nurdan geldin mi?
teo ya hangi aşıları vurdular bugüne kadar? sırada hangileri var???
akşama sinir harbi seni bekliyor mu olacak, yanılıyor muyum?
arkadaşlar 1 hazirandan sonra oto koltuğu zorunlu oldu ya. şehirler arası seyahat için otobüslerde koltuk alacakmıyız bilginiz varmı
arkdişlerrr su babalar günü mevzusuna bende bir el atıyım dedimaldım hedie ama vermeyim dedim bi yanım ver dio bi yanım yok dio gökhan bana normalde çok hedie alır içinden gelirse çiçek gönderir bi anneler gününde almadı bende kırıldım şimdi parfümle saat aldım ve bende babalar günde vermeyim 21 de evlilik yıl dönümümüz ozmn veriyim dedim bi akıl verim 16 da doğum günüm güsel bişi yaparsa parfümü babalar gününde saati evlilik yıl dönümünde veriiyim dedim ama kararsızım
Gulizcim geldim ama bi turlu yazamadim cok hastayim ya isede geldim..
Teoya karma asilar ve hepatitler vuruldu, burda bcg vurulmuyor yani verem asisi, gerek gormuyorlar, ama seneye trye tasinirsak nasil olcak bilmiyorum..
12. ayda kizamik kabakulak vs asisi var 15. aydada bu karma asilarin rapeli var..
ama ben tatile gelmeden yapabilirmi diye sorucam kizamik asisini, 11. ay civari oluyor..
bence asilari yaptirmamak daha buyuk bir risk,onleyemeyecegimiz o kadar buyuk risk varki, bence her kulaktan dolma bilgiyle panik olmayin arkadaslar, biraz rahat olmakda fayda var, yoksa kafayi siiyiririz..
bal için erken değilmi henüz...günaydın kızlar
allaha şükür bu geceyi, geçtiğimiz ik güne göre daha rahat geçirdik. peditus ve benical saolsun. bugün de vermeye devam edeceğim. bilmiyorum ama verdiğim karabiberli balın ve ıhlamurların da faydası olmuş olabilir. şükürler olsun. bende birazcık daha iyiyim.
şimdi de 31 lira gösteriyor. tek önüne bi resim bi yazı konursa.
arka tarafa da bi resim bi yazı konursa 43 tl diyor.
arkadaşlar ben sürekli olup yazamayanlardanım... işler çok sıkı bu ay bitsin rahat edicemm..sizlerin yardımına ihtiyacım var... bizde diş hala yok tembeliz ama hepsi kabarmış durumda galiba aynı anda hepsi patlıcak tabi huysuzluk ve iştah sorunu tavan yaptı..hatta bu ay 100gr vermiş nedeni ise aynı yemesine rağmen diş yüzünden metabolizması hızlanmış daha çok yakıyormuş..kısaca stress yaptım nasıl kilo alcak bakalım.. biz 6. aydan beri d vitamini vermiyoruz. bir şurup var efa-vit onu veriyorum ama aklıma takıldı hem multivitamin verip hem d vitamini veren varmı...
..
nedir bu civalı aşı olayı.. hangi aşı anlayamadım ben ..GULİZİM tecrübeli ve yaşlı bi dr. amcamız var... benim çoıcukluk dr. um diyeyim....hemen onu aradım....
CİVALI AŞI olayını sordum... dediki böyle bi iddia var aşıdan dolayı bazı çocukların otizm yakalandığına dair falan dedi milyonda 1 olan bi olay dedi...içindeki civa yeterli düzeyde dedi... . ama yaptırmasan inanki kızamık, kızıl ve kabakulağın daha çok zararı var dedi.... kabakulak sağırlığa yol açabilir dedi, kızıl yada kızamık tam anlayamadım oda beyine zarar verebilir vs. dedi... onda milyonda 1 riskin var bunda riskin kat kat daha fazla dedi... yani yaptır aşıyı mutlaka çok önemli dedi.....
saol nurdan teyzesiia.s.musti yakiyor herzamanki gibi:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?