ELİF bence normal her çocuk kendini başka şeylere yönlendiriyor.. kimi konuşmaya odaklanıyor , kimi yürümeye kimi etrafı keşfetmeye.... bana öyle geliyorki neva birden yapacak herşeyi yani hiç belki sıralamadan falan direkt yürüyecek....
bazı bebekler motor gelişimini güçlendirirken (yürüme emekleme) bazıları zihinsel gelişime ağırlık verirmiş.. eşya inceleme, konuşmaya çalışma vss.. bzim dr üniversitede yenidoğan prof..sanırım atlamaz..ben sorunca oğlum emeklemiyo neden diye abartma dedi..çok takıyorsunuz bunları dedi. hatta solak bebekler emeklemezmiş ilginç geldi bana da ..kollarının altından tutup bastırın dedi zman zaman yürüyeceğini bilsin diye. birazda genetikmiş bu işler. ben emeklememişim mesela ama erkenden ayaklanmışım ama babası naptı bilmem. tembel ona çekmiş olabilir.kaydirigubbakcemile3 bir hafta bile gelişim sürecinde çok önemli önmüzdeki hafta da kalkabilir bir aysonra da dedi.
arkadaşlar teşekkür ederim ilginiz için.bireysel farklılıklar tabiki olacak buna yürekten inana biriyim.ama bu kitabi bilgilerin bu kadar uçurumlarca yaşanabileceğini yeni farkettim belki.bir de annelik başka şey bilirsiniz.15 aylıkken yürüsün isterse önemli değil.sadece benim farkedemediğim ve sonradan vicdan azabı çekeceğim bir sorun olmasın diye titizlendim.geçti ama.herzaman ki gibi sizlerle paylaşmak işe yaradı.ELİF, arkadaşım sen PDR ci değil misin? Bİreysel farklılıklar konusunu hepimizden iyi biliyorsun. üstelik film de çektirmişsin. Keşke Doruk saydıklarının yarısını yapabilseydi. Biberondan su içmeyi bile beceremiyor hala, illa genzine kaçırıyor. o kadar da veriyorum oysa! Sıkma canını, fiziksel bir şey yokmuş, illa yürüyecek.
SEDA'nın dra katılıyorum. Ben de 2 hafta önce pedagoga götürmeyi planlıyordum Doruk'u, 1 haftada seslerimizi taklit etmeye başladı, ucundan alkış yapmaya başladı. Vazgeçtim. Acele etme.
püffff bunu da araştırayım.arkadaşlar benimde kafama cok takılan bir durum var. şu aşılardaki cıva. Sabiha'nın bi yazısını okudum 1 yaş ve üstünde aşı yapılan çocuklarda hemen sonrasında otizm ve zeka geriliği oluşmaya başlamış. bazı bünyeler cıvayı atamıyomuş vücutlarından. bu aşıları yaptırmasan cocuğu ne gibi tehlikeler bekler? yaptırsam bişey olsa Allah korusun nasıl dayanırım. yurtdışından getirtebilir miyiz acaba??? NURDAN var mı böyle bir imkan???
esraaaaa çok güldüm,salihe de anlattım şimdi ya ben o yahyayı yerim o kıvırcık saçlarını yerim,kolunu bacağını yerim.nasıl bir şey bu çocuk yaaa.çıkartmaları bacağına yapıştırışı o minik meraklı parmakları gözümün önüne geldi.çocuk anasının oğlu biliyor hangi kitabın faydalı olduğunu.yerim ben onu yerim yerimmmçoks evdiğim bir bloknotum vardı hatıra saklıyordum yahya onun üzerinde ne kadar renkli etiketler vs varsa koparmış
bacağına orasına burasına yapıştırmış
kaç senedirde saklardım kitaplıkta
birde meşhur bir kitabım varya cinsel teknik diye hatta elif söylemişti geyik konusunu olmuştu
habire onu buluyor ısırıyor yalıyor sallıyor vs ne iş anlamadım
umarım atlatırsın bugünleri çok üzülmeden.Allah yardımcın olsungünaydın... biraz topiğe giremeyeceğim arkadaşlar... merak etmeyin diye yazıyorum... dün akşam epey olumsuz olaylar yaşadık ve moralman hiç iyi değilim herşey yoluna girene kadarda iyi olacağımı sanmıyorum... akışına bıraktım herşeyi sonu hayırmı şermi bilmiyorum....öpüyorum hepinizi görüşmek üzere....
buarada gece nasıl yerime gittigimi hala hatırlamıorum..cocuguda yerine ben koymusum emrah deil..helede onu hiççç hatırlamıorum..ışınlandık sanırsam
ece dun gece sapıttı kudurdu birseyler oldu
oncelikle aksam gittgimde uyuyor olur genelde uyanıktı arkadasımda ugramıstı bize sevdik ettik nahide ablada arkadasım var diye muhabete falan daldı gitmedi oturduk vs derken uyuttu ece yi obiz lafladık rahat falan saat 11 gibi uyandı bu bir iki pispisladık ama uyumadı kaldırdık mamayedirdik vs allahım sonrası kabustuuuu
salla salla ayagımad belki birsaat salladım ilk kez boyle olud belkide yani sallayıp birsure sonra kalkmaya çalıstıgı olurdu ama 3 kez bunu yaptı toplam 1 saat oldu bayılcam uykusuzluktan saat 1 oldu ben çıldırıdm çıktım yataktan ibo girdi ben gittim yattım ama nasıl aglıyorr. yani ibo kızıyor kapat gozunu hadi uyu vs dedikce bas bas baırdı hala kulagımda aglama sesi içim kıyılıdı ayyy hiç boyle yapmazdı ne is anlamadyık
2 yi geçerek uyumus sabah kalktık 6 da ayaktaydı bir uykusuzluk yasadı dun ama bilemiyorum neden.
