Balık gibi bu kız ya cok güzel, gerçekten bir içim su, her hali cok güzel. Allah nazarlardan saklasın. abi de gerçekten çok seviyo belli. Kıskanmıyo mu Esra??
evet birtek seslendiğimizde bakmıyor diğer herşeyi normal uzanamadığı bişeye ulaşmak camdan bakmak için sandalyesini sırtlanıyor taşıyor üstüne çıkıyor yapacağını yapıyor çak deyince elimize çakıyor tos yapıyor abisi top atınca oda atıyor birde 4 aylık bebeğim var yanına yatırıp gözlüyorum sarılıyor öp deyince canı isterse öpüyor bilmiyorum bana yok gibi geliyor ama mafoldumben
tatlım başka bir doktora daha göstermelisin acilen. doğduğunda işitme testi yaptırmış mıydın? sonucu bize de yaz lütfen...
pervinim ben bi gitmek istiyorum bu kadına yaho sünnetten beri bi hallerde
sürekli korku vs içerisinde bi göstermek istiyorum bu kadınla tanışmak istiyorum kitaplarını okudum
seviyorum bu kadını
bende dün sipariş ettim esra idolüm oldu bu aralar, hızlıca okuyacağım. 2 ay sonra sünnet olacak alperen'de, yaho küçüktü çok, hatırlıyor olabilir mi? travma yaratmaması için ilk 1 yıl içinde olun demişti doktorumuz.
manyak kaydirigubbakcemile3 çatladım gülmekten kaydirigubbakcemile3
Doruk'a hamile miyim diye kan testi yaptırıcam. Çok sevdiğim kadın bi dr vardı İst'da, ona gittim. Kadın önce bilgilerimi aldı, işte SAT nedir, nasıl korunuyorsunuz vs. Korunma kısmına gelince aklıma gelmedi, dışarı takılıyoruz ama bilimsel adı nedir, düşündüm düşündüm, "eşim dışarı boşalıyo" dedim (çok af edersiniz) kaydirigubbakcemile3 ohha di mi! Kadın da güldü, geri çekme yani, dedi. Hah, dedim aradığım buydu ama iş işten geçti. Eve geldim Onur'a anlattım. İyi ki sadece yöntemi söylemişsin, nereye olduğunu söylememekle iyi yapmışsın Burcu, dedi kaydirigubbakcemile3 hala gülerim
ilahi burcu çok güldüm.
Bugün spiral takmaya gittim öz geçmiş aldı polikistik over olduğumu özdeye 2. aşılama sayesinde kavuştuğumu ve eskiden beri kendi haline bıraktığımda 6 aya varan gecikmelerim söktürücüler sayesinde olduğumu anlattım benden dr. onayı olmadan takamayacağını söyledi..
Doktorumu aradım o da hastalığım yüzünden hapın benim için daha iyi olacağını söyledi ama emzirirken kullanamayacağımı söyledi bazıları problem olmaz bazıları olur diyor şimdi ben hap kullansam mı kullanmasam mı? Geriye bir yöntem kalıyor ama diğer yöntem bizi en başından sarmamıştı zaten hiç sevmedik! Ne yapacağım ben şimdi ya??
geri çekme yöntemi le alperen'e hamile kaldığımı söylesem özlem? nasıl oldu anlamış değiliz. hala aynı yöntemi kullanıyoruz. hap iğne beni iyice frijit yapıyor, diğer yöntemi de sevmiyoruz. geriye bitek bbu kalıyor.
cok dogru en kotu karar bile kararsizliktan iyi..bende buaralr bi delilik yapsam tatile arilmadan isi biraksam diye dsunmuyor degilim, maddi olarak sarsilicaz, kenarda acik birikmis var bi iki ay issiz idare ederim ama fazla degil, trye gelip temmuz ortasi, eylulede isleri kabul etsemmi hemen diye dusunmuyor degilim..dayanamiyorum artik cok sature olmusum, hergun olum gidiyor eve donus yolunda neseleniyorum sonra ertesi sabah aklima geliyor, afaganlar basiyor...
nurdan bi gelsen cok rahatlayacaksın bence, tatile ayrılmadan ver gitsin istifanı burda medikal sektöründe seni havada kaparlar. daha önce tıbbi mümessillik yapmıştım. yurtdışı tecrüben sayesinde cok iyi paralar kazanabilirsin sen görüştün biliyosundur zaten.
