bizim okulda da mantolama var.benim camın önünde ustalar.kanka olduk vallaokulda her yer yıkıldı, güya müteaahhit amca aşama aşama yapacaktı. yalanmış. yan odadaki arkadaşımla bütünüz artık. alt kat üst kat diye bişeyde kalmadı. her yer toz duman. haftaya vizeler başlıyor. görme mesafemiz o kadar kısaldıki öğrencileri dibimize gelene kadar farketmityos toz bulutu yüzünden. duvar yıkılınca anam ne toz çıkarmış meğerse 24 saat havada kalıyor toz denen şey. böyle işte. bu dönemin sonuna kadar bu haldeyiz sonra çok şık olucaz inşallah..!!!!
maşallah sana hafızana.Herkese selam :))
Arada girip okuyorum ama yazamıyorum bu ara yine bir haller oldu bana...
Nur maşallah paşalara çok tatlı bence abisine çok benziyor güzel hatunun güzel çocukları :))
Elif Gurme Neva yı ısırabilir miyim? Gece yarısı pila pila he :)) Maşallah benim kardeşim bunun ağlayan versiyonuydu gece kalkar ağlar sızlar anneme makarna yaptırıdı oturur yer yemeden uyumazdı rüyasında mı görüyordu ne!? Rejime yeniden başladın demek bende bir gruba girip gaz alayım dedim 70-79 grubunda iş yok tembeller ya kim kimi gaza getirecek bilemedim( Ben açacağım sonunda 2009 ağustosun tombul anneleri hadi erimeye diye :)
Esra gülmekten öldüm ya her yerinde meme arıyor 2 tane yetmiyor demek yakışıklı Yaho ma :) Memeden kesince cidden belki daha iyi olacak ya belki gece uykuları düzene girerse sende daha rahatlarsın...
Taze yine formundasın bakımlar, kırık fönler (bende ilk defa duydum) fasıllar yarasın yerimede içeğlenGörümcende hamile demek ne güzel sıra sende bakalım nasıl oluyormuş?
Esrako nasıl o kadar çıktın ya 79 a bende inişler çıkışlar içindeyim ama bakalım önümüzdeki yaza fit girmek var aklımda hedefime bir ulaşsamBirde rahat tıkınmak için Ece yi götürmeden brunchlara gidiyorsunuz demek yarasın ne keyifli olur ama :)
Meltem Ece çok güzel görünüyor maşallah beyaz çok yakışıyor...
Gizem Ada dişten mi yapıyor acaba? Daha önce yeme konusunda bir problem yaşamadınız değil mi? Masa konusunda çok başarılıınız ayrıca patentini almalısın :))
Hocam tadilat işlerinden nefret ederim içinde bulunmak birde sorumlu olmak daha zor olmalıKolay gelsin.. Geniş menülerinizde süpermiş benim standart devam ediyor....
Çeçil iyi fikir Ruzy de çok eğleniyor demek oyunlar falan kreş işi süpermiş bizimde burada 2-3 erkek çocuğu var onlar eve geliyor takılıyorlar arada bugünde bizdelerdi oyuncak konusunda paylaşmada azıcık arıza var ama hadi kızım ver azıcık oynasın sende git diğer oyuncaklrını getir dediğimde veriyor :)
Derya Tuba daha iyi değil mi? Geçmiş olsun tekrar cnm...
Seda Nehir e maşallah ne kadar dilbaz olmuş... Biz daha anne ve top=gap ayakkabı =gap tan öteye gidemedik pek arada alo=lo diyoruz bu kadar yarmazlıkta harekette sınır yok ama iş konuşmaya gelince yok...
Evrim iştahı nasıl oldu Tusi nin düzelmiştir inş.
Güliz en son Alpella yaralanmıştı orada kalmışım nsıl oldu düzelmiştir çoktan değil mi?
Güli ne güzel deşarj olmuşsunuz tatil yaramış üstüne o kadar iş çekilmez ki ya! Neyse sen o enerjiyle tüm mahallenin işini yaparsın artık :))
Bugün Sibel hiç girmemiş neden acaba?
