2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bu arada doktora gittim .anti fisfür gb bişey olmuş yani çatlak oluşmuş bu yüzden tuvalete çıkarken acı veriyomuş.doğumda oluşmuş sonrada kabız olmam daha kötü yapmış.suya atılan bi ilaç werdi su çok sıçak olcakmış dayanabileceğim kadar bide bol su iç meyve sebze ye dedi.
inşallah bu kez faydası olur malum bu 4üncü doktorum
ya bide doktorum erkekti çok utandım ama mecbur gece acile gittim kadın doktoru 3gün beklemem lazımdı.

Seviyorum bu çocuğu yaaa.. maşallah de canım oğluna :)

Kızlar merhaba..
enim kızım 21 ağustos doğumlu. Bugün aşı olacağız, 2. ay sonundaki aşılar hk. bilgi verir misiniz? Bebekte sıkıntı yaratır mı ateş, ağrı vb. gibi..
bizde biraz huysuzluk yapmıştı ama ateş vs. olmadı. doktor ateşe karşılık bize şurup yazmıştı gene de.. demekki öyle bir olasılık varmış...

Beşiktaş'ta da aynı sıkıntı var. bebek arabası ile her yerden geçemiyorsun. bir de neye sinir oluyorum, sokaklarda karşıdan karşıya geçmeye çalışırken bazu denyolar bebekli olduğunu göre göre yol vermiyorlar mı, dövesim sövesim geliyor vallahi..

Kolaylıklar diliyorum sana.. İnşallah annen de tez zamanda sağlığına kavuşur..

Mercimekim Seçil, daha iyi olduğuna çok sevindim.. Sıkıntılarının tümüyle de geçeceğine inanıyorum. Dualarımız seninle. Rüzgar'a da maşallah, anneciğini hiç üzmemiş...

kayracım benim kuzumun uyku alışkanlıgı şöyle..

gunduz kesinlile beşiğinde yatırmıyorum özellikle oturma odasında benim yanımda olur.akşam 9 dan sonra mutlaka picamalarını gydiririyorum.
yarı kundak yapıyorum mutlaka hatta okadar alıştıkı kollarını sarmadan derin uykuya dalmaz.

bende esra gib gecealtını hiç açmadım öyle alıştı şimdigece hiç kaka yapmıyor.

ben bebeğin anne karnındaki uyku duzenine çok inanıyorum.şöyle özetliyeyim. malum ramazan ayıydı, sahur da uyandım öncesindede gece tehecüd için kalktıgım vakitte ve sabah namazı saatinde muhakkak uyanıyor oglum.aslındauyanmak derken ben o daha kafasını saga sola çevirip meme aramaya başladıgında uyanıp hemen meme veriyorum yani aglamadan.aglamadıgı için uyanmıyor ve uykusu bölunmuyor.ben hamileleikde özellikle saat11 gibi uyumaya dikkat ettim o yuzdendir belkim oglum gece uykusuna 11de başlıyor yani derin deliksiz uykusu 11 de başlıyor..

Ben onu yapmamak için azami gayret arfediyorum. Buse de sık sık memeyle boğuşuyor ama özellikle ağladığında biberon vermemeye dikkat ediyorum. En iyisi bile olsa biberon illa ki memeden daha rahat. Aman güveneyim deme. Ağlarken biberon almaya alışırsa hem memeden daha çabuk soğur, hem de ağlamaları gitgide artar
allahımm nası veriyorsunuz bu yalancı memeyii nası ozeniyorum nazar degmesni massallah bende bir tıksam o gun bayram etcemm
Buse hiç yadırgamadı. Sanırım silikonla emzirmemin etkisi var
senağlamaAh yavrum beniimsenağlamaBak oğlun kendince sana moral vermenin yolunu bulmuş annesi. Sen de onu üzme, moralini hep böyle yüksek tut e mi
yazmayı unuttum dün (kedici) ayşinle konuştum kaç gündür yok merak ettim buluşmayada gelmemişti
devamız hala hastaymış yine hastanede yatmış bi gece dua edelim arkadaşlar
Allah yardım etsin yavrucağa:Saruboceq:Çok zor...:1no2:
savaşçı Rüzgar'dan kareler..

bu resimde buseye çok benziyor. maşallah kuzuya

Dr Browns benim de biberonum ama dikkat etmesem buse bırakmaya çok meyilli. halbuki o da müthiş hırslı çekiyor memeyi. güvenme dr browns diye, dikkatlmaz:

yahu annelik ne kada muhteşemdir ki gece uykumu saatin alarmı bile zorbölerken oglum kafasınıçevirme hareketinin sesine uyanıyorum çok şükür...

domuz gribi aşısına ne diyorsunuz kızlar? düşünceleriniz neler?

