deryacım, sen bunu ilk yazdığında araştırmıştım ve sayende hiç bilmediğim bir konu hakkında bilgi sahibi olmuştum. bunun falla ne ilgisi olabilir ki,? öyle olsa Kur'an da geçmez öyle değilmi? ama haklısın, suistimale çok açık bir husus.. hele ki bizim gibi araştırmacı olmayan bir toplum için ne yazık ki... ama bu yazıdan sonra eminim ki herkes anlayacaktır..SİZLERE ARAŞTIRMANIZ ADINA KENDİMİ ANLATAN BİLGİ VERMİŞTİM AMA SANIRIM ARAŞTIRMA GEREĞİ DUYULMAMIŞ ..
EVRİM gerekeni yazmıştı ama birde be ekleyeyim..
Ledün ilmi okuyarak öğrenilmez
Sual: Ledün [bâtın] ilmini nasıl öğrenirim?
CEVAP
Ledün ilmi veya ilm-i ledün, okuyarak öğrenilmez. Allahü teâlânın ihsanı ile kalbe ilham edilen, ilahi sırlara ait bilgilerdir. Görünüşte, akla ve nakle zıt gelebilir. İlm-i ledün sahibi olanlar, hadiselerdeki gizli sırları ve hikmetleri bilir. Kur'an-ı kerimde, (Kehf) suresinde bu husus açıkça bildirilmiştir
LEDÜN,
“İNDALLAH”TAN BAĞIŞLANAN GAYBİ İLİMDİR
Zâtiyyuna has, müferriduna has, ikram yollu sunulan “indallah”tan bağışlanan gaybi ilimdir
Yüce Allah, Kuran'ın birçok ayetinde peygamberlerine ve bazı elçilerine özel ilimler lütfettiğini bildirmektedir. Gayb bilgisi, ilm-i ledün, hikmet ve anlatım çarpıcılığı gibi üstün ilimleri dilediği kullarına veren Rabbimiz, bu rahmetiyle tüm hayatları boyunca olduğu gibi, tebliğleri süresince de elçilerini desteklemiştir.
ah kuzu yaa.. inşallah kolaycacık ateş filan olmadan atlatırsınız sibelcim.. ya bu arada buı 1 yaş aşıları arasında kabakulak aşısı da varmış ya, onur kabakulak geçirmemiş. aşıdan bulaşıcı bişey olmazmış ama bundan sonra çocuklarla hep sıkıfıkı olacağımız için, adanın doktoru aynı gün onura da aşı yapacak! ay çok komik yaaa!!SELİN aşısını olmuş arkadaşlar... önce aile hekimi muayene etmiş hasta değilmiş şükür bogazına kulağına flaan bakmış..... burun tıkanıklığını söylemişler mevsimsel demiş bazı bebeklerde hava değişiminden kaynaklanabiliyor yani sprey sıkın geçmezse yapacak birşey yok demiş...... şimdi eve gitmiş kuzum rabbime emanet artık hayırlısıyla.......
deryam üzüldüm şimdi okuyunca. kimsenin adına konuşmayıda sevmem ama konu yanlış anlaşılmaya çok müsait. bende bu konuyla ilgili yazarken kelimeleri seçerek yazmaya çalıştım hep. sen anlatmışsın zaten.
yusufuma geçmiş olsun...
deryacım, sen bunu ilk yazdığında araştırmıştım ve sayende hiç bilmediğim bir konu hakkında bilgi sahibi olmuştum. bunun falla ne ilgisi olabilir ki,? öyle olsa Kur'an da geçmez öyle değilmi? ama haklısın, suistimale çok açık bir husus.. hele ki bizim gibi araştırmacı olmayan bir toplum için ne yazık ki... ama bu yazıdan sonra eminim ki herkes anlayacaktır..
yusuf'a da çok geçmiş olsun.. sıcaklardan bebeler bayıldı iyice..
ah kuzu yaa.. inşallah kolaycacık ateş filan olmadan atlatırsınız sibelcim.. ya bu arada buı 1 yaş aşıları arasında kabakulak aşısı da varmış ya, onur kabakulak geçirmemiş. aşıdan bulaşıcı bişey olmazmış ama bundan sonra çocuklarla hep sıkıfıkı olacağımız için, adanın doktoru aynı gün onura da aşı yapacak! ay çok komik yaaa!!
SELİN aşısını olmuş arkadaşlar... önce aile hekimi muayene etmiş hasta değilmiş şükür bogazına kulağına flaan bakmış..... burun tıkanıklığını söylemişler mevsimsel demiş bazı bebeklerde hava değişiminden kaynaklanabiliyor yani sprey sıkın geçmezse yapacak birşey yok demiş...... şimdi eve gitmiş kuzum rabbime emanet artık hayırlısıyla.......
evet haklsınız zaten ilimi ilim sahibi anlar yani herkes gemelde bildiği ve anladığı kadarıyla anlar yroumlar o yüzden tekrar açıklama yaptım ..kaydirigubbakcemile3
teşekkür ederiz ..iki güne bir ishaliz ...kafamçokkarıştısenağlama
sibelim başbaşayız her yerde :))
SELİN aşısını olmuş arkadaşlar... önce aile hekimi muayene etmiş hasta değilmiş şükür bogazına kulağına flaan bakmış..... burun tıkanıklığını söylemişler mevsimsel demiş bazı bebeklerde hava değişiminden kaynaklanabiliyor yani sprey sıkın geçmezse yapacak birşey yok demiş...... şimdi eve gitmiş kuzum rabbime emanet artık hayırlısıyla.......
ÖZLEM noldu canım eşinle aran nasıl merak ettim......
sibelim başbaşayız her yerde :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?