2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ay elifff ne süper olur gelirmisin gerçektennn yaa

meşhur tüylü taçım yahoya yakışmışmıı sempatiksalakcinni

salıncakta uyuyan yahoo
yakışmış da bu çocuk büyüyünce ne diyecek bu fotolara he esra.bir proje ödevi olsa okula bebeklik fotoğraflarını götürseler nasıl açıklayacak??:))
ELİF canım, hakkınızda hayırlısı olsun. Heyecanını anlıyorum. İnşallah güzel şeyler...
sağol böbem
o güzel fiziğimin olduğu bir fotoda var ama koymak istemiyorum
nazar değdirirsinizz manken fücudumaaaa sonraaa
vardı bir tane ne taştı öyle.hala gözümün önünde.bikinili bikinili
bir benzeri sporda başıma geldi.ben kavga ettim ama
kadın step tahtamı çekip burası benim yerim dedi ben se ne alaka dedim.başka yerde yapamıyormuş.çekildim.sonra başladık hareketlere neymiş kayacakmışım yeri darmış durdum dedim başka birşey varsa ya şimdi söyle ya da sus beni bölüp durma.hiç hoş olmayacak senin için kesti sesini gerzek.

yav arkadaşlar benim kız ayakta duruyor asla adım atmıyor,emeklemiyor,bir yerler tutunup kalkmıyor.ne zaman yürüyecek bu yav? bazen endişeleniyorum.sonra diğer yaptıklarına bakıyorum tam bir uçurum.asla asla asla karşılaştırma için söylemiyorum
iki aydır bardaktan su içiyor
pipetle sıvı içiyor
çok önce başladı alkış ve bay bay yapmaya
1 aydır elini ağzına vurup ooooo yapıyor,
en oha dediğim parmak şıklatıyor çiftetelli öğrenmiş
bir de delilo delilo destane diye bir halayvardır ona tkık durumda lori lori lori deyip duruyor.

var mı bizimle aynı durumda olan? adım atamayan,emeklemeyen,tutunup kalkmayan ama bu işleri yapan cevap veririn lütfen.çok korkuyorum bazen bir sorun mu var diye?bunları yapan bir çocuk yürüyebilir gibi geliyor bana.5,5 aylıkken desteksiz oturmaya başladı üstelik.
Rejımdeyım ben kaydirigubbakcemile2
ben de recimdeyim recimde
k bar var şu an elimdeee
doğrudur bacım
poto please
çok geçmiş olsun canım.iyileşin bir an önce.çok üzüldüm
Allah beterinden saklasın.Allah korusun
bugün dişçiye gittim
3 gündür bir diş ağrısı geceleri sıyıracaktım 20 lik çekilecek antibiyotik kullanıyorum mecbur aslında emzrirken istemiyorum ama ne yapalım pöff
20 lik diş zordur bilirim.ağzımda dikişle gezdim ben.bitse senin de şu diş işleri.

seda vitaminleri donusumlu mu vericeksin birgun birini diger gun oburunu seklinde
dr una neden sormadın iki tane nedir vs diye ?

ya biz şimdiye kadar çok güzel kilo alıyoduk boyumuz da iyiydi..ama bu ay 120 gr verince hem kan hem idrar bakıldı. enfeksiyon ya da aşırı kansızlık kilo alımını engelliyormuş ama temiz çıktı şükür. sonuç diş metabolizmayı hızlandırmış falan.. hatta az giydir dedi doktorumuz metabolimayı biraz yavaşlatalım diye.. sonra ben sordum. ikisini de kullanmaya devam edicez mi diye evet dedi.. malum profların ağzından laf zor çıkıyo. iyi bi doktor aslında ama herşeyi sormak lazım..ama içini okuyunca başka destekle kullanmayın yazıyo olmadı açıp sorucam sorun olmasın bi de...

esra gadını şuan birşey söyleyemem.gelir miyim gelmez miyim.çok isterim ama anlarsın işte.seviyorum seni

cok guzel dimi ecede aglarken dio enneee die ve sarılıo.. gozun aydın canım

hımm bende oyle yapmayın die duymustum demekki yapmak gerek

benim oğlanda herşeye tepki veriyo.. alkış, eliyle lülüllü yapıyo, saklanbaç oynuyo, anne baba annane gbi şeyler diyo..kızdımı heyyy diye bağırıyo .. ama emeklemiyo adım da atmıyo.. ama tutunca ayakta duruyo. iki gün önce kontolümüz vardı. sordum çok normal dedi. her bebek emeklemez ama yürür dedi. bu saate kadar emeklemediyse emeklemeden yürür dedi. sonra emekler dedi..