Aklımda kalanlarla yazdım atladıklarım vara kusura bakmayın... Sonunda başardım arada girip yazıp kaçıyorum bakın :)
Bu ara yoğunum görümcemin nişanı var yol hazırlıkları, kıyafet bakma, kuaför, misafir ağırlama işleri çok yordu... Geçen kendime kıyafet bakmaya çıkarken topukluyla gittim 5 saat onlarla yürümek ne zormuş anne olunca anladım :) Ama yine kendime birşey bulamadım erken gitsek oradan alırdım amaÇıktım kendime diye Özde ye aldım...
canım benim Allah yardımcın olsun.iyleşsin öydekimiz bir an önce.NUUUR MASALLAH FOTOLAR SUPER, kuzular sahanae..
Teo hastabugun acile goturmusler, atesi hala dusmedi cumadan beri bugun vucudunda dokuntu baslamis, ama viral enfeksiyon kaynakli demois.ben arkasdaslarimi aradim perdiatr olan endiselenme dediler ama icim rahat degil, yarina dusse bari atesi.. buarada asiri derecede istahsiz oldu sut bile zor iciyor ki bu teo icin cok ekstrem bi durumdu (
ben cok keyifisizm buaralar, magzur gorun okuyorum ama aktif olamiyorum(
kesin :)Elüüüf senin Neva Gurme olmasın hee??
benim teyze oğulları kuaför.süper yapıyorlar.bir de bekear bir ingilizce öğretmeni var bizde hergün kırık fönlü geliyor.zaman bol tabiikırık fön nasıl olar ki?? özledik seni Taze, koy bi foto gözümüz göynümüz açılsın hele bi..
öyle de ben çok sıkıntı çekiyorum.hem akşama onun da yiyeceği birşeyler yapmak için hem de ertesi güne.gurme nevaya maşallah dide .her çocuk yemesinden uymasına çok farklılık gösteriyor...
salifoyla da paylaşayım bunuBu arada Gurme Neva lafı çok yakıştı kendisine....
çokk sağol ikinciyi yapacağım iki katı yapacağım.seveceğimden eminim.babagannuşu severim onun gibi bu daayy kırık fön süper bişi.. bööle maşalı gibi oluyo ama maşa gibi hemen bozulmuyo. namı diğer bihter saçı!! :)) ben de çok severim ve hep yaptırırım. ama kimse ankaradaki kuaförüm gibi yapamıyo!
esrraaa keşke beraber gitseydik hakkaten. cipsiciim bana o fırsatı mail atmıştı aslında ama siteyi öneriyor sandım, ee ben zaten üyeyim buraya diye almadımneyse bi daha yaparız...
bu arada patlıcan çorbası süper oldu! közlenmiş tadına hastayım zaten. size iki tarifi de vereyim. ben başemel soslu olanı yaptım. ama verilen ölçülerle biraz az oluyor. 2 veya 3 kişilk. (ben çorbayı karavana gibi pişiririm de, bizde çok yenir)bakalım akşam onur ne dicek ama çok beğeneceğinden eminim. en kısa zamanda sarımsaklı olanı da denicem. tarifler şöyle:
başemel soslu olan:
2 patlıcan közlenir, kıyılır. bir tencerede 2 bardak et suyu, 2 bardak su ile hafifçe pişirilir. (ben et bulyon kullandım,4 bardak da su, evde et suyu yoktu bu nedenle tuz atmadım.) diğer yanda 1 çorba kaşığı tepeleme un, tereyağı (sıvıyağ kullandım) ve 1,5 bardak sütle başemel sos hazırlanır ve patlıcanlaın üzerine dökülür. blanderdan geçirilir. üzerine yağ da yakılabilir bence.
diğer tarifi de copy&paste yapıyorum:
#
Süzme patlıcan çorbası malzemeleri
3 patlıcan
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
25 gr tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 litre sıcak su
Karabiber
Tuz
Üzeri için
10 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru kekik
#
# Süzme patlıcan çorbası hazırlanışı
#
Süzme patlıcan çorbası:
İftar sofralarınız için tadı harika bir çorba. Patlıcanları fırın ızgarasında közleyip kabuklarını soyun. Büyük bir kasede yoğurt ve rendelenmiş sarımsakla birlikte iyice karıştırın.
Tereyağını tencerede eritin. Un ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Patlıcan karışımını ekleyip karıştırın. Sıcak su, tuz, karabiber ilave ederek kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Karışımı blender’dan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
Tereyağını eritip kekik ile karıştırın. Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine kekikli tereyağı gezdirerek sıcak servis yapın.
