2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ya burcu aklıma ne geldi, akşam öğününü tam olarak yiyor mu? yani atıştırma filan değil bildiğin yemek. neden sordum, geçenlerde ben de şikayet ediyordum ya nooldu bu çocuğa 20 gündür gece uyumuyor habire uyanıyor filan diye..sonradan anladık ki, çocuğu aç yatırıyormuşuz.. o kadar üzüldüm ki anlayınca anlatamam.. kahroldum.. cunku biz onu hala küçük zannedip, akşam yemeğinde bizimle birlikte oyalansın diye ya sofradan tırtıklatıyorduk ya önüne az bi meyve koyuyorduk. nasıl olsa koca biberon süt içiyor ya yatarken tutar diye düşünüyordum. tutmuyormuş. yavrum açlıktan uyanıyormuş. çünkü ne zman tesadüfen bunu farkedip de akşam adamakıllı öğün yedirmeye başladım, uykuları düzeldi yine. anneme anlatıyordum uyumuyordu , akşam sadece bişeyler tırtıklatıyorduk filan diye hemen bana "kızım artık 1 yaşını geçti, süt tutmaz onu acıkıyordur" dedi ben gerisini anlatmadan. deneyim farkı işte. acaba öyle bişey mi doruk paşanınki de diye sordum...

PERVİNİM sagol canım.... inan bilmiyorum hamilelik konusunda çok hassastım bi evladım oldu ama hala hassasım.. biri hamile kalacağı zaman kendim kalmış gibi seviniyorum... şuan vardır yada yoktur zaten kasmıyorsun akışına bıraktın hayırlısı neyse olsun ama bende her ay seninle birlikte heyecanlanıcam...kafam yerinde değil tam olarak düşüncelerimi aktaramıyorum ama anlıyorsundur umarım beni pervin:)))

bu bebeler babalarını seviyor bizi sevmiyorlar galiba
eşim yan odada horul horul uyurken ben Ece yi uyutmaya çalışıyorsam sinirlerim zirve yapıyor artık bi de düşünün memede uyuyor
memelerde sıkıldı bende

Allah güç versin

benimkini dün zorladım yesin diye zaten hasta öksürdü ve hopp hepsini çıkardı üst baş banyo mama sandalyesi temizleme vs yani
iştahlı değillerki
haklısın ama yediğinde az uyanıyor
keşke her akşam iyi yese kilo alsa ve ben de uyusam dinlensem

bak şimdi sen böyle yazınca benimde içime kurt düştü.. dün akşam selin çorbasını içmedi içiremedik onun yerine yatarken süt içti öyle uyudu ama sabaha kadar hep ağladı uyandı açmıydı acaba ya( yada gerçektenbir yerimi ağrıyordu yoksa korktumu bilemiyorum....

ozgulcum bende kuruyemisleri kirip minik parcalarla veriyorum
bu ara kabak çekirdegine sardık hepsini veriyorm iki elined birer tane kemire kemire yiyor

uyku sorunları hakkında

arkadaslar ben ki deneyimliyim ikinci vs bizde aclıktan uyumama olmuyor ece 5 de yediginle bile uyuduysa ggece uykusuna geçip sabaha kadar uyayabilen bir çocuk açlıkla uykusu birbirine baglı degil
ama bizim de usume sorunumuz olmustu birkere sabaha kadar uyandı havaların daha yen geçis donemi serinlemeye ustu acık tabi biz daha tulum giydirmemistik iki gunmu ne obyle olud nasıl uyanıyor ertesi aksam tulum giydirdim falan bir anda uyanmalar kesildi tesadufmuydu bilmem ama giydirdiklerinizede bakın derim

terliyorsa anlıyor insanda usuyorsa anlamıyoruz
eskiden bebekken kuçuk elleri sogurdu ece nin simdi o da olmuyor

bide geçen gun ince uzun kollu bluz la gezdiriyoruz evdebir baktım sırtı sogukla ılık arası yani ayy nasıl uzuldum aksamına burnu akmaya basladı su an akıyorhala ama viral falan degil sanırım soguk algınlıgı baska birseyi yok yani ayarlayamıyoruz agızları var dileri yok garipler usudumde diyemiyor. sıkı giydirin arada bakın terleme yoksa demekki onunla uyumak istiyorçocuk
ben kalın giydirdi isem uyuduktan sonra gidip alnına sac diplerine elliyorum ıslaklık yoksa memnun ısıdan demektir mantıgıyla

onun harici gunduz uyumadı ise ece daha zor dalıyor ve uyanma ihtimali artıyor çok dikat ettik
annem hep der uyku uykunun mayası diyeb izde bu geçerli ama çogu kisi ece aksam 6 da uyuyorsa misal eee bu çocuk gece nasıl uyuycak diyor bizde oyle degil gunduz ne kadar uyuyorsa aksamdaa o sekil guzel uyuyor

ESRA canım sağol verdiğin bilgiler için... hakikaten öyle anlayamıyrouz şuan ne dertleri var çocukların.. senin dediğinde mantıklı üşümüşte olabilir selin.. uyku tulumunu giymiyor ve üstü açık yatıyor koca gece kalkıp örtüyoruz arada ama biz arkamızı döndükmü yeniden açıyor sabaha kadar başında nöbet tutmamız lazım... odasında petek için termostatik vana var onu en son ısıya 5 e getiriyoruz iyice sıcak olsun açık olsada üşümesin diye ama bilemiyoruz ne derece faydası var....

sibelll fasülye nohut vs tabikide dondurucu kısmında saklıcaksın bu birr

pervincim ıspanaklarıda dondurucuya koymayı kastettimdi
yoksa eger sebze kurutucusu yoksa bozulur çürür yanii.
yani yıka kurut normal dolaba yoksa buzluga..

