adaş sormuşsun ya ne iş yapıyorsun diye muhasebeciyim ben öyle genel falan değil kıytırık bir muhasebeci :))
şirketin eli ayağıydım orası ayrı mesele 3000 tane müşterimiz vardı ben bu müşterilerin çoğunun hesap dökümlerini kafama kazmışıtım resmen birzamanlar fil hafızaydık şimdi yarım akıllı olduk
açık hesap çalışılırdı bu yüzden çok sıkıntılı olurdu gayriresmi hesaplar çok fazlaydı vs anlayacağın iki fatura gir yan gel yat modunda muhasebeci olamadım maalesef
himmmssss gerçekten derya deniz bu sorunun cevabı be canım.. kira aralağı filan versen? bi de tercih yapabileceğiniz okullar nerde? malum istanbul'da işin evine çok uzaksa, kira farkını yola parası ile kapatırsın, o kadar diyim ben sana.. astarı yüzünü aşmasın sonra..çok mu genel sormuşum esracım pardon :) oraları bilmeyince böyle oluyor işte :) ayy ne cahil hissettim kendimi yavvv...
istanbul konusunda avrupa yakasının pahalı olduğunu duydum ama bilemiyorum ki tabi. yani ilçe semt belirtemiyorum.
Annem ve Gözde sıkı diyete başladılar. Annem dolma ile süzme yoğurt yiyor. İkna edemiyorum süzme yoğurdun çok yağlı olduğuna. Seviyor ya :)) Dolma da hiç masum değil! 2 tane biber dolması 1 tabak tereyağsız mantıya eş mesela! Bir de 2 tencere biber - patlıcan doldurmuş yaaa insaf!
ayy pervin plates lastiğinden alıp hareketlerini yapmalıyım
küçülmeli bunlar
ya miniminnacık bedenmesempatiksalakcinni çok buyuk duruyor sankim.
üstelik nerdeyse small beden giyecem ama kavuşmuyor düğmeler..
takıntı oldu her gördüğüm bayanın göğsüne bakıyorum ayy ne güzel minicik diyorum
sapıttım herhalde..:kedi:
alkisalkisalkis bu arada gözüne de çok geçmiş olsun burcu. keşke diğerine hiç geçmeseydi...Salon buldum kendime. Yani annemin gittiği salona gidicem ben de! Bildiğin koşu bandı falan var, artı haftada 2 gün pilates istediğin zaman git toplam 70 TL. Süper değil mi? Diğer tarafta step bitti zati. Oh ne ala!
Enfeksiyon DİĞER GÖZÜMDE BAŞLAMIŞ! tatata tammmmmmmmmmmBu diğeri gibi olmayacaktır, çünkü makyaj yapmayacağım. Makyajdan dolayı tavan yapmış demişti doktor. Ayrıca geçiyor artık enfeksiyon. çok mutluyum, çok şükür sağlık gibisi yok gerçekten. Bütün hafta okula gidemedim, ama yemin ederim, sağlıklı olup gitmeyi tercih ederdim.
ESRAKO o arkadaşların gibi çok öğretmen var ama emin ol Fatmalar gibi de çok öğretmen var. Hatta bir araya gelemeyen aileler, 2-3 yıl boyunca ayrı yaşamak zorunda kalan çocuklu insanlar var bu atamalar yüzünden. MEB iğrenç çalışan bir bakanlık. Bu dönem uyguladığını seneye de uygulayacak mı, bilemiyorsun. Geçen sene sadece 1 dönem değiştirilen bir uygulama yüzünden arkadaşım (eşi ve çocuğu ile) 4 ay içinde İst - İzmir ve İZm - İst (2 defa) taşınmak zorunda kaldı mesela. Geri taşındıktan birkaç ay sonra uygulama eskiye döndü, olan insancıklara oldu. Bunlar işin görünmeyen yüzü. Herkes takmış tatile!
Ayrıca da tatilime laf ettirmem arkadaş! ( Hoş, bu sene 5 hafta tatilim olacak benim meslek lisesinde olduğum için. ) Madem diğer işlerle aynı tatile sahip olacaktım, hiç de kasmazdım öğretmen olmak için. Eşşek gibi çalıştım, hem de mat olsun diye 2 sene debelendim, atama problemi yaşamayayım, özel ders imkanım olsun diye. Herkes yapacağı işin şartlarını az çok biliyor. Şu tatil konusu neden bu kadar gündeme geliyor, çok kızıyorum.
Veliler 5 dklık teneffüste katlanamıyor çıkan gürültüye. Ya da kendi eğitemediği, zaptedemediği çocuğuna 3 gün okuldan uzaklaştırma verildi diye " ben bu çocukla 3 gün ne yaparım" diyen veliler tanıdım. Elbette istisnalar kaideyi bozmaz ama, insaf! Yaptığımız iş kolay değil. Öyle 2 problem ver de, sen de otur, çocuklar da takılsın... Böyle bişi değil öğretmenlik, böyle yapanlar beni temsil etmiyor. Bu nedenle ne yaptığım işe, ne de tatilime laf ettirmem!
Ne zman bir öğretmenlik muhabbeti olsa zınk diye tatil! Aldığımız ücretlerden bahsedelim? Çalışma koşullarından? Öğrencilerin tutumundan? idarenin tutumundan? Beş dklık teneffüste haşlanarak çay içmeye çalışmaktan? Kronik farenjitten? Varislerden? Yok ama tatil var ya... hepsine bedel!
