verende olmaz meltemcim gökhangilin ailde en büyük amca var geçen ankarada oğlunun nişanında herkesin içinde oturuken geldi buda benim nurum gelinim deil kızım dedi şuna bak dedi hiç surat asmadan çocukla bu saate kadar duruo dedi sonra mustiden için ağlamayı bilmio dediler öksürüyo ağlarken yine amcamgil annesi ona nasıl bakıoda dedi hiç alatıomuki dedi sonraa teyze lafın üsünde allah vermiş annesi doğurmuşta iiki bize gelin olmuş dedi hepsi memnun benden herkes hiç surat asmıon filan derlerr ama ben bi gökhanın annesine dayısına birde gökhana yaranamadım ben bunu asla hazmediom en çok dayısına ısrar ederdim gitme bi üst katta oturuosun az daha otur die o geldi aşağı ne zmn insem surat asıo demişçok haklısın Nur ama hakkını veren yok
esrakonun yerine ben sorayım.fotolardaki 3. yetişkin kim? krem pantolonlu,çıplak ayaklı olan
verende olmaz meltemcim gökhangilin ailde en büyük amca var geçen ankarada oğlunun nişanında herkesin içinde oturuken geldi buda benim nurum gelinim deil kızım dedi şuna bak dedi hiç surat asmadan çocukla bu saate kadar duruo dedi sonra mustiden için ağlamayı bilmio dediler öksürüyo ağlarken yine amcamgil annesi ona nasıl bakıoda dedi hiç alatıomuki dedi sonraa teyze lafın üsünde allah vermiş annesi doğurmuşta iiki bize gelin olmuş dedi hepsi memnun benden herkes hiç surat asmıon filan derlerr ama ben bi gökhanın annesine dayısına birde gökhana yaranamadım ben bunu asla hazmediom en çok dayısına ısrar ederdim gitme bi üst katta oturuosun az daha otur die o geldi aşağı ne zmn insem surat asıo demiş
yeni biri katıldı aile gökhanın amcasının dama 3 ay oldu bana geldi bu senin yaşadıklarını benimki yaşasa surat asar nişanı burnumdan getirir dedi hep gül kazanan sen olursun dedi ama hiç zannetmiorumm
kaşla göz arası nasıldagecen gun evde oldugum gunlerden birinde ece ye yemek yediriyorum boyle bas parmagın tırnak kısmı kadar boncukalr var buyukcene yuvarlak parlak sekerlik içidne duruyordu torbaya aldım topladım onalrı ama yemek yerken 4 tanesini aldım onalrı avcumda saklayıp acıp yediriyorum biri dustu mama sandalyesinin içine bakındım bulamadım yemek bitti hala baktım dedim tamamen arasından doseme altına giti heralde
sonra oturuyoruz annemle bu da oturuyor mama sandalyesinde reklam vardı ona bakıyor annem dedi ogurdu bu durduk yere ece yemek harici kusmaz ogurmez
bir gittim agzında birsey çigniyor kondurmadım boncuk oldugnua çunku o yuvarlak cigneyemez biberon falan vriyorm su içsin agzını acsın diye yokk kapatmıs sıkı sıkı sonrab ir baktım seker yuvarlarız ya agzımızdao hareketi yaptı allahım bittigim andı varya.
elim ayagım nasıl titredi anneme renk vermedim kadının tansiyonu sekeri firliyor hemen bastırdım dudagına bir araladım agzını kırmızı kırmızı parliyor agzınada aman ne agladı aldım diye birazda dudagı acıdı sanırım ama tek hareketle parmagımı sokup çıkardım omrumden omur gittiii ama
çok dikkatli olmak gerek artık ya ben onca aradım sandalyede o nerden buldu bilmiyorum
böyleherkese günaydınnn...
sabah çok kötü başladım zaten çok iidim yaa artık bölece gider
ne güzle haberguliz ruya goruyor olabilir. baska birsey olamaz bakıcı muhabetiniz olsa baska sey aklına getir diycem ama o da yok sonuçta bizimkinin o iç çekmeleri cıglık atarak uyanmaları bitti kesildi çunku
eh diye bize vurması bile bitti gibi birsey nadiren yapıyor tek tuk o da gelip suratını suratının onune getirirsen vuruyor rahatsız oluyor belkide dibine girilmesine o sekil.
