2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çok geçmmiş olsun canım.Yusufcuk da en kısa zamanda düzelir inşallah

Son düzenleme:
konuyu toplam 1 kullanıcı okuyor:helin hivda
haftasonu herkes bi yerlere mi kaçtı yoksa?
kızlar bi hafta yokum.Adana'ya gidiyorum sabah.

Secil'e acil sifalar diliyorum ama ben hala tam olarak neyi var anliyamadim??biri ozetleyebilirmi??

Ayca bizimki surekli ac, surekli yalama modunda, ellerini, omzumu, yanagimi, tisort ustunden goguslerimi v.sz. hatta emzigi birakip ellerini emiyor bazen cok cok...ama benzerlik sasirtici, esime gosterdim bi fotosunu bi an afalladi, nerde cekildiniz dedi:))

NURDAN
Seçil doğumdan sonra beyin kanaması geçirmiş ve ameliyat olmuş.tomografi sonuçları da iyi çıkmamaış.kronik olduğu söylenmiş.şimdi beklemedeymiş

NURDAN
Seçil doğumdan sonra beyin kanaması geçirmiş ve ameliyat olmuş.tomografi sonuçları da iyi çıkmamaış.kronik olduğu söylenmiş.şimdi beklemedeymiş

hadi yaa, peki sebebi neymis anestezimi?? inanmiyorum yaa, ben kacirmisim, sadece bas agrsi saniyordum, dualrim onunla, allah onu kuzusuna bagislasin..

sibelcim bende düşünüyorum şimdi evden çıkarken anlamıyor kim gitmiş niye gitmiş bakıyor bana ama anlayıpda ağlamaya kalkarsa çok üzüleceğim(((

bende anneme ben evdeyken verme didim ben yokken uyutmak için veriyor uykya dalınca alıo ağzından, ama geçen gün emdi emdi yoruldum sonrada ağlayınca anneme ver emziği şu yaramaza didim verdim ağzına sanırım esprik yaptığımı anladı sıpa sırıtmaya başladı :)))

ROTA VİRÜSÜ AŞISINI SORDUM
Eczaneden alınıp sağlık ocağında yaptırılabilirmiş.

ben yaptırdım cuma günü sağlık ocağına, 2 doz olduğunu 2. dozun 4 hafta sonra yapılacağını okudum bi yerlerde henüz doktru arayıp sormadım.ağızdan veriliyo çok rahat ama gece biraz huzursuzlandı.

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

ben meme bırakma durumunu atlattım dün itibariyle iki gündür izinliyim sürekli emzirmeye çalıştım aç kaldı nerdeyse bir gün artık emiyo ama korktum biberonu kesinlikle bıraktım ya emecek ya da kaşıkla yiyecek bu arada regly oldum bir gün emmeyince hemen başladı anında ilginç bi durum ya ama iyiyiz dün sürekli emdi aç karnını ancak doyurdu bugünde herşey normaldi. biberonu hemen bırakmanı öneririm.

bende başladım spora bugün 2. günümdü inşallah veririm şu başbelası kiloları :Saruboceq:

teruk ederim sizleri örnek oluyosunuz hepimize:lepi:

7 si bir arada : )
ece ve çağan kafa kafaya tokuşturmuşlar çok sevdi bunlar birbirlerini opuyorumnanaktan

çok çok çokkkk tatlısınız, allah nazarlardan korusun sizleri,

bende geleceğim bi gün.....

seçilcim allahım sana sağlık versin, minik oğlunla bu günlerin acısını çıkarırsınız...

çok şükür oğlum kakasını yaptı:teytey:.tam bi hafta sonra başardı yapmayı

HATIRA
gerçekten sırtına kadar yapmıştı.o ne çok kakaydı öyle:bbo:

kaka yapamama bizimde sorunumuz hala geçen gece yaptı bayram yaptık ama devamı gelmedi, bamyayı ve zeytinyağını deneyim.

helin bildiğimiz zeytinyağımı veriyosun?

sibelcim doumgnunu kutlamayı atladımm mutlu yillar nice seneler
insallah seneye dogumgununde daha rahat bir isin bol uykuların olur arkadasım

secile allah sifalar versin insallah evladına bagıslasın nezor yaa
sanırım boyle bir sorunu vardı epidural tetikledi direk epidurale baglıbirsey degil sanıyorum kronik hastalıkdendiggine gore

nazan tsk lerimi ilet sinana da hangi arada benim soforluumu gormus:)) demek karısını kızını kime emanet etti dikkat etmek istemis :B))))
bu arada cerenin oyuncagı bizim arabada kalmıss birsonrkaki bulusmada getiririm artık yada yolunuz duserse bu tarafa alırsınız hem gorusmus oluruz

