2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ucaktada usuyebilir ben sıcak olur sandım ama okadar sıcak olmadı yanına polar battaniye filan al uyursa ortersin

pazartesiden beri birebir ayni duygulari yasiyorum..ne kadar dayanir bu bunye, 2 saat yol, 3 saatte bir uyan, 1 saat uyutmeye ugras, birde biraz huysuz buaralar, gunduz ayri yorgunluk( zoor coookk zoorr..

tamamiyle sorunlarımız aynı seninle nurdan.... ikimizde emziremedik doğru dürüst sütümüz vs. olmadı.... mamayla uğraşmak ayrı bir dert.... öteki türlü al kucağına gece uyandığında yada yatakta yanına sıcakcık bebek emerken uyurda ne güzel hem uykusu açıılmaz bebeğin.... ama bizim selin sabırsız biberon ağzına gelene kadar 10 dk. ağlıyor....ee bu arada biz onu hoplatıyoruz zıplatıyoruz sussun diye oda ağlarken iyice uykusu açılıyor zaten biberona ağzına verdiğinde homur homur emiyor kaşlarınıda çatıyor kızıyor bize hanımefendi.... sonra iyice gözler faltaşı gibi oluyor uyumak istemiyor onu iki saat sallıyoruz o uyuyana kadar 1 saat geçiyor eee 3 saatte bir acıkıyor 1 saatte uyutmakla geçiyor bu sefer 2 saat sonra tekrar ağlıyor acıktım diye böyle bir kısır döngü.... ya hadi sırayla bakalım desek eşimle olmuyorki......birimiz onu avutuyor birimiz mamasını hazırlıyor.....ikimiz birlikte uykusuz kalıyoruz.... birde işlerin yoğunluğu ve yol yorğunluğu.....

artık seninde tamamiyle emmiyormu canım teooo????sağıyormusun sağıncadamı süt çıkmıyor.....

ben bu gece rüyamda bile gördüm göğsümü sıktıyorum süt geliyor aayyy diyorum hala sütüm geliyor acaba diyorum selini denesem göğsümü versem emermi acaba diyorum düşünün yani psikolojimizi nasıl etkilemiş bu emzirme meselesi aradan 3 ay geçti ama hala içimde kaldı selinin emmemesi:gitme:

babay hos geldin..
aa demek ihlamur veriyorsun, benimki suyu bile zar zor aliyor..
nasil yapiyorsun ihlamuru??hazir posetmi??

canım bende veriyorum ıhlamur.. taze olarak hergün kaynatıyoruz çiçek olanlardan..... rengi çay gibi koyu çıkıyor onu sulandırıp veriyoruz.... rahatlatıyor.....içine birkaç limonda sıkıyoruz hatta kayınvalidem geçen gün hemen çay kaşığın ucuyla çok ama çok az olmak kaydıyla bal bile koydu.... hırıltısı vardı yani balgamı biraz iyi geldi..... rezenede veriyoruz ıhlamurda....hatta dr.um papatyada verebilirsin dedi ama ona cesaret edemiyorum.....

ucaktada usuyebilir ben sıcak olur sandım ama okadar sıcak olmadı yanına polar battaniye filan al uyursa ortersin

kol çantama koyacam bir tane penye battaniye.kadife tulum giydireceğim üşümez herhalde..Peki sen üşüdün mü? ben şu an bile ki evin için 24 derece yelekle oturuyorum.doğumdan sonra çok üşük patates oldum ben ya

içim parçalanıyor sen böyle yazdıkça.kıyamam ben size hayırlısı böyleymiş.bir sürü bebek mamayla büyüyor aç kalmasınlar da yapacak bir şey yok:sinifsinif:

canim SAKIN BAL VERME....azcik bile olsa, seker koy ama bal verme cok riskli 1 yas alti bebklerde..

sibel saol bilgiler icin kac mm vercez ıhlamuru suan 20ml doldurdum azcık seker kattım limonda sıktım sogusun vercem
yanı ılısın oyle

milkshake aynen dedigin gibi cok sabirsiz 10 dk agliyor mama gelene kadar esim avutuyor ben hazirliyorum apartman inliyor...

bende hala bi umit rezene isirgan kimyon isirgan tohumu still tea ne kadar igrenc sey varsa iciyorum ama hepten gitti..artik 20 ml bile cikmiyor saginca tum gun(teo emmeyi unuttu bile sanirim((

babay evet battaniye al usuyorlar, hele cam kenarinda soguk oluyor iyice yukselince ucak..serinlik geliyor..

