2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

PARMAK BOYASI:Özelliği, başka hiçbir araç kullanmadan, sadece parmaklar ve ellerle boyama çalışması yapmaktır. Çocuklar ellerini boyaya batırırlar ve kağıt üzerinde diledikleri gibi şekiller meydana getirirler

GEREKLİ MALZEMELER:
-2 yemek kaşığı toz şeker
-1/3 bardak mısır nişastası
-2 bardak su
-1/4bardak gliserin
-gıda boyası

HAZIRLANIŞI:

Şeker ve nişastayı bir tencerede karıştırın. 2 bardak soğuk suyu azar azar tencereye ekleyin, karıştırmaya devam edin. 10 dk kadar pişirin. Şeffaf , yumuşak bir kıvama gelince ateşten alın. Soğuduktan sonra gliserini de ekleyip karıştırın. Karışımı bir kaba boşaltıp gıda boyası ile renklendirin. ( sıvı gıda boyası için 1-2 damla, toz için çay kaşığının ucunda bir miktar yeterlidir )

Hiç evde parmak boyası yaptınız mı?? Ruzy yoğurdu parmak boyası niyetine kullanıyor da bu aralar. Netten tarif buldum. Biraz ortalık batabilir ama çok keyif alabilirler değil mi... Sadece gıda boyası yerine başka ne ile renklendirebilirim diye düşünüyorum malum yeme ihtimali çok yüksek..

migrosta diş macunu ve fırçalarında indirim var arkadaşlar haberiniz ola ne alırsanız alın bi alana bi bedava:)) konumuzla alakası yok ama yinede söyleyim dedim....

migrosta diş macunu ve fırçalarında indirim var arkadaşlar haberiniz ola ne alırsanız alın bi alana bi bedava:)) konumuzla alakası yok ama yinede söyleyim dedim....

iyi ettin... BIM 'de de panduf ev ayakkabısı varmış.19 kasımda başlayan aktüel ürünlerden yani.

AAA ne sorcam, şu BIM hacıyatmazlarına nasıl su koydunuz arkadaşlar ben beceremedim de...

alerji surubunu oneren dr zaten gulizcim yaa of benimde içime sinmiyor vermeyeceğim sanırım

AAA ne sorcam, şu BIM hacıyatmazlarına nasıl su koydunuz arkadaşlar ben beceremedim de...

ibo koymustu ama zor olmus epey yeri çok darmıs hemen kapatmak gerekiyor vs diyordu

bizde ece ye uçan balon aldık bir avm deki ortalarda satılan standan dandik olup helyum yerne patlayıcı gaz koymamıslardır diye dusunuyorum epey para verip aldık umarım aynı dogrultuda yapılmıstır urunler fiyatınla kalitesi yani.
ece bayılıyor elinde ucurtma gezdirir gibi ipinden tutup gezdiriyor balonla çok teması yok zaten ipinle var o sekil kopek gezdirir gibi tavanda tabi gezdiriyor:)

dr un yazdıgı bir diger ilac becozyme surup
b vitamini agırlıklı bir vitamin 2,75 tl diyor fiyatıda acayip ucuz. sıradan bir vitamin sanırım içinde istahsızlık sindirim duzenlenmesi vs yazıyor. belki tek bunu kullanırım diyorum

