çok güzel patlıcanlarım var evde benim de.babagannuş ya da beğendi yapayım diyordum.ama sarımsaklı tarif güzel olabilirpatlıcan çorbası yapıcam (adaya diil tabii ki) ,ilk defa duydum ama güzel olabilir. ama 2 tarif buldum biri beşamel sosla yapılıyor diğeri de süzme yoğurt ve sarımsakla. hangisini denesem acaba. ikisinde de közleniyor patlıcanlar. sanki beşamel soslu olan daha güzel olurmuş gibime geliyor..
gidersin gelirsin.dişini sıkarsın ona gülücükler atarsınadanın da sebze çorbasını yapıyorum, özene bezene yap yemesin.. hele elime vurup da yemekler saçılmıyo mu şöyle bi gidip geliyorum!
gizmo yere dökülen yemeklere ve yeni aldığım kıyafetin ilk giyişinde lekelenmesinde ben de gidip geliyorum aynen yani
nur ben de çok merak ediyorum yiğiti.yüreği yiğit olsun boşver
yolculuk baram guzel gecmıs sevındım.bizimde 6 torun artı Şevval öle gectı :)) cok güzeldı tabı cok da yorucuslmm
biz dun sag salim geldik evimizee.çekirdek ailemizle çok guzel yolculuk geçirdik.
bayram çook iyi geldi
afik için muhteşem oldu
2,5 -3 -3,5 ve daha buyuklerden oluşan 7 torunla geçirdi tatilini ve acaip sosyalleşti.çıldırdı adeta..
bugun biraz işim var
sizi özledm
haber vermek için girdim.
geçmişden haberim yookk.
K K da değişiklik var farkındayım şimdilik sevmedim...
bunu bılıyordum ama ben nerden duydugumu hatırlamıyorum hatta sen bunu yazmasan hala sabıha teyzeden ögrendım sancam.çünkü cocıuk düştüğünda falan bıyere ıhh ıhh yapıp dövmek cok yanlıs bı hareket dıe dınlemiştim.doktorumda dınledım sanıyıroum ama hatırlayamadım bak şimdiayyy bi şey diceem
şu sabiş hanım varya
sabiha keskin hanım
onun videolarındaizlmeiştim
çoçuk düşünce yada kafayı vurunca o yere vurup ahh ahh babasıseni döver gibi gibi bişeyler vardı
uyguladık epey ama
YANLIŞMIŞ......
ÇOCUGA YAPTIGI HATADAN BAŞKASINI SUÇLU TUTMAYI ÖGRETİYORMUŞ BU.
bakıyorum afik düşüncefalan hep halıyı ,yeri falan dövüyor pa pa pa diye
ama son 5-6 gundur. tersini uyguluyoruz.
ama senin suçun dikkat etmedin ben sana düşersin dedim gibi gibi..
yada ayagın takıldı düştün bişey olmaz geçti gibi gibi.. laflar ediyoruz.
ayy adem güneşi dinleyince yaptıgım hatayı farkettimdide ondan şey ettim
sizede söyliyim dedim..
ayy maşşalah daha Şevvalın bırtabak dolusu bıse yedıgını görmedım.cok nadır ekmeksız yogurttlu şehrıye corbasıdır en ıyı ve fazla yeıdgı şey.valla maşşalah Nevaya.esra normal yemek tabağıyla da yediği oluyor,onun biraz küçüğü bir tabakla da.sarmayı seviyor mesela.ama hepsini tıkınca yaprağı çiğneyemez atar.erişte pilaını yer yine bir tabak.patetes yemeğinin patateslerini yer yoğurtla.yoğurdu kendi başına yemiyor sarımsaklı yiyor bir de ayran içiyor bu aralar.dün akşam yemekte 1 su bardağı içti.ben sana yazayım yediklerini ve miktarı.
et yemiyor kesinlikle artık,köfte yemiyor.dün pataes haşlamasının arasına sıkıştıra sıkıştıra köfte yedirdim.çok zor oluyor ama neyse.
pilav 1 tabak
erişte pilavı 1 tabak
makarna (soslu,kıymalı,labneli) 1 tabak
fırında patates kızartması (1.5-2 orta boy patates)
cevizli kabak ( birşeylerin yanında küçük bir tabak)
kuru fasulye ( 10 tane falan)
börek (dörte bir yufka peynirli olacak ıspanaklı,kıymalı yemez)
krep (1 yada 2 tane)
tavuk göğsü tatlısını çok sever bir de,kazandibini de.hoşaflara da bayılır.erik,kayısı falan.
yedikleri bunlar kahvaltıyı yazmadım.yumurtayı yağda yer kaşarlı olmazsa yemez.zeytin favorisi,labne,pekmez.reçel yemiyor asla tükürüyor.ıhlamura bayılır.
hıc begenmedım aldım ve Şevval içe basmaya basladı gerı verdım.en ıyısı carık coraplar,dısarısı içinde kalıtelı ıyı bır ayakkabı die düşünüyorumiyi ettin... BIM 'de de panduf ev ayakkabısı varmış.19 kasımda başlayan aktüel ürünlerden yani.
