2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

benimki sabahları uyanıkken tutunup kalkıyor esra. ama sabahları sallana sallana uyumak istediği için hala içine artık zor sığdığı minik sallanan beşiğinde uyuyor :) orda tutunup kalkamıyor. ama geceleri park yatağına koyuyorum. bazı geceler huzursuzsa yine minikte kalıyor. değişiyor yani. ama park yatağı indirsem mi bilemiyorum. çünkü geceleri ağlayarak uyanıyor zaten. gözler de kapalı oluyor. öyle kalkmaya filan teşebbüs etmiyor yani.
ben de bir araştırayım babalım bu çayı. tadı nasıl güzel mi :)
bu sıcaklarda bebiklere corap giydiriomusunuz evde??? ben giydiriodum ama cok sıcaklar die cıkardım sadece yurutecte gezerken gıydırıorum
bir haftadır filan öğlen saatlerinde giydirmiyorum. akşama doğru giydiriyorum. uyurken giydiriyorum. gündüzde ara ara kontrol ediyorum ama. soğuk gelirse giydiriyorum geri.

fatma bencede uzulme.. emmemesi okadada kotu deil acıkcası rahatlıo insan.. ha emdi ha emck stres yasıosun ama boyle olunca daha rahat uzulme..
ne bilim ya üzüldüm.. çok haklısınız söylediklerinizde aslında. mesela cuma günü bir saat filan uzaklıkta bi yere gittik eşimle. yiğite annem baktı. emmeyince gündüz gözüm arkada kalmadı. emdiği zamanlar iki üç saat bile giderken içime sinmiyordu yani.

Bı SORUNUM VAR....

arkadaşlar benim durumumda olan varmı bilmiyorum ama yardımınıza ihtiyacım var....

SELıN'e karşı aşırı korumacıyım.... asıl sorun bu sanırım..... neyse ben birçok şeye hayır selin yapma selin cıss selin diye habire müdahale ediyorum.....

ÖRN: geçen gün kiraz istedi ama yemek değil eline istiyor ben hayır dedim annem pat diye aldı eline verdi bir iki çevidi oynadı selin hop diye çekirdeğiyle beraber selin kirazı ağzına attı ben panik tabi korktum annem hemen çıkardı.... en basit örnek bu ben ona zarar verecek şeylere hayır olmaz diyorum belki aşırı evhamlıyım bilmiyorum ama hayır diyorum annem yada eşim evet diyor ve selin onlara karşı biraz daha düşkün oluyor sorun bu... biryerde hata var ama sorun bendemi bilmiyorum.... sanırım annelik içgüdüsüyle aşırımı koruyorum bilmiorum..... ben herşeye müdahale ediyorum selin babaanneyle baba daha rahat davrandığı için onlara daha düşkün çünkü onlar herşeye evet diyorlar..... vs... daha birçok örnek var ama sıkmak istemiyorum..... durum bundan ibaret arkadaşlar.... ne yapmam lazım bana akıl verin.....

ben de senin gibi sayılırım. özellikle yutamayacağı şeyleri vermiyorum. ama bizim evde kimse vermiyor :) arada birşeyler verdik. sorun oldu. artık vermiyoruz. meyveleri mutlaka ya rendeliyorum, ya da blender yapıyorum. ama herşeye cıss filan demiyorum. sürekli peşindeyim çünkü.

ben de yatayım artık.. bu gece zor geçecek belli.. sürekli burnu tıkanıyo, nefes alamıyo,offf kuzum yaaa.... iyi geceler..

çok geçmiş olsun gizem, birkaç güne geçer umarım burun tıkanıklığı.

geçmiş olsun pervin...

birde nobel yani, ne saçmalık. tazminatını vermeyeceğiz mi demişler gülistan. gizem'in de dediği gibi iade davası açsın. tazminat davası haklı olsa bile 1,5 yıldan aşağı ödenmiyor canım.

vayy güle güle kullan...

yerim o doruk'u ben. nurdan demişti ya kımıl kımıl diye hepsi böyle demek ki kucakta bile hareketsiz duramıyorlar.

