2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

özlemim sağol.yakın olsan yardım ederdin eminim.

ben süt hiç vermedim.2 gün önce biz milkshake içerken ağladı verdim yarım bardaktan biraz fazla içti.ishal ve pişik oldu ki doğduğundan beri pişik olmamıştı hiç.yoğurdu zaten sevmez.bazen ayran içiyor.yoğurt çorbasını kakalaybilirsem içer ama çok değil.meyveye bayılıyor.10 öğün ver 10 öğün yer.eline üzüm salkımını alıp tane tane didikliyor mesela.

Canım ben beslenme düzenini yazayım sabahgenelede 6 gibi kalkar 250 ml kadar keçi sütü veriyorum devam sütlerini sevmiyor kay marka keçi sütüalıyorum tansaş migroslrdan... Sonrayatıyor tekrar kalkınca bulamaç halinde yumurta sarısı peynir tereyağı cici bebe sütle reçel eziyorum bulamaç halinde veriyorum... Sonra meyve püresi var... Sonra çorba patates havuç evde ne sebze varsa küçük bir parça kıymayla içine cici bebe ekmeğini doğradığım çorba bazende yayla çorbası bak yumurtayı onun içinde de yedirebilirsin ... Sonra yoğurt bazen içine meyve püresi ekliyorum... Sonrada muhallebimiz var cici bebelionu yiyor yatıyorama yazdıklarımın hepsini yedirebilirsem ne ala bazen 3-5 kaşıktan sonra inatla ağzını kapatıyor ne yapayım zorlasam yediklerinide kusuyor zorlamıyorum...

ne diyeyim canım kötü gün akrabası olsa imiş keşke bitanecik neyse boşver geçecek hepsi. sağlık olsunda.

özlem bence kilosu iyi.neva kilo verdi 10 kilo oldu ve sonra hep aynı.neler pişiriyorsun yazsana lütfen.

alperende 9700 dü en son neva bile daha düşük kilosu. boyu da 78 cm doktor dedi yakalayamaz artık uzun ince bi delikanlı olacak. sağlığı yerinde olsunda gerisi boş. canım kısaca anlatayım. sabah uyanınca 150 ml devam sütü uyumasına yakın kaşık maması yediği kadar. sonra uykuya yatıyor 2 saat uyanınca yumurta peynir meyve püresi ekmek peşinde dolaşıyoruz ne kadar yerse. öğlende çorba öğünü yanında yoğurt yada pilav. çorbalarını ben artık hergün dana eti yada kıyması ekliyorum et sulu tarhana yada domates çorbası yoğurt çorbası. sebze oldu mu yemiyor kestim bir süre. uyumadan önce tekrar meyve püresi. meyveyi günde 3 kez veriyoruz en az 6-7 çeşit meyve yemiş oluyor çok seviyor çünkü. akşam üstü yoğurt yada kefir. gece keçi sütü ile yapılmış muhallebi içine yine meyve koyuyoruz. keçi sütü pirinç unu esmer şekerle yapıyorum muhallebisini de. içine bazen vanilya bazen kakao bazende meyve koyup çeşitlendiriyorum. birde meyve pürelerinin içine de keçi sütü ekliyorum. bizimki 350 ml kadar günde devam sütü içiyor birde.

günaydın herkese...
arkadaşlar siz SÜTe geçtinizmi artık ben hala vermedimm bugün belki dr ye götüreceğim yaşına girmeden rutin kontrolünee ozmn sorayım diyorudum ne zmn sür içecek die

keçi sütünü deneyebilirsin. inek sütü iyi değil zaten kanları düşük demirleri az faydadan cok zarar veriyor çocuklara. keçi sütünde alerji yapacak bir durumda yok dene bence.

acayip bunalıyorum kendimi nereye atacağımı bilmiyorumm kimseye güvenim kalmıo git gidee... herkes çıkarı için bir birinin peşinde bölee sağlamca sırtımı dayıyacağım kimse yokk bugünlerde kendimi çok garip hissediyorum hiç bişi beni mutlu etmio sürekli düşünüyorumm bi kaç olay oldu vee herkes geri eski hayatına döndü ama etkilenen ben oldum ki olayın benimle hiç alakası yok bile...

