Öf, yemin ederim, bayıldım artık ben bu uyku probleminden yaaaa! Arkadaş, çocuk günde 1 saat de uyusa gece uyanıyor, 3 saat de uyusa uyanıyor. gündüz hiç uyutmasam mı diye düşünmeye başladım. Bir rahatsızlığı kalmadı. Gece 11.30 - 12 lere kadar sürünürse 3-4 saat kesintisiz uyuyor (sonra uyanıp tam 2 saat ayakta sallatırıyor). Akşam 10 da yatırayım desem, ilk uykuya dalamıyor. Bunca yıllık matematik öğretmeniyim. Çözemedim ben bu denklemi. Höh dedim. Sinirimi bozmayayım diyorum, ama kendi zevkime -hiç bir şey- yapamaz oldum. Ne dizi izleyebiliyorum, ne başka bir şey. Nolur biri söylesin, bu ne zamana kadar sürecek? Çok sıkıldım ben bu işten. Karanlıkta Doruk'u sallarken en sevimli hallerini düşünüp sakinleşmeye çalışıyorum. Ne belim kaldı ağrımayan, ne ayaklarım, ne dizlerim, ne kıçım.
uyutuyorum, yatağına koyduğum anda hortluyor, ayağıma alıyorum, ayaklarını karnıma dayayıp kendini geri itiyor, kafa ayaklarımın arasına kayıyor, yan çeviriyorum, olmuyor.
Ha, bir de Onur sallarken ağlıyor zırıl zırıl, ben sallayınca susuyor. Vallahi bunaldım çok yaaa.....
günaydın... zaten başım ağrıyordu uykusuzluktan ölüyorum daha çok ağrım var... selin bu gece sabaha kadar durup durup ağladı ne derdi vardı neden yapmı bilmiyorum... rüyamı gördü korktu anlam veremedik... bi açtımı ağzını yarım saat susturamadık bu böyle sabaha kadar sürdü...ne yaptıysak susmadı hani konu komşu duysa selinin sesini bunlar uyuyor çocuk ağlıyor bakmıyorlar diyeceklerler...
ya burcu aklıma ne geldi, akşam öğününü tam olarak yiyor mu? yani atıştırma filan değil bildiğin yemek. neden sordum, geçenlerde ben de şikayet ediyordum ya nooldu bu çocuğa 20 gündür gece uyumuyor habire uyanıyor filan diye..sonradan anladık ki, çocuğu aç yatırıyormuşuz.. o kadar üzüldüm ki anlayınca anlatamam.. kahroldum.. cunku biz onu hala küçük zannedip, akşam yemeğinde bizimle birlikte oyalansın diye ya sofradan tırtıklatıyorduk ya önüne az bi meyve koyuyorduk. nasıl olsa koca biberon süt içiyor ya yatarken tutar diye düşünüyordum. tutmuyormuş. yavrum açlıktan uyanıyormuş. çünkü ne zman tesadüfen bunu farkedip de akşam adamakıllı öğün yedirmeye başladım, uykuları düzeldi yine. anneme anlatıyordum uyumuyordu , akşam sadece bişeyler tırtıklatıyorduk filan diye hemen bana "kızım artık 1 yaşını geçti, süt tutmaz onu acıkıyordur" dedi ben gerisini anlatmadan. deneyim farkı işte. acaba öyle bişey mi doruk paşanınki de diye sordum...
ya burcu aklıma ne geldi, akşam öğününü tam olarak yiyor mu? yani atıştırma filan değil bildiğin yemek. neden sordum, geçenlerde ben de şikayet ediyordum ya nooldu bu çocuğa 20 gündür gece uyumuyor habire uyanıyor filan diye..sonradan anladık ki, çocuğu aç yatırıyormuşuz.. o kadar üzüldüm ki anlayınca anlatamam.. kahroldum.. cunku biz onu hala küçük zannedip, akşam yemeğinde bizimle birlikte oyalansın diye ya sofradan tırtıklatıyorduk ya önüne az bi meyve koyuyorduk. nasıl olsa koca biberon süt içiyor ya yatarken tutar diye düşünüyordum. tutmuyormuş. yavrum açlıktan uyanıyormuş. çünkü ne zman tesadüfen bunu farkedip de akşam adamakıllı öğün yedirmeye başladım, uykuları düzeldi yine. anneme anlatıyordum uyumuyordu , akşam sadece bişeyler tırtıklatıyorduk filan diye hemen bana "kızım artık 1 yaşını geçti, süt tutmaz onu acıkıyordur" dedi ben gerisini anlatmadan. deneyim farkı işte. acaba öyle bişey mi doruk paşanınki de diye sordum...
sibeell eger yemek ve suyu ayrı ayrı duruyorsa başka bi tavada azcık yagda un kavur sonra yemeğe ekle biraz daha yemeği kaynat sonuç pörfek olur:)
bunu mercimek çorbası kurufasulye nohut gibi yemklerde kullanabilrisin.
ESRA canım sağol verdiğin bilgiler için... hakikaten öyle anlayamıyrouz şuan ne dertleri var çocukların.. senin dediğinde mantıklı üşümüşte olabilir selin.. uyku tulumunu giymiyor ve üstü açık yatıyor koca gece kalkıp örtüyoruz arada ama biz arkamızı döndükmü yeniden açıyor sabaha kadar başında nöbet tutmamız lazım... odasında petek için termostatik vana var onu en son ısıya 5 e getiriyoruz iyice sıcak olsun açık olsada üşümesin diye ama bilemiyoruz ne derece faydası var....
Esra, üşüme konusunda yazdıklarına katılıyorum. Bi ayar tutturmak çok zor. Tulum giydirsem emerken çok terliyor, giydirmesem uykuda üstü açılıyor kesin üşüyordur falan..
Yalnız bazı çocuklar uykuya çok düşkünse aç bile olsalar uyuyabiliyorlarmış. Ece de öyle olabilir. Rüzgar da açken asla dalamıyor. Beni de annem uyarmıştı süt artık kesmez bunu diye. İyi yediğinde daha kolay uyuyor, yalnız bizde gece uyanmaları açlıktan değil buna eminim. Alışkanlık vs. Çünkü her uyandığında emmiyor, mucuk mucuk ağzında tutuyor öyle dalıyor.
Uyku uykunun mayası sözü de çoook doğru...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?