2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Haftasonu eşim bozuk olan lambanın duyunu değiştiriyordu. Fazla kablolardan kesmiş. Zeynep hangi ara gitmiş kablo parçasını ağzına almış anlamadım. Bir de saklıyor, ağzını sıkı sıkı kapatıyor. Zorla açtırıp aldım. Arkamı döndüm, gel kızım dedim, elinden tutunca gelmiyor, kendi isteğiyle gelecek... eşim Zeynep çıkar onu ağzından diyor, gene bulmuş bir parça atmış ağzına. Bunun gibi tekrarlanan şeyler oluyor, her fırsatı değerlendirip bişeyler buluyor. Sürekli peşindeyiz. Gündüz babaanne- dede, akşam biz.

yok yok alıyor.. 4. ayından berıdır her tada alısık neredeyse.. ama süt hayatımızda oldukca agırlıklı.. senın lafın bır nebzede olsun ıcımı rahatlatıyor.. süt cocugu olmaları.

Hepinizin berat kandili mübarek olsun..

Saol tatlım.. hepımızın.. cok opuyorum senı.

Gecen sene Kuzey.. Berat kandılınde dogmustu.. bugun 10 gun erkenden geldı Berat.. yıne de ıcım pır pır.

Ne guzel.. bızım suni yollardan oldu.. mecburen.

Sütü de ıcmese Esra, ıste o zaman sıyırabılırım.. en azından sütü ıcınce ıcım rahatlıyor.

Benimki de sonradan suniye dönüştü, maalesef. gece 3 de sezeryana aldılar.

Evrim, ben akşam yemeklerinde ve haftasonlarında Zeynebi biz yemek yerken yediriyorum. Artık mama sandalyesine oturmak istemiyor, bizim sandalyelerden birine duvarla benim arama oturtuyorum. Biz yerken o da yiyor. Eline de bir parça ekmek veriyorum. köfte gibi katı yemek varsa küçük parçalarla önüne koyuyorum kendisi yiyor. Böyle denedin mi?

elifim ne desem boş..üzüldüm gerçekten..geldimiydi zaten herşey üstüste gelir..rabbim yardımcın olsun..

sen alpellayı anlattıkça ''ha evet aynı rüzgar'' diyorum her seferinde..bir yandan da içim rahatlıyor aslında..topiğin nerdeyse tüm bebeklerinde aynı sorun mevcut..

söylemeden geçemiycem bayıldım resmine..hele bir de sıfır beden falan dedin çatladım ortadan.

biz de yemiyoruz yemiyoruz grubundanız..bikaç çeşit devam sütü de elimde patladı..kesinlikle içmiyor..sadece çamaşır makinası çalışırken bikaç lokma yedi yedi, yoksa yok..hatta bazen bikaç parça çamaşır bulup atıyorum makinaya yesin diye..

bir de şu bimden aldığımız laptopların müziği eşliğinde eşime garip garip hareketler yaptırıyorum o arada ben tıkıyorum ağzına..::::::) dikkati dağılmadan kesinlikle lokma yemiyor..

dün akşam kendimize patates kızartması yaptım eline verdim 5-6 parça yedi..isteyerek ve bilinçli bir şekilde..çok şaşırttı beni.

dr.una sorduğumda..nerde yiyorsa orda yedireceksiniz, bu bir süreç geçecek dedi..ne zaman geçecekse..sinirlerim alt üst oldu..:::::::::::::

Fatma'cım arabanız hayırlı olsun..allah kaza bela göstermesin..kardeşin için de hakkında hayırlısı ne ise o olsun..

yya bu supriz kelimeside moda oldu yahuu yazın acık acık kim kimle nerde nasıl bulusuyor neler oluyor :)))

seninle buluşuyoruz ya neden itiraf etmiyorsun aklinialirimsmile bana en yakın arkadaşımla aslında sürpriz sayılmaz bu durumda kaydirigubbakcemile3
dün gittim bugün geri geldim ..sözümüzü yaptık ama külli arıza kaynana kayın baba onun için kalmadan bugün yola geri düştüm ve şükür evimdeyim...

üzüldüm cnm ya azıcık anlayış çok mu şey beklediğimiz... Neyse sinirlerin çok yıpranmadan dnmüşsün...

Evet doktora anlattım özellikle kağıt ve duvarı tırtıklayp yiyordu... Ayrıca saç , kıl,tüy hiçbirşey bulamasa peluş hayvanları kemiriyor dişleriyle üzerinde tüyleri koparıyordu... Doktor ferrosanolu 20 damlaya çıkardı..

