ne tembelmişiniz püüüüüü size daha bunun arası ikindisi var spesiyal yapıyomda yazmıyorum valla.
hesram sadece denizin kıyafetlerini ütülüyorum temizliğe gürcü bi bayan demiştim ya her pazar sabahı geliyor gece götürüp evine bırakıyos yoksa gitmeyecek.
çorba tarifleri yazarım.
bizim bu yöreye has Gülüklü çorba dedikleri bir çorba var..düğünlerde fixtir..Rüzgar içiyor yaptığımda..
Gülük diye tabir ettiğimiz şey minik minik yapılmış köftecikler (kıyma-tuz-karabiber) bilye büyüklüğünde..
Yapılışı da..tereyağında rende domatesi pişiriyoruz biraz da kırmızı toz biber ilave ediyoruz..daha sonra sıcak et suyu ya da tavuk suyu ekliyoruz..ardından yıkanmış pirinci ekliyoruz..buraya kadar normal pirinç çorbası gibi yapılıyor..ben önceden 1 tavuk budunu haşlıyorum ve suyunu kullanıyorum..haşlanmış tavuğu didikliyorum çorbaya ilave ediyorum..Gülükleri az tereyağlı ve sıvıyağda kızartıyoruz..içersine az nane ekliyoruz..bu şekilde çorbaya ilave ediyoruz..biraz da haşlanmış nohut ekliyoruz..piriçler uzayınca altını kapatıyoruz..
afiyet olsun..umarım anlatabilmişimdir..sözün özü aslında pirinç çorbasına köfte-nohut-tavuk ekliyoruz..ve mutlaka nane..
aslında zahmetli gibi gözüküyor ama ben dolapta haşlanmış nohutu ve kızarmış gülükleri sürekli bulunduruyorum..çok pratik oluyor o zaman..sadece tavuk haşlıyorum o kadar..
ölçüler sizin göz kararınız..:))
hocam yemek konusunda harbi tembelimdir
ama hamurişi vs konusunda saatlerce uğraşırım
arızamıyım neyim
esralar ve ben ne kadar muhteşem bir tablo
bugün de güzel bir diyet günüydü.öğretmenler günü yemeğine gitmedim kalori açısından kardayım.akşam yoğurt,4 sarma,az bişey et ve hoşaf yidim.kendime göre çok iyi,bir ara nasıl tatlı krizi geldi anlatamam.afiumda saldıracaktım özsüte, madoya inanılmaz ama salih durdurdu yeyip üzülmeni isttemem dedi.gelişme var
evrim valla tez zamanda baslamanı tavsiye ederim lazer e benim uçunucu seans bu pazar karalar bagladım acıyor evet ama agda dan daha beter bir acı degil aynı dozda farklı bir acı yada rahatsızlık hissi diyim
Yaaaaaaaaaaa arkadaşlar hangi aydayız. Kasım. Bu demek oluyor ki 2011 ağustos anneleri belirmeye başlayacak. Topik açılmış bile. Kendimi çok tuhaf hissettim...
Pervin nası yapıyordu Ayçcım ben kaçırmışım meşhur tarifi..kendimize yaparım artık..sulu yemeği dışında bayılırım karnıbahara
Yaaaaaaaaaaa arkadaşlar hangi aydayız. Kasım. Bu demek oluyor ki 2011 ağustos anneleri belirmeye başlayacak. Topik açılmış bile. Kendimi çok tuhaf hissettim...
iyide bizim yatak olclerinde yatakları yok ismarlama yapıyorlarmı bir arastırcamişbir yatak esracım tavsiyem çok memnunum
Topıkte sanırım Kuzey den baska süt ile beslenen yok.. dogru mudur?
Stüdyo fotosu çok sevimli Ece'nin Meltem.
E demek Ece açlıktan uyanıyormuş geceleri, bunu öğrendiğin iyi oldu. Ruzy açlıktan uyanmıyor buna eminim artık. Niye uyanıyor çözemedim tabi. 2 gecedir ben de feci uykusuzum.