Güli, emzirme bitince küçülüyorlar bebeğim :)

benimkiler yok oldu, artık yoklar :)

ya herşey derken tehkeli şeyler yaptığında cıs diyorum...

tv dolabına gitmesini ve tırmanmasını istemiyorum ordayken cıss diyorum ama babamız dün oynamasına izin vermiş ve tv dolabının camını açmış selin kafasını vurdu...

anahtarları alıp ağzına sokuyor selin ben hayır selin o pis kirli ver onu diyorum ama babaannemiz birşey olmaz diyor.....

terliklerle oynamasını çok seviyor bende hayır selin onlar kirli diyorum ama babaannemiz birazda olsa oynamasına izin veriyor..... vs....... ama sanki çocuğun gözünde ben herşeye hayır cıss diyen bir anneyimsenağlama:gitme: eşime ve babaannesine karşı ilgili sevgisi çok farklı .. dün eşimin kucağında ben kollarımı açıyorum gel diyorum gelmiyor dedesi çağırıyor eşimden onada gitmiyor ama babaannesi eşimin kucağından selini çağırdı selin pat diye gitti babaanneye... dedeyede banada gelmedi babasından ama babaanneye gitti böyle oluncada ben çok üzülüyorumsenağlama:gitme:

daha alıntım vardı ama cıkmadı basmadım mı mq ya anlamadım, unuttuklarımdan özür...

herkese iyi haftalar. dolu dolu iki gün kucağımdan hiç inmedi diyebilirim çok özlemişiz birbirimizi. bugün yine biraz zor ama ilk günkü gibi değil alışmaya başlıyorum sanırım. ishali nihayet kesildi ama 1 haftadır sadece devam sütü ile yaşıyor. önceden ne kadar iştahlı imiş benim çocuğum sadece yoğurt corbası yedi. devam sütü ile yaşayabilir mi? zorlamakta istemiyorum ağzını kilitliyor, rondodan geçirip sulu şeyler yapıp biberona koyacağım artık biberonu görünce seviniyor çünkü.

sibel hayırlar cok olmamalı bu aylarda. kiraz istiyorsa çekirdeğini çıkar eline ver, tv sehpası ile oynayacaksa sende yanında dur, terlikleri yıka sadece onları ver ben öyle yapıyorum. istediği şeylerle oynadıktan sonra o kadar da cok heves etmiyorlar. alperen artık hiç çekmece açmıyor mesela bıktı artık dağıtmaktan cocuk. ben şu anda hiç sınır koymadım elini nereye uzatsa oraya götürüyorum. avizeyi bile tutup sallıyoruz belki yanlış yapıyorum ama cok mutlu oluyor. sadece kablolar bizde hayır. birde senin hayır dediğine başkalarının evet demesine bence izin verme. bir kere hayır dendi ise bir daha evet denmemeliymiş çünkü. ne kadar cok sınır koyarsan takip etmen o kadar zor olur canım. benim fikrim çok zararlı olmayan şeyler dışında hayır dememen.

her dediklerini yapmamız gerekli bence. özellikle 0-3 yaşta paktuna'yı okuyorum anne cocuğa yan gözle bile bakmamalıymış. bu cocuğun anneye olan güvenini zedelemeye yetiyormuş. demiş ki cocuklar hatırlamaz ama unutmaz, yetişkinler hatırlar ama unutur.

sibelcim sanmıyorum selinin duskunlugu onların çogu seye evet dedigi için olsun
yani su an o ayrımı yapabilceklerini sanmıyorum bu dedigin 2-3 yasındayken kesin oluyor tamam ama su ansanmam.
kız çocukları babaya duskun olur bu kesin
bizimkide aynı sekilde
ikinci kisi babanne surekli bakan kisi onada duskun olması normal.
sen buna çok takılma bence buyudukce sana dusecek hiçmerak etme tum çocuklar buyudukce anneci oluyorlar ben 30 undan sonrada olsa anneci oldum ki babama asıktım. simdi ise daha net goruoyrum babam yeri geliyor bencil olabiliyor anacımhep bizleri dusunuyor vs. anne olunca dahada iyi anlıyorsun vs.