Neyse ben bu konuda kitap yazabilirim. Depreştim gene. Tepkim sana değil ESRA, tepkim insanların olayları tek boyutlu görmeye çalışmasına, tepkim insanların sığlığına! Tepkim öğretmenlerin şerefini 2 paralık eden bakanlığa! Bir bakanlık çalışanını bu kadar mı sevmez, bu kadar mı ezer, bu kadar mı hakkını savunmaz? Öyle saçma uygulamalarla dolu ki eğitim sistemi, anlatsam bi tarafınızla gülersiniz! İyisi mi siz bizim senede kaç ay tatil yaptığımız hesaplayın, onu görmek daha kolay!
Kusura bakmayın, patladım. Yeri burası değil ama yeri burası olmayan çok şey konuşuyoruz. İstemeyen okumaz.
biz evelsi gün yapmıştık canım dolma. ben blender ile geçirdim içinden de kabağından da.. çorbasının içine kattım yedirdim yiğit paşama.dun kabak dolması yaptım bende aksam onu rondodan geçirip deneme yapmayı dusunuyorum.
ne zamanda sora berke cignemeye yemeye baslamıstı bir hatırlasam ne zaman rondo ile vedalasmıstık emin degilim ama ole çok uzun sure ondan geçirmemistim diye hatırlıyorum ama boyle ece gibi ogurme huyuhiç yoktu berkenin
çorba kasıgı ile sokardım bulamac kahvaltıyı agzına çunku agzını nadiren acardı actımı kahvaltının ceyregini agzının çukuruna birakıverirdim :)))
agzına giren yutardı is agzını actırmakta idi :))))
nasıl farklılar ece de hep agzını acıyor bazen geç yutuyor bazen epsini biriktiriyor 3 kasık kadar yiyceği agzında saklıyor sonra oguruyor
ammannn çok geçmiş olsun. çok dikkat etmek gerek. biz de laptopu koymuştuk kanepenin üstüne. sen git enter tuşunu sök al. ağzına götür. tam ağzındayken babası görmüş çıkarmış hemen. rabbim korusun evlatlarımızı...nezamandır yazıcam ece gecen gun boguluyodu.. hani oyuncakların arkasında ip olur ya duvara asmak icin filan safinaz bebegindi sanırım biliorum kopar sok agzına bogazına git bende mutfaktayım dedim napıo hep kıl payı yakalıorum zaten cokta dikkat ederim heryere onu bıraktıgım zaman baktık ogg ogg yapıo pembe kagıtmı bu dedim bi cektimki upuzun ip kalın .. şok oldum emrahta koltukta uyuyo eceninde arkası donuk ona.. bi sure afalladım
şimdide gittim uyuyodu napıo die bakmaya uyanmıs donmus yatagın ucuna gelmis gitmesem dusecek :) buara emekleme denemeleri yapıo yakında gezecek evi.. buyuk yataga koymustum yine yakaladım ..
manyak bi icgudu bu annelik
alkisalkisalkisburcu'nun yazdıklarına son bir ilave:
yaklaşık 150 öğrencim var,hepsi de ergen.evde anne-babaların tahammül sınırlarını zorlayan bu çocukların bir araya gelerek birbirlerini etkilediğini de gözardı etmeden bizi anlamaya çalışmanızı istiyoruz.oğlumun asla mızmızlığı yok,çok uysal bir çocuk ama işe başlayalı siteye giremez oldum,sizler şahitsiniz.eve getirdiğimiz işleri(yazılı sorusu hazırlama,yazılı okuma,ödev okuma,öğrencilerle ilgili anket ve formları doldurma...) uç uca ekleseniz yazın yaptığımız tatilden çok daha fazla bir mesai çıkar ortaya...
(lütfen sana yüklendiğimizi düşünme,senin nezdinde hakkımızdaki olumsuz düşüncelerden şikayetlerimizi dile getiriyoruz.)
derya deryaa
hızırı acilim benim
yaff gittim kom dan aldım 68 tl toparlayıcı.
ilk zamanlar iyidi sankim minnacık olmuşlardıda şimdilerde oda saldı kendini yenisini almam lazım.
tavsiye ettiğin model varmı..
ikincisi yafrucum bizde tetiğe gerek yok. her daim patlamaya hazır bomba var zatii:)
şimdi o dediklerini alayım ben aktardan karıştırıp gece süreyim..
emziriyorum ya bi sorun olarmıki
malum afik çileeeeeeeeeee sevmiiiii
böyle diyete can kurbanda kilo aldıran diyetemi başladılar...Annem ve Gözde sıkı diyete başladılar. Annem dolma ile süzme yoğurt yiyor. İkna edemiyorum süzme yoğurdun çok yağlı olduğuna. Seviyor ya :)) Dolma da hiç masum değil! 2 tane biber dolması 1 tabak tereyağsız mantıya eş mesela! Bir de 2 tencere biber - patlıcan doldurmuş yaaa insaf!
derya ankarayı pek bilmeme ama aydınlık evler mi emin değilim. sen bil bakalım aynı yerden mi bahsediyoruz.
amcamlar otouryorlar benim etyrafdaki tüüm evler dubleks. hepsinn bahçesi var nezih bir yer.
üstelik yeni türeme değil eski bir yerleşim yeni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?