Senin tarife çok benziyor. Karnıbaharı haşlıyor. Ayrı bir yerde sütlü beşamel sos hazırlıyor. Karnıbaharla sosu karıştırıyor, yağ ilave ediyor, üzerine peynir ekliyordu. ben biraz sarımsak da katıyorum. Tadı çok güzel.
Aynı şeyi (sarımsaksız) enginarla da yaptım mevsiminde, bikaç tane de dondurucuya koymuştum ordan yapmıştım, keşke daha çok koysaymışım. tabi bunlar hep Ruzy için, biz böyle şeyler yemiyoruz, Damla hocam gibi yani kendimize bişey pişirdiğim yok. Halbuki az fazla yap biz de yiyelim ondan. Yok yapamıyorum işte..
Topıkte sanırım Kuzey den baska süt ile beslenen yok.. dogru mudur?
immuzince başladıktan sonra inanılmaz iştahı açıldı çocuğumun. bu ekinezya bitkisi bize cok iyi geldi. artık bitirmem lazım en fazla 2 ay kullan dedi doktor çünkü. seneye tekrarlayacağız bir daha. ben cok faydasını gördüm. 4-5 kez yanında ağır gripli insanlar oldu bende dahil üstelik birlikte bile uyuduk. her ay enfeksiyon yüzünden doktora giden biz cok şükür adım atmadık. umarım kalıcıdır aynı zamanda. şimdi seline de önermişti eczacıları onun iştahını da açarsa şurup hakikaten şahane diyebileceğim.
gizemmm gunlerdir canım nasıl elmalı tart istiyor sana anlatamammmm çok sevindimmmm:))valla ya mercimeke takmısız .) protein deposu ne de olsa iyidir mercimek[/QUOTE
:))) ii sevindim o zaman...
süt ile beslenmek demiyim ama süt vazgeçemediği tek şey. günlük 750 yi buluyor bizimde. yemediği günler en azından süt içiyor diye rahat ediyorum.Topıkte sanırım Kuzey den baska süt ile beslenen yok.. dogru mudur?
neeeeeyyyyyyyy!iyi allah mesut etsin. senin de gözün aydın.az evel eski bakıcı tasındı evleniyor ilk askı ile aman ın nasıl mutlu oldum onun tasındıgını gorunce anlatamam camdan bakma olayı bitti çok sukur bu yaz rahat oturacagım balkonad insalah
ya ben bu durumu hayal ettim de bi an güldüm kendi kendime çok.. yiyim ben onun mini dötünü..var evrimcim birde alpella var 750 cc nin altına düşmüyoruz versem 1500 cc anca yetecek, 250 cc den az olursa biberonundaki süt sinir krizi geçirecek kıvama geliyor bittiğinde.
bizim gece yatarken uzun zamandır yediği tek şey milupa sütlü 5 meyveli, krema kıvamında olduğu için çok rahat yiyiyor. gece öğünü için tavsiye edebilirim. ama alperen acıkmasa da uyanıyor cok sık yatağında kalkıp anne diye bağırıyor koca sesiyle irkiliyoruz her gece kollarını uzatıyor yanımıza alıyoruz öyle uyuyor ama çok hareketli. geçen gece bir uyandım alperen yok deliriyordum. o mini götünü koyacak yer bulamadığı için inmiş yataktan parkenin üzerine oturmuş kafasını yatağa dayamış uyuyordu. ne kadar öyle kaldı bilemiyorum tabi ama çok şükür hastalanmadı.
ay bu çok zor evrimcim yaaa... şu an en yakın arkadaşım da bunu yaşıyor. ama onun kızı biberon da almıyor sadece meme. ama süt yetmiyor tabii artık. ama başka şey ağzına koymuyor iki lokma bile. çok zor çookk....Yalnız, Esracım, kuzey sutten baska hıc bır sey yemıyor.
az evel eski bakıcı tasındı evleniyor ilk askı ile aman ın nasıl mutlu oldum onun tasındıgını gorunce anlatamam camdan bakma olayı bitti çok sukur bu yaz rahat oturacagım balkonad insalah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?