- 13 Eylül 2009
- 1.784
- 77
- 163
- 38
Seviyorum bu çocuğu yaaa.. maşallah de canım oğluna :)nurdancım sorduğun saatlerde yahoo uyuyor uyku saati 9 yada 10 gibi başlıyor bizimkinin birazdan emmek için kalkar belki keyfine kalmış bazende kalkmaz sabah 7 ye kadar uyur kendileri prensip sahibi benim oğlum kaydirigubbakcemile2
bizde biraz huysuzluk yapmıştı ama ateş vs. olmadı. doktor ateşe karşılık bize şurup yazmıştı gene de.. demekki öyle bir olasılık varmış...Kızlar merhaba..
enim kızım 21 ağustos doğumlu. Bugün aşı olacağız, 2. ay sonundaki aşılar hk. bilgi verir misiniz? Bebekte sıkıntı yaratır mı ateş, ağrı vb. gibi..
Beşiktaş'ta da aynı sıkıntı var. bebek arabası ile her yerden geçemiyorsun. bir de neye sinir oluyorum, sokaklarda karşıdan karşıya geçmeye çalışırken bazu denyolar bebekli olduğunu göre göre yol vermiyorlar mı, dövesim sövesim geliyor vallahi..dün dışarı çıkalım dedim ..eşimin iş yerine gitces ben ve eylül...hazılandık eylülü giydirdim...apartmanda asnsör yok 4. kattayım bi arabamız var ben kamyon diyim siz tır o şekil arabayı aşaya indirdim hemen yukarı çıktım ...aykakabıarımı giyip paspasta silip odaya geçip eylülü aldım indik aşaya bi yaygara koparttı susmuyo arabada yatırtana kadar kurtarıcım ne kadar istemesemde dayadım emzi sidikli sustu...iş yerine gidne kadar belidiyeye bütün ii dileklerimi saydım sölendim..bu ne ya kaldırımların hali ne of deli oldum tıngır mıngıor gittik.çoğu yerde zaten araba inişi yok berbat yani...yarım saatlik macerdan sonra oh be dedim kendimi taktir ettim..allahım tekerlekli sandalyede oolanlara sabır versin..şifalarını versin...herkes kendini düşünüyo ya onlar hiçmi dışarı çıkmıcak..berbat ya kaldırımlar..hani brası öle uyduruk bi yerde diil bakımsız olsun ..işte böle bigün geçirdik dün
Kolaylıklar diliyorum sana.. İnşallah annen de tez zamanda sağlığına kavuşur..herkese merhaba,
günlerdir giremiyorum,umarım ben yokken hep iyi haberler paylaşılmıştır.şimdi son 1-2 sayfayı okuyabildim.SEÇİLCİĞİM,geçmiş olsun,ESRACIĞIM,senin de başın sağolsun.
daha önce de yazdığım gibi ben ekim ayı başında ameliyat olan anneme ve tabi ki yalnız bırakamadığımız babama bakıyorum.açıkçası bu kadar zorr olacağını tahmin etmiyordum.yalnızken evimin işini yaptıktan sonra dışarı çıkmaya da yürüyüş yapmaya da vakit bulabiliyordum,çok olmasa da burada sizinle de görüşebilecek fırsatım oluyordu.şimdi bu dediklerimin hiçbirini yapamıyorum.5 kişilik bir ailenin ev hanımıyım,günlerim koşturmacayla geçiyor.elbette ki şikayetçi değilim ama sizleri de özlüyorum,yürüyüş yapmaya da çok ihtiyacım var,doğum kilolarımı hala veremedim.
bunların dışında ben ve oğlum iyiyiz.hepinizi ve küçük meleklerinizi öpüyorum.
sevgiler...
Ben onu yapmamak için azami gayret arfediyorum. Buse de sık sık memeyle boğuşuyor ama özellikle ağladığında biberon vermemeye dikkat ediyorum. En iyisi bile olsa biberon illa ki memeden daha rahat. Aman güveneyim deme. Ağlarken biberon almaya alışırsa hem memeden daha çabuk soğur, hem de ağlamaları gitgide artarKızlar son birkaç gündür kızım memeyle boğuşuyor.. bu duruma feci canım sıkılıyor, zaten sıkıntım hemen süt miktarıma yansıdı.. önceleri ağlayınca meme veriyordum (acıkmış olacağını da tahmin ederek), şimdi ise eğer bir kez ağlamaya başladıysa memeyi vermek ne mümkün !! resmen reddediyor. uzun uğraşlar sonucu çabalarım sonuç vermeyince mama yapıyorum, biberonu da ilk başta hırsını yenemeyip almıyor ama sonra çekmeye başlıyor.. nerede hata yaptım da böyle oldu, çok üzülüyorum çoook..artık ağlamadığı her vakit meme vermeye çalışıyorum ki ne alsa kardır mantığı ile.. sizce ne yapmalıyım ? inşallah geçici bir durumdur... :sinifsinif:
Buse hiç yadırgamadı. Sanırım silikonla emzirmemin etkisi varallahımm nası veriyorsunuz bu yalancı memeyii nası ozeniyorum nazar degmesni massallah bende bir tıksam o gun bayram etcemm
senağlamaAh yavrum beniimsenağlamaBak oğlun kendince sana moral vermenin yolunu bulmuş annesi. Sen de onu üzme, moralini hep böyle yüksek tut e miTuana..hastanede olduğum sürede hep mama verdik..sütümü sağıp attık çöpe..şu an mama da veriyoruz ama çok az günde 2 defa felan..yavaş yavaş artıyo sütüm...
