2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

iyi nan! ben de seni özledim bebeğim. Elma - ıhlamuru balsız çok severek içiyor. Ben öskürüğüne iyi gelsin diye bal da ekledim accık.

burcuuu ben de senin gibiyim canım, bazen çok kızdığım halde bir sürü para verip oturup uğraşıp şekerlerini yapmıştım! uslanmayız biz tatlım!

Aynen!

burcu canım koymuştum ama bebişer uyuyorken ekleyim canım öle aman aman bir yiğitimiz yok adı yiğit ama kendi çöp ali gibi tizesii

bu bizden kareler sanırım resimlerin boyutları küçük oldu yapamadım bir türlü

oy ben yirim bunları yaaa, maşallah Nur, çok tatlılar. Ben bir süre giremediğim için görmedim sanırım. Teşekkür ederim. Allah evlatlarınızı size, sizi evlatlarınıza bağışlasın. Bir ömür çok mutlu olun inşallah.

ben de diyete başladım ben deeee... 60'ım çünkü, yaza kadar 54-55 olmak istiyorum. Bir tabak pırasayı hüplettim. Aç kalmayı özlemişim.

Yarın akşamki bir organizasyon için gidip kendime elbise aldım. Gene spor bi elbise ama çok beğendim. Bakıcımız bizde kalacak. Onur gelmeyecek, okuldan hatunlarla fasıla gidiyoruz.

Elüüüf senin Neva Gurme olmasın hee??
bilemiyorum.öyleyse yandık:)
özendim sana

nur fotoğraflar harika.musti nasıl da büyük duruyır yiğitin yanında.hala inanamıyorum birçocuğun daha olduğuna.çok inanılmaz yaa.

tek cümle
SEFAN OLSUN...

NEREDE BÜTÜN ALINTILARIM ULEYNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN..

hepısıne cevap yazmıstım.. hepısıne hem de.. püüüüüüüüü

Çocuklarda soğuk algınlığı ve öksürük ilaçlarının kullanımı

Merhaba Bebek. com okuyucuları ;
Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de, çocuklarda soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan çok sayıda ilacın piyasadan çekilmesi haberi aileleri oldukça telaşlandırdı. Bu konuda yetkililerin yaptığı açıklamada, özellikle 2 yaşın altındaki çocuklarda ,bu ilaçlar kullanıldığında doz aşımı halinde önemli yan etkilere neden olabileceği ve doz ayarlarının yapılması gerektiği bildirildi.Çocuklara ateş düşürücü olarak parasetamol veya ibuprofenin verilmesi gerektiği de eklendi.
Ülkemizde de benzer birçok ilaç bulunmaktadır. Sözü edilen yan etkiler genellikle bu ilaçların birden fazlasının bir arada veya fazla dozlarda alımıyla ilgilidir.Bu nedenle ailelerin kontrolsüz ilaç kullanmamaları, hekimlerin de bu konuda dikkatli olmaları,ilaç kullanımı gerektiğinde uygun dozda ilaç önermeleri gerekmektedir.
Aynı konuda bir diğer açıklama da FDA (ABD Gıda ve İlaç Dairesi)nın Ocak 2008 de yayınlanan ve Nisan 2008 de güncellenen bildirisidir.
FDA, 2 yaş altındaki çocuklarda soğuk algınlığı ve öksürük ilaçlarının, potansiyel ciddi yan etkileri nedeniyle kullanılmaması gerektiğini bildirmektedir.Bu gibi ilaçlarla oluşabilecek nadir ama ciddi yan etkiler vardır.Bu ilaçlar 2 yaş altındaki çocuklarda konvülziyon,kalp atım hızında artma,bilinç bulanıklığı ve hatta ölüme neden olabilirler.Bu ilaçlar sadece şikayetleri azaltmaya yönelik olup,hastalığı tedavi etmemektedir,ayrıca 2 yaş altı çocuklarda etkinlik ve güvenirliliği gösterilmemiştir.
FDA nın son bildirisinde ise 2-11 yaş arasındaki çocuklarda bu ilaçların kullanımı gözden geçirildi.Bu öneriler şunlar:
*Bu ilaçların hastalığı tedavi etmediği ve soğuk algınlığı süresini kısaltmadığı bilinmektedir.Bu ilaçlar sadece şikayetleri azaltmaya yönelik olarak verilirler.
*Doktorun önerdiği dozlarda ve doz aralıklarında verilmelidir.
*Soğuk algınlığı ve öksürük ilaçlarında genellikle birden fazla etken madde bulunur,aynı ya da benzer aktif maddeleri içeren birden fazla ilaç kullanılırsa çocuğa çok fazla ilaç verilmiş olacaktır.
*İlaç verirken sadece ilaç vermede kullanılan ölçülü kaşıklar kullanılmalıdır.Aksi takdirde yanlış miktarda ilaç verilebilir.
Sevgili anne babalar çocuklarınıza ilaç verirken mutlaka doktorunuza danışın,böylelikle ilaçların olumsuz yan etkilerinden değil de olumlu etkilerinden yararlanın.
Kaynak: ( FDA Patient Safety News,2008 ; Medical Tribüne, Nisan 2008.)

