2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

şimdi ben bu yazıyı print edip (feci İngilizce bilirim) evde buzdolabının üzerine asarsam, annem hangi deli yazmış bunu, der mi?? Seni tanısa demez tabi:)) Öpüyorum, saolasın, lezzetli bişeye benziyor...

ne çok dinlerdim. Hatirladım. üniversite zamanları...

bu battiz ne olaki??? Bilen varsa hemen söylesin evde 1 kg yıkanmış ısmanak beni bekliyo.

bu battiz ne olaki??? Bilen varsa hemen söylesin evde 1 kg yıkanmış ısmanak beni bekliyo.

anladın ama yine mi sordun yoksa anlamadın da mı sordun? günün tekerlemesi bu olsun

Burcuca PATATES

kim yıkadı ıspanakları..eve bir ıspanak yıkayıcı alsam ben de sürekli kullanıcam o sebzeyi de...

Son düzenleme:
ayçacım çok aradım hen e bebeğin sitesinde hem internette ama bulamadım. adını markasını filan da bilmiyorum ki.. ama baya hoş bişeydi..

ayçacım çok aradım hen e bebeğin sitesinde hem internette ama bulamadım. adını markasını filan da bilmiyorum ki.. ama baya hoş bişeydi..

hoş zamanımız daha var böyle birşey için..zaten bizim evde çift bariyerlisi var bunun...anne ve baba:))

dolapta benim de yıkanmayı bekleyen ıspanaklarım var... eskiden marketten yıkanmış ıspanak alırdım paketli. tabii yine yıkardım ama çok kolay olurdu.. aaah ah ne savurgan günlermiş..... şimdi bakıyorum da pek pahalı yaw! ama kolaydı beee.... dün ıspanağın bir kısmıyla fırında ıspanaklı makarna yaptım bende. maggie nin "fırında ıspanaklı makarna harcı" diye bişey almıştım merak edip. onla. acaip güzel oldu.bayıldık. tarifin ve karışımın yarısını yaptım tam geldi, hatta accık arttı bile. kıymalı makarna için karışımı da var ama daha denemedim onu.

anladın ama yine mi sordun yoksa anlamadın da mı sordun? günün tekerlemesi bu olsun

Burcuca PATATES

kim yıkadı ıspanakları..eve bir ıspanak yıkayıcı alsam ben de sürekli kullanıcam o sebzeyi de...

ça ça ayça kadını uyumadık gece uyumadık..!!!!

saat üçe kadar arabada gezindik zabahın köründede okula geldik sınav yapıyoz . akşamda yıkıyodum ıspanakları sular kesildi zaten tamda yıkayamadım. alacakaranlık kuşağı gibiydi dün gece herşey.
tekerlemeymiş, gelirim mıncırırım seni.

ayrıca sağol.

Evdeki tadilattan dolayı Elif korkmuş ve uyumamış, akşam huysuzluğun zirvelerindeydi. Bakalım bugün neler bekliyor beni..v

günaydın,

uykusuzlar gecesiymiş demek dün gece. ilk kez tavuk verdim alperen'e. yaho'nun olayını duyunca hiç başlamamıştım tavuğa. tavuk sulu pilav ve göğüs yedi sıpam akşam yemeğinde koca bir tabak. o mu rahatsız etti anlamadım ama koca gece uyumadık çok zormuş genelde uykusu iyidir çünkü. geceleri sık sık uyanan anneleri daha iyi anladım.

gizem tarifini yazar mısın??

fatma nerelerde?

şimdi ben bu yazıyı print edip (feci İngilizce bilirim) evde buzdolabının üzerine asarsam, annem hangi deli yazmış bunu, der mi?? Seni tanısa demez tabi:)) Öpüyorum, saolasın, lezzetli bişeye benziyor...

Ben de aldım tarifi, dün ıspanak almıştım deneyeyim bakalım. Yemek defterime de FURCU USULÜ ISTABANAK diye yazacağım. Bu tarife yakışır bir başlık ama demi :)

Sağol Burcucum yemekten sonra gene görüşürüz.

Ispanak yıkayıcısı konusunda tüm görüşlere can-ı yürekten katılıyorum.

Biraz önce bir öğretmen arkadaşımla sohbet ediyorduk. 3 yaşında inatlaşma döneminin zirvesini yaşayan yeğenini anlattı. Herşeye hayııır diyen bu kızla annesi arasındaki diyalog aynen şöyle:

(kız annesinin dizlerinde oturur, annesi de dizlerini yere vurarak at taklidi yapar bu arada aynı zamanda ikisi de tv.ye bakıyor)

anne: - dıgıdık, dıgıdık, dıgıdık
kız :- dıgımadık, dıgımadık, dıgımadık.

