benimki sabahları uyanıkken tutunup kalkıyor esra. ama sabahları sallana sallana uyumak istediği için hala içine artık zor sığdığı minik sallanan beşiğinde uyuyor :) orda tutunup kalkamıyor. ama geceleri park yatağına koyuyorum. bazı geceler huzursuzsa yine minikte kalıyor. değişiyor yani. ama park yatağı indirsem mi bilemiyorum. çünkü geceleri ağlayarak uyanıyor zaten. gözler de kapalı oluyor. öyle kalkmaya filan teşebbüs etmiyor yani.arkadaslar sizin bebikler tutunup kalkmıyor sanırım henuz park yatagın ust kısmında falan nasıl yatırabiliyorsunuz
bizimki buyuyen karyola normal yanlarını en yukarı kaldırıyruz yine bile boyu 5 cm daha uzasa kafa asagı sarkıtır dusme tehlikesi olabilir boyutta hattabazen battaniye toplanıyor uzerine çıkıyor uyanık acaba diyorum alttan birkademe yatagı indirm yeri var onu yapacagız birkaç aysonra yani
ben de bir araştırayım babalım bu çayı. tadı nasıl güzel mi :)esra 5i1 yerde ic.. ben onunla super kilo vermistim. trde olsam icerdim . burda bulamıorum bide yesilcay cok normal bunyeme cunku aylardır iciorum emzirirken kafeinsiz sonra ece 6aylık olunca kafeinli.. dusun yani etkilemio beni artık.. ondan burda degisik ne bulursam iciorum..
bir haftadır filan öğlen saatlerinde giydirmiyorum. akşama doğru giydiriyorum. uyurken giydiriyorum. gündüzde ara ara kontrol ediyorum ama. soğuk gelirse giydiriyorum geri.bu sıcaklarda bebiklere corap giydiriomusunuz evde??? ben giydiriodum ama cok sıcaklar die cıkardım sadece yurutecte gezerken gıydırıorum
fatmacım uzulme emmiyor yigit diye yapma allahaskına yasına geliyorlar emmezse artık emmez sonra memeden bırakma fasılları olacak bak gor burda halen emen bbekler var o da ayrı bir zorluk yani
2 yasında oglu olan bir arkadasım var olur olmlaz meme diye yırtınıyor sokakta orda burda ç ok zorluk çekiyorlar bunları gorunce fenada olmadı emecegini aldı nasılsa dyorum uzulme bosyere
ne bilim ya üzüldüm.. çok haklısınız söylediklerinizde aslında. mesela cuma günü bir saat filan uzaklıkta bi yere gittik eşimle. yiğite annem baktı. emmeyince gündüz gözüm arkada kalmadı. emdiği zamanlar iki üç saat bile giderken içime sinmiyordu yani.fatma bencede uzulme.. emmemesi okadada kotu deil acıkcası rahatlıo insan.. ha emdi ha emck stres yasıosun ama boyle olunca daha rahat uzulme..
ben de yatayım artık.. bu gece zor geçecek belli.. sürekli burnu tıkanıyo, nefes alamıyo,offf kuzum yaaa.... iyi geceler..
emrahın belinde sinir sıkısması olmus gecen hafta yaptıgı mac sonrasında.. mr a girdi cuma cunku gecmek bbilmedi..bisure yerde yatması gerekio.salona ince yorgan serdik orda yatıo zavallım bizde odamızda kzımla. simdi 3umuzde salondayız o yerinde kızım koltukta uyuyo bende burdayım iste takılıorum..
bugun 2 saat uyudumda oglen ayıptır soylemesi :)) cok iimm uykum yok
SİZLERDEN SAMİMİYTİNİZLE DUA İSTİYORUM.
ÇÜNKÜ SİZİN EDECEGİNİZ DUALARDA HİÇBİR MENFAAT OLMIYACAGI İÇİN EN MAKBUL OLANIDIR..
SEBEBİ,
Abim işden çıkarılmış.
ilaç firmasında mümessil olarakçalışıyordu 6 yıldır müdür olmasına 3 hafta kala üstelik.
firma güya küçülmeye gidiyormuş.
işin en acı kısmı yeni ev aldılar ve kredisi için her ay 1800 ödüyorlar eşi ögretmen onu maaşı krediyi ödemeye bile yetmiyor.
pazartesi bi iş görüşmesi varbaşka bi firmayla. nolur dua edin hayırlısıyla olsun.
annemler bilmiyor .abim pskilolojik olarak çökmüş durumda hiç bi şekilde teselli edemiyoruz.
tazminatınıda vermemişler. off ki ne off
dava edicek firmayı .
ya herşeyden geçtik inşallah pazartesi iş görüşmesi olumlu sonuçlanır biran önce işe başlar..