Ayıp beaaa.. kadın kısmının erkeksız fasılda felan ne işi var?? evde koca, dısarıda kadın nerede gorulmus, hem de hava kararmıskene.. cocuklarımızı kımlere emanet edıyoruss.. naman nallahımmmm

Ayıp beaaa.. kadın kısmının erkeksız fasılda felan ne işi var?? evde koca, dısarıda kadın nerede gorulmus, hem de hava kararmıskene.. cocuklarımızı kımlere emanet edıyoruss.. naman nallahımmmm

hahahah :)) eskiden daha çok giderdik İstanbul'dayken. Ayrı ayrı eğlenmeyi de severiz biz. Onur da anlayışlıdır bu konuda, ben de öyleyimdir. Şartlar zorlaşınca birlikte bile gidemez olduk tabi ama, kimse eşiyle gelmiyor.

Burcu paylasım için saol,ilaca olan antipatim yuzunden cokca arastırıyorum bende. gereklı durumlarda kullandıgımız antıbıyotıgı saymassak oksürük soguk algınlıgı ılacı hıc kullanmadık

hadı len kımı kandırıyon.yazmamak için bahane :))

ha demek kı sen ole yapıyorsun ha Tuba hn.. :)) fikir zikir dedikleri bu olsa gerek D HEY YAVRUM HEY.. DÖKÜL NECLA döküll :)) başımıza gelenı yazarız bis yafrumm.. üfürekten teyarre kıtabımızda yazmas bisimm..

yok babam.. bıze ters bu ısler.. kadın dedıgın hava karardı mı evınde olur.. kırar dizini oturur..daa neler??sümma haşaaaaaaaaaaaaaaaaa

NUR maşallah süphanallah kuzulara yiğit kara kuzu musti kumral fırtına ikiside çok tatlı maşallah..senide ayrıca öpüyorum .....

kırık fön nasıl olar ki?? özledik seni Taze, koy bi foto gözümüz göynümüz açılsın hele bi..

BİR rejim furyasımı başlaldı hanımlar..kış geldi +kilolarda geri gelmek için savaşıyor bırakın vermeyi..(((ne alıyorum ne veriyorum ..tickerim hala yalancının önde gideni..63 buççukta takılı kaldım üstü oluyor altı olmiiiiiiiiiiii..ama recim dede değilim hergün çuku ıvır zıvır gırıla geliyor .

Burcu paylasım için saol,ilaca olan antipatim yuzunden cokca arastırıyorum bende. gereklı durumlarda kullandıgımız antıbıyotıgı saymassak oksürük soguk algınlıgı ılacı hıc kullanmadık

aynen canım. prospan'ı söyledi Evrim sağolsun. Öksürük için bitkisel bir ilaç. İçirmeyi deneyeceğim bakalım. İlaç içmiyor adam çünkü. Calpol'ü bile süte karıştırarak veriyorum. Buhar mak çalıştırdım gene yüksek yastıkla yatırdım vs.

Nur Maşallah kuzulara, çok güzeller gerçekten.
Yiğit de belli çok yakışıklı olacak abisi gibi. Rabbim özenmiş de yaratmış.
Taze bebek kokusu dünyanın en güzel kokusu...
Benim kabus gibi geçmişti lohusalığım ama o döneme ait tek özlediğim şey BEBEK KOKUSU...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…