2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

belkide hosuna gidiyor ama istah cok kotu ne biberon ne meyve ne sebze, butungun bikac kasik yada 100-200ml mama ile duruyor oda bi seferde degil, kac gundur hazirladigim biberonlar cope gidiyor..
evet ya insallah sahile yakin olsun raziyim deniz gormesemde olur, gorse super olur ama olsun..

kayinvalidemler izmirde canim, esim daha cok istanbul icin bakiyor is bende onu takip edicem, yurdisi baglantili firmalar orda daha cok cunku, izmir daha kisir kaliyor, keske izmirde bi is bulsa..ama askerlik sarti kosuyorlar, o simdiden basvurdu ama askerlik sonrasi daha agirlik vericek ama her halikarda o aralik ocaga kadar burada kalicak en az...teskeresi gelmeden trye yerlesemiyor 6 aydan fazla kalamiyor trde..dovizli askerlik sartlari, yoksa yanarmis askerligide parasi da..
teskere gelene kadar yurtdisinda yasiyor adres gozstermesi gerek..

Sibel bu 4-5 gunluk mizmizliktan beri ben tekrar ayaga aldim, kreste yatakta uyuyor ama evde asla ki onceden direk sizardi konusurken kendi kendine..insallah gecici bir donemùdir, yoksa uyuyan canavar uyandi yeniden(eski haline donmesinden korkuyorum bebklik zamanlarindaki..

ben beylikdüzünde oturdum kayınpederin evi var 3+1 daire kiralar 600-700 e bulabilirsin
bahçeşehir de kiralar 750-1000 liraya bulursun yine 3+1
beylerbeyi nin üst tarafı 750 liraya 3+1 bulursun yine
bakırköyde de kiralar düştü eskiye nazaran 3+1 900 e oturulabilecek bir ev bulabilirsin

ank ve kütahya alternatifleri güzelmiş
kayınvalideni de alkışlamak istiyorum
eşin tek çocuk muydualkisalkisalkis

evet meltemcim tek çocuk sayılır. yani kayınvalidem ikinci eşi kayınpederimin. ilk ölen eşinden de babamın 3 oğlu 1 kızı var. ama hepsi de çok büyükler. kendi annemle yaşıt en küçüğü yani. ama kayınvalidemden eşim tek. torun da ilk ve tek torun onun için :)

o memeler ıcın arkadasımın bana almayandan getırdıgı toplayıcı krem var ona basladım, onda sahane bı ıs cıkarmıstı.. bakalım bana neler yapabılecek.

bızde de aynı duurm mevcuttur.. ıkı gundur agzına kasık almıyor.. arada alırsa süt.. bırden yıne bıcak gıbı kesıldı yemesı.. sıyırmazsam ıyıdır.. ne guzel toparlanmıstı.

ya ogretmen olmak ev tasımak sehirlerarası zorludur tabi ama bir o kadarda heyecan verici baskab aska sehirlerde yasamak

aşka gelmıs gıbısınn hanım kızımm :)) hayırdır??

diş mi dıyorum bugun Burcu ya.. ustten bı tane cıkmıstı.. acaba yanındakı mı gelıyor.. cunku uyku da aynı anlatttıgın gıbı olmaya basladı.. gece uyu uyan salak oldum resmen.

Kuzey son bır aydır oyuncaklarının arasından arabalarını secerek oynamaya basladı.. ozellkle kırmızı kocaman bı arabası var, burada da gostermıstım aldıgım zaman uzaktan kumandalı, onu hıc elınden bırakmıyor, bır de mınık arabaları var, babası ben hamıleyken almıstı onları, onları da mama sandalyesının uzerınde vınn vınnn yapa yapa oynuyor.. dıgerlerının yzuune bakmıyor adam artık..

Dısarıda ıs makınesı gorse, kepce gorse heyecandan ellerını cırpıyor.. hıc bır sey bulamıyorsa arabasını surerken tekerlerıne egılıp bakıyor, takıp edıyor.. balkondan arabaları ızlıycemm dıye egılmektenn helak oluyor.. bı araba sevdasıdır gııdyor.. babası dıreksyonu cevırrıken araba kullanırken, gozuyle onu takıp edıyor, kendı bısıkletınde bı dıreksyn tutusu var, sankı 40 yıllık sofor :)) bır de bısıkletıyle evde onu gezıdrırıken son 2 aydır dıreksıyona tutunup ayakta durarakk gezınmeye basladı..

az once dısarıda Doruk un oturudugu arabanın kolunu tutmus ıkı ılerı bı gerı yapıp tekerleklerını takıp etmeye calısıyor.. Doruk ta yıne estı bu cocuga der gıbı bakıyordu :))

Kamyoncu falan olmayacak dı mı oglummm??? (

evrim su sıralar elif safak ın ask kitabini okuyuorumda ondan olabilir .)))
geç kaldım bebekti hamilelikti kendimi verip okuyamamıstım kitabı alalı çok oldu ama :)

yok olmaz kamyoncu evrim erkek çocugu klasik araba sevecek haliyle :)
sbizimkide ben banyo yapıp sacları joleleyince hayran hayran bana bakıyor elliyor saclarıma falan rujsurmussem parmak atmaya çalısıyor renkli gorunce kızsal hareketler de bunlar oluyor heralde :)
erkekden sonra bana çok garip geliyor :)

karın egzersizlerini fix yapıorum bide beni spordakilerke birlestirdimmi dadından yenmez olii.. memeleri kuculten plates lastiği ve onunla yapılan hareketlermişşş

evrim yer gok araba olcak sizin evde demek oluyo bu.. bide su kremin adını yazsana bidaha sana zahmet bebeim ozamanki kayıtlarım gitti

kızlar ben Ece nin doğumgünde Ece 'ye pastayı burdan yaptıracağım
pastaloji diye bir internet sitesi var başını sonunu siz yazın artık
arkadaşımın abisi whirpool pasta akademisine gitti şimdi muhteşem pastalar yapıyor

evrim naptın kilon icin bugun..hergun sorguluycam seni

kremın adı babor lifting..

valla bak dısarıya cıktık.. unlu mekanımıza.. ben gıttım bı tabak salata yedım Feyfim..