sabahta uyuyakaldım servisi kaçırdım bu kadar geç yatınca tabi otobusle geldim neyseki onumden biri kalktı yarı yolda oturdum .
ece dun 4-5 adım attı inanamadımmm
kadıncagız iki gundur ugrasıyor yurutcem diye ay allahım nasıl bir duyguu nasıl guzel onu oyle eller havada yururken gormekkk.
tabi once duzgun birsekilde dikilip durmasını saglamak gerek karsısındaki obje çok heyecan verici ise yere çomup hemen emeklemek istiyor mesela karsıda ibo varsa yurutemedik hemen iniyor hızlı gitmek için yere
ama ben varsam :) ibodan bana yurudu falan habire bunu denedik aksam çok keyifliydi . ama tabi olurda tamamen yururse yanarız yalpalaya yalpalaya pesinde pervane olmak gerek
ya ben daha hiç muz vermedim ece ye desemm. ne bilim aklıma gelimyor ilk zamanlar erken alerji vs yapard iye simdide akıl etmedim hiç hemen deneyeyim haftasonu
bazen bana da oluyor.eskiden olmazdı pek:)
çok hoşuma giden birşey paylaşmak istiyorum.beni çok duygulandıran birşey.neva gece uyanıp beni öpmek istiyor.gece yarısı a oo gibi seslerle beni çeğırıyor gidiyorum emziği çekip fırlatıyor,yüzüme atlıyor,yalıyor,öpüyor sonra sırıtıyor sarılıp boynuma sızıyor geri.Allahım ne güzel şey anne olmak,o minik dudakla yanakta sıcaklık ne güzel.rabbim isteyen,hak eden herkese yaşatsın.
,bıurcu valla seni görüdkçe insan işte budur diyor...gerçekten süpersin.. Doruk zaten ayrı alem bakışlarına bittim Maşşallahhhhh.....
benim oğlan rejimde galiba .. anam yapmıyo örnek olıyım diyo sanırım..sabah peynir yumurta sarısı biraz ekmek karışıtırıp veriyorum.. ancak suyla yiyor.offff.. öğle yemeği ve akşam yemeği arasında ne veriyorsunuz meyve dışında meyveyi eskiden pütürlü yiyen çocuk şimdi sadece suyunu içiyor.. ancak robotlayınca yiyor.büskivi falan veriyormusunuz ya da kaşık maması ara öğün olarak
teşekkürler burcu.FATMA saçlar çok hoş, güle güle kullan!
FATMA Yiğit çok şeker maşallah. Siması çok yakın bir arkadaşıma o kadar çok benziyor ki, babası olsa bu kadar benzerdi!
evet çok tatlıdır benim oğluşum :) babasının kopyası işte..
iyi olmuy pervin. büyümesine gerek yok. nişanın iptal olmasında da vardır bir hayır..hiçbise yasamadık normal ama daha sessiz bir gundu..yemek yedik eceye gulduk annesıyle konustuk klasık msn.trip yapmadım tatile cıkmasamda parasını alsam:) hiç tarzı deildir dedi bende sen niye oyle kanıya vardın dedim. buarada kuzenimin nisan iptal olmus ondan rahatız kasmaya gerek yok antalyaya gidebiliriz.onu soyleistim gun ıcınde ondan ben tatıle cıkıycam dedi neyse,..ben cıkıyımda herkes planını gerceklestırsın dedı bende sen cıkmazsan bende gıtmem fılan dedım yok sen gıt 15ınde gıdecektın rahat ol dedı. bende gıderız ıste antalyaya nasılsa nisan iptalıs dedim oyle kaldı..ama naz yaptı sanki:)
teşekkürler canım.fatma saclarının rengı hos ama modeli daha cok hosuma gıttı.. ben 5 senedir sac boyamadıgımdan oyle renkten filan sac modasından anlamam ama yakısmıs..yigitkusunda kucagına ayrı yakısmıs
tüh yaa. inş sorun her ne ise çabuk düzelecek cinstendir. üzme kendini..günaydın... biraz topiğe giremeyeceğim arkadaşlar... merak etmeyin diye yazıyorum... dün akşam epey olumsuz olaylar yaşadık ve moralman hiç iyi değilim herşey yoluna girene kadarda iyi olacağımı sanmıyorum... akışına bıraktım herşeyi sonu hayırmı şermi bilmiyorum....öpüyorum hepinizi görüşmek üzere....
teşekkürler meltem.günaydın
fatma saçlar harika olmuş
taze sen de süper fit olmuşsun
teşekkürler esracım. beni de katları düşündürmüştü ama sizlerden böyle güzel tepkiler gelince pişman olmamaya başladım sanki..fatma çok guzel olmus bence saclarının katları ozellikle gule gule kullan
fatma saçlar süper olmuş, yiğit paşada çok tatlı be. bende annemde ciddi bir sahiplenme ile karşı karşıyayım. bana sürekli sanki ilk kez yapıyormuşum gibi şöyle yap şunu yedir falan demeye başladı. dur bakalım diyesim geldi ama tuttum kendimi. insan kıskanıyor işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?