Maşallah yavruya kocaman olmuş...
Eda çok tatlı oğlun maşallah :)
Off herkes coşmuştu yakalayamadık yine...
Evrim hanımlarda teşrif etmişler kaçırdık Kuzy coşmuş yine... Allah kolaylık veersin..

ben yemek yapana kadar herkes kaçmış yawfff öldüm yaa bu sıcakta patlıcan kızartmak bence tam bi işkence biçimii bi plav kaldı benimde halim kalmadııı:))

yemek satlerinde oturturuyorm ama dikkatini çekecek birşey olamyınca bizde yemiyoruz..yeni yöntem o elini benim ağzıma uzatcak ben öpeceğim o da arada ağzını açacak öyleyiyoruz bazen ablamız yardıma koşuyor bazen lui tv..genel olarak bu döenmde hepsi aynı durumda yani..iştah durmumuz değişken...bizim yemeklerden yemeyi seviyor..rede etmiyor şükür tatlı durumu kötü hemen öğürüyoruz..

Son düzenleme:
selam herkese ben ne zaman gelsem kımse olmuyor.uzun zamandır netimizde sorun vardı zaten.doğum gunu hazırlıkları yapıyoruz.kardeşim ve babam geldiler.annem rahatsızdı gtelemedi.ben bilgisayar başına oturmaktan epey uzağım hem koşturmaktan hem de çok bunalıyorum basında durunca.çok ama çok sıcak bunalıyorum iyice.ne gece ne gundüz uyuyorum.tansiyonumu dengede tutmaya çalıyorum kaç zamandır.Yağız da bu kadar çok olmuyordu.neyse az kaldı diye avutuyorum kendimi.
bu arada Yağızın üstten 3 dişi çıktı şok geçirdim.ilk dişleri çok zor çıkmıştı bu o kadar olmadı.yuruyecek gibi oldu 7-8 adım attı ama daha yurumedi emeklemeyı tercih ediyor oğlum.benden haberler bunlar.

denize mesajlarınızı okudum... offf !!!! çok duygulandım. çok teşekkür ederim hepiniseeee..

fotoğrafları koyacağım en yakın zamanda. tecrübelerimdende bahsetmek istiyorum hatta.

ankaradayım. burdan malatyaya geçecektik. olmadı. belimle bacaklarım arasında garip bir ağrım var. gece başlayıp sabaha kadar sürüyor. ağrı kesiciler, kremlerle günlerdir uğraşıyoruz ailecek telef olduk ama geçmedi yarın sabah hastaneye gidiyorum hakkımda hayırlısı artık...

hayırlısı deyince kandilimiz mübarek olsun. dualarımız kabul olsun inşallah.

didoma üzüldüm çok. hepimizin işi gücü yolunda gitsin diye dua ediyorum.

denizde yemiyor. zaten geceleri sabahlayıp akşama kadar sersem gibi dolaşmaktan yediremiyorumda. emiyor ama hala ısrarla. deli gibi. yemek yemeyi unuttu bence. sadece emme yi yemek olarak kabul ediyor. masaya oturuyoruz tam yemeğini uzatıyorum o göğsüme saldırıyor ve artık eskisi gibi beklemiyor o anda istiyor. bende süt içiyor en azından diye efrimim gibi avunuyorum işte. geçici dönem olmasını feci şekilde umuyorum....

yine efrimimden bir alıntıyla mesajıma son verirken "hepinisi hasretle kucaklıyorum..."

evrim bende hiç hoşlanmıyorum bilinçli yemek yemiyorlar diye. böyle alışacaklar uzunca bir süre böyle gidecek hep peşlerinden koşturacağız. yaşamsal bir kaynak olduğunu cok geç öğrenecekler. sabiha paktuna 2 yaşına kadar süt çocuğu diyor ya asıl alması gereken süt diğer gıdalar tadımlıkmış. yeni okudum bende üzülme sende.

durum hepimizde aynı, sıcaklarında etkisi oldukça fazla. o bimden aldığımız notebook un tuş takımını kopardı benim şiddet yanlısı oğlum. şimdiden her oyuncağında bir hasar var. oyuncaklarla oynamıyor kavga ediyor bizimki.

hepimizde durum aynı şebelek ettiler bizi.

günaydın

daha önce yazmış mıydım hatırlamıyorum. gece eşim yoktu yine kuzuyla uyudum. 3-4 kez oldu dün gecede iç çekiyor birşeyden korkuyomuş gibi derin derin nefes alıyor. ağlamaya çalışıyor. ama uyanmıyor. neden olur acaba çok üzüldüm yine gece.

yaa ozlem keske bulussakk ist da oldugun nadir zamanlardan birini kaçırdım hala aklım agelince uzuluyorum oyle sıkısık anlarıma denk geldiki calısmak ve iki çocuk gercekten hiçbirseye zaman bırakmıyor . bir dahaki sefere insallahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…