seda seninle tanışamadık.denk gelmedik.neva da böyle.taklit,öğrenme iyi.tutunca yakta duruyor,adım atma yok.biz film çektirdik birşey yokmuş.ama insan şüpheleniyor.bak burada kaç kişiyiz tüm bebişler emekler,adım atar,yürümeye çalışır.
rahatladım sen yazınca.peki ne zaman yürürmüş zuzun birşey dedi mi doktor?

ELİF bence normal her çocuk kendini başka şeylere yönlendiriyor.. kimi konuşmaya odaklanıyor , kimi yürümeye kimi etrafı keşfetmeye.... bana öyle geliyorki neva birden yapacak herşeyi yani hiç belki sıralamadan falan direkt yürüyecek....

bazı bebekler motor gelişimini güçlendirirken (yürüme emekleme) bazıları zihinsel gelişime ağırlık verirmiş.. eşya inceleme, konuşmaya çalışma vss.. bzim dr üniversitede yenidoğan prof..sanırım atlamaz..ben sorunca oğlum emeklemiyo neden diye abartma dedi..çok takıyorsunuz bunları dedi. hatta solak bebekler emeklemezmiş ilginç geldi bana da ..kollarının altından tutup bastırın dedi zman zaman yürüyeceğini bilsin diye. birazda genetikmiş bu işler. ben emeklememişim mesela ama erkenden ayaklanmışım ama babası naptı bilmem. tembel ona çekmiş olabilir.kaydirigubbakcemile3 bir hafta bile gelişim sürecinde çok önemli önmüzdeki hafta da kalkabilir bir aysonra da dedi.

esra berke'ye bayıldım. tamirci yanında çalışacakmış kıyamam gözlerim doldu.. ikinci kardeş bu yüzden gerekli işte. senden cok sahiplenecek destek olacak gözün arkada kalmayacak.

yavrum benim ya ne kadar düşünceli maşallah

vallahi berkenin duygusal yaklaşımını okuyunca bende bir an ikinci çocuk hayal ettim
ama sadece hayal ettim o kadar yani gerisi olamazz nolamazzz

bende hayal ettim bak yaş farkı olunca gerçekten abilik yapılıyor

ben hala acd3 veriyorum bende mi multivitamine dönsem doktorumuz bişey demedi 1 ay sonra gidicez sen ne veriyosun esra cım

benim dr da multivitamin vermedi acd3 devam yani 10 damla

bence de farklıdır her çocuk
ece sıralıyor emekliyor tutunup kalkıyor mama sandalyesinden bir şeyiş yere atınca bize dönüp ver benzeri birşey söylüyor

bu arada derya Allah korumuş sizi geçmiş olsun

SEDA tşk ederim, umarım sen de kısa zamanda istediğin kiloya inersin. Ben tam istediğim yerde değilim ama oldukça yaklaştım, durumu kurtardım :)

Bebişinin kilosu konusunda ancak şunu söyleyebilirm, olduğu yerde çok hareketli olabilir. Doruk da emeklemiyor ama durduğu yerde çok fazla hareket ediyor. Yürüteci drlar pek önermiyor ama "bir şey olmaz" tezinden hareket ettim. :) Rahat da ettim açıkçası, Doruk da çok seviyor, saklambaç oynamasak da odalarda geziyor canı sıkılınca :))

GYPSY'm 20 lik dişin için geçmiş olsun. Antibiyotiğini kullan güzelce, sütten geçmemesi ilk 6 ay önemliymiş. ıçin rahat olsun.

ESRAKO çok özendim Berke ve sana. Anlattıklarından yola çıkarak biz de öyle olurmuşuz gibi geliyor. Onur da uykucudur çünkü, tatillerde deli ederdi eskiden beni. Son birkaç yıldır iyi gerçi de, du bakalım... Kısmet.

