2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

neva2dan ses çıkmıyor..uyudu galiba ben de kaçar.başım ağırıyor

Ya ben dün fırsat bulup kutlayamadım. Esra ve Dilek doğum günleriniz kutlu olsun arkadaşlar. Ne güzel bir günde doğmak kısmet olmuş size çok şanslısınız..Öpüyorum ikinizi de ayrı ayrı. Muckkk

günaydın... yağmur var bu sabah.. hava kapalı içim karım karım karardı( hiç çalışasım yok oysa bütün işler beni bekliyor....

NURDAN sana bir şeyler yazacaktım ama yaşayıp görmelisin..önceden belirtmemeliyim..SADECE olumsuz değil onu bil..
ŞİMDİYİ YAŞA canım arkadaşım şimdiyi şu anı ..anın farkındalığına var ki sıkıntın dağılsın...

Son düzenleme:
günaydınlaarr!
unutmadan yazıyım hemen
damla hocam rüyamda seni gördüm. seni ziyarete gelmişim ben oraya. ayyy acaip güzel mamalar yapıyosun mutfakta. menunden çok etkilendim sanırım. ama nasıl güzel nasıl lezzetli şeylerdi anlatamam. denizi de bol bol mıncıklayıp sarıldım ona. :)
ya bu arada aklıma bişey geldi paylaşmadan edemicem. şimdi ben tiroit hastasıyım ya, doktorum bana hep der ki, çok fazla balık yeme(haftada hergün yemiyosun heralde demişti hatta, haftada 2 iyiydir demişti), karalahana yeme, fazla tentürdiyot kullanma. bu tiroit rahatsızlığı genelde karadeniz insanında rastlanıyor. yani deniz açısından bi sıkıntı olur mu acaba çok fazla balık yeme durumu. bi sorsanmı ki doktoruna acaba? yani şimdi seni huzursuz etmek de istemiyorum ama bilgin olmasında fayda var diye düşündüm..

haaa bu arada doktorun dediği bişeyi daha hatırladım (adanın doktorunun yani) bu dönemde neler yaptığını veya ne istediğini anlatmasını istemeliymişiz. konuşmaya teşvik etmek için.. başka bişiler daha vardı ama..

mercimekli börek yapiim dedim esra yapıyomuş, mercimek köftesi yapiim dedim, nurdan yapıyomuş (bu arada mercimeğe takmışız hepimiz) aklımdan geçeni başkası yapmadan söyliyim bari elmalı tart yapıcam benn.. ben de bi gece önceden yapsam olar mı? bişey olur mu?

hesrama brokoli çorbası;

Brokoli çorbası

Bir orta boy brokoli
1 çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı un
1 diş sarımsak
1 bardak süt
Yapılışı :Bir tarafta brokoliyi haşlayın. Diğer tarafta tereyağını bir tencereye koyup eriyince iki kaşık unu ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı iyice ezip ekleyin.Haşlanmış brokolileri blenderdan geçirin ve kavurduğunuz unun üzerine ekleyin. Bir bardak sütü de ilave edin. biraz kaynatın. Çorbanız hazır. Püf noktası : Brokolinin rengini kaybetmemesi için kaynar suya atın ve hemen çıkarıp soğuk suya koyun. Haşlamak için yine kaynar suyu kullanın.

o kadar da değil canım menü dediğin ama sen yinede gel ben sana daha güzellerini yaparım.
balık konusunda sormadım zararı varmı diye ama çok yediğimizi söylediğimde böyle bişeyden söz etmediler. ben yinede doğrudan bu şekilde sorayım bakalım. sadece deniz değil bizde sürekli yiyoruz. teşekkürler...

bu arada deniz tabiki yaptığım herşeyi yemiyor o kadar yemekten hangisini tuttturursak o gün canının istediğini bulabildiysek tamamdır yoksa ben birde ekstra yapıyorum ya da o zaman tarhana çorbası çoğunlukla yediği için mesela hemen tarhana çorbası devreye giriyor filan... ,

ama bu dönem damak tadlarının geliştiği dönemmiş. görüntü, şekil, koku, renk ve tad artık önemli.

dişleri biraz yoluna girdi gibi. ateşlenmiyor huzursuzluğuda kalmadı gibi. yeni bir atağa kadar tabi. ağzını açmaktan o kadar kaçıyorki
sayamıyorum ama çok dişi çıktı birden.

Fırınlanmış Karnabahar Çorbası:

Malzemeler:
1 büyük boy karnabahar (ya da 2 küçük boy)
2 adet kuru soğan, soyulmuş ve irice doğranmış
3 diş sarımsak, soyulmuş
4 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı tavuk suyu
4 yemek kasigi zeytinyağı
1 defne yaprağı
3 su bardağı süt (tercihen yağsız)
tuz

Hazırlanması:
Fırını 190C'ye getirin. Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün. Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın.
Fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin. Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin.
Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Bir de defne yaprağı koyun. Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin.
Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin. Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin. 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin.

buda çok güzel oluyor deniz yemedi ama bence güzeldi. deniz zaten sebze yemiyor o ayrı konu. üzerine ben kaşarda serpiştirdim.

bu arada burda çok yer kaplıyor burası tarif bölümü gibi olacak, ya başka topik açalım ya da başka adrese filan yollayım nasıl derseniz.

birde mantar çorbası var onuda sarımsaklı sütlü yapıyorum, güzel oluyor.

bizim de ekstramız her zaman pilav
en azından pilava ağzını açıyor
pilav verirken arada yanlışlık olmuş gibi çorbayı da veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…