Gülisen çalışmıyor musun? Hem ev hem işi ikisini bir arada mı yapıyorsun telefon çalınca koştur telefona sonra git arada oda değiştir Afik le ilgilen hepsi sana mı bakıyor?
Valla ne kadar güzel tarifler paylaşıyorsunuz izlemesi daha güzel hiç elim kolum kalkmaz mutfağa girmeyi sevmem en iyisi benim yöntem evde ne kadar sebze varsa at içine havuç, patates, ıspanak, maydanoz,dereotu, kabak, bezelye v.s hepsini bir arada attığımda olmuşturyeşil mercimek, şehriye, kıyma at eline ne geçerse az tuz zeytinyağı haşla ez tık ağzına iştahla yesin nasıl olsa yiyor ve yararlı her birşey var sorun yok yeni tarif aramaya ondan
ben de var geçen yıl neva doğmadan almıştım çocuk olunca çok lazım olur diyr.çok memnunum markası elektrolux.teknosalarda satılıytordu geniş bir renk yelpazesi var.valla guli ece den sebep sik sik yer supurdugumden kablosuz supuruge olmasını çok hayal ed iyorum sahsen.
sakın çıkıt senin haberin yokmu demeyin çıkmadı dimi .))
ehh nihayet.sonra sorup duracaktın.hojam tarifler süper yazmaya devam et nolurrr başka topik olmasın yahu hepimizi ilgilendiren tarifler bunlar
elüüfe inat word açtım bitene kopyaladım hıhhhh
yaın pazardan kereviz sapı buldunm mu tamamdır.safranım var.çok severim safranlı pilav yaptığımdan almııştım Batman'dan.o saman en son ilgimi çeken çorba Harira Çorbası, fas dolaylarına aitmiş, yapmadım daha.
600 gr kuşbaşı et, 1'er cm’lik kesilmiş
3 soğan, irice doğranmış
200 gr nohut, bir gece önceden ıslatılmış
200 gr yeşil mercimek, yıkanmış
600 gr domates, soyulmuş ve doğranmış
4 kereviz sapı, doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
2 tarçın çubuğu
Yarım tatlı kaşığı safran
5 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
1 demet maydanoz, doğranmış
hazırlanışı
Eti, soğanı ve nohutları bir tencereye alın. Yaklaşık 3 litre su ilave edip kaynatın.
Kaynayınca oluşan köpüğü kevgirle alıp ateşi kısın ve kapağı kapalı halde yaklaşık bir saat pişirin.
Yeşil mercimeği, domatesi, kerevizleri, salçayı, karabiberi ve kullanıyorsanız baharatları ilave edin.
Mercimekler yumuşamaya başlayınca tuzunu atın.
Bu arada unu bir tavaya alıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar yarım litre su ilave edin.
Tavayı ocağa alın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin.
Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip çorba kremalı bir kıvam alana kadar birkaç dakika hızla karıştırarak pişirin.
Limon suyunu ve maydanozu ekleyin
bulunur inşalllah.bişey yokki kerevizin sapıylan safranı bulmam lazım.
safranbolulu bi hocamız var. safran pembe renkli büyük yapraklı bi çiçeğin ortasında sarı tohumcuklardan elde ediliyomuş. ayancıkta bulunurmu bakıcaz.
tekrar geçmiş olsun.Merhaba hatunlar! Alıntı yapmaya başlamıştım ama sanırım 50 tane falan geçmiş olsun mesacı var, ayrı ayrı yanıtlamayayım; hepinize çok teşekkür ediyorum.
Doruk'a 5 tane iğne vermiş doktor, şurupla zor sökeriz biz bu iltihabı demiş. Çocuk ne zamandır hasta, demiş. Annem "2 gündür" diyince şaşırmış adam, iltihap eski gibi duruyor, demiş. Röntgen de istemiş emin olmak için, Evrim sağolsun iletmiş, kan değerlerimiz iyi. Doktorun bu yorumuna dayanarak ben de çocuğun uyku probleminin, ağlayarak uyanmasının sebebinin kulak enfeksiyonu olduğunu düşünmeye başlamıştım. GÜLİZ de aynı şeyi yazmış. İltihap olur da ateş olmaz mı? Olmayabilir diye düşünüyorum. Ben de çok ateşlenmem normalde (ateşlenmem beklense bile).
Dün annemin ve Meryem Abla'nın ısrarlarıyla gittim. İyi ki de gitmişim. Çok güzel eğlendik gerçekten. annem ve Meryem de sağolsunlar, ben olsam o kadar ilgilenirdim. Gece döndüğümde saat 2 ye geliyordu, gece de annem ve Meryem baktılar Doruk'a, iyi oldu benim açımdan. Çok çok teşekkür ettim ikisine de. Sayelerinde şahane bir gece geçirdim, aklım Doruk'ta kalsa da...
saç rengini çok beğeniyorum yaaa .fotolarım da bunlar:)
Merhaba arkadaşlar, ehliyet sınavına hazırlanmaya çalışıyorum pek zamanım kalmadı. 15-20 günüm var. işte de koşturunca buraya hiç giremez oldum. Fotoğraf makinesindeki resimleri bilgisayara aktardım, bayram fotolarımızdan buraya da ekleyeyim dedim. Umarım herkes iyidir. İlk sayfadan gördüğüm kadarıyla galiba Dorukta kulak iltihabı varmış Burcucum çok geçmiş olsun. Ben de ilk kez kırık fönle burda tanıştım. Ben mağaramdayken neler çıkmışAma çok yakışmış, maşallah taze hatuna.
