ISPANAKLI FIRIN ŞEYSİ
2-3 tane patates soyulur, enine dilimlenir (maksimum yarım cm olacak) ve haşlamaya koyulur.
1 kg ıspanak yıkanır, ayıklanır, doğranır, öpülür, okşanır. Beliniz ağrımaya başladı mı, hıh, işin yarısı bitmiş demektir :)
Azcık tuzla ovulur, içine 1 su bardağı un, 250 gr lor, 2-3 kaşık yoğurt, 1 yumurta, biraz karabiber koyulur ve avuçlanarak, ıspanaklar yamulacak biçimde karıştırılır.
Tepsiye karışımın yarısı, araya battiz, üstüne kalan yarısı düzgünce yerleştirilir. 200 derece, önceden ısıtılmış, 45 dk kadar. Üstü kızaracak birazcık. Soğumasını bekleyin, dilimleyin, spatula ile şey edin. Buzdolabında saklayın.
düş sokağı sakinlerini hatırladınız mı, bir öğrencim paylaşmış face'te. çok özlemişim yaa, müzik de dinleyemez oldum bu sıpa sayesinde. Aslında çok severim halk müziği olsun, rock müzik olsun, pop müzik olsun... Eskiden yol giderken dinlerdim hiç olmasa ama, okul yakın, o seçenek de yok.
ıspanaklı fırın şeysi
2-3 tane patates soyulur, enine dilimlenir (maksimum yarım cm olacak) ve haşlamaya koyulur.
1 kg ıspanak yıkanır, ayıklanır, doğranır, öpülür, okşanır. Beliniz ağrımaya başladı mı, hıh, işin yarısı bitmiş demektir :)
azcık tuzla ovulur, içine 1 su bardağı un, 250 gr lor, 2-3 kaşık yoğurt, 1 yumurta, biraz karabiber koyulur ve avuçlanarak, ıspanaklar yamulacak biçimde karıştırılır.
Tepsiye karışımın yarısı, araya battiz, üstüne kalan yarısı düzgünce yerleştirilir. 200 derece, önceden ısıtılmış, 45 dk kadar. üstü kızaracak birazcık. Soğumasını bekleyin, dilimleyin, spatula ile şey edin. Buzdolabında saklayın.
ne çok dinlerdim. Hatirladım. üniversite zamanları...
bu battiz ne olaki??? Bilen varsa hemen söylesin evde 1 kg yıkanmış ısmanak beni bekliyo.
ayçacım çok aradım hen e bebeğin sitesinde hem internette ama bulamadım. adını markasını filan da bilmiyorum ki.. ama baya hoş bişeydi..
:)))))) ohhhhh hem koruyucu hem sıcacıkkk!!! çocuk daha ne istesin ayol!hoş zamanımız daha var böyle birşey için..zaten bizim evde çift bariyerlisi var bunun...anne ve baba:))
anladın ama yine mi sordun yoksa anlamadın da mı sordun? günün tekerlemesi bu olsun
Burcuca PATATES
kim yıkadı ıspanakları..eve bir ıspanak yıkayıcı alsam ben de sürekli kullanıcam o sebzeyi de...
şimdi ben bu yazıyı print edip (feci İngilizce bilirim) evde buzdolabının üzerine asarsam, annem hangi deli yazmış bunu, der mi?? Seni tanısa demez tabi:)) Öpüyorum, saolasın, lezzetli bişeye benziyor...
benim de benimsediğim görüş şöyledir: öhöm öhöm! çocuk kendi kendine öğrenebilir okumayı o alanda yeteneği varsa,çok istiyorsa ve becerebiliyorsa desteklenmeli.ama anne-baba ya da yakın çevresindeki insanların harfleri,okumayı öğretmeye çelışmalarını doğru bulmuyorum.çocuklar accık bireysel farklar olsa bile işlem öncesi dönemdeler,her dönemin ve çocuğun özelliğine göre aktiviteler yapılmalı,çocuk aktiviteye de boğulmamalı.çocuğu çok iyi tanımak,güçlü yanlarını tesbit etmek,pekiştirmek gerekiyor.hesraam çatal karam çingenem bana dediğin site zekiyim.com du sanırım.
oyunlarla ilgili okuudklarım beni şaşırtmadı ve daha dikkatle özenle oynamam gerekliymiş afikimle.
sizde bi inceleyinn
ama videolarda okuyan bebeiklerigördümde
acaba ne kadar dogru erken yaşta bu kadar bilgi yuklemesi.
elif sen bi yorumlarmısın pdr ci olarak.
ilkokul ögretmenleri okuldan önce okumayı ögrenmememlerini istiyoruz diyorlarya??
