düzelir canım.sen sorunu kabullenip çözmeye çalışıyorsun ve umutlusun herşeyden önemlisi.elifim psikiyatriste gidiyorum canım 1 ay oldu başlayalı ilaca düzelme var devam edeceğim gitmeye
Elifim şöle bolca kıymalı makarna yap..üzerine de yoğurtla bi güzel yersiniz..önden bi çorba yaparsın olmadı ama sıcaklarda pek gitmiyo çorba..hem kalorili de makarna..kaşıklasın yesin bol bol..benim de kurtarıcım makarnadır her zaman..:)
pat diye daldım tünaydın herkese
düzelir canım.sen sorunu kabullenip çözmeye çalışıyorsun ve umutlusun herşeyden önemlisi.
onu 2 gün önce yaptım.ulen daha ne yapayım.tzefasulye yaptım misss gibiydi sevmezmiş,bamya pilav yapmıştım yedi,dolma yaptım,cacık yaptım dereotlu diye yemez.hem neva'ya hem ona yemek düşünmekyorucu.sözde bize yardıma geldi daha büyük dert oldu ya..bendeki de bedevi şansı ha.
üfff..gitsin bi lahmacun felan yaptırsın gelsin bari..allah yardımcın olsun..yemek seçen birisiyle yaşadığım için az çok tahmin edebiliyorum..
elif adam bu kadar işin arasında yemek mi seçiyor birde. seçil'in dediği gibi alsın 5 tane lahmacun otursun yesin. hem işe geliyosun hem ev dandini birde özenli yemek hakikaten olmasa daha iyi diyeceğim. birde üzüldü mü 3 kilo verdi diye hey yarabbi.
Günaydın bu arada a.s.
Ya bu aralar kendime o kadar çok kızıyorum ki! Öfke patlamları yaşıyorum.. Özde çok iştahsız veriyorum kafasını sağa sola sallıyor yemek verince zor bela ağzına tıktığım şeyide tükürüyor... Başka sorunlara üst üstegelince...Deliriyorum resmen ya sabahları içtiği sütüde artık içmiyor... Kızdığım için kendimden nefret ediyorum... Kendime hakim olamıyorum ama bağırıyorum... Durumum cidden fena ne yapacağım ben ya :çok üzgünüm:
ciğer pişirecektim aslında ama sakatat yemiyormuş...mış,müş yada evrimin dediği gibi na ni no (böylemiydi acaba)
Ooo naptınız yaw, kalpten yana en fakir benim desenize akannehir
günaydın arkadaşlar,
bebeklere içirdiğimiz suları kaynatmaya devam edecek miyiz? minareller kayboluyor diye bir yazı okudum. 15 gün var daha doktora gitmemize. sizin doktorlardan böyle bir uyarı geldi mi? ben mama su süt kullandığım her suyu 5 dk kaynatmaya devam ediyorum.
dun aksam isten geldim aklıma ece yemuzurluk yapmak geldi
basıma esarp taktım gozume gunes gozlugu sessizce gelip salona koltugun birine oturdum
boyle dona kaldı ortada ayakta dikildi abartısız 5 dk falan ama kımıldamıyor hiç biryeri boyle bana bakıyor dikkatli dikkatli ben katıldım gulmekten esarpla yuzumu kapatıp bu arada sıcaktan gunes gozluklerinin camları buhar oldu :)) turbanlı arkadasları gercekten acayi taktir ediyorum bu sıcaklarda surekli o sekilde gezmek inanılmaz zormus.
neyse bes dk falan dikildi ama dumduz dikilmekten bacagı titremeye basladı resmen annemler gel kızım falan diyorkimseye gitmiyor ortada oyle kala kaldı :))) deneyin yapın valla çok eglendik bizz onun surat hareketlerine
sonra konustum anlamadı gozlugu esarpı çikardım birdk falan baktı gel kızım falan benim dedimde geldi gulerek :)) çok eglenceli oldu artık hayat buyudukce yaa
şişe su plastik şişe mi cam şişe mi? cam bulmakta cok sıkıntı cekiyorum. biz 10 lt su şişelerini güzelce yıkayıp korusu'nun fabrikasına gidiyoruz direk kendimiz dolduruyoruz kaynağından. 15 günde bir babam gidip dolduruyor taze taze içiyoruz. alperene cam şişede bunda nda dolduroyurm ama yeterli olmuyor. artık bende kaynatmadan vermeye başlayacağım.
ben de 1 aydır falan suyu kaynatmıyorum.erikli (evrimin tavsiyesiyle) veriyorum.
ciğer pişirecektim aslında ama sakatat yemiyormuş...mış,müş yada evrimin dediği gibi na ni no (böylemiydi acaba)
bugüne kadar hep kıymayı çorbalarda verdim. köfte yapmak istiyorum artık nasıl yapıyosunuz babylere kızartıyomusunuz?
sağol canım ya.ben de şans yok ki.misafirden yana olsun.senin misafirde yani ..umduğunu değil bulduğunu yesin ..bu ne ya..
nevacık emeklemiş gözün aydın...
bildiğin köfte yapıyorum.en çok fırındakini seviyor.daha az acı ve tuz koyuyorum böbreklere fazla yüklenme olmasın diye.fırında patatesli,tencerede pirinçli sulu köfte yapıyorum genelde.ama ızgara köfte de yiyor.yap eline ver kemirsin hatta.bugüne kadar hep kıymayı çorbalarda verdim. köfte yapmak istiyorum artık nasıl yapıyosunuz babylere kızartıyomusunuz?
bilmem mi onun sövmek olduğunu evrim.benden kaçar mı?yerim senin o iki kalbini de :))) hint fakirimm benim.
bebeklıgınde kaynatıyorduk ama.. uzun sure plastık sıselerde erıklı ıcırıyorum ona.