Süzme patlıcan çorbası artık hazır, afiyet olsun.
neva balık da yemiyor.ama 1 aydr denemedim belki yer.denemk de faide var.pügün çok yoğundum hepinisi pöperim
menü gönderecektim ama nasıl gönderecem bilmiyorum buraya yazıveririm yarın.
bugün zabahın köründe denize sebzeli et yaptım patates bezelye ve havuçlu. yememiş sıpa. öğlen misafirler vardı öğleden sonra gittim köfte ve yoğurtlu çorba yaptım sadece köfteden yedi arada ıhlamur sabahla öğlen arasında yoğurt ve kayısı hoşafı
akşamada balıkkkk!!!!! var barbun.
bu arada biz kayısı hoşafını hergün içiyoruz 6. ayından bu yana. suyu ve meyvesiyle birlikte.
yarınki menü
öğlen sulu köfte domatesli şehriye pilavı
akşam fırında ıspanak bulgur pilavı
arada meyve---- yoğurt--- kayısı hoşafı----
ben de diyorum niye tepki yok.:)))unutmadan dido hatunu laf atıyon atıyon arge filan sataşıyon allahın afyonundan. sanmaki farketmiyorumm senide pöpücem bigün karadutum çingenem kızınıda bi uygun zamanda...))))
bu abinin bir adı var değil mi? kafamda çok gizemli,değişik bir imajı var:)bende yanlızları oynuyorum.. abi yok 3 gün izinli.... tek başımayım angarya işler var takıldım kaldım canım hiç yapmak istemiyor.. bu arada cumartesi günüde seminer var hafıza geliştirme teknikleri ve etkili iletişim ile ilgili cumarteside çalışacağız seminere katılacağız, pazar günü kpss sınavı var yine bilecikteyim bu hafta bana tatil yok full bilecikli oldum:))
hayırlısı.taşınma işi ne oldu?bizden haberler bayramda çınarı fena üşüttük heralde.burunları akıyordu.şimdide öksürük başladı.cumadan beri devam ediyor.bugün olmadı yarın doktorumuzdan randevu alıp götüreceğim.ciğerlerine inmesinden korkuyorum.neşesi yerinde ateşi yok ama olsun içim rahat etsin.benimde 3 gündür midem çok bulanıyor.üşüttümmü yoksa başka birşeymivar bilemiyorum.yarın regli olmam lazım inşallah bişey yoktur.tırsmaya başladım
işin zor gerçekten.benimki de gece meme meme diye uyanıp üstüme abanıyor çok daralıyorum.dün mızladı uykum var diye saat 9 dedim yandık.uyudu ve 1 saat sonra uyanıp kudurdu,binbir şebeklik gece 2'de yattı ve3 defa uyandı.ece kurt adama dönüşüyor.gecelerı uyumuo saat basıbıle olmadan mızırmızır 4te uyanıo 6ya kadar sallıorum 6bucykta cıglık poffff oglen 1 saat uyuyo ayagımda bırakınca uyanıo yanı kendıme aıt 1 dk bıle yok
aaa ne güzel.ben de neva'nın sürekli kalem defter diye ağlamasından ve defterlerimi karalayıp dolan sayfayı yırtıp atmasından ötürü sprialli kocaman resim defteri aldım.acaba erkenmi yanlış mı yaptım diyordum.sağolasın.ilk karalamakarını sakladım tarih atıp.dün akşam aşımızı olduk nihayet. ama bi adah akşam saatlerinde gitmicem doktora. hiçbi soruma doğru düzgün yanıt alamadım. adam o kadar yorgun ki gözleri kan çanağı gibiydi. halbuki çok seviyorum onu çok da güveniyorum ama dün sinir oldum. ada da bu zamana kadar hiç sesini çıkarmamıştı doktor kontrollerinde. bu sefer ortalığı yıktı. çok şaşırdık onur da bende. elimiz ayağımıza dolandı. neyseki herşey yolunda. bir sürü diş uç vermiş yine. çıkmak üzereler dedi. onlar da çıkınca 16 dişimiz olacak. yani kalıyor 4! evde ayakkabı giydirmeyin dedi. çarık çorap giydiriyorum zaten genelde. bağışıklık sistemini güçlendirici bi şurup filan veriyim mi pek sebze meyve yemiyor dedim. hayır dedi. bitkisel bile olsa çocuğa boşuna ilaç verme dedi. büyük bir resim defteri al dedi. resim yapamaz tabii ama karalama yapması bu aylarda bizim için çok önemli dedi. onunla sakın inatlaşmayın dedi. yapmasını istediğiniz hareketleri afferin sana alkış filan gibi ödüllendirin, yapmasını istemediğiniz hareketleri görmezden gelin çünkü şu anda büyük ölçüde dikkat çekmeye çalışacaktır dedi.resimli kitapları göstermeye devam edin, masal kitaplarına şu anda ilgi duymaması çok normal zorlamayın, 2 yaşından sonra dedi. daha aklıma gelirse yazarım ada izin vermiyor.
