2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selamlaaarrr... esracım ben geldim ankaraya taaa pazartesi günü.. onur da yarın gelecek kısmetse.. pazartesi tatil olmadı onlara, izin alacak yarım gün artık.. sonra haftaya cumartesi de dönüyoruz evimize yuvamıza.. :)

burda keşke bir buluşma olabilseydi, çok isterdim.. ama derya musait olmayacak gibi gözüküyor.. fatma da beğenmedi beni zaten.. :)

gizmommm ben seni beğenirdim ankarada olsaydım:))) ama ama kırk yılın başı bi tatilde bayramda ankaraya gelmeyeceğim tuttu ondada buluşmayın zaten rica ederimmm.

annemgiller geldi hüsolim tezinin ve hocasının peşine düştü bu fırsattan yararlanmak adına.

mutluyummm deniz dedesiyle gezmekte oradan teyzesine oradanda anneannesine zıplıyor ne saadet allahım.

bende denize ne yemek yapsam telaşındayım öyle uzandığım filan yok.

berkeye sevindim esrakocum. beyaz peyniri biliyordum . erkek kardeşim geç uzadı boyu o arada dolaşmıştım bende doktor doktor. hatta kaşar peyniride aynı . birde yiyorsa eğer cipslerden uzak durmalı içindeki yağlar gelişimi olumsuz etkiliyor bilirsin.

hesram yemek konusunda sana teesüflerimi iletiyorum.

annemin yemekleri diye bişey vardırya hani annemiz yapınca güzel olan bide fikstir hep yapar filan

yahoo büyüdüğünde annemin yemekleri diyince tarhana ve şehriye çorbasından başka bişey hatırlamayacak((. çok fena çok senin gibi bir pasta ustasına yakıştıramadım. görüntü renk ne kadan önemlidir biliyorsun.

fekat geç değil yardım istersen sana haftalık menülerimdende gönderebilirim görünce şok olursun şaşırırsın o ayrı. tarifde veririm bacım. tamam de yeter.

denize beyaz lahanalı yemek arıyorum. hep zayıflamaya faydaları yazıyor. ama ne kadar faydalıymış kendileri hayret..!!!!

Beyaz lahana kürü (beyaz lahana’nın faydaları)
İnsan vücudunun değişik organlarında ve yağ dokusunda ve de hücre zarında (membran) biriken toksinleri (zehirli kimyasallar) en iyi atan beyaz lahana kürüdür. Toksinleri, yani zehirli maddeleri en çok depolama kapasitesine sahip üç organımız sırasıyla karaciğer, böbrek ve akciğerlerdir. Genel olarak toksinler yağda çözünen ve suda çözünmeyen zehirli ve protein yapılı maddelerdir. Toksinler yağda çözünme özelliği gösterdiklerinden, vücudumuzun yağ dokusunda depolanırlar. Eğer suda çözünme özellikleri olsa idi, böbrek üzerinden idrar yoluyla veya terleme yoluyla vücudumuzda depolanmadan atılmaları çok kolay olabilecekti. İşte beyaz lahanadaki bazı etkin maddeler vücudumuzdaki biyotransformasyon mekanizmasını aktive ederek (uyararak) toksinlere (zehirli maddelere) suda çözünme özelliğini kazandırmaktadırlar. Suda çözünme özelliği kazanan toksinler, terleme yoluyla veya böbreklerimiz üzerinden idrar yoluyla veya safra kesesi yoluyla da bağırsak sistemi- miz üzerinden dışkıyla dışarı atılırlar. Biyotransformasyon ne demektir? Biyotransfor masyon, yağda çözünen yabancı maddelere suda çözünme özelliğini kazandırmak demektir.

Beyaz lahana en iyi toksin atıcıdır (detoxification = detoksifikasyon). Toksin atıcı olması bir başka ifade tarzıyla, vücudu arındırmak anlamına gelir. Yeri gelmişken hemen belirtmekte fayda görüyorum, toksin atmak ile antioksidan özellikler birbirlerinden tamamen farklı şeylerdir. Vücuda alınan zehirli kimyasalların (toksin) veya birikmiş zehirli kimyasalların uzaklaştırılmasında beyaz lahana kürü ideal bir toksin atıcıdır. Bu toksinlerin kaynağı nedir şeklinde bir soru sorulduğu zaman cevabı oldukça basittir. Tükettiğimiz sebze ve meyveler zirai ilaç içermektedir. Tükettiğimiz et veya süt gibi maddeler ağır metaller içermektedir. Soluduğumuz hava, araçların egsoz gazlarında bulunan zehirli gazları içermektedir. Yaşadığımız çevrede bulunan fabrika bacalarından solunum yoluyla aldığımız toksinlerdir. Tüm bu zehirli maddeler zamanla vücudumuzda birikmekte ve organlarımıza zarar verebilmektedir. İşte, beyaz lahana kürü bu zehirli maddelerin vücudumuzdan atılmalarında önemli bir rol oynamaktadır.