Bu OTİZM KONUSU kafamı çok bulandırıyordu. Doruk da hem el hareketlerini yapamıyor diye, hem de daha sağlam bilgi almak için bir pedagoga götürme kararı almıştık Onur'la. Psikolog bir arkadaşıma danıştım. O da bana araştıracağını söyledi. Bu arada Doruk'ta müthiş gelişmeler başladı. Kendinin çıkarabildiği sesleri biz söylediğimizde tekrarlıyor, alkış yapabiliyor ve bizim 1-2 hareketimizi tekrarlamaya çalışıyor. Ama yeni seslere karşı çok açık değil, sadece onun çıkarabildiği birkaç sesi tekrarlayabiliyor.
Bu arada arkadaşım aradı ve birini önerdi, ben de şimdilik vazgeçtiğimizi, Doruk'un yapabildiklerini sıraladım. ÖNEMLİ OLAN farkındalık düzeyi imiş. Yani seslenildiğinde tepki veriyor mu, odaya biri girdiğinde farkına varabiliyor mu? Dedim onlar had safhada. Evin en uzak odasından bir ses çıksa bizimki hemen kulak kesiliyor. Ya da acaba napıyor diye kafayı hafifçe uzatsak anında dönüyor olduğumuz yöne. Zaten kucak kuşu, iletişim kurmaya çalışıyor. Bunları da söyleyince "çok güzel" dedi arkadaşım. Kendi de özel eğitimde otistik ve down sendromlu çocuklarla çalıştı yıllarca. Ben gene de adını aldım o dediği pedagogun. Gerçi şu anda unuttum da :) Öğrenebilirim her an :)
offf burcu, araştırıyorum yok bişey diyorum sonra obsesiflikten yine aklıma düşüyor. bizde de taklit yoktu düne kadar. dur babası dur dur yapmaya başlamış sabah yaparak uyandı çıldıracaktım sevinçten bende teknik bi sorun varmış demek ki öğretememişim. ananesi öğretmeye başlamış. şimdi el sallar gibi yapıyor yukarı aşağı ama şimdi de buna taktım otistik çocuklar aşağı yukarı yaparmış acaba yeni öğreniyor diye mi tutturamıyor. bişey yok hissediyorum ama kafama da takılıyor işte. çevreyle çok ilgili odaya biri girsin kedi gibi kepçe kulaklarını dikiyor sıpam. hep kucakta olmak istiyor. hemen ellerini uzatıyor beni alın diye. mesela son zamanlarda kucağıma alıyorum işaret parmağıyla gitmek istediği yeri gösterip yada almak istediği şeyi ve ve diyor. babasına bilerek her gördüğünde baba diyor. 2 gündür dedesine de baba diyormuş :) eminim doruk'ta da bişey yok. iyi gözlemleyen aileler 9. ayında teşhis ettirebiliyormuş. pervin 14 demişti sanırım ama 9. ayda anlaşılır demişti doktorumuz. pedagoga yönlendirmemi gerektirecek bir durum yok alperen'de çevresiyle çok iligi demişti. uzun oldu sıkılırsan okuma tatlım :)
ben kuzey e 10.ayına gırdı dıyecegım ıkı gun sonra.. 5 agustos dogumlu olduugnu varsayarsak.. hıc doldurdu demedım acıkcası.. yanlıs mı dıyormusum??
bende bu sabah sordum doktora 10, girecek 10, ay diyeceksiniz tabi ki dedi, neredeyse aşağılayacaktı :)
ben balkonda oturuyosam yaho mümkün değil yerde kendi kendine oynamıyor balkon duvarına tırmanmaya çalışıyor
bir kerede salondan minder sürükledi üstüne basıp aşağıya bakmak için akannehir
yaho çok yaramaz büyüyecek esra ve sanırım oldukça korkusuz canın kıymetini pek bilmeyecek. işin cok zor. benim kardeşimde öyleydi. elinde şemsiyeyle 2. kattan atlamıştı paraşüt yaptığını düşünerek. annemin tülbentini superman gibi omuzlarına dolayıp merdivenlerden atlardı ağız burun dümdüz. şimdi heryeri cocukluk hatırasıyla dolu :)) kollar hep çıkardı 7 yaşına geldiğinde doktora gitmeden kendi takardı artık o kadar usta olmuştu.
günaydın kızlar
gün geçmiyor ki yeni bir sorun çıkmasın. psikolojim allak bullak oldu. şimdi de demişti milli eğitim zorunlu hizmette çalışan fakat oraya eş durumundan atananlar yani mesela ben, atama hakkı vermiyormuş. işe bak.. sanki ben zorunlu hizmette çalışmıyorum.sanki ben affa tabi değilim. nasıl bir adaletsizliktir yine yarabbim. şimdi tek eşim isteyecek atama. inşallah bana ilk eş durumunda atama hakkı verilir. tabi eşim giderse..
off fatma bi seviniyosun bi üzülüyosun ne kadar allak bullak şu devlet işleri. ne zaman sonuçlanıcak bu atamalar?