bilmiom evrimim acaba bende mi var yoksa ondamı anlamadım aslında gelip yaşantımızı görsen öle kavgalı değiliz tartışmıoruz hatta ben gökhanı hiç alttan aldığını bilmem ben surat yapınca gökhan daha fazlasını yapar ama şimdi bana çok ılımlı davranıo bilmiom bekletilerim başka türlümü bilmiorum bugün ne güsel konuyu açtı cvp bile vermedim neden böle olduğumu bi derdimin mi olduğunu sordu şöle bakıorum sürekli azarlıyarak konuşuosun filan dedii hatta asla yapmam gökhan şaka yaparken asla terslemem bugün musti kucağında şakayla geldiler yanımaa gel anneni dövelim bize nie böle yapıo filan dedi bende üff hadi hazırlanında gidelim şakanın sırasımı filan dedimm aslında böle olunca onuda kırıorum öfff çok doluyum çokk...Gokhan ıle konusman ıyı olacak.. bu boyle nası gıdecek be yavrumm.. habıre ıcıne atıosun, sana bısı olacak dıe korkuyorum..
valla aynen öle sibelcim kendime yapıom kimsede anlamıo bunu az kaldı biraz zmn geçsin düzelirim ama resmen kendimi bunalıma girmiş gibi hissediyorumakannehircanım ya dikkat et kendine boşver sen kimseyi takma kafana önemli olan musti ve karnındaki bebeğin biliyorsun çocuklar annelerin üzüntülerinden sıkıntılarından çok fazlasıyla etkileniyorlar...... sen iyi olacaksınki onlar da iyi olacaklar.... bak kiloda verdim diyorsun az buz değil yani 4 kilo vermişsin toparla kendini canım ne yapacaksın sakinleştirici ilacı olsa bile insanı uyuşturmaktan başka birşey değil ömür boyu o ilaçları kullanamayız ya kendi hayatımızın ilacı kendimiz olacağız..... sıkma canını oldumu takma kfana kim ne yaparsa yapsın boşver herkesi olduğu gibi kabullenmekten başka birşey gelmiyor elimizdenboshayallersmile
Bende duygu seli yasadigim bi anda yazdigim anneler gunu yazimi paylasiyim sizlerle..face e de koydum dun..
« Anne » ne demekmis?
« Anne », ne kadar güzel bir sözcükmüş, çok yakin bir zamanda bunu ben de duyacağım canlı olarak, şimdilik ga ga, nen nen gibi hecelerle anlaşıyoruz, bu bile güzel…
Hayatim birden 08.08.09 tarihiyle saat 05.40 ‘da değişti. Teoman’dan öncesi (TO), Teoman’dan sonrası (TS)..O ana kadar bu kelimenin gerçek anlamını bilmediğimi fark ettim..Yaşadıkça öğrendiğim bir şey.. “Anne” ne demek? Ben her gecen gün bunu öğreniyorum.
Anne; günler, haftalar, aylardır suren uykusuzluğa rağmen yinede sabahın 5’inde seninle oynamak isteyen bir çift ele eslik etmekmiş, 1 saat sonra o uyuduğunda uykusuz bir şekilde ise gitmek için yine de hazırlanabilmekmiş, sabretmeyi öğrenmekmiş, hayatındaki tüm bencilliklerden arınmakmış, hayatinin merkezine o küçücük cani koymakmış, attığın her adımda ilk önce onu düşünmekmiş, tam sofraya otururken o ağladığında tabağındaki sıcacık yemeği bırakıp önce onu doyurmak, o doyduktan sonra o buz gibi yemekten bile zevk alabilmekmiş, kendin için alışverişe her çıktığında eve sadece ona ait torbalarla geri dönmekmiş, süpermarkette ilk önce onunla ilgili reyonlara gitmekmiş, o her öksürdüğünde senin ciğerinin acımasıymış, isten koşa koşa çıkıp tüm yorgunluğuna rağmen onu kreşten almaya gelmekmiş ve evde ta ki o uyuyana kadar yine yorulmadan mesai yapmakmış, sonsuz bir özveriymiş, herkes anne olamazmış, istemeden hazır olmadan yapılamazmış, o minicik el yüzüne sevgiyle dokunduğunda o an zamanın durmasıymış, onunla yaşadığın her ilkin, ilk hecenin, ilk donusun, ilk adimin paha biçilmez olmasıymış, o uyurken nefesini dinlemekmiş, oynarken oyuncakları mama sandalyesinden her yere atışında her seferinde bıkmadan tekrar eline vermekmiş, belki de sana çok saçma gelen bir şeye onun çığlık atarak çok sevinişinde, senin de onunla birlikte gülümsemenmiş ellerini onun gibi alkış yapmanmış, hayatta dokunamam dediğin çişinden kakasından terinden sümüğünden salyasından tiksinmemekmiş, birinin yemek yedikten sonra geğirmesine, kaka yapmasına bile sevinmekmiş, kendi saçını taramaya halin kalmasa bile her sabah onu kreşe gitmeden süsleyip püslenmekmiş, kendi geleceğinde önce onun yerini düşünmekmiş, elinden her saniye fotoğraf makinesinin düşmemesiymiş, haftada bir usanmadan acile gitmek saatlerce orada bekleyebilmekmiş, eczacıyla kanka olmakmış, arkadaş sohbetlerinde saatlerce ondan bahsetmekmiş, her kıyafetine uygun emzik almakmış, kendi annenin ve diğer tüm annelerin gerçekten değerini anlamakmış, kısaca yasamadan lafla tarif edilen bir duygu değilmiş, miş miş miş…Daha yaşayıp öğreneceğim çok “miş” olacak bu zor ama güzel görevde…
Bana bu muhteşem duyguyu yaşattığı ve “anne’ kelimesinin gerçek anlamını öğrettiği için oğluma çok teşekkür ederim… İyi ki varsın annecim, iyi ki benim bebeğimsin, Allah sana bir omur boyu sağlık ve mutluluk versin…
Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun…
ben o olaya geçemedim. daha doğrusu geçmek istemedim. ne kadar çok anne sütü alırsa o kadar iyi gibi geliyor ne bilim. emiyorken emsin diyorum. zaten gündüzleri doğru düzgün emmiyor artık yiğit çok az emiyor. emse de sütüm az oluyor. bari gece emsin ben kalkmaya razıyım napim. alıştım zaten.