Kızımda hep oturturarak yedirm oğlumdada hep oturturarak yedirmeye çalışıyorum..ha ama tek karsı oldugum sey gezerek yemek yemesi çocuklarımın. onu hiç yapmadım çok da zoruma gidiyor pesinde egil kalk yedir mutlaka oturtmusumdu ama onune ne veririm elinde ne tutar neyi izler hep degisir ama oturaark yerler
aslında büyüdükçe düzen oturuyor...benim oglum 10 yasında oldu hala bilincli yemek yemiyor tv karsısında olmazsa bir saati asıyor yemek yeme suresi sayet hemen bahceye falan inecekse belki tikalıyor agzına
nerde yiyorsa yesinler yipratmayın kendinizi 10 senedir istahsız bir çocukla ugrasıyorum ne demek oldugun uçok iyi biliyorum nerde yerse yesin de yesin diyin onemli olan fiziksel gelisimi sonuçta alıskanlık edep adap masada oturma vs bir sekil sonradan ogretilir onemlisi saglam bunyeli olması benim için boyle.
rüya görüyordur..günaydın
daha önce yazmış mıydım hatırlamıyorum. gece eşim yoktu yine kuzuyla uyudum. 3-4 kez oldu dün gecede iç çekiyor birşeyden korkuyomuş gibi derin derin nefes alıyor. ağlamaya çalışıyor. ama uyanmıyor. neden olur acaba çok üzüldüm yine gece.
Ankara'daymışsın geçmiş oslun..senlende bir görüşemedik..hojam ya..nekadar kalacaksın..denize mesajlarınızı okudum... offf !!!! çok duygulandım. çok teşekkür ederim hepiniseeee..
fotoğrafları koyacağım en yakın zamanda. tecrübelerimdende bahsetmek istiyorum hatta.
ankaradayım. burdan malatyaya geçecektik. olmadı. belimle bacaklarım arasında garip bir ağrım var. gece başlayıp sabaha kadar sürüyor. ağrı kesiciler, kremlerle günlerdir uğraşıyoruz ailecek telef olduk ama geçmedi yarın sabah hastaneye gidiyorum hakkımda hayırlısı artık...
hayırlısı deyince kandilimiz mübarek olsun. dualarımız kabul olsun inşallah.
didoma üzüldüm çok. hepimizin işi gücü yolunda gitsin diye dua ediyorum.
denizde yemiyor. zaten geceleri sabahlayıp akşama kadar sersem gibi dolaşmaktan yediremiyorumda. emiyor ama hala ısrarla. deli gibi. yemek yemeyi unuttu bence. sadece emme yi yemek olarak kabul ediyor. masaya oturuyoruz tam yemeğini uzatıyorum o göğsüme saldırıyor ve artık eskisi gibi beklemiyor o anda istiyor. bende süt içiyor en azından diye efrimim gibi avunuyorum işte. geçici dönem olmasını feci şekilde umuyorum....
yine efrimimden bir alıntıyla mesajıma son verirken "hepinisi hasretle kucaklıyorum..."
negüsel size imrenmemek elde deil pervin yaaa
bense tam 15 dk önce annem aradı dayım gelmiş en son düğünümde gördüm dayı perşembe dönüyormuş dedemlerdeymiş ee yarın kayınvalide gelecek ertesi günde dönecek görmem bugün görüyüm dedi gökhanı aradım
tel konuşması şu
nr.napıosun
gkn.iim sen
nr. bende iide ben bugün dedemlere gitsem dayım gelmiş perşembe dönüomuş beni kim bırakabilir öğlen dedi
gkn.. ne biliyim ben dedi
bende kapattım telefonu vee
sonra hiç yapmadığım bişi yaptım kendimede çok kızdım hatta öffffffffffffffffffffffffffff
okurken yoruldum valla.sen ne haldeydın kımbılır yasarkenakannehirgünaydın..topik kalabalık bu halini özlemişim..1günlük yolşculuk helak etti beni aslında yolculuk değlde yoldan gittik tuba hiç durmadan ağlaı orda sonra yusuf uyumadı ve doğal olarak hiç oturamdım akşamda misafirler geince yatış buldu 1.5 -2 yi tam yattım yusuf uyandı ve sabah kadar o yorgunlukla ayğımda yusufla sabhladım ardından hem gitiğim gün hemde sabah yaşanan tanatnalr ve ani tekrar yola çıkma kararı ve evde eşimi işe yetiştirme derken artık iflas bayarğını çektim akşam 8 de koltuğa serilip kaldım yusf ağlıyor kaldırmak için ama kalkamıyorum nasıl haytımda böyle yorulmadım ..sonuç kandil gecesini saat 9 da çocukalrı yatırır yatırmaz uyuyarak geçirmek zorunda kaldım..şükür yavrularım gece üzmedi dinlendim en sonunda ...bugün tekrar misafrim var yoğunum yine ama olsun..
