Sulu süpürgeler cidden çok iyi temizliyor.. su haznesi resmen zift gibi simsiyah oluyor ama her defasında doldur boşalt zor oluyor iyi yıkanmayınca koku olabiliyor.... yıllar önce halamın vardı ordan biliyorum...
ben tozu suya çekenden söz ediyorum ça ça çammm buharlı olanmı alıyormuş o yaratıkları ?????? ne fena.
o saman en son ilgimi çeken çorba Harira Çorbası, fas dolaylarına aitmiş, yapmadım daha.
600 gr kuşbaşı et, 1'er cm’lik kesilmiş
3 soğan, irice doğranmış
200 gr nohut, bir gece önceden ıslatılmış
200 gr yeşil mercimek, yıkanmış
600 gr domates, soyulmuş ve doğranmış
4 kereviz sapı, doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
2 tarçın çubuğu
Yarım tatlı kaşığı safran
5 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
1 demet maydanoz, doğranmış
hazırlanışı
Eti, soğanı ve nohutları bir tencereye alın. Yaklaşık 3 litre su ilave edip kaynatın.
Kaynayınca oluşan köpüğü kevgirle alıp ateşi kısın ve kapağı kapalı halde yaklaşık bir saat pişirin.
Yeşil mercimeği, domatesi, kerevizleri, salçayı, karabiberi ve kullanıyorsanız baharatları ilave edin.
Mercimekler yumuşamaya başlayınca tuzunu atın.
Bu arada unu bir tavaya alıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar yarım litre su ilave edin.
Tavayı ocağa alın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin.
Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip çorba kremalı bir kıvam alana kadar birkaç dakika hızla karıştırarak pişirin.
Limon suyunu ve maydanozu ekleyin
karnıbaharı haşlayıp minik minik ağaçcıklar halinde ayırıp beşamel sosla karıştırıyorum..içine ve üzerine kaşar rendesi koyup fırına veriyorum..üzeri kızarınca fırından çıkarıyorum..ben bayılıyorum karnıbahara..Rüzgara bu şekilde verdim 1-2 lokma anca yedi..sanırım sevmeyecek karnıbaharı..
ben sıyırdım bu ay.3 gündür midem acayip bulanıyordu.çınara hamile kaldığım zaman son reglim 26 ekimdi.eğer bugün hastalanmasaydım.bu aykide 25 ekim olacaktı.Yaaaaaaaaaaa arkadaşlar hangi aydayız. Kasım. Bu demek oluyor ki 2011 ağustos anneleri belirmeye başlayacak. Topik açılmış bile. Kendimi çok tuhaf hissettim...
aa hadi kurtuldun.maşşalah o yaşlı bi tayze değilmiydi?az evel eski bakıcı tasındı evleniyor ilk askı ile aman ın nasıl mutlu oldum onun tasındıgını gorunce anlatamam camdan bakma olayı bitti çok sukur bu yaz rahat oturacagım balkonad insalah
ay canım benim yerim ben onu.bi fotosunu çekseydin keşkevar evrimcim birde alpella var 750 cc nin altına düşmüyoruz versem 1500 cc anca yetecek, 250 cc den az olursa biberonundaki süt sinir krizi geçirecek kıvama geliyor bittiğinde.
bizim gece yatarken uzun zamandır yediği tek şey milupa sütlü 5 meyveli, krema kıvamında olduğu için çok rahat yiyiyor. gece öğünü için tavsiye edebilirim. ama alperen acıkmasa da uyanıyor cok sık yatağında kalkıp anne diye bağırıyor koca sesiyle irkiliyoruz her gece kollarını uzatıyor yanımıza alıyoruz öyle uyuyor ama çok hareketli. geçen gece bir uyandım alperen yok deliriyordum. o mini götünü koyacak yer bulamadığı için inmiş yataktan parkenin üzerine oturmuş kafasını yatağa dayamış uyuyordu. ne kadar öyle kaldı bilemiyorum tabi ama çok şükür hastalanmadı.
o buharlı olanlar 1500 tl benimde teyzemde var.üstelik çokta memnunben tozu suya çekenden söz ediyorum ça ça çammm buharlı olanmı alıyormuş o yaratıkları ?????? ne fena.
öyle öyle..ama feci bişey diyor kullananlar acaip temizliyormuş buhar püskürtenler.. sen bu yemeği yapabilecek misin, emin misin bak iyi düşün...
ne kadar tatlı görünüyordur ..kuz ne kadar masumlar değilmi..tülincim çok korkmuştum uyku sersemi kaçırdıklarını bile düşündüm alperen'i, tekrar karşılaşırsam aynı olayla çekerim tabi :))
şu sulu süpürgenin markası nedir ben değiştereceğim hiç memnun değilim süpürgemden(
yusuf tuba kucağımda izledik harika ne kadar tatlı ..abbbov ne güzel diyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?