..benimkinin birinin ucu karşıya diğeri yere bakıyor..yere bakan çok emip sündürdüğü. (
hımm alayım bi fincan..çok severim zencefili..yanında da 1 tane zencefilli kurabiye olsa iyi gider
ne kıccıkk kadınsın sen yaa.. o kadar sey yazdım nası kurabıyeye bagladın işi, metabolızma dıyorum, yag yakar dıyorum.. hatun kurabıye dıyor yaaa
canım amggie nin fırında ıspanaklı makarna harcı. paketin arkasında tarif. ihtiyacın olan ise bu karışım, ıspanak, süt,su,kaşar peyniri, soğan ve burgu makarna o kadar..günaydın,
uykusuzlar gecesiymiş demek dün gece. ilk kez tavuk verdim alperen'e. yaho'nun olayını duyunca hiç başlamamıştım tavuğa. tavuk sulu pilav ve göğüs yedi sıpam akşam yemeğinde koca bir tabak. o mu rahatsız etti anlamadım ama koca gece uyumadık çok zormuş genelde uykusu iyidir çünkü. geceleri sık sık uyanan anneleri daha iyi anladım.
gizem tarifini yazar mısın??
fatma nerelerde?
bu bana onurun yeğenini hatırlattı. kendisi 2 yaşında terrible two yaşıyoruz fena halde. geçenlerde annesi (evde başka bebekler varmış) sen de ebebktin demiş. cevap: bebekmedim. olumsuzluk ekleri 1 numerooo!!Biraz önce bir öğretmen arkadaşımla sohbet ediyorduk. 3 yaşında inatlaşma döneminin zirvesini yaşayan yeğenini anlattı. Herşeye hayııır diyen bu kızla annesi arasındaki diyalog aynen şöyle:
(kız annesinin dizlerinde oturur, annesi de dizlerini yere vurarak at taklidi yapar bu arada aynı zamanda ikisi de tv.ye bakıyor)
anne: - dıgıdık, dıgıdık, dıgıdık
kız :- dıgımadık, dıgımadık, dıgımadık.
Koptum, koptum... Allahım bizi daha neler bekliyor. Ne diyaloglar yaşanacak bakalım.
of esracım yaaaa!!! çok zor durumdasın ogün görünce daha iyi anladım gerçekten.memeden kesmek için benim de bildiğim tek yöntem salçadır. hep onu duyarım. ama sizde problem uyutmak. acaba biberondan süt içer mi? gece yatarken biberonla ılık süt içirsen mesela? o gaz yapar dersen aptamil filan olabilir. ada aptamil içiyor geceleri yatarken biberonla. içerken uyuyor. tok tuttuğu için de uyanmıyor. ama burdaki tek sorun biberon alıp almaması. 5. aydan sonra doktor bize gece her tür beslenmeyi kesmemiz gerektiğini söylediğinde, 1 hafta anamız ağladı diyebilirm. o zaman emiyordu hala. ama yarı meme yarı mama şeklinde. her uyandığında zorla geri uyuttuk bişey vermeden. ama bazen 1 saati buluyordu uyutmamız. takriben 1 hafta sonra uyanmayı bıraktı. çünkü artık alışkanlık oluyor. açlık filan diil. uyutmaya gelince, kucakta ayakta, hoplayarak zıplayarak hatta salsa adımlarıyla ... neler denedik bi bilsen..aktif olamıyorum
yahoo yine arızada
ben bazı naneler yedim dün sinir krizi geçirecektim artık
ayağa kalkıyorum memme memme ama iki dk bile nefes almak yok
bende bir hışım çıkardım dolaptan salçayı sürdüm memelerime
emmeye kalktı böğğğğ yaptı 2-3 saat yaklaşmadı falan neyse
uyuması gerek ne yaptıysam uyutamadım bütün gün uyumadı burnumdan getirdi memeleri açıyorum yaklaşmıyor kapatıyor eliyle
sürekli ağlıyor çocuk delirdi sanki akşam oldu uyutcam istemiyor meme yatağa koyuyorum ağlıyor napcamı şaşırdım
onunla bende ağlamaya başladım
sonra aldım onu banyoya gözünün önünde memelerimi yıkadım iyice ondan sonra sırıtarak geldi baktım emmeye başladı derken uyudu
sonra saabbaaaha kadar mememi ağzından çıkarmadı bütün günün acısını çıkardı
napıcam bilmiyorum çok çaresizim
annemi aradım geldi bugün yoksa kafayı sıyıracaktım
canım sana sonuna kadar katılıyorum. oh ne güzel yapmışsın.. ama ben alamadım.. 29 ocak için yer yoktu..gizemmmm
bende geçen hafta sultanahmette bi butik otelde 99 tllik bi fırsat satın aldım
nisana kadar süresi var maminin doğumgünü gecesi için düşündüm
o zamana kadar memeden kesme hayallerimi uygulayabilirsem kesinlikle kaçamak yapacağım
damla hocam her ne kadar bırakmayın falan desede ben katılmıyorum bu görüşe bende çalışan bir anne olsaydım belki bırakmazdım ama 24 saat sürekli ilgilenme halinde olunca bir geceyi kendime çok görmüyorum
ama en azından çalışıyor olurp gün içinde 3-5 saat kafamı rahat ettirebilseydim böyle düşünmezdim eminim...
şimdi ben bu yazıyı print edip (feci İngilizce bilirim) evde buzdolabının üzerine asarsam, annem hangi deli yazmış bunu, der mi?? Seni tanısa demez tabi:)) Öpüyorum, saolasın, lezzetli bişeye benziyor...
anladın ama yine mi sordun yoksa anlamadın da mı sordun? günün tekerlemesi bu olsun
Burcuca PATATES
kim yıkadı ıspanakları..eve bir ıspanak yıkayıcı alsam ben de sürekli kullanıcam o sebzeyi de...
