dimi ne kadar savunmasız hiçbirseyden haberi yok sen bagırsan kızsan anlamıyor sadec eaglıyor nasıl kıyıp bu bebeklere zarar verebiliyorlar vs vs surekli bu tarçz cumleler kuruyor. dusup kafasını vurunca çok uzuluyor tutmak gerektignini bilincinde. korumacı olmak derken asırı birsey yaptıgım sanmıyorum rahat bir tipimdir genelde niye boyle dusundurdum hissettirdim bilemiyorum ?

ha bu arada evrim berke yi tanımıyorsun :)) gozu uzerinde imis o kesin tamam ama eminim birçok olay yasanmıstır ece sansa dusmemisitir.

berke tv izlemez çizgi film ile transa geçer. ev yıkılsa yanında donup bakmaz boyle bir çocuktur. demek kendi aldı etti diye daha sıkı takip etti
bazen ben rica ediyorum berke tutarmısın bes dk diye bakıyorum ece ta nerde ayakta berke hiç oralı degil.

ESraaaa öyle demem benim oğlum da aslan..
Birde ben oğluna o an bunları söyledin demek istemedim.Bu düşünceler içinde olursan eğer bir zaman sonra Berke ye de yansıtma olasılığın yüksek olur.

Esrakocum..

Annadım cigerim.. :)) sonucta yasayan sensın, evlatlarını bılen sensın.. bazı ayrıntılar var kı bılınmeyınce kafada baska bır sekle sokuyor ınsan.. dogrudur, haklısın.

Yaw Eylul annelerı hındıstan cevızı verıomus bebeklerıne cok faydalı dıe.. taze sekılde alıp rendelıyolarmıs falan, bı arastırayım dedım hemen.. aldım da dun, ama arastırmamıstım.. amanınnn;

Bağışıklığı zayıflatıyor

* Hindistan cevizi yağı, hayvansal gıdalar gibi kolesterolü yükseltir ve tüm doymuş yağlar, yaşlanmayı hızlandırır.

* Hindistan cevizi yağı; doktorların 'RAS geni' olarak belirledikleri zararlı aile genlerini ortaya çıkarır ya da faaliyete sokar...

* Bu zararlı hücreler ise vücudunuzda; kalp hastalıkları, kalp krizi, kırışıklıklar ve bağışıklık sistemini zayıflatıcı et
* Bu zararlı hücreler ise vücudunuzda; kalp hastalıkları, kalp krizi, kırışıklıklar ve bağışıklık sistemini zayıflatıcı etkiye yol açan iltihaplı proteinlerin ortaya çıkmasını sağlar.

* ınsülin direncini artırarak, diyabet ve kalp hastalıkları riskini çoğaltan doymuş yağlar; hızlı yaşlanmanın yanı sıra hafızanız için de olumsuz etki yaratır. Ayrıca beyinde hatırlama ve öğrenmeyi etkileyen kimyasa
kimyasalları azaltırlar.

* Güney Carolina Tıp Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı bir deneye göre; hindistan cevizi veya soya fasulyesi yağıyla beslenen bir farede, diğer yağlarla beslenen farelere oranla daha çok iltihaplanma (inflamasyon) görüldü!

PROF. DR. MEHMET ÖZ

NOT: Yağı ağırdtr ve Karaciğeri yorar fazla yememeli. Çocuk­lara ve hastalara pek vermemeli. Damarsertliği olan­lar hiç yememelidir.

Oradakı arkadasımı da uyardım.. topıgıne yazsın uyarsın kadınları die.. hemen hemen hepsı vermeye calısıyormus...

ece nin anneler gunu hediyesi daha bomba

son iki aksamdır tekrar kesintisiz uyumaya basladı hatat oyle çok uyuduki sabah uyanmadı emziremedim saat 7,30 da ibo ve berke çıkarkende hala uyuyormus.
demekki mizildamalar hep distenmis ustteki iki dis çıktı çunku bir haftadır onun sıkıntısı vardı demekki.

bu arada cumartesi gunu ece nin dr kontrolu varmıs bizim aklımızda hep 15 mayıs olarak kalmıs o yuzden randevuyu kaçırdık bu cumartesi gotureceğiz artık.