Hayat sonunda üst dislerini cikarmayi basardi..simdi elime geliyor disleri..gercekten cok zor ve uzun sürüyor dis cikarmasi..
Bu da bizim anne kız cicilerimiz :))
Benim anneler günüm annemle ve temizlikle uğraşmakla geçti annem gelip özdeye baktı bende temizlik yaptım.. Deniz gelince dedimanneler günümü kutlamadın diye önce dedi sen benim annem misin? ohaoldumsmile Sonrada bak karpuz seviyorsun diye 10 kg lık karpuz aldım 20 lira verdim bundan iyi hediye mi olur dedi :mymeka:
Azz sonra geliyorum bekleyin beni :))
pazar sabahı 66,8 i gormustum ve acıkbufe kahvaltıda aykırı birzerre agzıma koymamıstım ve mutlu gururlu idim. taki ece nin cici annesine gelene kadar ilk kez geldiniz yemiycenmi diye diye banaresmenn zorla rizam disinda 3 adet z yaglı dolma ve bir adet sigara boregi yedirdi
ya hemenmi tartıya yansır bu saah 77,4 yuh yani oncacık seyy oysaki ne hevesliydim hemen bugun ticker imi dgistireceğim dye
bu arada bir itiraf ticker ların pin kodu ile duzeltme yapınca otomatik burda duzeldigni bilmiyordum ben surekli degistirip kontrol panele yapıstırıyorsunuz sanıyordum :))
ah sorma canim..spora basladim baslayali ben hic kilo veremiyorum sanki...55 i gördüm ama hala 54 olamadim..seninde adet öncesi sisilik felan olabilir belki..esra bu 66 mi yoksa 76 mi?? arada cok fark var...pazar sabahı 66,8 i gormustum ve acıkbufe kahvaltıda aykırı birzerre agzıma koymamıstım ve mutlu gururlu idim. taki ece nin cici annesine gelene kadar ilk kez geldiniz yemiycenmi diye diye banaresmenn zorla rizam disinda 3 adet z yaglı dolma ve bir adet sigara boregi yedirdi
ya hemenmi tartıya yansır bu saah 77,4 yuh yani oncacık seyy oysaki ne hevesliydim hemen bugun ticker imi dgistireceğim dye
bu arada bir itiraf ticker ların pin kodu ile duzeltme yapınca otomatik burda duzeldigni bilmiyordum ben surekli degistirip kontrol panele yapıstırıyorsunuz sanıyordum :))
ah canim...hadi sen hamilesinde bana ne oluyor acaba..adami bogacagim resmen..ne yapsa batiyor bana..sürekli erestirip duruyorum..cogununda gereksiz oldugunu bildigim halde kendime engel olamiyorum..eminimki seninki hamileliktendir..biliyorsun bütün hormonlarin alt üst oldu..bak kocan gidince daha cok özlersin..o yüzden bu günlerin tadini cikarmaya bak..benimki sadece delilikten..depresyonami girdim ne??kaydirigubbakcemile3 ben böyle sinirlenince esim diyor yine yaklasti reglin diye..kaydirigubbakcemile3adam artik gelmesinden korkar oldu..kaydirigubbakcemile3bilmiom evrimim acaba bende mi var yoksa ondamı anlamadım aslında gelip yaşantımızı görsen öle kavgalı değiliz tartışmıoruz hatta ben gökhanı hiç alttan aldığını bilmem ben surat yapınca gökhan daha fazlasını yapar ama şimdi bana çok ılımlı davranıo bilmiom bekletilerim başka türlümü bilmiorum bugün ne güsel konuyu açtı cvp bile vermedim neden böle olduğumu bi derdimin mi olduğunu sordu şöle bakıorum sürekli azarlıyarak konuşuosun filan dedii hatta asla yapmam gökhan şaka yaparken asla terslemem bugün musti kucağında şakayla geldiler yanımaa gel anneni dövelim bize nie böle yapıo filan dedi bende üff hadi hazırlanında gidelim şakanın sırasımı filan dedimm aslında böle olunca onuda kırıorum öfff çok doluyum çokk...