allahın takdiri çok ağladım çok üzüldüm ama kesilmedi çok şükür..oğlum da unutmadı memeyi..hastanedeyken getirdiklerinde bi sarıldı ki mememe anlatamam sana..o an hala gözümün önünde..savaşçı oğlum benim..annesine destek oldu..sımsıkı tutundu..
Allah yardım etsin yavrucağa:Saruboceq:Çok zor...:1no2:yazmayı unuttum dün (kedici) ayşinle konuştum kaç gündür yok merak ettim buluşmayada gelmemişti
devamız hala hastaymış yine hastanede yatmış bi gece dua edelim arkadaşlar
bu resimde buseye çok benziyor. maşallah kuzuyasavaşçı Rüzgar'dan kareler..
Damla, dr browns almıştım biberonu, anne memesine en çok benzeye oymuş. Zaten çok çok az akıyor, Doruk'un sağması gerekiyor. Asıl emzik şaşırttı Doruk'u. Mememi emzik gibi emmeye çalışıyor, olmayınca dönüyor. Ama alışsın istiyorum açıkçası. Çünkü benim mememi öyle bir ihtirasla emiyor ki, bırakacağını hiç sanmıyorum. Zaten biberonu günde en çok 1 defa veriyorum. Emziğe de biraz alışmasını sağlayayım, onu da azaltıcam, sadece uyurken vericem.
Başta çok karşıydım bu biberon - emzik ikilisine ama, Onur' a bir pantolon almaya 2 saatliğine bile uzaklaşamıyordum evden. Gece 3 saat kesintisiz uyuyabilen çocuk, gündüz 1.5 saatte bir emmek istiyor. Arayı uzatmaya çalıştım ama yok, olmuyor... Uyarın için teşekkürler. Deniz ne durumda şu anda? Biberon - emzik kullanıyor musunuz?
yaa şimdi bu biberon - emzik konusu korkuttu beni accık. tamam, tetikteyim. biberon ve emzik kullanmaya başlayalı (2-3 gündür) tabii ki emme sıklığı azaldı ama benim de niyetim buydu. 1.5 saatte bir emilir mi? 2.5 aylık oldu sıpa artık aranın uzaması gerekiyor ki, uyku da böylece düzene girecek. şimdi emzik sayesinde 2.5 saatte bir emiyor belki ama daha güçlü çekiyor, emme süresi de uzadı. İstediğim buydu. Başta bir şaşırıyor, emzik gibi ağzının ucuyla emmeye çalışıyor, sonradan anlayıp cokur cokur emmeye başlıyor. Bir kaç güne kalmaz onu da ayırt eder diye düşünüyorum.
Biberonu ise günde bir defa kullanıyorum, o da her gün değil. Ya kendi sütüm ya da ıhlamur oluyor içinde, beyimiz kaşık sevmiyor.
Gündüz 10 dkda bir uyanırdı hep tavşan uykusundaydı, şimdi mızıklanınca veriyorum emziği, yarım saat falan uyuyor. Yanlış mı yapıyorum?
İyi görünüyorCADIARZUSen bilinçli annesindir ona şüphem yok zaten de, dr browns diye güvenip tedbiri elden bırakma dedim yaniyerimseniben
bende adaşla ev telden konuşuyodum duymadım aradığını :)
canim oluyo bazen oyle 3gun yapmasa bile normal olabilir dedi doktor yada gunde 3-4kerede yapabilir, barsak florasina bagli..kabizlik kriterleri farkliymis onlarin..ece 2 gundur kaka yapmadı karnıda yumusak acta deil pamuklu cubuk yaptık cıkmadı bisey zatende rahatsızlık duymuo benim mmler fos yine sut var ama dolu dolu deil anca birikio su komposto agzım bos durmuo acaba doymuomu dedik ama aglayıp sızlanması yok nie kaka yapmadı merak ediorum ama ossurugu cok kokuyo ve cok çiş yapıo bezi dolu oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?