Bunlar da bizden. Bayramda büyük babayla yemek keyfi (zannetmeyin ki yiyor hepsi oyun)
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
Eline benim eski gözlüğümü geçirmiş "yaz kızım...." modunda.
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
Merhaba arkadaşlar, ehliyet sınavına hazırlanmaya çalışıyorum pek zamanım kalmadı. 15-20 günüm var. işte de koşturunca buraya hiç giremez oldum. Fotoğraf makinesindeki resimleri bilgisayara aktardım, bayram fotolarımızdan buraya da ekleyeyim dedim. Umarım herkes iyidir. İlk sayfadan gördüğüm kadarıyla galiba Dorukta kulak iltihabı varmış Burcucum çok geçmiş olsun. Ben de ilk kez kırık fönle burda tanıştım. Ben mağaramdayken neler çıkmışAma çok yakışmış, maşallah taze hatuna.
Bunlar da bizden. Bayramda büyük babayla yemek keyfi (zannetmeyin ki yiyor hepsi oyun)
[/url][/IMG]
Eline benim eski gözlüğümü geçirmiş "yaz kızım...." modunda.
[/url][/IMG]
ece'nin videosu 1 saniye sürüyor ben de.
ha bu arada hani ücretsiz sabiha paktuna keskin in kitabını almıştıkya bi kaç kişi evrimde demişti bunu altında vardır bişi diyee çıktı dediği .. bugün beni yayın evinden aradılar kampanya varmış cart curt sabiha hanımın kitaplarını 70 küsür e -indirimliymiş bu fiyat ilk kitabı aldığımdan mütevellit !!- sahip olabilirmişim falan die.. düşünmüyorum istersem kitapçılardan bulurum ben dedim .. tekrar görüşmek üzere!! die kapattı kız telefonu yaa.. geçmişi okumadım herkes iyidir inşallah... ben üşütmüşüm biraz ama umarım ilkeye geçmez...
Senin tarife çok benziyor. Karnıbaharı haşlıyor. Ayrı bir yerde sütlü beşamel sos hazırlıyor. Karnıbaharla sosu karıştırıyor, yağ ilave ediyor, üzerine peynir ekliyordu. ben biraz sarımsak da katıyorum. Tadı çok güzel.
Aynı şeyi (sarımsaksız) enginarla da yaptım mevsiminde, bikaç tane de dondurucuya koymuştum ordan yapmıştım, keşke daha çok koysaymışım. tabi bunlar hep Ruzy için, biz böyle şeyler yemiyoruz, Damla hocam gibi yani kendimize bişey pişirdiğim yok. Halbuki az fazla yap biz de yiyelim ondan. Yok yapamıyorum işte..
al işte bide bu çıktı başımıza...mmmm nefis gibi sanki..
sen tarifleri buraya yaz bence, başka topik açıyoruz sonra adresini unutuyoruz bulamıyoruz, burda her daim gözümüzün önünde olur, istemeyen okumaz geçer zaten..
mercimekli börek yapiim dedim esra yapıyomuş, mercimek köftesi yapiim dedim, nurdan yapıyomuş (bu arada mercimeğe takmışız hepimiz) aklımdan geçeni başkası yapmadan söyliyim bari elmalı tart yapıcam benn.. ben de bi gece önceden yapsam olar mı? bişey olur mu?
bizim bu yöreye has Gülüklü çorba dedikleri bir çorba var..düğünlerde fixtir..Rüzgar içiyor yaptığımda..
Gülük diye tabir ettiğimiz şey minik minik yapılmış köftecikler (kıyma-tuz-karabiber) bilye büyüklüğünde..
Yapılışı da..tereyağında rende domatesi pişiriyoruz biraz da kırmızı toz biber ilave ediyoruz..daha sonra sıcak et suyu ya da tavuk suyu ekliyoruz..ardından yıkanmış pirinci ekliyoruz..buraya kadar normal pirinç çorbası gibi yapılıyor..ben önceden 1 tavuk budunu haşlıyorum ve suyunu kullanıyorum..haşlanmış tavuğu didikliyorum çorbaya ilave ediyorum..Gülükleri az tereyağlı ve sıvıyağda kızartıyoruz..içersine az nane ekliyoruz..bu şekilde çorbaya ilave ediyoruz..biraz da haşlanmış nohut ekliyoruz..piriçler uzayınca altını kapatıyoruz..
afiyet olsun..umarım anlatabilmişimdir..sözün özü aslında pirinç çorbasına köfte-nohut-tavuk ekliyoruz..ve mutlaka nane..
aslında zahmetli gibi gözüküyor ama ben dolapta haşlanmış nohutu ve kızarmış gülükleri sürekli bulunduruyorum..çok pratik oluyor o zaman..sadece tavuk haşlıyorum o kadar..
ölçüler sizin göz kararınız..:))
gulizim is ortamı bana herseyden ii gelcek o kesin ama 2cocuk ıstıorum yas aralarıda yakın olsun...20li yaslarda deilimki 31ım 35ıme kadar halletmeliyim..beni cok ii anlıosun sen canımbenim...
güzel kız olacak bu didar ama hiç annesini görmedim ben.görsem hatırlarım.sınavda başarılar.
Bence de tarifler iyi oluyor. Bir de yemek bölümünde tarifi paylaşınca topikte nickinin karşısında yemek tarifi bilmem kaç adet diye yazıyor. Ona tıklayıp o kişinin verdiği tarifleri okuyabiliyorsun. Mesela şimdi bu mesajda Aidaa nın karşısına bak toplam mesaj sayısı vs... altında da tarifler:3 yazıyor. Belki biliyorsundur ben bilmeyenler için de açıklayayım dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?