çok geçmmiş olsun canım.Yusufcuk da en kısa zamanda düzelir inşallahkızlar resimler süper harika çık mışssınız daha hepsinede bakamadım acelem var birazdan evime misafir hücum edecek kaynanam eltim kaynım kayınbabam annem babam abim görümcem +gelinimiz +çocuklar
dünden beri hazırlık yapmaya çalışıyorum...
işin kötüsü yusuf hasta hiç durmuyordu şimdi uyuttum sabah doktora gittik grip hala ..
benimde dişim kırıldı akşam çürümüş malesef akşam ağrıdan duramayınca sabah bende doktora gittim işin yarısı yemek bu saate kaldı bende durum bu misafirlerim yatılı yani ancak yarın akşam topiğe bakablirim umarım herkes iyidir ..
bebeklrimzde analarıda çok güzeller maşallah hepsine şimdi daha bi imrendim size kızlar
NURDAN
Seçil doğumdan sonra beyin kanaması geçirmiş ve ameliyat olmuş.tomografi sonuçları da iyi çıkmamaış.kronik olduğu söylenmiş.şimdi beklemedeymiş
allah kolaylık versin canım herbirimizin yaşamı digerine göre daha zor... en azından benim kreş derdim yok kayınvalidem bakıyor aynı apartmanda oluncada sorun olmuyor aşağı yukarı geziyor selin hanımcık asansöre çok şaşırıyor tavanındaki ışıklara bakıp duruyor....
peki kreş giriş ve çıkış saatlerine göre ayarlamıyormusun işini.... eşinin saatleri denk geliyorsa o alır olmazsa akşamları.....bundan sonra daha zor bebeklerimiz büyüdükçe daha zor olacak tatlım.... şimdi en azından kucakta yada yatakta bir şekilde duruyorlar öteki türlü birde akşam eve gelince onların peşinde koşmaktan dahada çok yorulacağız....aramızdan ağlayacaklar işe giderken gitmememiz için vs.... allah kolaylık versin hepimize....
dün yaşamış olduğum kıskançlığı size anlatmak istiyorum...eşim evdeydi eylül uyuyodu duş alım dedim o sırada tam girdim eylül uyandı bağıra bağıra ağlıyo..ne kadar acle etsemde hemen çıkmadım baktım ses kesildi acle ettim güya ama yine kaldım banyoda...noldu dedim acıkmamdı nasıl sustu..sana bi süprizimiz var dedi eşim..ne görim bizimki ağzında emzik cokur cokur emiyo o boncuk gözlerlede bana bakıyo..nasıl kötü oldum kısaknçlığımdan ağladım...memyi daha almıcak diye çok korktum..emzik hediye gelmişti eşim o sıra hemen kaynatmış vermiş..ama bazen beni resmen emzik olarak kullanıyo o sıra aklıma emzik gelmiyo diil ama yok yok diyorum az sabır....
ROTA VİRÜSÜ AŞISINI SORDUM
Eczaneden alınıp sağlık ocağında yaptırılabilirmiş.
Ben solıyım ne yaptıklarını; almıslardır KK listesini.. cekiştiriyorlardır kaydirigubbakcemile3
mısal; aaaaaaaa evrim mi?? hıc hazzetmemem o kızdan, bende valla bacım, bı cay daa ıcer mısın, cekırdekın de bitmiş, du koyıyımmm :)))
Off zor bir gün geçiriyorum:gitme:. Korkarım Buse biberona çok alıştımafoldumben. Bugün bol bol kavga etti memeyle. Aç olmasına rağmen şimdi de almıyorsenağlama. Bir saat kadar yırtındıktan sonra yorgunluktan sızdıkafamçokkarıştı
ŞU FOTOLARI pul kadar koymasanız olmaz di mi... Ama hepsi çok güzel. Yüzünüzden belli, harika bir gün geçirmişsiniz. Bebeler bir arada fotosu muhteşem. Keşke ben de..... kalbim sizinleydi, bedenim spor salonunda! Evet, spora başladım :)
bende başladım spora bugün 2. günümdü inşallah veririm şu başbelası kiloları :Saruboceq:
çok şükür oğlum kakasını yaptı:teytey:.tam bi hafta sonra başardı yapmayı
