bende bunu düşünüyorum kara kara.arkadasım oglunu 2 yasında kestı memeden. 2 ay olmamıstır daha.gecen alısverıse gıtmısler gezmeye afalan,cıldırtmıs zaten kadını.ne rahatmıs emzırmek dıo tıkmıs agzına memeyı sussun die.bıraktırmak için kırk takla atmıstıda kendılerı :)) hos emmemıs cocuk tanı ama hala bı düzen kuramadı yanı.uykuya gecemıyo bı turlu dıo.süt ıcse belkı ama içmiyomuselif neva salifoyal uyuyormu
yaho memeyi azğına sokmazsam asla uyumaz
ya ben merak ediyorum şimdi bu memeden kesme olayından sonra uyandığında nasıl uyutcam bu sıpayı??
sende güzel tarıfler varmıs heee.yaz yazz bol bol iyi oluyo hazır tarıf. dee bırıde gırıp mutfaga yapsa bunları keske :))hesrama brokoli çorbası;
Brokoli çorbası
Bir orta boy brokoli
1 çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı un
1 diş sarımsak
1 bardak süt
Yapılışı :Bir tarafta brokoliyi haşlayın. Diğer tarafta tereyağını bir tencereye koyup eriyince iki kaşık unu ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı iyice ezip ekleyin.Haşlanmış brokolileri blenderdan geçirin ve kavurduğunuz unun üzerine ekleyin. Bir bardak sütü de ilave edin. biraz kaynatın. Çorbanız hazır. Püf noktası : Brokolinin rengini kaybetmemesi için kaynar suya atın ve hemen çıkarıp soğuk suya koyun. Haşlamak için yine kaynar suyu kullanın.
2 akşamdır hero baby nin sütlü yulaflı kaşık mamasını yediriyorum için de biraz muz eziyorum ve sonuç 2 gecedir deliksiz uyuyor sabah daha dinç uyanıyorum tavsiye olunur tadı güzel sanırım
teşekkürler gizemhaaa bu arada doktorun dediği bişeyi daha hatırladım (adanın doktorunun yani) bu dönemde neler yaptığını veya ne istediğini anlatmasını istemeliymişiz. konuşmaya teşvik etmek için.. başka bişiler daha vardı ama..
bunuda vorde yapıştıralım.esra anlamaz bu işlerden boşverhesrama brokoli çorbası;
Brokoli çorbası
Bir orta boy brokoli
1 çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı un
1 diş sarımsak
1 bardak süt
Yapılışı :Bir tarafta brokoliyi haşlayın. Diğer tarafta tereyağını bir tencereye koyup eriyince iki kaşık unu ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı iyice ezip ekleyin.Haşlanmış brokolileri blenderdan geçirin ve kavurduğunuz unun üzerine ekleyin. Bir bardak sütü de ilave edin. biraz kaynatın. Çorbanız hazır. Püf noktası : Brokolinin rengini kaybetmemesi için kaynar suya atın ve hemen çıkarıp soğuk suya koyun. Haşlamak için yine kaynar suyu kullanın.
çok güzelmiş gerçektensize Ece nin geçen şeker bayramındaki fotosonu atıyorum[/URL][/IMG]
ben kremalı sütlü yapıyorum.bu nasıl ola ki?bu arada burda çok yer kaplıyor burası tarif bölümü gibi olacak, ya başka topik açalım ya da başka adrese filan yollayım nasıl derseniz.
birde mantar çorbası var onuda sarımsaklı sütlü yapıyorum, güzel oluyor.