gözün aydın.doğumgünün de kutlu olsun.dislerin toplamı simdilik 20 mi olacaktı bizim 13 tane varr allahım az kalmıs çok sukurrrrr
iki gundur çok kolayyiyor yani yiyne oyuncak vs oyalıyoruz ama allaha sukurneydi o ne yapsan agzını acmayan hali kalmadı
eminsin yaniyok yok ESRA yoktur yoktur benim hakkımda kötü düşüncen yoktur senin
gizmo bilgiler süper çok çok teşekkürler daha aklına gelirse yaz olarmı. ben bu araalr kitapta okuyamıyorum.
ama denize masa aldı anneannesi, pilsandan, 50 tl, rengarenk.
üstüne kağıt koyuyorum çiziptirip duruyor ama bunun bu dönemde önemli olduğunu bilmiyordum.
plastik daha iyi fikirmiş sanki hani ahşapda bakıyordum. sürekli eğilip duruyor masanın altına filan korkmuyorum böyle olunca.
ben ne fena ama ayakkabı giydiriyorum uykuya geçmeden az öncede yalınayak dolaştırıyorum çok hoşuna gidiyor arada birde çarık çorap ama genelde evde ayakkabı((
ayrıca deniz tarkan öp öp öp ve sertap rengarenk şarkılarına takık durumda. tarkanı isteyince öb öb öb aç diyor sertabdada klipte yanaklarını tutuyor ya o hareketi yapıyor acilen açıyoruz dans ediyoruz. tabi bunlar hep nazlının marifetleri.
demam demam gel barısalım osamannyok kuzumm yaa kıyamam.. oyle demek ıstemedım nıye kafana kaya atayım delü :)) ben de güle oynaya yazdım nan.. gel öpimmm.. regl donemıne denk geldık sanırsam .
kıyamam sana yaa,keske yalnız olmasan birileri olsa yanında.orda gunluk kabul eden kresler yokmu.mesela haftada bı gunlugune yarımgunluk anlassan.burda bı kac arkadasım öle yapıyo haftanın 2 gunu falan yarım gun yolluyolar sonra öğlen alıyo öğle uykusunu evde uyutuyowcde bıle benımle cok bunaltıo kacmak ıstıorum bazen
gecmıs olsun Nurdancım..inş düşer atesı TeonunNUUUR MASALLAH FOTOLAR SUPER, kuzular sahanae..
Teo hastabugun acile goturmusler, atesi hala dusmedi cumadan beri bugun vucudunda dokuntu baslamis, ama viral enfeksiyon kaynakli demois.ben arkasdaslarimi aradim perdiatr olan endiselenme dediler ama icim rahat degil, yarina dusse bari atesi.. buarada asiri derecede istahsiz oldu sut bile zor iciyor ki bu teo icin cok ekstrem bi durumdu (
ben cok keyifisizm buaralar, magzur gorun okuyorum ama aktif olamiyorum(
günaydın..
sabah sabah sinirlerim tepemde sabaha kadar uyumayan ve sabahın 5 inde kalkıp saçımı başımı yolarak benide kaldıran Yusuf sıpası kahvaltısınıda tam bitirmişken kustu..çıldımamak elde değil uykusuzluk yanlızlık ve üstüne sorun hiç çekilmiyor...
Tuba bacı.. sen küsmüş müydün bana annem?? keserim valla seni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?