süpersin yavrum yaa 71 e geldın demek.tebrık edıyorum.bende 73.5 gerı döndüm.2 kıloya yakın verdım 10 gunde.zor ama guzel oldu.devamını beklıyorum 4 gözleDün konsere gittim Demet Akalın a ...
Konseri Denizin patronları organize etmişti Denizde orada güvenlik yapıyordu kadının isteklerine koşturup durdular yok vantilatör getirin yok bilmem ne ortalığı yıktı ukala...
Neyse bir arkadaş vardı o oynamaya meyilli bende azıcık içmeden açılamam kasılırım deniz su şişesiyle votka taşıdı ben bilmeden işin suyunu çıkardım tam oynamaya meyilliyim... Demet e biri sarkıntılık yapınca terketti sahneyi bende tam açılmışken :umursamaz:
Dünkü hareketliliğimden mi bilinmez bu sabah 71.3 kiloydum yuppi :lepi:
bu aksılıklerın son olsun inş.gercekten herseyı üst üste yasıyorsun.hakkında hayırlısı canım.rüzgarla güne başlamak ne güzel ne güzel,
herkese merhaba.nereden başlasam,nasıl anlatsam bilemiyorum.Afyon'da yaşadıüım sıkıntıyı hiçbir yerde yaşamadım,şansım olsa Batman'a dönerim.
kısaca özetleyeyim.tuttuğumuz evin eksiği gediği bitmedi,vestiyer,banyo dolabı,sineklik,kiler kapısı ve daha birsürü şey.alt kattakiler de odaları genişletmek adına duvar yıkıyorlar iki haftadır.neva'nın psikolojisi bozuldu.evi taşıyoruz.
yardımcı kimse yok zaten.Salihin kardeşi geldi o da film falan izliyor,nevayla takılıyor.görümcem düşük yaptı kaynana ve tüm diğer aile efradı onun başını bekledi.oysa bana aynı durumdayken oğluma naz mı yapıyorsun demişti.senin de kızının başına gelsin dedim içimden..Rabbim büyük.
neyse yeni ev boyanacak 1 haftada taşınmış oluruz.en fenası bana görev çıktı bugün okuldayım üniversite tercihi yaptıracağım.okul şehir dışında.zor ele buldum bu sabah.neva'yı amcasına bıraktım.11-12'ye kadar uyuyor.12 de babası gelecek ben eve gidince işe gidecek.Onun müdürü anlayışlı.benimkisi ise tutturdu geleceksin diye.geldim işte ne gelen var ne giden.saat 3'e kadar buradayım.püffff.birgün şans bana da güler herhalde.özledim sizi.ne var ne yok meraktayım.
ben de durumlar böyle.
sen nekadann cıtırmıssın yavv.maşşalah size[/IMG]
ısırmalık Ruzy e bayılıyorum.süper olmus
gercekten kimsesizlik olmus senınkı be canım.olsun vardır herseyde bı hayırAllah beterinden saklasın ama benim hayatım böyle maalesef.herkesin bir imtihanı varh hayatta.benimkide kimsesizlik.annemler binbir bahaneyle gelmediler.zaten nezaketen sormuştum.arabayla gidip alacakmışız onları.lafa gelince çok severler torunlarını.kayınvalidemin kızı herkesten ve herşeyden önemlidir zaten.dayım var iki tane gelebilecek çocuklarını sünnetettirdilertaşındığımız gün,birininki çok sorunlu oldu hatta,teyzem de oğlunu sünnet ettirdi,amcam var iş saatleri çok yoğun,yengem var onun eşi abisinin kızı evleniyor.kuzenim var İstanbulda küçük bebeği var,zaten pek samimi değiliz.