bu pilavda ne var ki.ben kendi adıma salihin sevmesinden ötürü evlenince başladım pilav yemeye.tatlıya doğurduktan sonra ahhhh ahhh bunlar herşeyi açıklıyor.kırk yıl dursam canım tatlı çekmezdi.bizim de ekstramız her zaman pilav
en azından pilava ağzını açıyor
pilav verirken arada yanlışlık olmuş gibi çorbayı da veriyorum
benziyormuşuz.ama salifo çok aç geliyor ben yapıyorum yemek.ben eve gidince nevayı emziriyorum uyuyor.salih gelen kadar yemek hazırlıyorum.işten bir gidiyorum çoğu zaman yatana kadar ayaktayım.salih yardım etmese bulaşık makinasını boşaltım yerleştiremem.nitekim dün dıaşrı çıktık mutfak dandini.akşamları deniz uyuduktan sonra ve sabah uyanmadan önce. ama ben bize akşam yemeği yapmıyorum yani biz akşamları yemek yemiyoruz balık yoksa. denizede hep küçük miktarlarda yapıyorum. çünkü sonraki gün aynı yemeği yedirmiyorum. öyle olunca kolay oluyor.
birde ben öyle hamarat becerikli filan değilim yanlış anlamayın yanlış tanımayın beni:))) öyle yemek için uzun saatler harcayanlardan ve bundan keyif alanlardan değilim. allahtan hüsolide öyle. bu mevzu sadece deniz için böyle.
biz akşamları bir bardak sütle birkaç ceviz yeriz,meyve yeriz, salata yaparız. birde dışarda yeriz. ama deniz yemek yerken onunla masaya oturup takılıyoruz.
sarmayı kim yapmış olaki????
ben yapıyorum,koca bir tencere sarıyorum 3 gün faln gidiyor,bazende sarıp dondurucuya adtıyorrum.salifo sever deyüBu Elif kadını çok sarma lafı ediyor ben de farkındayım. Sarma bu yahu hangi arada yapıyor, bi gelsin de açıklasın kamuoyuna bilgi versin, hesap versin olmuyor böyle...
süt ağırlıklı diyorsan bilemiyorum.neva günde yarım bardak ile bir bardak arası içiyor.ama bardktan değil kutusunu eline alıp pipetle geze geze.pınar organiğin 200 mllik kutularından alıyorum.keçi sütünün de küçüğünü yapsa şu kay markası.Topıkte sanırım Kuzey den baska süt ile beslenen yok.. dogru mudur?
burada yok bajım.ohhh sen de hem hom iffice hemhome shoppingcarrefour ekspreslerde prima lar 18,90s a inmis arkadasalr eve siparis veriliyor ben bu sekil surekli alısveris yapıyorum almak isteyenlere duyrulur
35 tl ve uzeri eve getiriliyor iki paket pbez almak isterseniz sayet
bana da diyenler oldu kulağını deldir diye.hiç işim olmaz.büyüynce kendisi isterse deldiririm.çeker oynar kanatır falan.yapar yani tanıyorum kızımı.FACE de gezerken jenny cananın kızının resmini gördüm büyümüş karamık bi kız olmuş:))fakat birşey dikkatimi çekti kulaklarını deldirip küpe takmışlar... bildiğim kadarıyla topiğin kız bebeklerinden başka kulak deldiren yok değişik geldi birden küpeli görünce:)))
gizem dün bal kabağı almıştım. süper bi tarif var sitede. çok makbule geçti sağol
bende Şevval benı ememyı bırakınca ıcmıycek dıe korkuyorum.cunku bı kac denenmem oldu ve sütü içince tıtredı resmen hıc sevmedı tadı.hepimizde ayrı dertTopıkte sanırım Kuzey den baska süt ile beslenen yok.. dogru mudur?
var evrimcim birde alpella var 750 cc nin altına düşmüyoruz versem 1500 cc anca yetecek, 250 cc den az olursa biberonundaki süt sinir krizi geçirecek kıvama geliyor bittiğinde.
bizim gece yatarken uzun zamandır yediği tek şey milupa sütlü 5 meyveli, krema kıvamında olduğu için çok rahat yiyiyor. gece öğünü için tavsiye edebilirim. ama alperen acıkmasa da uyanıyor cok sık yatağında kalkıp anne diye bağırıyor koca sesiyle irkiliyoruz her gece kollarını uzatıyor yanımıza alıyoruz öyle uyuyor ama çok hareketli. geçen gece bir uyandım alperen yok deliriyordum. o mini götünü koyacak yer bulamadığı için inmiş yataktan parkenin üzerine oturmuş kafasını yatağa dayamış uyuyordu. ne kadar öyle kaldı bilemiyorum tabi ama çok şükür hastalanmadı.