defnecim gell senin içinde bulusuruz toplasırız

zaten su an bir istanbul bulusması oldugunda fiks gelcekleri soyliyim ben adas nazan :) tabi allah hastalık vermesin yada çok yakın birine birsey falan olmasın bulusuruz biz
adaslada küonustuk sik sik gidip gelelimdedik evlerimiz çokyakın degil ama koprunun ikiyakası ama insan isteyince neler yaparrrr

bilmem gelmeyenler uzerine alınırlarmı:)))

lızlar bana bir yardım edin.ömür uyumuyor.özellikle iki gecedir sabah 4 lerde uyanıyor.4 e kadarda yarım saat aralıklarla uyanıyor.bu gece saat 12 de yatırdım ve toplamda iki saat uyudu.o değil felaket durumdayım yorgunum.uykusuzluk salladı.misafirler falan derken tükendim.ben bu çocuğu uyuması gerektiğine nasıl alıştırcam?gündüz uyusa neyse.oda yok.delircem ya...emiyor emiyor...gazda çıkaramıyor...sürekli ilgi ve konuşma istiyor..sizler nasıl alıştırdınız?nasıl düzen oturttunuz?

çok şükür oğlum kakasını yaptı:teytey:.tam bi hafta sonra başardı yapmayı

HATIRA
gerçekten sırtına kadar yapmıştı.o ne çok kakaydı öyle:bbo:
Hay maaşallah,benimki dün akşamdan beri yapmamıştı gece 4 gibi mızırdanmaya başladı ,biraz ağladı yavrum 8 e doğru yaptı şükür gülücükler saçmaya başladı.

E öyle de sayılır aslında. Geçen sene Aralık gibiydi ağustos anneleri topiği açıldığında. Neredeyse bir yıl olacak tanışalı:lepi:

Canım ya bana bi dr daha yazmış cam biberonlar saklamak için en iyi materyallerdir diye

Canım Allah kolaylık versin hepimize ben düzene oturtan olduğunu sanmıyorum henüz,varsada terük ederim canı gönülden .Benim oğlumda aynısı. Gündüzleri biraz uyuyomuş ama kayınvalidem öyle söylüyor da gece ben pek şahit olmuyorum bu duruma :)

fotolar sübeeeeerrrrr

EVROS seninle fiziksel olarak da benziyorduk, ikimiz de aynı zamanda başlamışız spora. hayırlı uğurlu olsun, allah tamamına erdirsin :)
evet kilolarımız falan aynıydı ben sonrasında 2 kg daha almadan önce :kedi::kedi:
inşallah bi an önce istediğimizi elde ederiz

İ>STANBUL BULUŞMA fotolarına bayıldım zaten dört gözle bekliyordum.
çok güzel bir gün geçirdiğiniz fotolardan belli yüzünüze yansımış
esra istanbula gelebilirsem bende buluşma isterim
bu arada odandaki tüle bayıldım bende çocuk odasına o tarz bişi yaptırcam :jeyyar::jeyyar:

Kayra nette şöyle bir yazı bulmuştum. Belki işine yarar. Bir de Nurse Harvey's düzenli kullanıldığında güzel uyuyor bebiş.

BEBEĞIN UYKU DÜZENI
YATMA VAKTİ GELDİ
Anneliğin ilk ayını geride bıraktınız; artık kendinizi yaşamınızı yeniden düzene sokmaya hazır hissediyor olmalısınız. Bebeğinizin günlük yaşamına basit düzenleyici kurallar getirmenin zamanı geldi. Kural koymaya başlanacak noktalardan biri uyku vakti olabilir. Uyku vakti aranızdaki bağın güçlendirilmesi açısından özel bir zamandır ve bebeğinizin gece olduğunu sezmesine yardım eder. Konu yeme ve uyku olunca, bebeğinizin henüz gece ve gündüz arasında bir fark gözetmediğini unutmayın. Bebeğiniz bu farkı henüz bilmiyor ve ona yardım etmenin en iyi yolu yatma vaktinin geldiğini işaret eden güvenilir ipuçları vermek.
UYUSUN DA BÜYÜSÜN
Uyku öncesi dönem banyoyla başlayan planlı ve sakinleştirici etkinlikleri içermelidir. Bebeğinizi her gün aynı vakitte akşamın ilk saatlerinde yıkamaya çalışın. Bebeğinizi yıkayıp ona pijamalarını giydirdikten sonra besleyin. Yenidoğanların çoğu günün bu saatlerinde çok canlı görünür, bu yüzden aralıklı beslemeler, biraz "oyun", biraz da mızıltıyla dolu "yatma vakti" faaliyetleri sonunda birkaç saate yayılabilir. Ama üzülmeyin, bunlar çok normal; bebeğiniz yakında bu alışkanlıkları bırakacaktır. Uyku öncesi dönemde bebeğinizi fazla uyarmamaya ve onunla fazla etkileşimde bulunmamaya çalışın. Bebeğinizin uykuyla sessiz geçirilen anlar, sakin, rahat ortam arasında bir ilişki kurması gerek. Ona şarkı söyleyin, sakinleştirici bir müzik çalın ya da loş ışıkta yalnızca sallayın ya da pışpışlayın. Sonra da kendi kendine uykuya dalmayı öğrenmesi için tam olarak uykuya dalmadan önce onu yatağına bırakın.