mami bana doğumgünü hediyesi ne aldıı ne aldıııı söylimiiii
çok ormantikk bişey
baza aldı ohaoldumsmile
bizim yatak alçak olan türdendi eşyalarım sığmıyordu hep istiyordum birde ne göreyim kapı çaldı baza geldi üstüne mami aradı doğumgünü hediyen geldimi diye ohaoldumsmile
Bu arada, Doruk da artık yattığı yerden tutunarak oturur pozisyona geçmeye başladı. Park yatağın ara katını iptal ettik. Direkt zeminde yatıyor. Bugünlerde çok hareketli, çok hoşuma gidiyor. Ne yemek yedirebiliyorum (annemde, mama sandalyesi dışında) , ne altını açabiliyorum ama gene de çok hoşuma gidiyor :) Yakında bıkarım dimi :)))
Güli, emzirme bitince küçülüyorlar bebeğim :)
ben de senin gibi sayılırım. özellikle yutamayacağı şeyleri vermiyorum. ama bizim evde kimse vermiyor :) arada birşeyler verdik. sorun oldu. artık vermiyoruz. meyveleri mutlaka ya rendeliyorum, ya da blender yapıyorum. ama herşeye cıss filan demiyorum. sürekli peşindeyim çünkü.
Bİ SORUNUM VAR....
arkadaşlar benim durumumda olan varmı bilmiyorum ama yardımınıza ihtiyacım var....
SELİN'e karşı aşırı korumacıyım.... asıl sorun bu sanırım..... neyse ben birçok şeye hayır selin yapma selin cıss selin diye habire müdahale ediyorum.....
ÖRN: geçen gün kiraz istedi ama yemek değil eline istiyor ben hayır dedim annem pat diye aldı eline verdi bir iki çevidi oynadı selin hop diye çekirdeğiyle beraber selin kirazı ağzına attı ben panik tabi korktum annem hemen çıkardı.... en basit örnek bu ben ona zarar verecek şeylere hayır olmaz diyorum belki aşırı evhamlıyım bilmiyorum ama hayır diyorum annem yada eşim evet diyor ve selin onlara karşı biraz daha düşkün oluyor sorun bu... biryerde hata var ama sorun bendemi bilmiyorum.... sanırım annelik içgüdüsüyle aşırımı koruyorum bilmiorum..... ben herşeye müdahale ediyorum selin babaanneyle baba daha rahat davrandığı için onlara daha düşkün çünkü onlar herşeye evet diyorlar..... vs... daha birçok örnek var ama sıkmak istemiyorum..... durum bundan ibaret arkadaşlar.... ne yapmam lazım bana akıl verin.....
ya herşey derken tehkeli şeyler yaptığında cıs diyorum...
tv dolabına gitmesini ve tırmanmasını istemiyorum ordayken cıss diyorum ama babamız dün oynamasına izin vermiş ve tv dolabının camını açmış selin kafasını vurdu...
anahtarları alıp ağzına sokuyor selin ben hayır selin o pis kirli ver onu diyorum ama babaannemiz birşey olmaz diyor.....
terliklerle oynamasını çok seviyor bende hayır selin onlar kirli diyorum ama babaannemiz birazda olsa oynamasına izin veriyor..... vs....... ama sanki çocuğun gözünde ben herşeye hayır cıss diyen bir anneyimsenağlama:gitme: eşime ve babaannesine karşı ilgili sevgisi çok farklı .. dün eşimin kucağında ben kollarımı açıyorum gel diyorum gelmiyor dedesi çağırıyor eşimden onada gitmiyor ama babaannesi eşimin kucağından selini çağırdı selin pat diye gitti babaanneye... dedeyede banada gelmedi babasından ama babaanneye gitti böyle oluncada ben çok üzülüyorumsenağlama:gitme:
sibel hayırlar cok olmamalı bu aylarda. kiraz istiyorsa çekirdeğini çıkar eline ver, tv sehpası ile oynayacaksa sende yanında dur, terlikleri yıka sadece onları ver ben öyle yapıyorum. istediği şeylerle oynadıktan sonra o kadar da cok heves etmiyorlar. alperen artık hiç çekmece açmıyor mesela bıktı artık dağıtmaktan cocuk. ben şu anda hiç sınır koymadım elini nereye uzatsa oraya götürüyorum. avizeyi bile tutup sallıyoruz belki yanlış yapıyorum ama cok mutlu oluyor. sadece kablolar bizde hayır. birde senin hayır dediğine başkalarının evet demesine bence izin verme. bir kere hayır dendi ise bir daha evet denmemeliymiş çünkü. ne kadar cok sınır koyarsan takip etmen o kadar zor olur canım. benim fikrim çok zararlı olmayan şeyler dışında hayır dememen.
her dediklerini yapmamız gerekli bence. özellikle 0-3 yaşta paktuna'yı okuyorum anne cocuğa yan gözle bile bakmamalıymış. bu cocuğun anneye olan güvenini zedelemeye yetiyormuş. demiş ki cocuklar hatırlamaz ama unutmaz, yetişkinler hatırlar ama unutur.