önce sizzz.ama geliriz biz iyice bir niyetlenelim neden olmasın tatlım.
çok geçmiş olsun bebem.herşey güzel olacak.çalışırken de iyi anne olunabilir bunu öğrendim.2 kat fazla yorularak tabi.dayanacak güç versin rabbim.
o dişi ben de öpmek istedim ne tatlı yazmışsın
Saol Buket, sızım sızım sızlıyor şu an
pöpüyüm de geçsin
evet ya sabır
ya sinemaya falan gitmek istiyorum
çok özledim ya sosyal yaşamı
Eskişehir'de çok istedik biz de sinemaya gitmeyi.ama bırakmak istemedim nevoşu kimselere.gezdik alışveriş merkezlerinde acele acele zamansızlıktan.neva hangi mağazaya kaçarsa oraya girdik mecburen
Damla, Anlamadı ben :44:
boşver bacım.deneme yapıyordu zabah zabah.topiğin ayarı kaçtıya.acayip oldu sayfa yapısı falan.ar-ge çalışması içine girmişti damla hanımlar da.
İstahsız.. ama mutlu bır cocugun anası olarak.. su bayramda kk nın bır fok olmadıgını belırtmek ısterım. Iyı kı geldınıs yaf.. gıtmeyın bı daa bı yere.
değil mi?
ne güsel ne güsel.nevanın bir yaşıtı bile yok ki bakayım ne yapıyor.ama benim yeğenlere,kuzen çocuklarına abla,abi diye bayıldıöpmeler,cicick yapmalar.çok güzel oynadı onlarla.herkes bayıldı kendilerine.şımardıkça şımardı nasıl da anladı tüm ilgi üzerinde ne şebeklik yapacağını şaşırdı.meler,hav havlar.miyavlar havada uçuştu.
Rüzgar bu ara kabak çekirdeğine sardı. Gel otur vereyim diyorum, nasıl koşarak gelip oturuyor ağzını açıyor görmeniz lazım. Dakikalarca oturup zaman geçiriyoruz böyle, süper yani...
neva 9 aylıktan beri çok severek yer.çinko açından çok zenginmiş.zaten ver önüne kuruyemiş başka birşey verme.cevizi falan kırmaya çalışıyor krize girip.
esra çok iyi,çok normal bence.lütfen kafana takma.neva 11 kg 82 cm falan uzadı mı bilmiyorum son dönem.ben sebze meyve yesin diye kasıyorum.sebze yedirmeyi başaramıyorum henüz ama.
geçen gün neva fıstık yedi sema ablalarda,çok fena alerji oldu.fıstık bana riskli geliyor.ama gerçi ece fıstık ezmesi yiyordu değil mi? sitenin sevmedim yeni halini ben.daha ferah aydınlık ama ağır.
bize doktor vimin fer verdi.kaşık kaşık paketlenmiş ilk hafta işe yarar gibi oldu.ama değişen birşey yok.üzerime düşeni yapıp içiriyorum.unuttuğum da oluyor.yine söylüyorum ece gayet iyi neva 6 ay hiç kilo almamıştı hatta vermişti.buna rağmen herşeyi çok normal ve sağlıklı dedi doktor.şurubu da eminim ben endişelendim diye verdi.ben karşıyım çok fazla ilaca,şuruba.

Son düzenleme:
son zamanlarda bende yoğurt yediremiyorum kaşığı ağzına zor alıyor illaki eline alacak ya ısırarak yiyecek ya da minik lokmaları yutacak

bayramın 1. günü Ece yi Darıca daki hayvanat bahçesine götürdük nasıl eğlendi
fotoları yarın atarım
en çok tavşan kuş ve ayıları sevdi galiba

dün neva tamam mı demeyi öğrendi.ona birşeyler söyleyip tamam mı kızım diyorum.o da aynı tondan taam mı diyor.bir de sema ablanın kızı neva'ya hep tontik diyor bizimki de ona tontik diyor.ama tıpkı Büşranın dediği gibi,vurgu tonlama aynı. telefonu alıp tontiiik diyor büşrayı arayacakmış.çok tatlı oldular değil mi?

ha bir de ykm'de bebeğin birine yapıştı öptü bebe bebe diye satın aldık mecbur.

süpersin ça ça ça , bende arıyordum, evde var renkli olanları henüz çıkarmadım ama kendim yapıp gıda boyasıyla renklendirmek istiyorum.