canım yazılanları yapıyorum ama ömür şımarık.zıt.sağol canım...

benim bebğimde fön makinasının sesi olmadan uykuya dalamıyor.
hatta geceleri kapatınca aniden uyanabiliyor.
kolik yüzünden alıştı .ama kalıcı olmasından çok korkuyorum.kafaız şişiyor.düşünsenize odada fön makinası açık uyuyoruz hep.
sizdede böyle garip durum yaşıyan varmı?
kızım kesinlikle gece uykusuna fön makinası olmadan geçemiyor
ne yapmalıyım ben yaa(

ayni durum bizdede mevcut canim siyirmak uzereyim, gunde 16 saat uyumasi gereken bebek 16-20 saaat uyanik, nerden buluyor bu enerjiyi..en son ninni cd si aldim, o biraz sakinledi

sabah sinir oldum ya cok kotu bi sok, hep beraber kahvaltiya oturduk, teoyuda oto koltuguyla masaya koyduk,sallaniyo ayni zamanda bizide gorsun diye, aglayinca kayinvalidem emzigini aldi, ustune bi kasik cay doktu ve teomana vermeye kalkti( biz tibetle anne napiyorsun olduk,aa ne var dedi, ben sok tayim iyi bakiyor diye guvendigim kadin gozumun onunde bunu yapti, ben yokken neler yapiyordur acaba, ben cok bozuldum tabi, hemen aldim yikadim emzigini, ee ben cocuklarma verdim dedi bisi olmadi, dedom o sene onceymis ben istemiyorum, hee sakin bal vermeye kalkmayin cok tehlikeli dedim.. ama sinirim cok bozuldu(ben nasil guvenicem bir daha..

KAYRAcım BURKO nun alıntı yaptığı yazı gerçekten işe yarıyor. şahsen ben bu şekilde rahata kavuştum. her akşam 8-9 arası banyosunu yaptırmaya özen gösteriyorum. özellikle açken yıkıyoruz ki hemen banyodan sonra emzireyim. banyodan çıkınca karnına myo oil ile masaj yapıyorum güzelce, sonra da giydirip emziriyorum. çok sessiz ve loş bir bir ortam sağlamaya çalışıyorum. ninni de söylersem daha emerken uyuyor cerencim. ve işte bu uyku 3 saat kadar sürüyor. sonra uykudan tam ayılmadan bir daha emziriyorum ve altını değiştiriyorum, bi 3 saat daha uyuyor. işte bu şekilde sabahı ediyoruz. nadiren geceleri sancı çekiyor gaz çıkarmakta zorlanıyor. ama banyo yaptırıp yatırdığım geceler gerçekten de hissedilir derecede daha rahat uyuyor. mutlaka her akşam banyo yaptırın ve hemen banyodan sonra emzirin. bence işe yarıyor.

ufff ya ne zor, insan kayınvalidesine bile güvenemeyecekse bakıcıya bırakmak nasıl bişi olacak?

dün gece bi toplantıya katılmak için evden çıktık, süslendim püslendim, yanıma foto mak da aldım taksiye bindik.iki arkadaş yoldan çevirip binmişler taksiye , geli bizi aldılar. yani biz duraktan çağırmamıştık. partiye gidince bir farkettim ki foto mak yanımda yok. bulmaya çalıştık, 10 kadar muhtemel taksi durağını arayıp sorduk ama çıkmadı makina. çok üzüldüm. ama yine de eğlendim partide. sağlık olsun di mi... GYPSY allahtan sen buluşma fotolarını kendi pc ne almıştın. zaten makinanın kaybolmasından ziyade aktarılmamış fotolara üzüldüm. bi de bizim makinanın hd kamera çekimi özelliği vardı , çok iyi bi makinaydı. tekrar ondan alamayız. kızın en güzel zamanlarında kamerasız kaldık iyi mi?