Oyunun adı yüreğe indirmece miDD Esra, sana calısmak yaramıyor anam.. :))))
valla bence, kendı kapağını kendın actıgın suyu ıcırmen en dogrusu.. bana gore.
ben de arkadasımın bebegının doktorunun tavsıyesıne uymustum.. erıklı ıcınde mınarelın en zengın oldugu suymus, kaynatılmamalıymıs ki.. ıcındekı mıneraller ölmemelıymıs, demıstı.
o bı nevi nazik sövgü şekli yavrumD mış müş ile aynı bısı diil o.
kendımıze nası yapıyorsak ona da ole yedırıyoruz.. hıc bır seyını ayırmıyoruz artık.
aynı hareket bizde de var esra. ama henüz sonuca ulaşamadı bizimki.. tutunarak kalkıyor park yatağın içinden veya dışından. içindeyse ileri geri iktirerek sallıyor yatağı. dışındaysa kollarıyla çekiyor kendini yukarı doğru ayaklarıyla tırmanmaya çalışıyor. hepimiz hayret ediyorduk bizde. daha yürümeyi bilmeyen adam tırmanmaya çalışıyor diye :) ama bizim yakınlarda destek olmadığından daha kendini içeri atamadı. aynı şeyi kanepelerde de yapıyor. dikilip yürüyor kenardan. sonra da üstüne çıkmaya çalışıyor. çok tatlı bi görüntü ama insan korkuyor bişi olacak diye :)adaş basamak yok tırmanacak bir çıkıntıda yok ama tırmanıyor işte önce tutuyor kenarını sonra asılıyor ayakları tırmandırmaya başlıyor kaygan olmadığı için rahat tırmanıyor sonra kolları ile tutunduğu yeri kavrıyor bizim yatak çok yakın yatağına sonra ordan destek alıp ayağını atıyor sonr hoop kendini bırakıyor yatağın içine ilk başlarda çok korktum boynu altında kalacak falan sandım sonra baktım adam gayet rahat kurtarıyor kendisini
bana artık normal gelmeye başladı böyle durumlar siz emeklemiyor vs yazınca benimkindemi anormallik var anlayamıyorum
kimse inanmıyor yahonun böyle olduğuna herkes ne kadar sakin uysal vs diyor
ama gelde bana sor evde bildiğin azıtık başkasının yanında kedi gibi adam akşam misafir vardı geçen gün adam öyle uysalki sevimli sevimli gülümsüyor gelenlere
mami bütün gece üçkağıtçı diyerek sevdi yahya efendiyi resmen üçkağıtçı harbiden
mesela koltuğa çıkar oturup tv izler sonra inip oyuncağını alıp tekrar çıkar oturur koltukta büyük adam gibi vs
ama birileri varsa melek oluyor sevgili biricik oğlum
ben bikaç aydır kaynatmıyorum. hazır su veriyoruz damacana değil ama beş veya on lt olanlardan. bi de bizim burda incik suyu var çeşmelerden akıyor kütühyanın pınarlarından :) onu da veriyorum kaynatmadan..günaydın arkadaşlar,
bebeklere içirdiğimiz suları kaynatmaya devam edecek miyiz? minareller kayboluyor diye bir yazı okudum. 15 gün var daha doktora gitmemize. sizin doktorlardan böyle bir uyarı geldi mi? ben mama su süt kullandığım her suyu 5 dk kaynatmaya devam ediyorum.
hmm tşkler tamam. küçük olmasını istiyorum aslında ama kendimize da yapar mıyız ki onu bilemedim şimdi..fatma sormuştu galiba.ben mulineks kullanıyorum.tefalin küçüğü de var ama kullanışsız hemen içi posa doluyor.yiğit için kullanacaksan küçük de iş görür,daha az yer kaplar.ama büyük alırsan siz de içersiniz taze meyve,sebze suyu.
macig bullet hiç duymamıştım. memnunsan bi araştırayım şimdi netten bakalım canım. teşekkürler.fatma ben katı meyve sıkacağımı hiç kullanmadım mulineks benimkide. çok zor geliyor kocaman bişey. macıg bullet almıştım onun içinde püre yapıp veriyorum. çok pratik küçücük bişey yerde kaplamıyor. meyve suyunu da püre yapıp tülbentle sıkıyodum. doktoru dedi suyunu verme püresini ver. bende hepsini koyuyorum içine yarım çay bardağı da keçi sütü günde 2 kez öyle veriyorum. sinbo da yapmıştı magic bullet ın aynısını hem anında temizleniyor. et kıyma peynir onları da hemen eziyor. 30 sn sürüyor hazırlaması küçük canavar diyorum. tavsiye ederim
hı ya derya aynını annem de diyor bak. sıcaklardan diye. inş ondandır da geçer yani.. ama bizim yiğit böyle öğürür gibi de yapıyor. yutkunmakta zorlanıyor gibi de yapıyor. onlar kafamı karıştırıyor benim. rahatsız mı acaba diye. ama doktora da yeni gitti. biraz daha durayım devam ederse bundan dolayı doktora tekrar götüreyim bari bende.ya bayanlar çocuklar yemiyor diye niye kızıyorsunuz..sıcaklardan iştahmı kalır..birde 1 yaşından itbaren büyüme hızı düşer ve eskisi gibi beslenme ihtiyac duymazlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?