yani mesela kiraz eline verme olayı asla benimed yapmayacagım ve onaylamayacagım bir hareket
sonra heyecanlı dakikalar allah korusun uçuncu sayfa haberine malzeme yaratma ihtimalin var

bizimkide erik gordumu deliriyorr once uzunca zaman elined tutuyor hemen agzına atmıyor sonra agzına atmaya çabalıyor hemen yok ediyoruz topluyoruz onundan

cumartesi aksam piknige gittik ablamlar annemler falan
enistede minibus var berke ile kaan yegenim yani 3,5 yasında ve tam bir haydut baska tabiri yok çok yaramaz lftan anlamaz vs. yagmur yagdı minibuse girdiler on koltukta oynuyorlar
ya dedim bir an birsey olur el frenini indirirler bizimki yapmaz buyuk ama kuçuk hersey ikurcaglıyor
ibo ile eniste yok indiremez gucu yetmez bilmemne
ya dedim sunları alın surdan ben daha fazla bakamıycam yani içim gidiyor soylendimde mudahele ettiler
annem falanda benim gibi evhamlı ama baktım ablam babam eniste hatta ibo da sakin ben soylenmezem akıllarına gelmiycek
sonra uçuncu sayfada okuyoruz onu yasayacagız allah korusun.
ben riske atamam yuzde bir bile olsa çocuklrımı hep bunu bilir bunu soylerim.
hayati onem tasıyan seyler soz konusu ise sayet ki bogulma da buna girer bence gayet normal ve olması gerektigi gibisin
selinin bir kere bogazına birsey kaçmıstı bu arada degilmi ?? sanki oyle hatırlıyorum
illa kotu mu sonuçlanması gerek olayın daha dikatli olmak için
ya ben yazarken bile sinirleniyorum rahat insanlara

haklısın canım alıp şu sabiha ablanın kitaplarını birde benim okumam gerekiyor sanırım..... ya mümkün değil canım benim hayır dediklerine babaanneyle dede evet diyor ne kadar da yapmayın desemde olmuyor imam yine bildiğini okuyor şımartılıyor torunlar malesef hayır denmiyor..... bundan sonra daha bi dikkat edicem bu akşamdan itibaren hayır demicem hiçbirşeye bakalım ne olacaksempatiksalakcinni

demin eksik yazmısım devam ed eyim
herseye surekli cis demek hayıd emekte iyi degil elleyerek kesfedecek dokunacak
ben hayati seylerden bahsediyorum
bogazına kaçan birsey hayatına neden olabilir
yada demin anlatıım kuçuk çocukların aracta yanlız bırakılması hayatina neden olabilir
onun harici kuçuk yaralanmalara neden olacak seyler için çok fazal evham yapmamak gerek
bendeterliklei alıyordum elinden sonra dedim biz terliklerle sokaga çıkmıyouz e ece zaten yerde halıya eher daim ellioyr e terlik halıda ekstra bir pislik yok
tuvalette yerler tertemiz surekli siliniyor vs yani ekstra bir pislik yok neden sakınıyorum.
bıraktım terliklerle oynuyor
kumanda keza oyle en sevdigi oyuncak pis yalamasın vsdiye almıyorum

dun aksamda yemek yerken çok uykusu geldi ne versek sakinlesmedi bir canak bozuk para var para diye çok kirli olabilceğini unuttum verdim acıkcası ibo dedi naptın paralar pis ay dedim yikarız ellerini yemegi yesin yeterki nasıl oynadı onlarla sonra yıkadık ellerini iyce. yani bukadar olucak olmalı ama diyorum ya bogzanı kaçan cisim vs çok korkarım çok tehlikeli.

ve aynen bir kere hayır denen yere sakın evet demeyin tv unitesine asla izin verilmemeyidi bnce
ama once evdeki insanları halletmen gerek seninle hemfikir olmaları gerek
sonra babannenin burahatlıgını biraz yoketmen gerek
off çok zorr

bizimde bakıcı varya benim iki katım titiz bu konularda aynen konusurken kiziyor eski baktıgı evde hanımı evin çok rahatmıs birsey olmaz bırakın yapsınlar falan dermis kadın ilet oluyormus :))
yapı meselesi birazda bu rahat olanı sen kasmaya çalıssanda kastıramassın çok fazla .
sadece emanet falan mantıgı ile babanne daha sıkı tutarsa tutar ama içinde ruhunda yoksa evham tedbir pek degistiremezsin

