2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

2 akşamdır hero baby nin sütlü yulaflı kaşık mamasını yediriyorum için de biraz muz eziyorum ve sonuç 2 gecedir deliksiz uyuyor sabah daha dinç uyanıyorum tavsiye olunur tadı güzel sanırım

çeçil bu gülükleri kızartıpmı atıyosun dondurucuya yoksa çiğmi??
bendede normal köfte olur ama pişmemişi olur kızartıp atınca tadı güzel oluyormu sonrasında?

kızartıp koyuyorum canım..ama çorbayı yaparken kızartıp atınca daha güzel oluyor..imkanın olursa öyle yap..

bu kadar değişik yemekler yapmaya nasıl enerji bulabiliyorsun hocam

akşamları deniz uyuduktan sonra ve sabah uyanmadan önce. ama ben bize akşam yemeği yapmıyorum yani biz akşamları yemek yemiyoruz balık yoksa. denizede hep küçük miktarlarda yapıyorum. çünkü sonraki gün aynı yemeği yedirmiyorum. öyle olunca kolay oluyor.
birde ben öyle hamarat becerikli filan değilim yanlış anlamayın yanlış tanımayın beni:))) öyle yemek için uzun saatler harcayanlardan ve bundan keyif alanlardan değilim. allahtan hüsolide öyle. bu mevzu sadece deniz için böyle.
biz akşamları bir bardak sütle birkaç ceviz yeriz,meyve yeriz, salata yaparız. birde dışarda yeriz. ama deniz yemek yerken onunla masaya oturup takılıyoruz.

karnıbaharı haşlayıp minik minik ağaçcıklar halinde ayırıp beşamel sosla karıştırıyorum..içine ve üzerine kaşar rendesi koyup fırına veriyorum..üzeri kızarınca fırından çıkarıyorum..ben bayılıyorum karnıbahara..Rüzgara bu şekilde verdim 1-2 lokma anca yedi..sanırım sevmeyecek karnıbaharı..

gizemmm gunlerdir canım nasıl elmalı tart istiyor sana anlatamammmm çok sevindimmmm:))valla ya mercimeke takmısız .) protein deposu ne de olsa iyidir mercimek

ece nin yatak odası takımının içinde gelen yatak cok dandirikti farkındaydım ama geçen gun carsaf takarken bir baktım yaylar ele bariz geliyor resmen elimle tek tek yayları tutacagım. zararlı olur bu yatak diye kafama taktım simdi yeni yatak bakıyorum onerisi olan varmı

Şu karnabahar güzele benziyor. En kısa zamanda deniycem...Ben FErfinin tarifinden yapıyordum paşaya eskiden severdi artık yemiyor. HAni şu beşamelli peynirli meşhur tarif..

Gülük de güzel ama zahmetli bea..

Yaaaaaaaaaaa arkadaşlar hangi aydayız. Kasım. Bu demek oluyor ki 2011 ağustos anneleri belirmeye başlayacak. Topik açılmış bile. Kendimi çok tuhaf hissettim...

sarmayı kim yapmış olaki????

Esraaaaaaaa ne çok isterim bilsen. Dün firmanın hatasından dolayı bağcılar sgk'ya gitmek zorunda kaldım. aman akşamüstü lafı oturttu proje müdürü izin aldım diye..dedim firmanın hatası..cevap veremedi.. Cumartesi gelmem zor yani. Pazar tek boş günüm..

çeçill karnıbahar sebze sevmeyen deniz için çok ütopikti zaten ama ben deneyim dediydim. ama normaldir karnıbahar sevenlerin sayısı genel oalrak azdır dimi.

ama pırasanın yemeğini yemezken fırında peynirli yumurtalı maydonozlu pasta gibi pişirince yedi oda ayrı.

al işte bide bu çıktı başımıza...mmmm nefis gibi sanki..
sen tarifleri buraya yaz bence, başka topik açıyoruz sonra adresini unutuyoruz bulamıyoruz, burda her daim gözümüzün önünde olur, istemeyen okumaz geçer zaten..

yaa doruk acaba geceleri kulağı yüzünden mi uyumuyordu yavrum kıyamam. çok geçmiş olsun...

dahil olamıyorum bu hafta okuyorum ama yazamıyorum kusuruma bakmayın.

bende damla hocam gibi alpellaya göre yapıyorum herşeyi. yemek kültürümde neredeyse yok hep aynı şeyleri yapıyorum bize öğrenmem lazım ama içimden gelmiyor şu yemek olayı. sarma hayatımda hiç sarmadım, hiç hamura elimi sokmadım. öğrenmek lazım yolu yarıladım hala bişeyden haberim yok. çok eksiğim bu konuda.

Stüdyo fotosu çok sevimli Ece'nin Meltem.

E demek Ece açlıktan uyanıyormuş geceleri, bunu öğrendiğin iyi oldu. Ruzy açlıktan uyanmıyor buna eminim artık. Niye uyanıyor çözemedim tabi. 2 gecedir ben de feci uykusuzum.

Pervin nası yapıyordu Ayçcım ben kaçırmışım meşhur tarifi..kendimize yaparım artık..sulu yemeği dışında bayılırım karnıbahara

Pervin nası yapıyordu Ayçcım ben kaçırmışım meşhur tarifi..kendimize yaparım artık..sulu yemeği dışında bayılırım karnıbahara

Senin tarife çok benziyor. Karnıbaharı haşlıyor. Ayrı bir yerde sütlü beşamel sos hazırlıyor. Karnıbaharla sosu karıştırıyor, yağ ilave ediyor, üzerine peynir ekliyordu. ben biraz sarımsak da katıyorum. Tadı çok güzel.

Aynı şeyi (sarımsaksız) enginarla da yaptım mevsiminde, bikaç tane de dondurucuya koymuştum ordan yapmıştım, keşke daha çok koysaymışım. tabi bunlar hep Ruzy için, biz böyle şeyler yemiyoruz, Damla hocam gibi yani kendimize bişey pişirdiğim yok. Halbuki az fazla yap biz de yiyelim ondan. Yok yapamıyorum işte..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…