cok ama cokk guzel bir hediye cok duygulandım

wayyyyyyyy mami bombayı patlattı super super sen o ettigin laflardan utanmalısın esracım cokta guzel jest yapmıs sana

aynen oyle evrimcim.
tanımak gerek bilmek gerek ve detaylar onemli bu tarz anlatımlarda

ha birde su var ben buyuk çocuguma sorumluluk ogreteceim diye kuçugun fiziksel zarara ugramasını goze alamam. sorumlulugu baska sekilde ogretmeyi tercih ederim.
riska giremem sonra buyuk pismanlıklar duymak var kalıcı hasar vs olur allah korusun. kendimi nasıl afederim.
kısa zamanlar haric 10 yasındada olsa çocuga çocuk emanet edilmez gorusundeyim ben.

ya bu hindistan cevizi olayıda suna benziyor
bir deli bir kuyuya tas atmıs kırk akıllı çıkararamımsmı neydi
bende abiye kuzu gibi olmiyim :))))

yani kimse aratırmamıs vs senin gibi direk vermeyemi çalısıyorlarmıs
yahu dr la ne gune duruyor tamam forumdan bilgi kullanılır elbette ama bir suzgecten geçirilir

emrah sabah 6bucuk gibi geldi 10dada ise gitti.. o gittikten sonrada valizleri yerlestirdim posetler vardı elıf getırdı benimmis actık baktık biri lcw dan tshirt anne kız olanı. anneninkinde queen kızda princess yazıo ama kızınki 2 yas yani buyuk.. ama cok guzeller. digerindede esofman takımı.megersem aramıs elıfı sormus perviinin esofman takımı varmıydı die cok guzel pembe gri cok begendim giydim sonra katladık koyduk paketine . torbalarıda karıstırmıs gibi olmayalım :)) cok sevındım ama

cumartesi gecesi gordugum korkunç ruyam

arkadaslar ruyadan anlayanlar yada dini olarak bir fikri olanlar varsa yorumlarınızı bekliyorum

kısa anlatmaya çalısayım oysa ki upuzun oyle detaylı gordumki kabus gibiydi

ruyamda evde oturuyoruz annem var ibo var ece ben vs.
bir ara annem boyle kotu kotu laflar ediyor dusmanımız gibi falan allah allah diyoum sonra bir farkediyorum o aslında annem degil. seytan cin vs aklıma ozellikle birsey getirmedim ama sonuçta kotu birsey diye dusunuyorum. (bir arkadasım israrla cin bu diye aklından geçirdinmi ruyanda diye sordu hayır yani ) neyse farkediyorum ibo diyorum bu annem degil bir hoca bulalım birseyler okutalı m gitsin bizim evimizden falan sonra bir bakıyorum ece nin yatagına oturmus annem kılıgındaki sey iste kucagında ece ikiside biryere gozunu d ikmis bos bos bakıyor deli gibi aglıyromu ece yi oldurcek o yuzden geldi ibo birseyler yap diyorum iboda tamam bakarız demiyormu her zamanki uyuz umursamazlıgı ile :)) iste bagırarak uyandım o arada ibo uyandırdı gece yarısı .
bu kadar :)
hayatımda ilk kez boyle bir ruya gordum neye yorayım bilemiyorum çok urkunçtu

Ama bak sımdı,yanlıs dusunuyorsun.. arkadas dedı kı cok faydalı, ben de bı baktım nete, gır sen de bak, faydası oku oku bıtmıoo.. doktorlarına demısler verın sevıyorsa..

Daha sonra ben derine indim, doktor makalelerını okumaya basladım.. satır aralarını yanı.. bı saglık forumuna bırı cevırı yapmıs Mehmet OZ un.. bunu cımbızlayıp ta buldum, yanı normalde her yer bangı bangır verın, kılo yapar, guclendırır falan fılan dıe yazıoo..

Ben dırek vermedım, asla arastırmadan ıcıme sınmeden hıc bır seyı Kuzey e vermem zaten, vermedım de sımdıye kadar.. doktora soranlar olmus ıclerınden koyun sutlacına falan demısler..

Yanı herkes arastırmıs ve ondan sonra vermıs.. ben de vermemıstım cunku zamanım olmadı, arastıramamıstım, sımdı oturup arastırdım.. :)) hemen çizme bizi bacımm :))

gule gule kullan pervin .
ben ece ye yazlık tshirtleri hep 2 yas olarak aldım ama hiç birini giydirip bakmadım iyimi gozume iyi gibi geldi sayet buyuk olursa yandım yani bir suru aldım hiç dusunmeden.
sen denedinmi buyuk diyosun ? goz kararımı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…