HATIRA
gerçekten sırtına kadar yapmıştı.o ne çok kakaydı öyle:bbo:
Hay maaşallah,benimki dün akşamdan beri yapmamıştı gece 4 gibi mızırdanmaya başladı ,biraz ağladı yavrum 8 e doğru yaptı şükür gülücükler saçmaya başladı.çok şükür oğlum kakasını yaptı:teytey:.tam bi hafta sonra başardı yapmayı
HATIRA
gerçekten sırtına kadar yapmıştı.o ne çok kakaydı öyle:bbo:
E öyle de sayılır aslında. Geçen sene Aralık gibiydi ağustos anneleri topiği açıldığında. Neredeyse bir yıl olacak tanışalı:lepi:
Canım Allah kolaylık versin hepimize ben düzene oturtan olduğunu sanmıyorum henüz,varsada terük ederim canı gönülden .Benim oğlumda aynısı. Gündüzleri biraz uyuyomuş ama kayınvalidem öyle söylüyor da gece ben pek şahit olmuyorum bu duruma :)lızlar bana bir yardım edin.ömür uyumuyor.özellikle iki gecedir sabah 4 lerde uyanıyor.4 e kadarda yarım saat aralıklarla uyanıyor.bu gece saat 12 de yatırdım ve toplamda iki saat uyudu.o değil felaket durumdayım yorgunum.uykusuzluk salladı.misafirler falan derken tükendim.ben bu çocuğu uyuması gerektiğine nasıl alıştırcam?gündüz uyusa neyse.oda yok.delircem ya...emiyor emiyor...gazda çıkaramıyor...sürekli ilgi ve konuşma istiyor..sizler nasıl alıştırdınız?nasıl düzen oturttunuz?
evet kilolarımız falan aynıydı ben sonrasında 2 kg daha almadan önce :kedi::kedi:fotolar sübeeeeerrrrr
EVROS seninle fiziksel olarak da benziyorduk, ikimiz de aynı zamanda başlamışız spora. hayırlı uğurlu olsun, allah tamamına erdirsin :)
Kayra nette şöyle bir yazı bulmuştum. Belki işine yarar. Bir de Nurse Harvey's düzenli kullanıldığında güzel uyuyor bebiş.
BEBEĞIN UYKU DÜZENI
YATMA VAKTİ GELDİ
Anneliğin ilk ayını geride bıraktınız; artık kendinizi yaşamınızı yeniden düzene sokmaya hazır hissediyor olmalısınız. Bebeğinizin günlük yaşamına basit düzenleyici kurallar getirmenin zamanı geldi. Kural koymaya başlanacak noktalardan biri uyku vakti olabilir. Uyku vakti aranızdaki bağın güçlendirilmesi açısından özel bir zamandır ve bebeğinizin gece olduğunu sezmesine yardım eder. Konu yeme ve uyku olunca, bebeğinizin henüz gece ve gündüz arasında bir fark gözetmediğini unutmayın. Bebeğiniz bu farkı henüz bilmiyor ve ona yardım etmenin en iyi yolu yatma vaktinin geldiğini işaret eden güvenilir ipuçları vermek.
UYUSUN DA BÜYÜSÜN
Uyku öncesi dönem banyoyla başlayan planlı ve sakinleştirici etkinlikleri içermelidir. Bebeğinizi her gün aynı vakitte akşamın ilk saatlerinde yıkamaya çalışın. Bebeğinizi yıkayıp ona pijamalarını giydirdikten sonra besleyin. Yenidoğanların çoğu günün bu saatlerinde çok canlı görünür, bu yüzden aralıklı beslemeler, biraz "oyun", biraz da mızıltıyla dolu "yatma vakti" faaliyetleri sonunda birkaç saate yayılabilir. Ama üzülmeyin, bunlar çok normal; bebeğiniz yakında bu alışkanlıkları bırakacaktır. Uyku öncesi dönemde bebeğinizi fazla uyarmamaya ve onunla fazla etkileşimde bulunmamaya çalışın. Bebeğinizin uykuyla sessiz geçirilen anlar, sakin, rahat ortam arasında bir ilişki kurması gerek. Ona şarkı söyleyin, sakinleştirici bir müzik çalın ya da loş ışıkta yalnızca sallayın ya da pışpışlayın. Sonra da kendi kendine uykuya dalmayı öğrenmesi için tam olarak uykuya dalmadan önce onu yatağına bırakın.