nurcum hayır olsun ne oldu? her kiminle sorun yaşıyosan takma kafana canım. gökhan ile sorun yoksa gerisi boş. herkes için üzülmeye değmez.

keçi sütünü deneyebilirsin. inek sütü iyi değil zaten kanları düşük demirleri az faydadan cok zarar veriyor çocuklara. keçi sütünde alerji yapacak bir durumda yok dene bence.
bir doktor bulup sorsam mı ki? az bir şey deneyeyim ya da.ama süte geçerse yemek yemeyi bırakır gibi de geliyor bana.sevecek sanki sütü.yemek yemekten daha kolay bir de.olmadı muhallebi şeklinde veririrm.

duygular aynı benimkilerle de sana ne oldu nur? ben kaçırdım doğal olarak

Canım bırak başkalarını düşünmeyi senin sana ihtyacı olan 2 meleğin var olayın ne olduğunu bilmiyorum ama salla gitsin karnındakini düşün strese girme...
Güliz bencede bu saç rengi daha güzel... Benimkide sarışın istiyordu oldum sarışın birde aptal gibi kestirince berbat oldum ya (
Elif ben birde Özde ye tat ın yeşil sebze meyve suyu var ya ondan veriyorum çok sevdi... Kefirde aldım deneyeceğim değişik şeyler istiyorum bende artık... Pipetle meyve suyu içerken çok şirin oluyor ya küçük meyve sularından veriyorum.. Aslında en iyisi evde yapmak ama....

nurcum hayır olsun ne oldu? her kiminle sorun yaşıyosan takma kafana canım. gökhan ile sorun yoksa gerisi boş. herkes için üzülmeye değmez.
yok aslında gökhanla aramız ii ama böle olunca ona yansıtıom yazık olan ona oluyor kısacası gökhan kardeşi ve dier akrabağlarla kayınvalidemin arası bolzuldu ki gökhanla çok resmiydir kayınvalidem zaten neyse o sıra sürekli beni aradı bi sen varsın yanımda filan diee ki ben hep yanında oldum neyse herkesle arayı düzelti bana mesafeli davranıo şimdide zaten evlendğimizden beri ne zmn bi arada olsak gökhan çok soğuk hiç arayıp sormaz sen söle filan derr ben ne yapacaksam hep bölelermiş gökhan evlenincemi aklına geldii şimdi bende mesafelimi davransam ne yapsam die düşünüorum nie böle insanlar yaaa

öncelikle hoş geldim elifimm zaten senin yazıları okuyunca iice cinlendim işlerine gelince torunum olur severler sonra bişi olsa tamm ters dönerler sen bilmiosundur giremediğin için amaa bu hamilelik gerçekten beni çok yıprattı şimdide çarpıntım ve ani tansiyon düşüklüğü oluo bebek kalbe üfürüm yapıomuş yani psikolijik olarak zaten çöktüm bide kimse anlamıyor yaa geçen gökhanın yengesi dioki ii gidiomu hamilelik dio yok denim nerdee ii geçsin dedim ama k.validen çokk hiç sorunu yok diomuş zaten herkes hasta olur bi ben olamam

valla nur tek duyduğum iyi kayınvalide fatoş benim bu hayatta :)) hepsinde bir arıza var bi çekememezlik var. hep bişeylere takıyo kafayı bu kaynana modeli. hepimizde model model mevcut canım. sıkma canını o mesafeli ise sende oluver nolcak ki. gökhan senin zorunla anasını arasa nolur aramasa nolur. nasıl böyle bişeyi sanden istiyor hiç anlamadım. takma kafana canım. yiğit kuşumuzu üzme (fatmanın yüzünden yiğit deyince kuşu ekliyorum alıştırdı beni de)