ya herşey derken tehkeli şeyler yaptığında cıs diyorum...
gelmiyor dedesi çağırıyor eşimden onada gitmiyor ama babaannesi eşimin kucağından selini çağırdı selin pat diye gitti babaanneye... dedeyede banada gelmedi babasından ama babaanneye gitti böyle oluncada ben çok üzülüyorumsenağlama:gitme:
haklısın canım alıp şu sabiha ablanın kitaplarını birde benim okumam gerekiyor sanırım..... ya mümkün değil canım benim hayır dediklerine babaanneyle dede evet diyor ne kadar da yapmayın desemde olmuyor imam yine bildiğini okuyor şımartılıyor torunlar malesef hayır denmiyor..... bundan sonra daha bi dikkat edicem bu akşamdan itibaren hayır demicem hiçbirşeye bakalım ne olacaksempatiksalakcinni
demin eksik yazmısım devam ed eyim
herseye surekli cis demek hayıd emekte iyi degil elleyerek kesfedecek dokunacak
ben hayati seylerden bahsediyorum
bogazına kaçan birsey hayatına neden olabilir
yada demin anlatıım kuçuk çocukların aracta yanlız bırakılması hayatina neden olabilir
onun harici kuçuk yaralanmalara neden olacak seyler için çok fazal evham yapmamak gerek
bendeterliklei alıyordum elinden sonra dedim biz terliklerle sokaga çıkmıyouz e ece zaten yerde halıya eher daim ellioyr e terlik halıda ekstra bir pislik yok
tuvalette yerler tertemiz surekli siliniyor vs yani ekstra bir pislik yok neden sakınıyorum.
bıraktım terliklerle oynuyor
kumanda keza oyle en sevdigi oyuncak pis yalamasın vsdiye almıyorum
dun aksamda yemek yerken çok uykusu geldi ne versek sakinlesmedi bir canak bozuk para var para diye çok kirli olabilceğini unuttum verdim acıkcası ibo dedi naptın paralar pis ay dedim yikarız ellerini yemegi yesin yeterki nasıl oynadı onlarla sonra yıkadık ellerini iyce. yani bukadar olucak olmalı ama diyorum ya bogzanı kaçan cisim vs çok korkarım çok tehlikeli.
ve aynen bir kere hayır denen yere sakın evet demeyin tv unitesine asla izin verilmemeyidi bnce
ama once evdeki insanları halletmen gerek seninle hemfikir olmaları gerek
sonra babannenin burahatlıgını biraz yoketmen gerek
off çok zorr
bizimde bakıcı varya benim iki katım titiz bu konularda aynen konusurken kiziyor eski baktıgı evde hanımı evin çok rahatmıs birsey olmaz bırakın yapsınlar falan dermis kadın ilet oluyormus :))
yapı meselesi birazda bu rahat olanı sen kasmaya çalıssanda kastıramassın çok fazla .
sadece emanet falan mantıgı ile babanne daha sıkı tutarsa tutar ama içinde ruhunda yoksa evham tedbir pek degistiremezsin
ben mesela yaınıklardan çok korkarım kuçuk çocuklarda
allahım ibo hiççç tınmıyor benim kadar titiz dgil
biri geldimi caylar falan ortaya kondumu diken ustundeyim sinir oluoyrum
kayınvaldede aynen yayılıyor bardagını tutsana be kadın.
ece yanasıyor ahat rahat otuyor
geçen soylendim ibo yanmıs 2 yasında falanken boyle sorumsuz anne rahat insanlar içinde az bile yanmıssın dedim. çocukları yanan insanlarada çok uyuz oluyorum belki insanlık hali kırk yılda bir olan bir hata belki kiminde ama çogu insan rahatlıktan buna neden oluoyr. birsey olmaz birsey olmaz diyorlar ya illet oluyorm
ayne çok doluymusum bende rahat insanlara karsı:))
hperkesin kendi çocugu kendine ama benim çocugum aileden birilerinin yanında kucagında vs is kimse rahat olamaz
biraz sert bir tutum içine girmelisin sibel cim. onlar bakıyor olabilir ama benim hayır dediğime bir başkası asla evet diyemez cesaret edemez. sen daha yapıcı davranıyosun karakterin gereği ama bu cocuğun gelişimi için cok önemli. o rahat babaannesi sen ne diyosan onu yapmayı öğrenmeli bence. insiyatif hakları yok bence bu konuda.
güliz bence ağız açma konusuda sürekli dene ama sakın zorlama. iyice ters tepiyor. yaşadım. ama açmıyor diye de salma ki zaten yapmazsın biliyorum da. sürekli farklı farklı şeyler dene bakalım. inşallah sorun hallolur. çünkü çok zor oluyor biliyorum.
SABİHA PAKTUNA KESKİN'in hangi kitabını almam gerek hangilerini tavsiye edersiniz hemen alıp okumam lazım acilen!!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?