Son düzenleme:
bizde bu gece yola çıkıcaz inşallah.
şimdiden herkese hayırlı bayramlar.
kurban keseceklerin Allaah kabul etsin.
bol bol paylaşalım onların mutluluguyla mutlu olalım..

yola çıkacak herkesin (bizde dahil)
allah yolunu açık etsin sagsalim kavusalım ailelerimize.

gizmo bugün buluşabilrmişiz ama plan hatası yaptım seni tanımayı istiyorum bişekilde görüşelim arayacağım seni ..
eşim gece görevine gittiği için gelip yatması kalkması tuba yusf onun için zaman en iyi nasıl kulanbilirm diye uğraşıyorum..anlatbildim sanırım ..bugün olsaydı fatmada katılırdı ..hepinizle bayram öncesi tanışmak çok güzel olardı ..senin vaktin var bi şekilde görüşüp koklaşalım..:)))

banada gönder banada...

sen ve diğer yola çıkacak herkesin RABBİM YOLUNU AÇIK ETSİN KAZASIZ BELASIZ HUZURLU BİR YOLCULUK VERSİN....
HAYIRLI BAYRAMLAR Güli....

nasılsın Ayça
iş ev çocuk üçlemesi nasıl gidiyor

Rüzgar'ı çok özlemek dışında iyi. E eve geldiğimde popomu iki dakika koltuğa koyamıyorum gerisini sen düşün...Tek avantajım iş çok yakın.

Upuzun bir kız bu yaa.

buda benim minik kuşum arkadaşlar :))

senin miniği ilk kez görüyorum ben..çok tatlı maşallah.

berkenin durum kemik yasının geri olması degilmis ibo yanlıs anlatmıs ...
sorunlar çıkabilir kalsiyum çok onemli çokk
iyi ki sizin gibi uzun bir ailenin çocuğu. Berke fotoğraflarda oldukça uzun görünüyor.

Kaç günden beri pek aktif olamıyorum ... Nedeni yorgunum ama hiç kendimi bu kadar yorgun hissetmemiştim..
Psikolojin bedensel tepkilere sebep oluyor Özlemcim. Psikolojik yardım alsan iyi gelir mi acaba..
Çok sevindim kafanı dağıtmak için birebir. Ama Mami yahoyu bir süre sonra babanneye satacak gibime geliyor...
yedigi son aylardaki tek sey sanırım bu belkide artık tuz falan katma zamanı geldi begenmiyor tuzsuz vs olunca
Esraaa hiç tuz koymuyor muydunuz yoksa. Yemez hiçbişey valla. Ruzy tuzsuz yemeği hemen reddeder. 1 yaşa kadar tuz hiç vermedik sonra azar azar koyduk. Şimdi de çok olmasa da tadlandıracak kadar koyuyoruz. Öle işte:))
Kazasız belası gidip dönesiniz. İyi bayramlar
Eşinin işi de seni çok zorluyor değil mi. Gecesi gündüzü belirsiz. İki çocuk. Allah yardımcın olsun..

Bayram iznim tek gün idi. Evet evet tek gün. Sonra konuştum 4 gün yapcam. Buna da şükür:)))))) Barış 5 gün tatil yapacak...

Bugün hiç çalışasım yok, bayram öncesi rehavete kapıldım galiba..

Damla Hocam, gecen gece kahkahalkarla uykumdan uyandım.. o kadar guzel guluyormusum kı Ozy dedı nası ıcten ıcten kahkahalar atıyordun.. bende gule gule uyandım zaten ve uyandım hala guluyordum..

Sen Denız ı de almıssın, bır su oyuncagı ıle oynuyorduk, oyuncak oldukca buyuk ve de ayrıntılı bır sey dı.. halıyle sen de yarı belıne kadar suyun ıcınde ıdın. Evrım dıyorsun su cocuklar yuzunden dustugumuz hallere bak.. sen elbıselerınle falan oyle halde ıslanmıs espırı uzerıne espırı yapıyordun, ben de sana guluyordum.

Gülerek uyanmak ne guzel bısı yaa.. tum ruyalarımız boyle olsa keske :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…