çok güzel olurdu eminim.süper falan değilim.birşeyler yapmaya uğraşıyorum.okula yeni yeni ısınmaya başladım.öğrenciler olmasa çekilmezELİF seni terruk ederim, çok şahaneymişsin. Bizim okula gelsene sen, beraber ortalığın tozunu bi attıralım senlen, açık da var. Ayyy hayali bile süper kıııızzzzz :)
hayatımda gördüğüm en güzel taRİF:) benim de temizlenmiş dondurucuya konmuş ıspanaklarım var.salih'e yıkatıp temizletiyorum.ben yemek yapıyorum mutfakla ilgili o da böyle ayak işlerine bakıyor.ama bu dondurucudaki ıspanakla olmaz.neva da patetes uğruna ıspanak yer belki cumartesi yapacağım.ISPANAKLI FIRIN ŞEYSİ
Azcık tuzla ovulur, içine 1 su bardağı un, 250 gr lor, 2-3 kaşık yoğurt, 1 yumurta, biraz karabiber koyulur ve avuçlanarak, ıspanaklar yamulacak biçimde karıştırılır.
Tepsiye karışımın yarısı, araya battiz, üstüne kalan yarısı düzgünce yerleştirilir. 200 derece, önceden ısıtılmış, 45 dk kadar. Üstü kızaracak birazcık. Soğumasını bekleyin, dilimleyin, spatula ile şey edin. Buzdolabında saklayın.
meaşalllhmissssssssssss olur mis.
Allah analı babalı buyutsun.
kek mi.. havuclu bol cevızlı..
bız de olcuktuk gecen 85 olmus.. bu ara depar attılar gıbıme gelıyor..
hatırlamaz mıyım.salih bana söylerdi sevdan bir ateş oldu'yu.hey gidi günler heyyyyDüş sokağı sakinlerini hatırladınız mı, bir öğrencim paylaşmış face'te. Çok özlemişim yaa, müzik de dinleyemez oldum bu sıpa sayesinde. Aslında çok severim halk müziği olsun, rock müzik olsun, pop müzik olsun... Eskiden yol giderken dinlerdim hiç olmasa ama, okul yakın, o seçenek de yok.
battiz: halk arasında kumpir de denen,yumru köklü bir bitkidir saygılarımla:)ne çok dinlerdim. Hatirladım. üniversite zamanları...
bu battiz ne olaki??? Bilen varsa hemen söylesin evde 1 kg yıkanmış ısmanak beni bekliyo.
ben de seksapel battiz diyeceğim.italyan yemeği gibi çok cikis bir ad.Ben de aldım tarifi, dün ıspanak almıştım deneyeyim bakalım. Yemek defterime de FURCU USULÜ ISTABANAK diye yazacağım. Bu tarife yakışır bir başlık ama demi :)
Sağol Burcucum yemekten sonra gene görüşürüz.
Ispanak yıkayıcısı konusunda tüm görüşlere can-ı yürekten katılıyorum.
Biraz önce bir öğretmen arkadaşımla sohbet ediyorduk. 3 yaşında inatlaşma döneminin zirvesini yaşayan yeğenini anlattı. Herşeye hayııır diyen bu kızla annesi arasındaki diyalog aynen şöyle:
(kız annesinin dizlerinde oturur, annesi de dizlerini yere vurarak at taklidi yapar bu arada aynı zamanda ikisi de tv.ye bakıyor)
anne: - dıgıdık, dıgıdık, dıgıdık
kız :- dıgımadık, dıgımadık, dıgımadık.
Koptum, koptum... Allahım bizi daha neler bekliyor. Ne diyaloglar yaşanacak bakalım.
arkadaşlar nasılsınız.ben bugün çok mutluyum yeniden teyze oldum.kardeşimin çok tatlı bi kızı oldu.çınardan sonra gördüğüm ilk bebiş olduğu için çok minicik geldi bana.maşşallah 3400 gr.herşeyi pembiş pembiş .yanlız doğumu beklemek çok zormuş.bide bebek geldi kardeşim 45 dk 1 saat sonra geldi.tansiyonu çok düşmüş 6 ya 3 .çok heycanlanmış heralde.odaya geldikten sonrada fazlasıyla yükseldi 16-6 bayağ korktuk şimdi iyimiş çok şükür.ben yine çalışmaya geldim
Go Bed Bug Toddler Bed Bumper - Tot Snob
Bizimkileri tek kişilik yatağa geçirme sürecinde işe yarayabilir bir şey, hoşuma gitti. Hatta süngerden biz bile yapabiliriz!!! Ferfin kızacak bana şimdi, vakit nirdeeee diye:)))
Biraz önce bir öğretmen arkadaşımla sohbet ediyorduk. 3 yaşında inatlaşma döneminin zirvesini yaşayan yeğenini anlattı. Herşeye hayııır diyen bu kızla annesi arasındaki diyalog aynen şöyle:
(kız annesinin dizlerinde oturur, annesi de dizlerini yere vurarak at taklidi yapar bu arada aynı zamanda ikisi de tv.ye bakıyor)
anne: - dıgıdık, dıgıdık, dıgıdık
kız :- dıgımadık, dıgımadık, dıgımadık.
Koptum, koptum... Allahım bizi daha neler bekliyor. Ne diyaloglar yaşanacak bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?