:))) aynen öle valla sadece isimleri farklı bu k.validelerin tamm bizde 4 / 4 lük değiliz amaa düşünmeleri lazım yaa şimdi musti evlense banane napıo nasıl yaşıo nelere yapıo nie karışıyım beni arasın bi nasılsın anne dese tmm işte onunda kendine göre hayatı var nie böle düşünmezler acaba bizdemi böle olacağızz:)))

Bencede ya Evrim çok hoşgörülü yada Fatoş cidden iyi bir kaynana heykeli dikilmeli...
Nur Glizinde dediği gibi hangimiz iyi anlaşıyoruz ki! Boşver... Takma...

ne bileyim nur böyle mi olacağız bilmiyorum ama yapmamamız lazım. mutlu olsun istiyosak cocuğumuz. ben yemek ve temizlik işlerini de öğretmeyi düşünüyorum. karısını mutlu etsin ince bir erkek olsun istiyorum. malum orman bütünü odunlarla dolu etrafımız.

tünaydın
şöyle bi geçmişe baktım ama alıntı yapamadım..
didecim afyonda problemler çıkmış. üzüldüm. ev işi cidden çok zor. en iyi bilenlerden biriyim. biz de daha tam yerleşemedik. afyona gelince.. ben de pek sevmem. bikaç kez gittim. sıkıcı geldi bana. ama inş alışırsın. hayırlısı böyledir diyelim. belki üç senen dolunca istersin tayin.. bebişinin sıkıntısı bizimkiyle bire bir. boy kilo bile aynı gibi anladığım kadarıyla. bizimde üç aydır kilo almadı daha da verdi. yemek yedirmek işkence gibi.. yalnız değilsin inan.
nurcum sıkılmışsın.. inş geçer. arada olur böyle. sonuçta hamilesin. üzme kendini..
gülizcim fotonda pekk bi güzel çıkmışsın..

biz de araba aldık onun telaşındayız :) bi yandan da fizik tedavi görüyorum. boyun, omuz, sırt, bel komple.. bi hafta oldu. bi haftası daha var. inş faydası olur. şimdilik ağrılar iyice arttı. sonradan geçiyor bu tedavide. dün de ilk kez doğru düzgün bi pikniğe gidebildik sonunda yiğit kuşumla. hamakta yattı uyudu. o arada biz mangal filan yaptık yedik pek iyi oldu :)

yarın kardeşim astsubaylık elemelerine gidiyor kızlar. dualarınızı bekliyorum. hayırlısı olsun..

geldim....

cumartesi dr. a gittim rahimdeki yara donduruldu fazla ağladım zırladım ama korktuğum kadar değilmiş yani hemen işlem sonrası kasıklarımda adet ağrısı gibi bi sancı oldu sonra ağrı kesici içtim düzeldi.... sonra hiç oturmadım carrefoura gittik, eve geldim yine koşturmaca ayakta sonra selini parka götürdük günlük hayatıma devam ettim.....1 ay sonra kontrole gideceğim.... keşke daha önce gitseydim....

bu gecede dişimin ağrıısndan uyuyamadım kaplamalarımın altındaki dişlerim apse yapmış sabahta dişçiye gittim antibiyotik verdi haftaya pazarteside kanal tedavisi olacağım... gitmişken epeyce işlem var dişlerde 20 lik dişlerimin teki çekilecek diğerini çekemem çene cerrahı yapacak dedi... vs. işte ama hala dişim ağrıyor zonkluyor sanki ön dişlerim birde.... birşey ısıramıyormu bile çok acıyor......

ELİF çok zor bilirim tek başına herşeyle baş etmek..... insan birilerinden yani en yakınlarından ailesinden yardım bekliyor ama ne yapacaksın işte rabbim eşine sana güç kuvvet versin bu günlerde geçer... herşey sırayla:)))nevanın kilosuna takılma bence önemli olan boyunun uzaması gerisi boş sağlıklı olsunlarda.. selinde kilolu bi bebek değil oda doğru düzgün kilo almıyor iştahsız ama sağlıklı olsunlarda bunada şükür....

FATMA hayırlısı ne ise o olsun kadeşin için...

aklımda bunlar kaldı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…