Koptum, koptum... Allahım bizi daha neler bekliyor. Ne diyaloglar yaşanacak bakalım.

benim de benimsediğim görüş şöyledir: öhöm öhöm! çocuk kendi kendine öğrenebilir okumayı o alanda yeteneği varsa,çok istiyorsa ve becerebiliyorsa desteklenmeli.ama anne-baba ya da yakın çevresindeki insanların harfleri,okumayı öğretmeye çelışmalarını doğru bulmuyorum.çocuklar accık bireysel farklar olsa bile işlem öncesi dönemdeler,her dönemin ve çocuğun özelliğine göre aktiviteler yapılmalı,çocuk aktiviteye de boğulmamalı.çocuğu çok iyi tanımak,güçlü yanlarını tesbit etmek,pekiştirmek gerekiyor.

bir öğrencim vardı.babası garsondu geç saatlere kadar çalışırdı,anne ev hanımıydı,ekonomik durumları kötüydü.ancak çocuk 1. sınıfa başladığında şakır şakırokuyordu.nasıl öğrendiğini sorduğumda tv'de geçen altyazılardan öğrendiğini söyledi.gerçek yetenek ne olursa olsun çıkıyor ortaya ama ilgili bir ailesi olsa uçardı değil mi?
ELİF seni terruk ederim, çok şahaneymişsin. Bizim okula gelsene sen, beraber ortalığın tozunu bi attıralım senlen, açık da var. Ayyy hayali bile süper kıııızzzzz :)
çok güzel olurdu eminim.süper falan değilim.birşeyler yapmaya uğraşıyorum.okula yeni yeni ısınmaya başladım.öğrenciler olmasa çekilmez
hayatımda gördüğüm en güzel taRİF:) benim de temizlenmiş dondurucuya konmuş ıspanaklarım var.salih'e yıkatıp temizletiyorum.ben yemek yapıyorum mutfakla ilgili o da böyle ayak işlerine bakıyor.ama bu dondurucudaki ıspanakla olmaz.neva da patetes uğruna ıspanak yer belki cumartesi yapacağım.
missssssssssss olur mis.

Allah analı babalı buyutsun.

kek mi.. havuclu bol cevızlı..

bız de olcuktuk gecen 85 olmus.. bu ara depar attılar gıbıme gelıyor..
meaşalllh
hatırlamaz mıyım.salih bana söylerdi sevdan bir ateş oldu'yu.hey gidi günler heyyyy

battiz: halk arasında kumpir de denen,yumru köklü bir bitkidir saygılarımla:)
ben de seksapel battiz diyeceğim.italyan yemeği gibi çok cikis bir ad.

Son düzenleme:
dido öhöm öhöm mü??? atlıcam inşaat iskelelerinin üstünden komiksin sen yawww. yirim seni. görüşlerin için teşekkürler. kesinlikle katılıyorum.

madem öyle alttaki cümleyi forumda birinin yazısından okudum. doktoru söylemiş.
buna ne dersin???
"Bu arada şehriye ve makarnayı da yasak etti. Kansızlık yapıyomuş. Labne peynir de işlenmiş ve kansızlık yapıyomuş. "

ayrıca bu alıntılar niye öööyle üst üste duruyo ne anlam taşıyo. bugün mal kibiyin ya ben anlamadım.
yine ayrıca esrako nirde??
fatmaya ne oldu???????

Ben de Koptum..........:))

Ama Çok korktum benimki de çok inat dikkat etmem lazım

DAMLA hanım sensin komik:) çaktırmadan komiksin ama.bizim herşeyimiz ortada.

neyse makarna ve labneyemezse benim kız aç kalır.
ayrıetten peynirlerin hepsi işlenmiş değil mi?

Son düzenleme:

allah analı babalı buyutsun canım gozunuz aydınn

ay ayca garip buluslar hep senden çıkıyor kask dan sonra yatak zımbırtısı: ))
da bunların daha gorsel olarakh os ve kullanıslı olacagını duusnduklerim vardı e bebekte . normal karyola korkulgu gibi tek parca yatakla baza yada yatakla karyola kenarı arasına sıkıstırılıyor dusmesin yana diye ama dikkat ettiysen burdaki çocuk çok daha buyuk bizimkiler için çokkk erken sahsen ece kalkar bunun uzerinden asagı donergider. bu duseceğini bilen ama uykuda yanlıslıkla dusmesin diye dusunulen bebekler için uygun

çokkk iyi yaaa:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…