ayy evet elif ya çok tatlı oldular ece de kendinden buyuk çocuk ugorse sokaklarda bebeee bebee diye bagırıyor tabi oyunc ak babeklerede aynı sekilde bagrınıyor
birde magazalarda kuçuk çocuk plastik mankenlere sarılmaya opmeye kalkıyor arkadas gibi elini tutuyor falan sapsalak kızım :)))

ibo ogretti ece ye abbbooooo demeyi. bir dizidemi ne biri diyormus ibonun yan masadakı arkadası diyip duruyormus ibonunda diline dolandı habire aboooo diyoruz ece de dudaklarını buze buze uzatarak oyle guzel soyluyorki :))

birde ben hep annem dedigim için ona beni gordugu anda yan odadan gelince falan annemm annemm o bana annem diyor ben ona canımm diyorum o tekrar annem diyor kızımm diyoruz boyle boyle dakikalarca suruyor ibo veb erke kıskanclıktan çatlıyor iboda basladı bbaba babacımm falan demeye o baba dedikce ece beni gosterip sanik ilk kez goruyormus gibi aaaa annemm diyor :))) e bunca sıkıntı çektik onu dunyaya getirene kadar olsun anne olarak farkımız kızım simdilik bana duskun :) tek sokakta gezmek için babasının kucagını tercih ediyor onun omzunu seviyor.

birde acayip kiskanc ben ibonun omzuna kafamı koymiyim deli gibi itiyor olmadı aglıyor koltukta berke ile sarılıp tv izlerdik onuda yapamıyoruz ıhıı ıhııı diye aglamaklı surekli

elif yazmayı unuttum ya demin
istah konusunda ece nin boyu kilosu guzel tamam bunda degilim ama biz çok yorgunuz ve sinirlerimiz harap insan ustu efor sarfediyoruz gorenler sizin kadar ugrasan varmıdır yedirmek için iki kasık için neler yapıyorsunuz diyor bilmiyorum yani çok yogruunum bıkkınım. benim sizlerden farklı bir istahsız çocugum daha var oyle hassas noktamki bu biraz olsun istahı acılsın biraz daha istekli yesin ist ioyrum. ama alerji ilacı ile degil vitamini balık yagı vs ari poleni vs tamam ama alerji ilacının kalbe de etkisi olduun okudum asla vermeyi dusunmuyorum b vitamini takviyesi olanı içiririm belki .

çocuklara yemek konusunda günlük değil haftalık düşünmeliymişiz, yani bugün ihtiyacı olanları yedimi değil bu hafta yedimi tamammı diye.

iştahla ilgili okuduğum bir makaleden, adını ne yazıkki hatırlamıyorum.
ilginç geldi ben hep günlük düşünüyorum.

vallahi aynı sıkıntılar hep aynı..bu kışı geçirip ondan sonra bıraktırıcam..sabaha kadar her tarafım ağrıyor..tek avantajım sana göre çalışmamam tabiki..keşke kendileri bıraksalar ne güzel olur..

geçenlerde bahsediyordum ya sizlere kreşe götürücem oynatmaya diye..haftada 2 dafa felan götürüyorum çok güzel oynuyor..konuşması gelişti çocuğumun çok farkı var yaş gruplarıyla oynamasının..

nelere seviiniyoruz cidden yaa..:)) hep aynı sahne..inşallah devamı gelir

benim de anlamadığım çok zor kilo alıyorlar ama verirken hhoop gidiyor toptan sinir oluyorum

önce suyunu doldurdum sonra şişirdim ben..musluktan doldurdum çok zor olmadı..
parmağın uff olmuş geçmiş olsun canım..

esra banada doktorumuz allerset vermişti.1 ay kullan dedi.ama iştah için bişi demedi.sadece onu gece rahatlatsın diye verdi.geçen ay burunlarımız yine tıkalıydı diye.10 damla sadece gece ver demişti.hatta 3 gündür yine rahatsız ben yine vermeye başladım.

maşallah yerim onun dilini..geçen lcw deyiz..bi kız çocuğu aynı yaşta Rüzgarla..tuttu elinden oğlumun soyunma kabinine doğru götürdü..yanağından öptü felan..dedim noluyozz..ama çok tatlılardı hiç ayrılmadılar mağazada..el ele tutuştular sürekli..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…