2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bizim bu yöreye has Gülüklü çorba dedikleri bir çorba var..düğünlerde fixtir..Rüzgar içiyor yaptığımda..

Gülük diye tabir ettiğimiz şey minik minik yapılmış köftecikler (kıyma-tuz-karabiber) bilye büyüklüğünde..

Yapılışı da..tereyağında rende domatesi pişiriyoruz biraz da kırmızı toz biber ilave ediyoruz..daha sonra sıcak et suyu ya da tavuk suyu ekliyoruz..ardından yıkanmış pirinci ekliyoruz..buraya kadar normal pirinç çorbası gibi yapılıyor..ben önceden 1 tavuk budunu haşlıyorum ve suyunu kullanıyorum..haşlanmış tavuğu didikliyorum çorbaya ilave ediyorum..Gülükleri az tereyağlı ve sıvıyağda kızartıyoruz..içersine az nane ekliyoruz..bu şekilde çorbaya ilave ediyoruz..biraz da haşlanmış nohut ekliyoruz..piriçler uzayınca altını kapatıyoruz..
afiyet olsun..umarım anlatabilmişimdir..sözün özü aslında pirinç çorbasına köfte-nohut-tavuk ekliyoruz..ve mutlaka nane..

aslında zahmetli gibi gözüküyor ama ben dolapta haşlanmış nohutu ve kızarmış gülükleri sürekli bulunduruyorum..çok pratik oluyor o zaman..sadece tavuk haşlıyorum o kadar..

ölçüler sizin göz kararınız..:))

hocam yemek konusunda harbi tembelimdir
ama hamurişi vs konusunda saatlerce uğraşırım
arızamıyım neyim

çeçil bu gülükleri kızartıpmı atıyosun dondurucuya yoksa çiğmi??
bendede normal köfte olur ama pişmemişi olur kızartıp atınca tadı güzel oluyormu sonrasında?

bu tarifleri yazıyonuz yazıyonuzz ben kenara not almaya üşeniyorum sonrada miyavlıyorum size tarif tarif diye

aldım hemen
bu tarifleri yazıyonuz yazıyonuzz ben kenara not almaya üşeniyorum sonrada miyavlıyorum size tarif tarif diye

vorde yapıştır kaydet yavru ben öyle yapıyorumm

bugün de güzel bir diyet günüydü.öğretmenler günü yemeğine gitmedim kalori açısından kardayım.akşam yoğurt,4 sarma,az bişey et ve hoşaf yidim.kendime göre çok iyi,bir ara nasıl tatlı krizi geldi anlatamam.afiumda saldıracaktım özsüte, madoya inanılmaz ama salih durdurdu yeyip üzülmeni isttemem dedi.gelişme var

ya ama kaçırmısız esra nın tekini :) basbasa gorunuyoruzxbiryandan once vatanı izliyorum biryandan gozum burda

meme meme diye inleyen çocuğum pila pila diye çığırdı az önce.babasıyla uyumaya gönderdim.meme mem diye uyumaz beni görürse.en azından uykum bölünmesin bu gece yaaa.sabaha kadar uyusun ne olur

benim diyette bugun gitti aksam pogaca yaptım ondanyedim tabi dogumgunu serefine sonra da pasta yedim haliyle. yemeksepetinden pasta soyledim çzok sardımben bu yemek sepetine herseyin kapıya gelmesi acayip hosuma gidiyor bir tane burger menu yu bile getiriyorlar ya inanılmaz bir hizmet. pastaneye gitmeye usendim sokaga çıkmaya çıkmaya daha sengeç oldum

evrim valla tez zamanda baslamanı tavsiye ederim lazer e benim uçunucu seans bu pazar karalar bagladım acıyor evet ama agda dan daha beter bir acı degil aynı dozda farklı bir acı yada rahatsızlık hissi diyim

Toplam 8 kullanıcı konuyu okuyor. (2 üye ve 6 ziyaretçi)

gypsyesra,dide+,

bu ne şimdi
takığım şu misafirlere

elif neva salifoyal uyuyormu
yaho memeyi azğına sokmazsam asla uyumaz
ya ben merak ediyorum şimdi bu memeden kesme olayından sonra uyandığında nasıl uyutcam bu sıpayı??

çok iyimiş gerçekten.pğaça dedin de sema abla da poğaça yapmış,göndermiş çok güzel görünüyorlar ama yemedim.mutfaktalar şu an.
şeker hamuru tepelesin seni
keşkeee

elif neva salifoyal uyuyormu
yaho memeyi azğına sokmazsam asla uyumaz
ya ben merak ediyorum şimdi bu memeden kesme olayından sonra uyandığında nasıl uyutcam bu sıpayı??

bu aralar uyumuyor pek.benimle de uyumuyor.kuduruyor çok fena.gündüz sorun çıkarmaz ama gece çok fena oluyor cidden.bir de uyanmalar sorun tabi.biberon da almaz benimki nasıl uyutacağız bakalım.eskiden daha küçükken su içer uyurdu sıpa.şimdi meme istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…