çok dıkkat edıyorum yememe de..

bu arada acai berry kullanıyorum bugunden ıtıbaren.. cok yuksek kondısyonlu spor yapmam yasak bılıosun.. barı bu sekılde motıve oluorum..

sımdı yavas yavas aksamları da bı saat uyuruyuss ekledım mıı misss.. Kuzy uyuduktan sonra cıkıcamm yuruyuse..

bırden bu kadar degısım gecırınce halıyle tırstımm cıgerum..

Evrim Teo da evdeki teliklere sardi, onlarla cok guzel oynuyor disliyor, oyuncaklari birakip onlara gidiyor, bizim veltde terlikci mi olcak acep, yada kunduraci:)))))))))

O burcu hanim efrim hanim bulusulup kircecigine gidilmisss............

bizimki de kapıcı :) kapılarla kapı kollarıyla kafayı yemek üzere. bir de avizeler kafa hep yukarıda geziyoruz.

meltem sen yazinca baktim, diger sitelerede ya bu pastalar nne kadar pahali yaww..150 kagidi gozden cikarmak gerek guzel bisey icin..izmirde na kadardir acaba fiyatlar??

Salon buldum kendime. Yani annemin gittiği salona gidicem ben de! Bildiğin koşu bandı falan var, artı haftada 2 gün pilates istediğin zaman git toplam 70 TL. Süper değil mi? Diğer tarafta step bitti zati. Oh ne ala!

Enfeksiyon DıĞER GÖZÜMDE BAŞLAMIŞ! tatata tammmmmmmmmmm Bu diğeri gibi olmayacaktır, çünkü makyaj yapmayacağım. Makyajdan dolayı tavan yapmış demişti doktor. Ayrıca geçiyor artık enfeksiyon. çok mutluyum, çok şükür sağlık gibisi yok gerçekten. Bütün hafta okula gidemedim, ama yemin ederim, sağlıklı olup gitmeyi tercih ederdim.

ESRAKO o arkadaşların gibi çok öğretmen var ama emin ol Fatmalar gibi de çok öğretmen var. Hatta bir araya gelemeyen aileler, 2-3 yıl boyunca ayrı yaşamak zorunda kalan çocuklu insanlar var bu atamalar yüzünden. MEB iğrenç çalışan bir bakanlık. Bu dönem uyguladığını seneye de uygulayacak mı, bilemiyorsun. Geçen sene sadece 1 dönem değiştirilen bir uygulama yüzünden arkadaşım (eşi ve çocuğu ile) 4 ay içinde ıst - ızmir ve ıZm - ıst (2 defa) taşınmak zorunda kaldı mesela. Geri taşındıktan birkaç ay sonra uygulama eskiye döndü, olan insancıklara oldu. Bunlar işin görünmeyen yüzü. Herkes takmış tatile!

Ayrıca da tatilime laf ettirmem arkadaş! ( Hoş, bu sene 5 hafta tatilim olacak benim meslek lisesinde olduğum için. ) Madem diğer işlerle aynı tatile sahip olacaktım, hiç de kasmazdım öğretmen olmak için. Eşşek gibi çalıştım, hem de mat olsun diye 2 sene debelendim, atama problemi yaşamayayım, özel ders imkanım olsun diye. Herkes yapacağı işin şartlarını az çok biliyor. Şu tatil konusu neden bu kadar gündeme geliyor, çok kızıyorum.

Veliler 5 dklık teneffüste katlanamıyor çıkan gürültüye. Ya da kendi eğitemediği, zaptedemediği çocuğuna 3 gün okuldan uzaklaştırma verildi diye " ben bu çocukla 3 gün ne yaparım" diyen veliler tanıdım. Elbette istisnalar kaideyi bozmaz ama, insaf! Yaptığımız iş kolay değil. Öyle 2 problem ver de, sen de otur, çocuklar da takılsın... Böyle bişi değil öğretmenlik, böyle yapanlar beni temsil etmiyor. Bu nedenle ne yaptığım işe, ne de tatilime laf ettirmem!

Ne zman bir öğretmenlik muhabbeti olsa zınk diye tatil! Aldığımız ücretlerden bahsedelim? Çalışma koşullarından? Öğrencilerin tutumundan? idarenin tutumundan? Beş dklık teneffüste haşlanarak çay içmeye çalışmaktan? Kronik farenjitten? Varislerden? Yok ama tatil var ya... hepsine bedel!

Neyse ben bu konuda kitap yazabilirim. Depreştim gene. Tepkim sana değil ESRA, tepkim insanların olayları tek boyutlu görmeye çalışmasına, tepkim insanların sığlığına! Tepkim öğretmenlerin şerefini 2 paralık eden bakanlığa! Bir bakanlık çalışanını bu kadar mı sevmez, bu kadar mı ezer, bu kadar mı hakkını savunmaz? Öyle saçma uygulamalarla dolu ki eğitim sistemi, anlatsam bi tarafınızla gülersiniz! ıyisi mi siz bizim senede kaç ay tatil yaptığımız hesaplayın, onu görmek daha kolay!

Kusura bakmayın, patladım. Yeri burası değil ama yeri burası olmayan çok şey konuşuyoruz. ıstemeyen okumaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…