neyse bu yeni evin bir boya bir de temizlik işi var onlarıda adam tutacağız zaten de şu okul işi olmasaydı.bir de 2 hafta yaaaa.çok bunaldım ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.senağlama
hayırlı olsun arabanız.kazasız belasız inşbiz de araba aldık onun telaşındayız :) bi yandan da fizik tedavi görüyorum. boyun, omuz, sırt, bel komple.. bi hafta oldu. bi haftası daha var. inş faydası olur. şimdilik ağrılar iyice arttı. sonradan geçiyor bu tedavide. dün de ilk kez doğru düzgün bi pikniğe gidebildik sonunda yiğit kuşumla. hamakta yattı uyudu. o arada biz mangal filan yaptık yedik pek iyi oldu :)
ne dıyor sabıha teyzemız 1.5 yasına kadar bebıklerımız süt cocukları.ozamana kadar tadımlık yeseler kafiymiş.tabı gerektıgı kadar süt almak kaydıyla.Şevvalde sadece benı emerek yasıyor nerdeyse.sabah kahvaltımız uzun zamandır yalan oldu.öğleye sevdıgı yogurtlu corba varsa itirazsız yıyor.okadar.bazen bırde yarım kase ev yogurdu.meyve zaman zaman azbucuk.Kuzey sadece devam sütü ıle yasıyor.. sadece onunla yasıyor.. ve ben bu cocuga baska hıc bır sey yedıremıyorum.. bır ıkı lokma yıyor ne hazırlarsam hazırlayayım..
hanı sızın meyve canacarı falan olan evlatlarınız var ya.. ben de sadece sut canavarı modelınde..
Aldıgımız devam sütünün haddi hesabı yok.. yıne de yetıstıremıyoruz.
endıselenmelı mıyım??? goruslerınızı beklıyorum..
denize mesajlarınızı okudum... offf !!!! çok duygulandım. çok teşekkür ederim hepiniseeee..
fotoğrafları koyacağım en yakın zamanda. tecrübelerimdende bahsetmek istiyorum hatta.
ankaradayım. burdan malatyaya geçecektik. olmadı. belimle bacaklarım arasında garip bir ağrım var. gece başlayıp sabaha kadar sürüyor. ağrı kesiciler, kremlerle günlerdir uğraşıyoruz ailecek telef olduk ama geçmedi yarın sabah hastaneye gidiyorum hakkımda hayırlısı artık...
hayırlısı deyince kandilimiz mübarek olsun. dualarımız kabul olsun inşallah.
didoma üzüldüm çok. hepimizin işi gücü yolunda gitsin diye dua ediyorum.
denizde yemiyor. zaten geceleri sabahlayıp akşama kadar sersem gibi dolaşmaktan yediremiyorumda. emiyor ama hala ısrarla. deli gibi. yemek yemeyi unuttu bence. sadece emme yi yemek olarak kabul ediyor. masaya oturuyoruz tam yemeğini uzatıyorum o göğsüme saldırıyor ve artık eskisi gibi beklemiyor o anda istiyor. bende süt içiyor en azından diye efrimim gibi avunuyorum işte. geçici dönem olmasını feci şekilde umuyorum....
yine efrimimden bir alıntıyla mesajıma son verirken "hepinisi hasretle kucaklıyorum..."
aksine hep kalabalıksınız manevi olarak etrafınız çok kalabalık hiç başbaşa değilsiniz yani....aslında hep yanlızız deyaa bunun farkında deil kocamm:))alışkınız aslında
aynen öle valla benim acil mesafeyi öğrenmem lazımm
selam herkese ben ne zaman gelsem kımse olmuyor.uzun zamandır netimizde sorun vardı zaten.doğum gunu hazırlıkları yapıyoruz.kardeşim ve babam geldiler.annem rahatsızdı gtelemedi.ben bilgisayar başına oturmaktan epey uzağım hem koşturmaktan hem de çok bunalıyorum basında durunca.çok ama çok sıcak bunalıyorum iyice.ne gece ne gundüz uyuyorum.tansiyonumu dengede tutmaya çalıyorum kaç zamandır.Yağız da bu kadar çok olmuyordu.neyse az kaldı diye avutuyorum kendimi.
bu arada Yağızın üstten 3 dişi çıktı şok geçirdim.ilk dişleri çok zor çıkmıştı bu o kadar olmadı.yuruyecek gibi oldu 7-8 adım attı ama daha yurumedi emeklemeyı tercih ediyor oğlum.benden haberler bunlar.