Burcu tarif çok güzele benziyor merci
Ben de aldım tarifi, dün ıspanak almıştım deneyeyim bakalım. Yemek defterime de FURCU USULÜ ISTABANAK diye yazacağım. Bu tarife yakışır bir başlık ama demi :)
Sağol Burcucum yemekten sonra gene görüşürüz.
Ispanak yıkayıcısı konusunda tüm görüşlere can-ı yürekten katılıyorum.
çok güzel olurdu eminim.süper falan değilim.birşeyler yapmaya uğraşıyorum.okula yeni yeni ısınmaya başladım.öğrenciler olmasa çekilmez
hayatımda gördüğüm en güzel taRİF:) benim de temizlenmiş dondurucuya konmuş ıspanaklarım var.salih'e yıkatıp temizletiyorum.ben yemek yapıyorum mutfakla ilgili o da böyle ayak işlerine bakıyor.ama bu dondurucudaki ıspanakla olmaz.neva da patetes uğruna ıspanak yer belki cumartesi yapacağım.
meaşalllh
hatırlamaz mıyım.salih bana söylerdi sevdan bir ateş oldu'yu.hey gidi günler heyyyy
battiz: halk arasında kumpir de denen,yumru köklü bir bitkidir saygılarımla:)
ben de seksapel battiz diyeceğim.italyan yemeği gibi çok cikis bir ad.
ay ilahi çok güldüm..işte özlediğim Taze..en kısa zamanda deniyicim..
üni yıllarımda ne çok dinlerdim..''Ölümler çıplak gelir'' en sevdiğim şarkılarıdır..
koptum resmen..du bakalım biz neler görcez..
selamlarrrr
ofiste yer değiştirdim sekreter oldum
yapayanlız kaldım o kalabalığın içinde
tek iyi tarafı buraya rahat rahat giriyorum ama girip çıkan olurken aşşağı çekiyorum ekranı
buraya incem diye yeni ekran aldılar bide nasıl parlıyo herkes neye baktığımı görür yani rahatça
dün nehirin dikişleri alındı.DR bi problem yok demiş.1 hafta sonra iz kalmasın diye verdiği kreme başlicaz
biraz araştırdım bu krem sezaryan dikişleri için bile kullanılıyomuş.ama bıkmadan usanmadan düzenli uygulamak gerekliymiş.dün ağlamış dikişler alınırken üzüldüm ya bu aralar bide bana düştü sabahları bırakmıyo zor ayrılıyoruz işe hep geç kalıyorum onun yüzünden
ıspanaklı fırın şeysinden yaptım öğlen pek güzel oldu üstüne kaşarda rendeledim. denizde kaşarsız yemiyo. biri labneci biri kaşarcıdır gidiyo.
Çıtır Fatoş namazını kılsın gelsin, birlikte hüpletelim.. o da sever boyle allengırlı seylerı.. o keyıf ıcın ıcıyor 55 yasında, gelını zayıflamak ıcın ıcıyor 32 yasında, o 38 beden bıle degıl.. gelını vah vah.. hayat ıste..
pazar günü kursa başlıyorum çok heyecanlıyımmmmmm
tam 8 saat yahodan ayrı memeden kesmek için işe yararmı acebaa
yağ yakan kurabiye heee seviyorum seni kız çeçilll
secıl ben ruzgarın resmını cok begendım masallag ne guzel gulmus
ev santıye gıbıydı bıraz duzene soktuk ama daha bıtmedı su boruları degısıyor yarın bıtecek ınsallah elıf alısmıs artık matkap sesıne kedı gıbıkorkak ama meraklı bır kızınızvar dedı usta guldum bende mınık kıtty ım benım matkap sesınden hem tedırgın oluyor hem ızlemek ıstıyormus ustayı yanına gıdıyormus
aksamları mama yanı devam sutu ıcmıyordu elıf ne yaptıysam gece vermeye calıstım bırkac kez o da olmadı ac yatınca da uykuya zor dalıyor.en sonunda sut gogly pırınc unu ıle muhallebı yapıyorum ıcıne pekmez ve kaymak katıp yedırıyorum ıkı gundur ılgınctır yıyor cok mesudum. Elıfın yemek yemesını bır turk kahvesı ıle kutluyoruz evde saka degıl keyıften kahve yapıyorum ev halkına .
yakında sampanya patlatırıss bu gıdısle.. durum oraya gıdıyor.. sevındım senın adına.. kaymak ıyı fıkır, terrukler..
:90: Benim derdimde uyku bölünmesi gecenin belli saatlerinde ağlamsı sonucu aramıza almamız ya totosunu burnumuza ya ayaklarını ağzımıza sokması nedeniyle sağlıksız bir uykuyla tüm gün ruh gibi geziyoruz :85:
aksamları mama yanı devam sutu ıcmıyordu elıf ne yaptıysam gece vermeye calıstım bırkac kez o da olmadı ac yatınca da uykuya zor dalıyor.en sonunda sut gogly pırınc unu ıle muhallebı yapıyorum ıcıne pekmez ve kaymak katıp yedırıyorum ıkı gundur ılgınctır yıyor cok mesudum. Elıfın yemek yemesını bır turk kahvesı ıle kutluyoruz evde saka degıl keyıften kahve yapıyorum ev halkına .
Çıtır Fatoş namazını kılsın gelsin, birlikte hüpletelim.. o da sever boyle allengırlı seylerı.. o keyıf ıcın ıcıyor 55 yasında, gelını zayıflamak ıcın ıcıyor 32 yasında, o 38 beden bıle degıl.. gelını vah vah.. hayat ıste..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?