içim parçalanıyor sen böyle yazdıkça.kıyamam ben size hayırlısı böyleymiş.bir sürü bebek mamayla büyüyor aç kalmasınlar da yapacak bir şey yok:sinifsinif:

tabiki orası öyle aç kalacak hali yok emmiyorsa tek seçenek mama vermek..... ama ne bilim o duyguyu yaşayamadığım için anneyle bebek arasındaki en özel bağ olduğunu düşünüyorum.... herkes bebeğine herşeyi yapabilir senin yerine bakabilir giydirebilir ama emziremez seni diğer kişilerden bakıcından annenden kayınvalidenden herkesten ayıran anneliğini hissettiren kimse tarafından yeri doldurulamayacak kimsenin yapamayacağı birşey emzirmek....

ama bizim öyle birşeyimiz yok mamayı herkes yapabiilir herkes yedirebilir.... yani benim annesi olarak yaptığım özel birşey yok.... kimsenin benim yaptığımı yapamayacağı birşey yok.....

canim SAKIN BAL VERME....azcik bile olsa, seker koy ama bal verme cok riskli 1 yas alti bebklerde..

ok. canım... hemen öğlen gittiğimde söylerim..... uyardığın için teşekkürler.... biliyordum bal verilmemesini ama çok çok az olunca nokta kadar birşey zararı olmaz diye düşündüm.... gerekirse şeker koysun kayınvalidem çayına ama şeker vermesin...

ELIF penye alma ben penye almıstım onu bos koltuga altına serdim kendi yun hırkasını ustune orttum ucakta ufak yastık veriolar ama ben ona penye bez orttum ecenin kundak gibi bezi vardı oyle yastıga yatırdım verdikleri polar battaniyeyide hic acmadım zaten

aglaticaksin beni de(

balda bulunan botilinim toksinin bebeklerin midesi inaktive edecek kadar asit uretmiyor, yetiskine etki yapmiyor ama bebekte 1 yasa kadar cok tehlikeli, 1 yastan sonra risk yok..

sibel canımsın ya üzme kendini ikinci bebişinde umarım bol bol sütün gelir emişirsiniz bebişinle
yeterki sağlıklı olsun selin gerisi boş biliyosun

evet herkes yapar doğru.ama kimse senin gibi yapamaz,senin gibi hissedemez,senin gibi sevgiyle bakamaz,kimse senin yaptığın şu fedakarlıkları ömrü boyunca onun için yapmaz.emin ol emziren bir çok kişiden daha annesin.

bize de boş koltuk denk gelir inşallah.Neva'nn polar battaniyesi yok.alt açma bezi kadife kumaştan onu sererim altına hırkası da var idare ederiz.ben de kalın giyineyim o zaman.hasta olmayayım.ince giyinecektim

sibel saol bilgiler icin kac mm vercez ıhlamuru suan 20ml doldurdum azcık seker kattım limonda sıktım sogusun vercem
yanı ılısın oyle

canım ne demek burda herşeyi paylaşıyoruz ne demek yardımcı olabileceğim birşey varsa ne ala....
biz günde 2 kere 25 lik verdik dr. bir sınırlama getirmedi... rezene çayını dr bize günde 2 kere 25 cc lik verin dedi... bende o mantıkla giderek günde 2 kere 25 cc lik falan veriyorum bazen günde 1 kere veriyorum belli olmuyor....

benimde en son iki gögüsten toplam 20 çkıyordu hatta o bile çıkmamaya 10 cc çıkmaya başlamıştı sonra ank. eğitime falan gidince hepten çekildi şimdi hiç yok gerçi denemedim ama bir daha.... geleceğini sanmıyorum hoş gelsede selin emmedikten sonra değişen birşey olmayacak.....bende stil tea aldım öylece duruyor banada pek etki etmedi belki emmeyi deneseydi selin etki ederdi ama pompayla sağınca değişen birşey olmadı..... ne yapalım bizimde kaderimiz bu sağlıklı olsunlarda mamayla beslensinler.....ama biryere gitmek çok zor oluyor.... ben hala tek başıma kimseye gidemedim.... koca bir çantayımı taşıyacağım yoksa selinimi... termosa su koy, mama kutusu, biberonları, mendilleri vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…