ben mesela yaınıklardan çok korkarım kuçuk çocuklarda
allahım ibo hiççç tınmıyor benim kadar titiz dgil
biri geldimi caylar falan ortaya kondumu diken ustundeyim sinir oluoyrum
kayınvaldede aynen yayılıyor bardagını tutsana be kadın.
ece yanasıyor ahat rahat otuyor
geçen soylendim ibo yanmıs 2 yasında falanken boyle sorumsuz anne rahat insanlar içinde az bile yanmıssın dedim. çocukları yanan insanlarada çok uyuz oluyorum belki insanlık hali kırk yılda bir olan bir hata belki kiminde ama çogu insan rahatlıktan buna neden oluoyr. birsey olmaz birsey olmaz diyorlar ya illet oluyorm

ayne çok doluymusum bende rahat insanlara karsı:))
hperkesin kendi çocugu kendine ama benim çocugum aileden birilerinin yanında kucagında vs is kimse rahat olamaz

biraz sert bir tutum içine girmelisin sibel cim. onlar bakıyor olabilir ama benim hayır dediğime bir başkası asla evet diyemez cesaret edemez. sen daha yapıcı davranıyosun karakterin gereği ama bu cocuğun gelişimi için cok önemli. o rahat babaannesi sen ne diyosan onu yapmayı öğrenmeli bence. insiyatif hakları yok bence bu konuda.

ESRAKO canım çok güzel özetlemişsin....tedbirli olmaktan zarar gelmez çocukların kaşla göz arasında ne yapacağı belli olmuyor allah korusun... evet selin 32 günlükken sütünü içerken biberondan resmen boğuldu ve geri geldi kıpkırmızı kesildi gözleini kapadı gitti resmen rabbim yavrumu geri gönderdi şükürler olsun zaten ne olduysa ondan sonra oldu ben herşeye bi korkar bi panik hale düştüm en ufak birşeyde kalbim çarpıyor yüreğim ağzıma geliyor sıcak birşey boşalıyor içimden....fazla koruyucu bi anne oldum...

bende asla ben ağlayacağıma o ağlasın deyip özellikle bu bogulmadan çok korkuyorum allah korusun tedbirliyim gerekirse hayır diyorum ama annem çok rahat bu konuda... ne bulursa veriyor... bir kerede bakla vermiş eline bu ayıklarken selin çok istemiş bir tane bütün bakla vermiş eve geldim selinin dudaklarının kenarları siyah siyah noldu falan dedim yerlerde baklalar var ve selin baklanın içinnden bir taneyi almış ağzına geviliyor bi ara öksürdü falan yine benim eller ayaklar fora ödüm fokuma karıştı..... vs.. anlatmakla bitmiyor ama oluyor işte ne yapalım... bakıcı baksa dahamı iyi olacak sanki en azından bu kanı canı diyorum... ama babaannemiz biraz rahat...... ileride bakalım daha çok sorunlar yaşayacağız gibime geliyo.... bizhayır diyeceğiz yine babaanne evet diyecek şımarık bi çocuk olacak offffffff offfffff((((8

inşallahh ben her halukarda selin büyüyene kadar kaybettim desene :))))

kız olduğu için babaya düşkün babaanne baktığı için ona düşkün.... vay halime selin çabuk büyü.:)))))

biz şanslıyız demek ki. saolsun babannemiz biz ne dersek o şekilde yapar , davranır. her konuda tedbirli olmakta fayda var bencede.

güliz bence ağız açma konusuda sürekli dene ama sakın zorlama. iyice ters tepiyor. yaşadım. ama açmıyor diye de salma ki zaten yapmazsın biliyorum da. sürekli farklı farklı şeyler dene bakalım. inşallah sorun hallolur. çünkü çok zor oluyor biliyorum.

ayy allah korusun yanığın acısı çok kötü biz büyükler bile dayanamıyorum rabbim meleklerimizi korusun.... kayınvalidem rahat bi insan daha doğrusu birazda ağır kanlı yavaş bi insan.... selin onu ayakta uyutur kaşla göz arasında yapar yapacağını..... inşallah kazasız belasız büyütürüz şu çocukları..... malesef bu yaştan sonra insanları değiştiremiyorsun bazı şeyleri bir söylüyorsun iki söylüyorsun ama yine bildiklerini yapıyorlar..... bende çok evhamlıyım kayınvalidem çok yavaş ikimizin ortasını bulsak tadından yenmezdi sanırımkaydirigubbakcemile5

işte canım beni bu konuda ipleyen yokklava: onlarda baktıkları için kendilerini söz sahibi olarak görüyorlar selinin kullandığı ilaçlara bile karıştılar oda ilaç dediğim D3 damlası sağlık ocağından verilen ben çocuğum zehirliyormuşum vs... hatta kayınpederimle kaç kere bi tartışmanın içine girdik yok işte onlar kaç tane çocuk büyütmüşler vs:mymeka: allah sonumuzu hayır eyleye bakalım nasıl bi çocuk yetiştircez biz böyle çocuk zaten koca gününü onlarla geçiriyor ben eve geliyoum selini doyuruyoruz kendimiz yemek yiyoruz selinle biraz oyna altını değşitir pijamalarını giydir sonra selinin uyku vakti geliyor yani çokta aman aman bi zaman geçiremiyoruz selinle:a015:

