2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gizem ben de Elif e yemek hazırlarken çok daralıyorum seni çok iyi anlıyorum.
Ama Derya nın daha önceden dediği gibi, negatif modda hazırlamamak lazım. Gerçi ben beceremiyorum da.
Ben kendi kendimi geriyorum ona yemek yaparken. Belki sen başarırsın...

nayırrr nolamazzz ne doluymussun be yavru yaaa.... :))
bı 10 dakıkalıkmı ne tekrar sıte bakıma gırdı senınkıler orda gume gitti sanırım. gülelim die yazdım ama kafama kayayı yedım oturuyom aşağı

LCW de öğretmenlere özel %20 indirim var. Annem gitmiş birşeyler almış. BAyram sonrası girilebilir hale gelmiştir sanırım İStanbulda da. Bayramdan önce içerisi bildiğin Salı pazarıydı.

Son düzenleme:

inş atlatır ilaçsız.bende not aldım o ilacın adını sağolsun bıtkısel ilaçlar konusunda danısmanımız Evrim.gecen senekı echınol cok işimizi gördü

ayy kırık fön süper bişi.. bööle maşalı gibi oluyo ama maşa gibi hemen bozulmuyo. namı diğer bihter saçı!! :)) ben de çok severim ve hep yaptırırım. ama kimse ankaradaki kuaförüm gibi yapamıyo!

esrraaa keşke beraber gitseydik hakkaten. cipsiciim bana o fırsatı mail atmıştı aslında ama siteyi öneriyor sandım, ee ben zaten üyeyim buraya diye almadım neyse bi daha yaparız...
bu arada patlıcan çorbası süper oldu! közlenmiş tadına hastayım zaten. size iki tarifi de vereyim. ben başemel soslu olanı yaptım. ama verilen ölçülerle biraz az oluyor. 2 veya 3 kişilk. (ben çorbayı karavana gibi pişiririm de, bizde çok yenir)bakalım akşam onur ne dicek ama çok beğeneceğinden eminim. en kısa zamanda sarımsaklı olanı da denicem. tarifler şöyle:
başemel soslu olan:
2 patlıcan közlenir, kıyılır. bir tencerede 2 bardak et suyu, 2 bardak su ile hafifçe pişirilir. (ben et bulyon kullandım,4 bardak da su, evde et suyu yoktu bu nedenle tuz atmadım.) diğer yanda 1 çorba kaşığı tepeleme un, tereyağı (sıvıyağ kullandım) ve 1,5 bardak sütle başemel sos hazırlanır ve patlıcanlaın üzerine dökülür. blanderdan geçirilir. üzerine yağ da yakılabilir bence.
diğer tarifi de copy&paste yapıyorum:
#
Süzme patlıcan çorbası malzemeleri

3 patlıcan

1 su bardağı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

25 gr tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 litre sıcak su

Karabiber

Tuz

Üzeri için

10 gr tereyağı

1 tatlı kaşığı kuru kekik

#
# Süzme patlıcan çorbası hazırlanışı
#
Süzme patlıcan çorbası:

İftar sofralarınız için tadı harika bir çorba. Patlıcanları fırın ızgarasında közleyip kabuklarını soyun. Büyük bir kasede yoğurt ve rendelenmiş sarımsakla birlikte iyice karıştırın.

Tereyağını tencerede eritin. Un ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Patlıcan karışımını ekleyip karıştırın. Sıcak su, tuz, karabiber ilave ederek kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Karışımı blender’dan geçirerek pürüzsüz hale getirin.

Tereyağını eritip kekik ile karıştırın. Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine kekikli tereyağı gezdirerek sıcak servis yapın.
Süzme patlıcan çorbası artık hazır, afiyet olsun.

LCW de öğretmenlere özel %20 indirim var. Annem gitmiş birşeyler almış. BAyram sonrası girilebilir hale gelmiştir sanırım İStanbulda da. Bayramdan önce içerisi bildiğin Salı pazarıydı.

aynen yya burdakı lcw da iğne atsan yere düşmüyodu hemde bayrama daha 15 gun falan varken.hAFTASonu oldugundan herkez akın etmıstı resmen

meltem biz de kullanmıyoruz balık yağı. doktor 3 yaşından önce önermiyorum dedi.ama hücre büyüttüğünü filan ilk kez duydum..

saat 7 de doktora gidicez aşıya. ne öantasını hazırladım adanın ne soracağım soruları.. çünkü 4 te uyutma çalışmlarına başladığım kızım tam 5 de uyudu. sadece oturuyorum şimdi..

püüüü daha yeni 2 pantelon almıştım, hiç aklıma gelmedi örtmen olduğum :)

Aynen! Gerçi benim saçım kısa ama geçen yaptırdım, fena olmadı. Değişiklik işte, düz fönü kendim çekebiliyorum sonuçta!

pügün çok yoğundum hepinisi pöperim

menü gönderecektim ama nasıl gönderecem bilmiyorum buraya yazıveririm yarın.

bugün zabahın köründe denize sebzeli et yaptım patates bezelye ve havuçlu. yememiş sıpa. öğlen misafirler vardı öğleden sonra gittim köfte ve yoğurtlu çorba yaptım sadece köfteden yedi arada ıhlamur sabahla öğlen arasında yoğurt ve kayısı hoşafı
akşamada balıkkkk!!!!! var barbun.

bu arada biz kayısı hoşafını hergün içiyoruz 6. ayından bu yana. suyu ve meyvesiyle birlikte.

yarınki menü
öğlen sulu köfte domatesli şehriye pilavı
akşam fırında ıspanak bulgur pilavı
arada meyve---- yoğurt--- kayısı hoşafı----

yiğit ve mustiye bayıldım bende. banada yiğit sanki doğmamış öylece duruyor gibi geliyordu annesinin karnında. rüya gibi. ikisinede maşallah. nurcum sanada allah kolaylık ve güç versin. düşünmek bile çok zorken ikiside kucağında, allah nazarlardan korusun tüm aileni.

okulda her yer yıkıldı, güya müteaahhit amca aşama aşama yapacaktı. yalanmış. yan odadaki arkadaşımla bütünüz artık. alt kat üst kat diye bişeyde kalmadı. her yer toz duman. haftaya vizeler başlıyor. görme mesafemiz o kadar kısaldıki öğrencileri dibimize gelene kadar farketmityos toz bulutu yüzünden. duvar yıkılınca anam ne toz çıkarmış meğerse 24 saat havada kalıyor toz denen şey. böyle işte. bu dönemin sonuna kadar bu haldeyiz sonra çok şık olucaz inşallah..!!!!

unutmadan dido hatunu laf atıyon atıyon arge filan sataşıyon allahın afyonundan. sanmaki farketmiyorumm senide pöpücem bigün karadutum çingenem kızınıda bi uygun zamanda...))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…