aynı sey dikkatimi cekti hem hos hem erken geldi gozumeFACE de gezerken jenny cananın kızının resmini gördüm büyümüş karamık bi kız olmuş:))fakat birşey dikkatimi çekti kulaklarını deldirip küpe takmışlar... bildiğim kadarıyla topiğin kız bebeklerinden başka kulak deldiren yok değişik geldi birden küpeli görünce:)))
hehehe dimi ama geçer belkiESRAKO demek evleniyor bakıcınız ha evlensin evlensin belki asabiyeti geçer :)))) işin şakası cidden çok sevindim gözünün önünden uzaklaşıp gitmesine karşılıklı olunca gördükçe bile sinir olur eskiyi hatırlatır....
aman çok şükür. İlk evliliği değil demi. Çocukları vardı diye hatırlıyorum sanki
son sayfalarda gözume çarptıda istanbul hatunları kim ne yapcak gun topiğine yazsada sayfalar arasında aramasak ona göre yapsak please!
Gülisen çalışmıyor musun? Hem ev hem işi ikisini bir arada mı yapıyorsun telefon çalınca koştur telefona sonra git arada oda değiştir Afik le ilgilen hepsi sana mı bakıyor?
Valla ne kadar güzel tarifler paylaşıyorsunuz izlemesi daha güzel hiç elim kolum kalkmaz mutfağa girmeyi sevmem en iyisi benim yöntem evde ne kadar sebze varsa at içine havuç, patates, ıspanak, maydanoz,dereotu, kabak, bezelye v.s hepsini bir arada attığımda olmuşturyeşil mercimek, şehriye, kıyma at eline ne geçerse az tuz zeytinyağı haşla ez tık ağzına iştahla yesin nasıl olsa yiyor ve yararlı her birşey var sorun yok yeni tarif aramaya ondan
Senin tarife çok benziyor. Karnıbaharı haşlıyor. Ayrı bir yerde sütlü beşamel sos hazırlıyor. Karnıbaharla sosu karıştırıyor, yağ ilave ediyor, üzerine peynir ekliyordu. ben biraz sarımsak da katıyorum. Tadı çok güzel.
Aynı şeyi (sarımsaksız) enginarla da yaptım mevsiminde, bikaç tane de dondurucuya koymuştum ordan yapmıştım, keşke daha çok koysaymışım. tabi bunlar hep Ruzy için, biz böyle şeyler yemiyoruz, Damla hocam gibi yani kendimize bişey pişirdiğim yok. Halbuki az fazla yap biz de yiyelim ondan. Yok yapamıyorum işte..
Topıkte sanırım Kuzey den baska süt ile beslenen yok.. dogru mudur?
az evel eski bakıcı tasındı evleniyor ilk askı ile aman ın nasıl mutlu oldum onun tasındıgını gorunce anlatamam camdan bakma olayı bitti çok sukur bu yaz rahat oturacagım balkonad insalah
canan niye gelmiyor ben onuda kaçırdım ona ne yaptık bilen varmıFACE de gezerken jenny cananın kızının resmini gördüm büyümüş karamık bi kız olmuş:))fakat birşey dikkatimi çekti kulaklarını deldirip küpe takmışlar... bildiğim kadarıyla topiğin kız bebeklerinden başka kulak deldiren yok değişik geldi birden küpeli görünce:)))
Rüzgar da benim mandıra haricinde 1 çay bardağı falan ite kalka içiyormuş. Arada çorbalarına da katıyoruz süt. Ama şöyle biberondan 200 cc falan içen bebelere hastayım. İşe başladım diye süt de azaldı.
ayrıca birçok yazı hatası okuyorum farkındayım bende size saracam takacam size kafayı dalga gececem sizinle ama ama a valla çok işim var zor okuyup çıkıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?