ayni durum bizdede mevcut canim siyirmak uzereyim, gunde 16 saat uyumasi gereken bebek 16-20 saaat uyanik, nerden buluyor bu enerjiyi..en son ninni cd si aldim, o biraz sakinledilızlar bana bir yardım edin.ömür uyumuyor.özellikle iki gecedir sabah 4 lerde uyanıyor.4 e kadarda yarım saat aralıklarla uyanıyor.bu gece saat 12 de yatırdım ve toplamda iki saat uyudu.o değil felaket durumdayım yorgunum.uykusuzluk salladı.misafirler falan derken tükendim.ben bu çocuğu uyuması gerektiğine nasıl alıştırcam?gündüz uyusa neyse.oda yok.delircem ya...emiyor emiyor...gazda çıkaramıyor...sürekli ilgi ve konuşma istiyor..sizler nasıl alıştırdınız?nasıl düzen oturttunuz?
lızlar bana bir yardım edin.ömür uyumuyor.özellikle iki gecedir sabah 4 lerde uyanıyor.4 e kadarda yarım saat aralıklarla uyanıyor.bu gece saat 12 de yatırdım ve toplamda iki saat uyudu.o değil felaket durumdayım yorgunum.uykusuzluk salladı.misafirler falan derken tükendim.ben bu çocuğu uyuması gerektiğine nasıl alıştırcam?gündüz uyusa neyse.oda yok.delircem ya...emiyor emiyor...gazda çıkaramıyor...sürekli ilgi ve konuşma istiyor..sizler nasıl alıştırdınız?nasıl düzen oturttunuz?
Kayra nette şöyle bir yazı bulmuştum. Belki işine yarar. Bir de Nurse Harvey's düzenli kullanıldığında güzel uyuyor bebiş.
BEBEĞIN UYKU DÜZENI
YATMA VAKTİ GELDİ
Anneliğin ilk ayını geride bıraktınız; artık kendinizi yaşamınızı yeniden düzene sokmaya hazır hissediyor olmalısınız. Bebeğinizin günlük yaşamına basit düzenleyici kurallar getirmenin zamanı geldi. Kural koymaya başlanacak noktalardan biri uyku vakti olabilir. Uyku vakti aranızdaki bağın güçlendirilmesi açısından özel bir zamandır ve bebeğinizin gece olduğunu sezmesine yardım eder. Konu yeme ve uyku olunca, bebeğinizin henüz gece ve gündüz arasında bir fark gözetmediğini unutmayın. Bebeğiniz bu farkı henüz bilmiyor ve ona yardım etmenin en iyi yolu yatma vaktinin geldiğini işaret eden güvenilir ipuçları vermek.
UYUSUN DA BÜYÜSÜN
Uyku öncesi dönem banyoyla başlayan planlı ve sakinleştirici etkinlikleri içermelidir. Bebeğinizi her gün aynı vakitte akşamın ilk saatlerinde yıkamaya çalışın. Bebeğinizi yıkayıp ona pijamalarını giydirdikten sonra besleyin. Yenidoğanların çoğu günün bu saatlerinde çok canlı görünür, bu yüzden aralıklı beslemeler, biraz "oyun", biraz da mızıltıyla dolu "yatma vakti" faaliyetleri sonunda birkaç saate yayılabilir. Ama üzülmeyin, bunlar çok normal; bebeğiniz yakında bu alışkanlıkları bırakacaktır. Uyku öncesi dönemde bebeğinizi fazla uyarmamaya ve onunla fazla etkileşimde bulunmamaya çalışın. Bebeğinizin uykuyla sessiz geçirilen anlar, sakin, rahat ortam arasında bir ilişki kurması gerek. Ona şarkı söyleyin, sakinleştirici bir müzik çalın ya da loş ışıkta yalnızca sallayın ya da pışpışlayın. Sonra da kendi kendine uykuya dalmayı öğrenmesi için tam olarak uykuya dalmadan önce onu yatağına bırakın.
sabah sinir oldum ya cok kotu bi sok, hep beraber kahvaltiya oturduk, teoyuda oto koltuguyla masaya koyduk,sallaniyo ayni zamanda bizide gorsun diye, aglayinca kayinvalidem emzigini aldi, ustune bi kasik cay doktu ve teomana vermeye kalkti( biz tibetle anne napiyorsun olduk,aa ne var dedi, ben sok tayim iyi bakiyor diye guvendigim kadin gozumun onunde bunu yapti, ben yokken neler yapiyordur acaba, ben cok bozuldum tabi, hemen aldim yikadim emzigini, ee ben cocuklarma verdim dedi bisi olmadi, dedom o sene onceymis ben istemiyorum, hee sakin bal vermeye kalkmayin cok tehlikeli dedim.. ama sinirim cok bozuldu (ben nasil guvenicem bir daha..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?