ha ama tek karsı oldugum sey gezerek yemek yemesi çocuklarımın. onu hiç yapmadım çok da zoruma gidiyor pesinde egil kalk yedir mutlaka oturtmusumdu ama onune ne veririm elinde ne tutar neyi izler hep degisir ama oturaark yerler
Bu sabah maceramız sabah sabah yaşadıklarımı duyunca acıyacaksınız bana :))
Ben dün gece her zaman 10 da uyuyan çocuğu 11 de zor uyutunca gece yürüyüşüne 11 de gidip döndükten sonra duş falan derken 1 de uyudum sabah Özde erkenden mızmızlandı sütünü ısıtıp yanınakıvrıldım beşiğine geçtim nasıl olsa oradan düşme imkanı yok diye rahat rahat uyuyorum o da bir sağa bir sola üstümden atlayıp duruyor saçlarımla uğraşıyor tepeme biniyor falan alışkınım zaten çok uykusuz olduğumdan dedim kendi halinde takılsın gözümü bile açmadım.. Sonra 8 i geçiyordu artık kalkayım dedim bir baktım ki bizim hatun bezini çıkarmış kakalı bezini tüm yatak üstümüz başımız kaka :sinifsinif: E be kadın o kadar yorgundunda kokuyuda mı duymadınKalktık banyomuzu yaptık falan offf bir daha külot giydirmem lazım bezinin üzerine ders oldu bana aptal kafam :mymeka:
neva kendi yemek yemeye bayılıyor.ona yemek yedirirken zaman zaman mideme yumruk yiyormuş gibi hissediyorum.afakanlar basıyor.bizim bulduğumuz çözüm şu oldu:
kahvaltıda ekmeğin içine ( yumuşak yerine) labne,reçel yada tereyağı reçel sürüp kapatıp eline veriyoruz bir güzel yiyor kendi kendine.köfte,patatesi falan da eline veriyorum.kollu önlüklerden giydirince üzeri batmıyor.ama elini bacağına,saçına sürebiliyor.katıları böyle hallediyoruz.meyveyi zaten kendi yiyor,yalnız muzu kocaman ısırıp tehlikeler atlatıyor.COLOR]
bir de hippin organik bebe bisküvisini seviyor.deneyen var mı?
günaydın nur noldu ki yine bu ruh halinden kurtuşman lazım. esranında dediği gibi keyifli bişeyler yap. herşeyi takma kafana yavru.
ya esra benim anneminde desibeli cok yüksek bağıra bağıra konuşur bağıra bağıra sever. alperen yapma derken bağırıyor akşam kızdım azıcık. bağırma cocuğuma sesini yükseltince seni daha iyi anlamıyor dedim. alperen sesten korkmuyor ama annemle yüz göz olmuş cok oda gidip annemin yüzünü tırmalıyor sanırım fazla müdahale ediyor. akşam konuştum biraz canı da sıkıldı ama napim bağıra çağıra alperende şiddet yanlısı zaten daha da tetikler diye korkuyorum.
Bu sabah maceramız sabah sabah yaşadıklarımı duyunca acıyacaksınız bana :))
Ben dün gece her zaman 10 da uyuyan çocuğu 11 de zor uyutunca gece yürüyüşüne 11 de gidip döndükten sonra duş falan derken 1 de uyudum sabah Özde erkenden mızmızlandı sütünü ısıtıp yanınakıvrıldım beşiğine geçtim nasıl olsa oradan düşme imkanı yok diye rahat rahat uyuyorum o da bir sağa bir sola üstümden atlayıp duruyor saçlarımla uğraşıyor tepeme biniyor falan alışkınım zaten çok uykusuz olduğumdan dedim kendi halinde takılsın gözümü bile açmadım.. Sonra 8 i geçiyordu artık kalkayım dedim bir baktım ki bizim hatun bezini çıkarmış kakalı bezini tüm yatak üstümüz başımız kaka :sinifsinif: E be kadın o kadar yorgundunda kokuyuda mı duymadınKalktık banyomuzu yaptık falan offf bir daha külot giydirmem lazım bezinin üzerine ders oldu bana aptal kafam :mymeka:
esrakonun yerine ben sorayım.fotolardaki 3. yetişkin kim? krem pantolonlu,çıplak ayaklı olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?