Misafir ağırlama konusunda benziyoruz. Ben de sevdiğim insanlar için çok özenirim. Maydonoz sevmeyen varsa onun böreğini, kısırını ayrı hazırlarım. Sarımsak sevmeyen varsa onun mezesini ayrı hazırlarım. Resmen kişiye özel olur benim ikramlarım. Eskkiden böyle idi. Yorgunluktan geberirdim ama çok mutlu olurdum sofraya oturunca hep birlikte. Artık Doruk var, diyet yapıyorum vs diye eski durumu kaybettim haliyle. Mecbur hazır alıyorum çoğunlukla, ama gene de dikkat ediyorum tabi, düzgünbir şeyler ikram etmeye çalışıyorum.

ELıF, arkadaşım sen PDR ci değil misin? Bıreysel farklılıklar konusunu hepimizden iyi biliyorsun. üstelik film de çektirmişsin. Keşke Doruk saydıklarının yarısını yapabilseydi. Biberondan su içmeyi bile beceremiyor hala, illa genzine kaçırıyor. o kadar da veriyorum oysa! Sıkma canını, fiziksel bir şey yokmuş, illa yürüyecek.

SEDA'nın dra katılıyorum. Ben de 2 hafta önce pedagoga götürmeyi planlıyordum Doruk'u, 1 haftada seslerimizi taklit etmeye başladı, ucundan alkış yapmaya başladı. Vazgeçtim. Acele etme.

BURCU haklısın elleri dursa ayakları durmuyo sürekli hareket halinde..kendini sağa sola eğiyo.. odanın dışında birisi varsa eğilip eğilip koltuktan ona bakıyo..heyy diye bağırıyo çok komik..yeni yemek listesi verdi doktorumuz umarım artık daha çok seveceği şey olur..karıştırıp yemekten hiç haz almıyo herşeyi tek tek yemek istiyo..o kadar zamanım olsa veriyim ama dün 1 saat sürdü yemek faslı..işler bekliyo dişler çıksa ohh dicez ama daha da görünen bişi yok ama çok kabarık yerleri belli.

arkadaşlar 1 hazirandan sonra oto koltuğu zorunlu oldu ya. şehirler arası seyahat için otobüslerde koltuk alacakmıyız bilginiz varmı

seda bizimde hala diş yok. sanırım yürüyünce çıkaracak. bende geç çıkarmışım daha öncede foruma yazmıştım aslına. geç çıkan diş daha iyi olur derler onunla avutacam kendimi ama benim dişler dolgu hep kafamçokkarıştı

kaydirigubbakcemile3 bize de öle dediler abimin eşi diş hekimi geç çıksın diyo ama ne kadar doğru bilmem.. daha sağlam olurmuş..sonuçta onlar dökülmicekmi süt dişi..:uhm:ama dişi olmamasına rağmen adam herşeyi çiğniyo yasık...bakalım arkadaşımım kızı 13. ayda 6 tane birden patlattı bir anda ama çok zor oldu.. umarım hafif atlatırız o dönemiyerimseniben

arkadaşlar benimde kafama cok takılan bir durum var. şu aşılardaki cıva. Sabiha'nın bi yazısını okudum 1 yaş ve üstünde aşı yapılan çocuklarda hemen sonrasında otizm ve zeka geriliği oluşmaya başlamış. bazı bünyeler cıvayı atamıyomuş vücutlarından. bu aşıları yaptırmasan cocuğu ne gibi tehlikeler bekler? yaptırsam bişey olsa Allah korusun nasıl dayanırım. yurtdışından getirtebilir miyiz acaba??? NURDAN var mı böyle bir imkan???

:bbo:kafamçokkarıştıakannehir

GÜLıZCıM...

bence yaptırdığımız zaman yukarıda yazdığın olumsuzların yaşanması bi ihtimal...allah korusun kim isterki bunların olmasını...

ama bence aşıları yaptırmayınca olacak olumsuzluklar yaptırınca olacaklara göre daha fazla gibime geliyor..... aşıları yaptırmayınca daha çok yüksek ateşle karşılaşıyoruz daha ağır geçiyor bu hastalıklar ve allah korusun yüksek ateşin nelere yoll açtığını yazmama gerek yok sanırım...aşılı çocuklar birçok bulaşıcı hastalıkları geçirmioyrlar geçirselerde daha hafif geçiyor... rabbim hepimizin evlatlarını korusun ......

bak bunu oglunda otizm suphesi olan arkadasımda soyledi.. 3lu karmadan sonra olmus bişeyler onada .. ben dedim bizde bisey olmadı. avrupada filan yapılmıomus sanırım.. yani bilmiorum napacagımızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…