hatta geçen gün bişi oldu ama sakın gülmeyinn ben ilk defa hamile kalmıom ama bunda çok tuaf geçiriorum çok asabi ve sulu göz oldum geçen nevresim takımını değiştireceğim düğmesi koptu takarken gerçekten oturdum ağladım şimdi niye koptu oturup bunumu dikecem filannn diee resmen yırtındım ama sonra kendimi çok rahatlamış hissettim bu sefer ki gittiğimde dr ye sölicem durumumu bakalım o nedicek
valla aynen öle sibelcim kendime yapıom kimsede anlamıo bunu az kaldı biraz zmn geçsin düzelirim ama resmen kendimi bunalıma girmiş gibi hissediyorumakannehir
kabiz mi?? kakasi katiysa aciyordur belki..ya da karni felanmi agriyor..ben kücükken ka.. gelince hep karnim agrirdi..belki eceninde öyledir..ece yıne her kka yaptıgında aglıo napcaz bilmemm.. huymu edindi naptı???
Yemek yemeyı cok sevme olayından vazgecmek lazım.. bu konuda kendımı telkın etmeye calısıyorum.. tamam yemek yenmelı ama doymak ıcın degıl.. vucut ıcın degerlı - gereklı olanı yemelı.. mesela çok sevılen ketcap ın vucutta cıddı bır toksın olusturdugunu yenı ogrendım ben... ve vucutta olusan toksınler yuzunden yaglarımızı yakmakta zorlandıgımızı..
karın bolgesındekı yagların dırek damar tıkamaya neden oldugunu..
asıtlı ıceceklerın kemıklerımızı erıttıgını.. vs...
yani bilinçli yemek yeme alıskanlıgını beyine ikna etme çabalarına gırıyorum bugunlerde.. acıktıkca sapıklar gıbı o bu su degıl de.. bugun vucuduma ne gırmedı.. ha meyve, yok bıraz yesıllık, ya da bır avuc badem fındık.. bunları dusunerek yemek en dogrusu..
ben hamılleıkten sonra yemek yeme alıskanlıgın cok bozulduguna kannaat getırdım.. ozellıkle tatlı seyler yememe hususum tamamen alt ust oldu..
bır de dısarı cıktıgım zaman illa bısı yemek ıstıyorum.. bu da ıyı bı alıskanlık deıl, bu da hamılelıkten kaldı.. ınsan abuk sabuk olan herseye cok cabuk alısıyor..
du bakalım.. algılıyorsam ikna olacagım demektır.. basladım yavas yavas..
sanirim evet guctende dustum biraz..ama mesla gecen gun hamsi yaptim ya, onceden hupletirdim 5-6 tane zor yedim yagli geldi, dun yemege ciktik yine oyle..yani tatli falanda istemiyorum artik..
öyle zehracım yaa.. allaha şükür kısacık sürdü. yoksa halim harapmış.Hadi gözün aydın canım ya..
Cidden alışkın olsanda olmasanda çok zor eşinle dargın olmak..
Hep gülelim hep sevelim sevilelim.. Şunun şurası kaç sene birlikte yaşayacağız dünyada..
SAyılıı günleride dargın geçirirsek bu hayatın ne tadı kalır ki.. opuyorumnanaktan
teşekkür ederim esracım. ben de benzer şeyler denemiştim pek yememişti ama ara ara denemeye devam etmek lazım. bakalım yarın ben de katıştırayım. bu kadar çeşidi bol koymuyordum.canım normalde tavuk yada kıymalı donusumlu yapıyodum ama yahya nın zehilenmesi sonucu dra da sordum tavuk sart degilmis
sadece kiymalı yapıyorm
ece ye ozelkasaptan kiyma alıyouz bonfile den çektirip sanırım 3 kere çekiyor kasap
soguk suda tahta kasık tersi ile kiymayi eziyourm sonra mevsim sebzesi ne varsa
mesela dun yaptıgım anlatayım
biraz ispanak kabak maydanoz bezelye fasulye haslanmıs dıs zarı alınmıs nohut kırmızı mercimek biraz pirinc bazen bulgur pirinc yerine patates havuç vs vs elime ne geçerse iste kuçuk kuçuk dograyıp birsaate yakın pisiriyorum sonra rondo dan geçirip içine birtatlı kasıgı irmik atıp bide biraz sızma zeytinyagı bes dk daha pisiriyorum ve bunu yiyor ece
bazende enginar olunca evde enginar koyuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?