merhaba kızlar misafirlerimi yolcu ettim tam anlamıyla berbat geçti..
önce ilk günümüz öğleye kadar yusuf benim hastane işleriyle geçti daha sonra kayınvalidem görümcemlerdeydi oraya uğrayıp bize buyur ettim tabi bozuk bir yüzle karşılandım neyse hemen evime geçip yemek filan artı tatlı börek yaptım annemle babamda geldi burya kadar normal gibi akşam yemeiği yendi tabi yusuf hasta olduğu için ben ve elitm daha doğrusu bebekliler geriye kaldık tam yemek yiyoruz burnumdan ılıkl ılkı bişey akıyor demi heralde burnum akıyor elimi bi attım kan burnum kanıyor sofradan kalktım hemen annem ve eşim dışında kimse oralı bile olmadı neyse durdurduk kanamayı benden görümcem oğlu için oğlu 10 yaşında kolunun altı pişmiş krem istedi onu ararken burnum tekrar kanamaya başladı ....bu akşamımızdı daha çok şey vard adevamını yazarım ..
gelelim ertesi güne normal bir sabaha başladık ama benim başım hiç ağrımaz iki gündür deli gibi ağrıyordu kahvaltımızı yapaıp çocukları eğlenmeleir için lunaparka götürdük buraya kadarda normal diyelim ...
asıl kötü olan parktayken abime bir telefon geldi annem hastaymış ben gidiyorum annemi aradım hemen yo ben iyiyim dedi kapattım ama içim sıkılıyor sonra tekrar dayanamayıp babamı aradım ikiside bir aradalar annemin neyi var dedim KIZLAR ANNEM DÜN AKŞAM VE BU SABAH OLAN HİÇ BİR ŞEYİ HATIRLAMIYORMUŞ ŞOK İÇİNDE ANLAMAYA ÇALIŞIYORUM NE OLDUĞUNU ..
ABİM GİTTİ HASTANYE GÖTÜRMEYE NE ABALAMI AHTIRLIYOR NE OĞULLARINI ONLARIN ALMANYADA OLDUĞUNU SÖYLÜYORMUŞ HALBUKİ HEPSİDE ANNEMLERDE ..
ABİMİN ÇOCUKALRINI AYLARDIR GÖRMÜYORUM DİYORMUŞ DAHA AKAŞAM ÇOCUKLAR ANNEMLERDE...
BİZE AKŞAM GELDİĞİNİ HATIRLAMIYORMUŞ YUSUFUDA EPEYDİR GÖRMÜYORUM ÖZLEDİM DİYORMUŞ ..
LİSTE UZAYIP GİDİYOR HEMEN EVE DÖNÜP ÇOCUKLARI KAYINVCALİDEME BIRAKIP HASTANEYE GİTTİK GERÇEKTEN BİR SORDUĞUNU 5 DK SONRA TEKRAR SORUYOR..
ANNEMLE UĞRAŞIRKEN ACİLE BİRDE BALKONDA OYNARKEN DÜĞNDE ATILAN MAGANDA KURŞUNU YEMİŞ 3.5 YAŞINDA BİR ÇOCUĞUN ANNESİ ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA
YAVRUMU VERİN DİYE ORTALIĞI İNLETİYOR ANNEMİ ACİLE GÖTÜRMÜŞTÜK MÜŞADE ALTINDA İLK GELENLERE BAKILAN YERDEYDİK KADINCAĞIZZIN AĞITLARI YÜREĞİMİ YAKTI ANNEM NORMAL BİR ŞEKİLDE OTURDUĞU İÇİN BIRAKIP BAYANIN YANINA GİTTİM TESELLİ EDEBİLRİMİYİM DİYE ....
SAKİNLEŞTİRİCİ YAPTILAR AMA DURUM ÇOK KÖTÜYDÜ ALLAH O ANNEYE SABIR ÇOCUĞADA ŞİFA VERSİN AKİBETİNİ ÖĞRENEMEDİM YAVRUNUN..
ANNEM KENDİ ÜSTÜNE ALINACAK DİYE AĞALAYADIMDA ÇOK KÖTÜ OLDUM O DA AYRI BİR DETAY ..
SON DURUMSA ANNEM İYİ HERŞEY NORMAL ÇIKTI SANIRIM STRES KAYNAKLI BİR ŞEY YAŞADI
AMA BAŞAK BİRYEREDE KONTROL ETTİRECEĞİZ ..
sizleride üzmek isteme ama ben böyle kötü iki gün geçirdim

nazanim o banyo olayini bende buraya geldigimden beri uyguluyorum 9 gibi yikayip besleyip uyutuyorum ise cok yariyor..gece gunduz ayrimini yapiyor ama gunduz kan kusturuyor bi gram uyku yok.10 dan 2 ye kadar uyuyor, 2 den 5-6 ya kadar uyuyor ama 6 dan sonra uyku haram oluyor, ise giderken 7.30 gibi birakiyorum kayinvalideye ben aksam 6 da gelene kadar bi gram uyuyamamis yada uyumus uyanmis cok sik..banyo sadece gece bi kac saat ise yariyor, gunduz napsak bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…