Hakan koymustu önce suyu koydu sonra şişirdiAAA ne sorcam, şu BIM hacıyatmazlarına nasıl su koydunuz arkadaşlar ben beceremedim de...
aşılı oldugu için hafıf atlattı sanırım hadı gözünüz aydın.Yusufada tam anlamıyla gecmemıs olmasına sevındım DeryacımTubayı doktora götürdüm hava açınca çıktık..doktor çok dökmemiş ..iyi dedi ..yusf için kapacağını kaptı ama dökmeyede bilir nezle gibi burun akıntısı şeklindede geçirebilir dedi..Tubaya 2 gün rapor verdi..okuldan kalmasına gerek yok sadece insanlar rahatsız oluyor onun i.çin göndermiyoruz dedi..banyo yasak hala 3 gün daha bekelyeceğiz..baş içinde ve boyun ensede bir kaç tane çok kaşımadan yara olanlar var ..onlarda ilk gece daha çiçek çıkartttığını anlamadan kaşımış yavrum..onun için çok düşük dozda antibiyorik verdi yaraları mikrop kapmasın diye ama kullanıp kullanmamakta tereddütteyim..kremi hiç önermedi direk iz bırakıyormuş..((
DİKKAT ŞU ANDA ÇİÇEK SALGINI VARMIŞ..
gecenlere kayınvalıdem verıyodu fazla parcalamamıs demekkı,kakasını zorlana zorlana yaptı bı bakarımkı butun butun cıkarmıs .sanırım kakasıı yaparken poposu acıdı netıcede sert bıse yaOnu da biraz parçalayıp veriyorum bütün haliyle değil. Ceviz de tırtıklatıyorum.
4 arkadasız gıdıp gelırız öle.hepimizdede bırer cocuk :)) 2 si 26 aylık bizimkilerde 15.5 :))MİNİKİM afiyet olsun...şu kahvaltı muhabbetini çok özeniyorum... benim arkadaşım olmadığı için kahvaltıyada gitmiyorum ama özeniyorum yada arkadaş vardır ama bu kahvaltı muhabbeti kuracak kadar anlaşmakta ayrı bi güzel.....
Nur fotolar şahaneee.nedıyecegımı bılemıyorum 2 tanne aynı anda uyuyor.maşalah, sanada annelıgınede kocaman bı maşşalah.
cok güzeller cok yakısıklılar.bahtlarıda kaderlerıde cok güzel olsun inşalah
nur musti de yiğitte ne kadar masumlar öyle maşallah
seni de tebrik ediyorum
he heee geliyoz inşallah adaş
ama eceyide getirsene kızım hayret bişeysin rahat rahat tıkınacan dimi resilll ben napcem pekiii hee söle
esra yedikleri bunlar ama dön dolaş aynı şeyler.hergün yemek düşünmekten kafama ğrılar giriyor.yeşil mercimekli börek yaptım tükürdü mercimekleri.çorba yese sebze çorbası yaparım,mercimek yaparım,şehriye,yayla vs.ama yemez.ama hep deniyorum çünkü sağları solları belli olmuyor.geçen gün mıhlama yaptım edi mesela.hiç umudum yoktu oysa.nohut denemedim belki yer.
brokolili makarna denedim yemedi,sarımsaklı yoğurtlu brokoli yaptım yemedi.döneri seviyor.ev de döner yapıcam bugün bakalım ne olacak.meyve seviyor Allahtan.benim sıkıntım yemek seçiyor.açlıktan ölse sevmediğini yemiyor.
gel anacım sen hiç merak etme en ala brunch a gotururuz seni sehir firsatından ucuz yollu biryerler bulalım sen gelmeden .))) hehee biz oyle gidiyoruzda geneldegelmeyin nan üstümee
ben olamak isterdim be
aaaaa en önemlisi o.ben brunch aşığıyım..çok seviyorum.Batman da çok büyük harika bir mado vardı brunchlar çok güzel olurdu.burada güzel bir yer yok.çeşitler iyi olsa servis kötü,servis iyi olsa yiyecekler kötü falan..ben de gelicem istanbula beni de götüreceksiniz brunch'a tamnam mı? zayıfalamam lazım ama önce.
patlıcan çorbası yapıcam (adaya diil tabii ki) ,ilk defa duydum ama güzel olabilir. ama 2 tarif buldum biri beşamel sosla yapılıyor diğeri de süzme yoğurt ve sarımsakla. hangisini denesem acaba. ikisinde de közleniyor patlıcanlar. sanki beşamel soslu olan daha güzel olurmuş gibime geliyor..
adanın da sebze çorbasını yapıyorum, özene bezene yap yemesin.. hele elime vurup da yemekler saçılmıyo mu şöyle bi gidip geliyorum!
bu bizden kareler sanırım resimlerin boyutları küçük oldu yapamadım bir türlü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?