SABıHA PAKTUNA KESKıN'in hangi kitabını almam gerek hangilerini tavsiye edersiniz hemen alıp okumam lazım acilen!!!!!

DAMLA HOCAm gökte ararken yerde buldum....

bu SABıHA ablanın kitaplarını nerden alıyorsunuz... nette baktım birkaç site var ama güvenemedim kredi bilgilerimi falan vermeye.... ÇOCUKLARLA DOĞRU ıLETıŞıM ve ANNE ıŞ'TE kitabını almayı düşünüyorum....

evet fatmacım hakikaten cok zormuş. 1 haftada rezil olduk ailece. ittiriyo diliyle sıpa. şurup içti acıydı tadı ondan mı yapıyo bilemedim. nazikçe zorluyorum bende.

işte canım beni bu konuda ipleyen yokklava: onlarda baktıkları için kendilerini söz sahibi olarak görüyorlar selinin kullandığı ilaçlara bile karıştılar oda ilaç dediğim D3 damlası sağlık ocağından verilen ben çocuğum zehirliyormuşum vs... hatta kayınpederimle kaç kere bi tartışmanın içine girdik yok işte onlar kaç tane çocuk büyütmüşler vs:mymeka: allah sonumuzu hayır eyleye bakalım nasıl bi çocuk yetiştircez biz böyle çocuk zaten koca gününü onlarla geçiriyor ben eve geliyoum selini doyuruyoruz kendimiz yemek yiyoruz selinle biraz oyna altını değşitir pijamalarını giydir sonra selinin uyku vakti geliyor yani çokta aman aman bi zaman geçiremiyoruz selinle:a015:[/QUOTE]

SABİHA PAKTUNA KESKİN'in hangi kitabını almam gerek hangilerini tavsiye edersiniz hemen alıp okumam lazım acilen!!!!!

sibel sen müdahale edemiyosan eşin girsin devreye. kayınpederine çok gıcık oldum o ne karışıyo, kendi anneme bırakıyorum 1 haftadır her yediği her uykusu her içtiği rapor halinde veriliyor elime. senin gibi olsam kafayı yerim ben. bence eşinle konuş senin hayır dediklerini yapmasınlar. ilk doğum yaptığımda kayınvalidemde cok yapmıştı ben hayır derim o evet der 2 haftada kopardık ipleri tahammül edemedim. bence onlar fazla sahiplenmişler. işin aslının bilmiyorum ama sen kendini devre dışı hissediyosundur büyük ihtimal. senin çocuğun üstündekimse hak idda edemez. saygı çerçevesinde kuralları koymayı dene canım cok zor biliyorum ama şımarık arsız bir çocuk yetiştirmesinler. biraz büyüdüğünde biz nerde yanlış yaptık demezler çünkü.

kitaba gelince anne işte cok başarılı bir kitap okuyorum hızlıca. istersen 1 hafta bekle yolluyayım sana kargoyla çünkü okurken hep not alırım birdaha açmam kapağını. beklemem dersen hepsi burada.com en uygun fiyat. çöp çocuğu aldım birde ama damla 18 ay ve üstü demişti açıp bakmadım daha. sırayla kadının tüp kitaplarını alacağım. çok rahat okunuyor.

babam en büyük şansım aşığım babama ya. araştırmış köpek savar diye bi alet varmış gitmiş ondan almış. yazlığa gidince alperen'i rahat rahat gezdirsin diye. ağladım duyunca annemden ziyade babamın evde olup alperen'le ilgilenmesi oğlum için çok büyük bir şans. adam hayatını adadı resmen. ben cok duygulanınca kızım yıllardır ben bu cocuğu bekliyormuşum haberiim yokmuş dedi. canım benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…