önlem olarak biz şu bi kaç ay içinde alışverişmerkezlerine gitmememyiplanlıyoruz.hava çok soguk olmadıkça açıkhava ve sahil yeter diyoruz nacizane..sizlerrrrrrr??**

arkadaslar biraz gec oldu ama kusura bakmayın bulusma gunune ait yorumlarınız icin cok cok tsk ederim bende kimseye doyamadım gercekten..

ebruska sakın ama sakın biberon verme..kasıkla ver . ecede zaman zaman memeyi redediypr yakalayamıor vs sinir olup bagırmaya aglamaya baslıo ben ilk zamanlar emmek istemedigini dusunmustum ama artık yakalatana kadar agzına sokuyorum agzındayken sallıyorum vew bu hareketi ayakta yapıyorum sonra emmeye baslıo mucadele et sakın biberon verme

bende uyku duzenine gece gunduz farklı yerlerde yatırarak alıstırdım.. gunduz salonda ana kucagında orda burda nerde sızarsa ora koydum halada oyle yapıorum bazen anakucagı bazen benim kucagım bazen koltuk yatak ustu vs vs..ama asla kendi yatagı deil. 40ı cıkmadan kendi yatagında oglenleri cok uyuyodu ama 40ı cıkınca uyumamaya basladı bende sefil uykuya alıstırdım simdi her gittigim yerde bi kosede uyuyo cok sukur

gecew karnı tok olması lazım bide karanlık ısıkta yani los gece lambalı ısıkta uyutuyorum ozaman farkı cozdu

ece 2 gundur kaka yapmadı karnıda yumusak acta deil pamuklu cubuk yaptık cıkmadı bisey zatende rahatsızlık duymuo benim mmler fos yine sut var ama dolu dolu deil anca birikio su komposto agzım bos durmuo acaba doymuomu dedik ama aglayıp sızlanması yok nie kaka yapmadı merak ediorum ama ossurugu cok kokuyo ve cok çiş yapıo bezi dolu oluyo

arkadaşlarım,
geçmiş olsun dileklerinize, dualarınıza, oğluma iltifatlarınıza tekrar tekrar teşekkür ederim..allah hepinizden razı olsun..

yaa şimdi bu biberon - emzik konusu korkuttu beni accık. tamam, tetikteyim. biberon ve emzik kullanmaya başlayalı (2-3 gündür) tabii ki emme sıklığı azaldı ama benim de niyetim buydu. 1.5 saatte bir emilir mi? 2.5 aylık oldu sıpa artık aranın uzaması gerekiyor ki, uyku da böylece düzene girecek. şimdi emzik sayesinde 2.5 saatte bir emiyor belki ama daha güçlü çekiyor, emme süresi de uzadı. ıstediğim buydu. Başta bir şaşırıyor, emzik gibi ağzının ucuyla emmeye çalışıyor, sonradan anlayıp cokur cokur emmeye başlıyor. Bir kaç güne kalmaz onu da ayırt eder diye düşünüyorum.

Biberonu ise günde bir defa kullanıyorum, o da her gün değil. Ya kendi sütüm ya da ıhlamur oluyor içinde, beyimiz kaşık sevmiyor.

Gündüz 10 dkda bir uyanırdı hep tavşan uykusundaydı, şimdi mızıklanınca veriyorum emziği, yarım saat falan uyuyor. Yanlış mı yapıyorum?

ben hastaneye yatmadan önce Rüzgar emzik alıyodu..biberon kullanmıyordum o zaman..sadece anne sütü ile besleniyodu..
hastanedeyken ise biberonla mama yediği için gene emzik alıyodu..
şimdi ise mama takviyesi alıyo biberonla..aynı zamanda sütümü de..
ama emzik almıyo artık...anlıycağınız 3 ünü birarada almıyor..çok mu şey istiyorum acaba..ben de zorlamıyorum artık emzik diye..

İyi görünüyorCADIARZUSen bilinçli annesindir ona şüphem yok zaten de, dr browns diye güvenip tedbiri elden bırakma dedim yaniyerimseniben

tazem bence yanlş bişi yapmıyosun gayet güzel bi sisteme oturtmuşsun işte ne güzel umarım bu düzeni bozulmaz
seni teruk ederim a.s.

yaprak dökümünde cem oldu tüh tüh vah vah
iyiler gidiyo kötüler kalıyo kıl oluyorum artık bu diziye kabak tadı vermeye başladııı

bende adaşla ev telden konuşuyodum duymadım aradığını :)

benide arasaniza, numaram 0032......laelaelaelaelae..benlede konusun...

canim oluyo bazen oyle 3gun yapmasa bile normal olabilir dedi doktor yada gunde 3-4kerede yapabilir, barsak florasina bagli..kabizlik kriterleri farkliymis onlarin..

ben kundak yapiyorum o yarim olanindan ama acayip akrobasik hareketlerle o eller yine disari cikiyor, sinir sinir yapiyor kendine..
sallanan besigini gunuz salona tasiyoruz sallayip uutalim diye, gecede bizim odaya..gece lambasi acik oluyor..ama gece uyudugu o yatakta gunduz uyumayi reddediyor benim bilmis sipam ve yataga yattigi anda uyaniyor tavsan uykusu..kucakta uyursa 1 saat uyuyor ama yatakta vik vik..

hele yatakta kendibasina uymasi hayal gibi bisi, once kolda ninni ve sarkiyla emzik esliginde uyuyor, dalinca emzigi atiyor, bende daldigini anlayip yatiriyorum yatagina, emzigi atmadan asla yatirmiyorum..ve o emzigin uyku araci oldugunu biliyor, uykusu olmadan almiyor sanki zehir veriyosun yuzunu burustrup agliyor, uykus varkende homur homur corklatiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…