2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sulu süpürgeler cidden çok iyi temizliyor.. su haznesi resmen zift gibi simsiyah oluyor ama her defasında doldur boşalt zor oluyor iyi yıkanmayınca koku olabiliyor.... yıllar önce halamın vardı ordan biliyorum...

ben markasını unuttum annem yıllar önce almıştı kullanmıyordu. defnecim varya ondada bronşit vardı onlarda evde ne kadar halı varsa kaldırdılar. böyle bir süpürge arıyolardı benimde ordan aklımda kaldı. ama haznesini yıkıyorum balkonda havalandırarak kurutuyorum onuda kızkardeşim söyledi öyle yapınca kokmuyomuş.
doldur boşaltada değiyor inan.

bi sulu süpürge var birde buharlı süpürge. o halılarda yaşayan canlıları alan buharlı olan. onlar hakikaten süpermiş ama fiyatları yüksek. sulu olanlarsa tek farkı torba yerine suya çekiyor pisliği.. acaba hangisinden bahsediyoruz??

bende de su haznesi olanından fakir marka var, evlenirken dünya paraya almıştık ama kesinlikle değmez hiç ama hiç memnun değilim..sürekli tıkanır falan..problemsizken süper çekiyor ama ona rastlatmak zor..

Son düzenleme:
o saman en son ilgimi çeken çorba Harira Çorbası, fas dolaylarına aitmiş, yapmadım daha.
600 gr kuşbaşı et, 1'er cm’lik kesilmiş
3 soğan, irice doğranmış
200 gr nohut, bir gece önceden ıslatılmış
200 gr yeşil mercimek, yıkanmış
600 gr domates, soyulmuş ve doğranmış
4 kereviz sapı, doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
2 tarçın çubuğu
Yarım tatlı kaşığı safran
5 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
1 demet maydanoz, doğranmış
hazırlanışı
Eti, soğanı ve nohutları bir tencereye alın. Yaklaşık 3 litre su ilave edip kaynatın.
Kaynayınca oluşan köpüğü kevgirle alıp ateşi kısın ve kapağı kapalı halde yaklaşık bir saat pişirin.
Yeşil mercimeği, domatesi, kerevizleri, salçayı, karabiberi ve kullanıyorsanız baharatları ilave edin.
Mercimekler yumuşamaya başlayınca tuzunu atın.
Bu arada unu bir tavaya alıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar yarım litre su ilave edin.
Tavayı ocağa alın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin.
Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip çorba kremalı bir kıvam alana kadar birkaç dakika hızla karıştırarak pişirin.
Limon suyunu ve maydanozu ekleyin

ben tozu suya çekenden söz ediyorum ça ça çammm buharlı olanmı alıyormuş o yaratıkları ?????? ne fena.

ben tozu suya çekenden söz ediyorum ça ça çammm buharlı olanmı alıyormuş o yaratıkları ?????? ne fena.

öyle öyle..ama feci bişey diyor kullananlar acaip temizliyormuş buhar püskürtenler.. sen bu yemeği yapabilecek misin, emin misin bak iyi düşün...

bu yemek beni aşar arz ederim...

bişey yokki kerevizin sapıylan safranı bulmam lazım.

safranbolulu bi hocamız var. safran pembe renkli büyük yapraklı bi çiçeğin ortasında sarı tohumcuklardan elde ediliyomuş. ayancıkta bulunurmu bakıcaz.

benim kardeşimde bu şekilde haftada en az 2 kere büyük borcamlara yapıyor.onlar eşi ile yanında bira ile götürüyorlar.süper oluyor.

Yaaaaaaaaaaa arkadaşlar hangi aydayız. Kasım. Bu demek oluyor ki 2011 ağustos anneleri belirmeye başlayacak. Topik açılmış bile. Kendimi çok tuhaf hissettim...
ben sıyırdım bu ay.3 gündür midem acayip bulanıyordu.çınara hamile kaldığım zaman son reglim 26 ekimdi.eğer bugün hastalanmasaydım.bu aykide 25 ekim olacaktı.
az evel eski bakıcı tasındı evleniyor ilk askı ile aman ın nasıl mutlu oldum onun tasındıgını gorunce anlatamam camdan bakma olayı bitti çok sukur bu yaz rahat oturacagım balkonad insalah
aa hadi kurtuldun.maşşalah o yaşlı bi tayze değilmiydi?

ay canım benim yerim ben onu.bi fotosunu çekseydin keşke
o buharlı olanlar 1500 tl benimde teyzemde var.üstelik çokta memnun
öyle öyle..ama feci bişey diyor kullananlar acaip temizliyormuş buhar püskürtenler.. sen bu yemeği yapabilecek misin, emin misin bak iyi düşün...

tülincim çok korkmuştum uyku sersemi kaçırdıklarını bile düşündüm alperen'i, tekrar karşılaşırsam aynı olayla çekerim tabi :))

tülincim çok korkmuştum uyku sersemi kaçırdıklarını bile düşündüm alperen'i, tekrar karşılaşırsam aynı olayla çekerim tabi :))
ne kadar tatlı görünüyordur ..kuz ne kadar masumlar değilmi..
korkmanda normal yanında bulamayınca neler geçmiş aklından..

Son düzenleme:
şu sulu süpürgenin markası nedir ben değiştereceğim hiç memnun değilim süpürgemden (

benim iki tane birisi hem halı yıkama hem su hazneli torbasız fantom..
diğeri arzum..niye aynı iki süpürge ilki çok kocaman temizlemesi zor onu sadece halı koltuk yıkamda açıyorum..Arzumun temizliği kolay ..memnunum..hemde lila renginde

rica ederim efenim.. beğendiyseniz ne mutlu. bi site daha bulmuştum orda daha çok tarif vardı ama kaybettim (
gülicim niye bilmiyorum ama ben diğer topiğe yazamıyorum. hata veriyor sürekli. o nedenle buraya yazdım canım.
bugün benim de sat ımın 2. yılı!!! sağol ayça sayende teeee nerelere gittim yaw!

yaa aboww diyor Ece galiba..malesef sessiz sinema modunda izliyorum hoparlör yok(( evde fırsatım olunca bakıcam merak ettim..

akşam anneme gidiyorum..orada kalacağım..yarın akşam döneriz..dinlenmek içinmi hayır heryerde çocuklarımla kendim ilgileniyorum hatta dışarıda daha çok yoruluyorum..ama değişiklik oluyor..:79:

sabahtan beri yukleniyor ancak bitti .) ece nin videosu :)

Rüzgar la izledik..güle güle bi hal oldu..hatta arada eliyle yüzüne dokunmaya çalıştı..ellerin nerde de o parmakları ısırasım geldi..keşke çok çabuk büyümeseler..minik elleri ayakları daha çok sevsem

ya evet abboovvv diyor babası ogretti is yerinde arkadasları ile agızlarına dolanmıs bir olay oldumu abboovvv diyorlar geyigine ece de kaptı oyle guzel diyorki burda keyifsiz bir sekilde dedi yakalayamadım guzel diyen halini yoksa buyukbir hevesle dudaklarını buze buze aboovvv diyor :)))
annem diine hemen tekrar ediyor birde abooovv diyince yoksa de diyoruz birseyi bazen diyorb azen demiyor
senin adın ne sorusuna yeni yeni yanıt veriyor

esrakoo
süppwr ya
vee spot soru
önlüğün nerde? bunu en çok bilmesi gereken bebikk eceeee çok tatlımaşallah
bizim cır cır afikde hemen abovv demeye başlacfı ayyçok güzel ya.
ne kadar cabuk ögreniyorl:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…