Esra, üşüme konusunda yazdıklarına katılıyorum. Bi ayar tutturmak çok zor. Tulum giydirsem emerken çok terliyor, giydirmesem uykuda üstü açılıyor kesin üşüyordur falan..
Yalnız bazı çocuklar uykuya çok düşkünse aç bile olsalar uyuyabiliyorlarmış. Ece de öyle olabilir. Rüzgar da açken asla dalamıyor. Beni de annem uyarmıştı süt artık kesmez bunu diye. İyi yediğinde daha kolay uyuyor, yalnız bizde gece uyanmaları açlıktan değil buna eminim. Alışkanlık vs. Çünkü her uyandığında emmiyor, mucuk mucuk ağzında tutuyor öyle dalıyor.

Uyku uykunun mayası sözü de çoook doğru...

PİNKY thanks canım.. öpüyorum seni.. dün ısladığım nohutların yarısını attım zaten dondurucuya.. ama nohut yemeğini beğenmedim ben ya... kıvamını ttturamadım sanırım ilk defa nohut yemeği yaptım.. nohutlarla yemeğin suyu katışmadı culdur culdur birşey oldu çıktı:)) ne kada becerikliyim demi bi nohutu bile yapamıyorum...

sibeell eger yemek ve suyu ayrı ayrı duruyorsa başka bi tavada azcık yagda un kavur sonra yemeğe ekle biraz daha yemeği kaynat sonuç pörfek olur:)
bunu mercimek çorbası kurufasulye nohut gibi yemklerde kullanabilrisin.

sibeell eger yemek ve suyu ayrı ayrı duruyorsa başka bi tavada azcık yagda un kavur sonra yemeğe ekle biraz daha yemeği kaynat sonuç pörfek olur:)
bunu mercimek çorbası kurufasulye nohut gibi yemklerde kullanabilrisin.

evet canım aynen öyle suyu ayrı telden çalıyor nohutlar ayrı telden çalıyor.. akşama biraz un kavurup deneyim bakalım nasıl olacak..... başığı ağrıtıyor seninde..

koca bi sayfa yazdığım yazı uçtu okadar sıkıntılı yazdımki bebikler uyuyorken yazıyım diee sinirrrr oldum kısadan şöle yazacağım........

efrimim damla hojam tazem burcum pervinim sibelcim gülistancım ayçacıkk nurdancım gypsesra hepine bişiler yazmıştım ben yaa

ece tam anlamıyla deli yatıyor yastık bir yana kafa bir yana
bir bakıyorum koyduğum tarafta değil 180 derece dönmüş oluyor
tabii üstü açık
yan odada zaten az uyuyorum üstünü örtmeye de kalkamıyorumki
şu kışı da atlatsak rahatlarız belki hiç olmazsa üşüdüm acıktım derler

bu arada dün yiğitin beyin aşı günüydü ve oğlum 4300 gr olmuş boyuda 53 olmuş çok mutlu oldum:)) doğduğunda 49 boyu 2700 kilosuydu

neyse ben gidiyorum yatmaya gece uğruyabilirsem giden alıntılarımı tekrar yazarım ... yoksa efrimin dediği gibi üstüne bi su içerim..

ya anlattıgına bakılırsa selin usuyup uyanmıs olabilir sibel. ne giydiriyorsun ustune kalın hırka falan giydirbari.

ece de ilk zamanlar uyku tulumu giymek istemiyordu içi tuylu pelus gibi bir takıı vardıd aha kuçukke almıstım eminonunden child marka alt ust onu giyiyordu o tulum gibi degil çunku ama vazgeçme tulumu tekrar tekrar den e benceb aska turlu dusunsene ustu acık yattgını donar insan uykuya dalamazki

evet canım bu kadar sık uyanan kesinlikle agız alıskanlıgını gidermek için meme için. evet ece nin uyksu agır zaten uykuyu seven çock uzun uyuyor gunduz de gece de. aclık farketmiyor o yuzden sanırım.

kızlarrr evrimden haber veriyimmi
evi bulmuş içine sinmiş ama bi kaç yere daha bakıcaklar sonra hemen kuzinin yanına dönücem diyo çok özlemiş kuziyi sesinden anladım:))

Nur kocamaann bi maşallah yiğite

kilo boy harika
allah saglık versin. Yaff ne ara 1 aylık olduda aşısı geldi.
Zaman su misali akıp gidiyorr

esra şu üşüme konusuna ben de çok takığım ama ada sıcakta asla uyumuyor. hala sadece bir zıbın üzerine o kanz dan aldığım size de bahsetmiştim ya kalın olmayan hatta ince denilebilecek tulumla yatıyor. hatta o bile basıyor bazen adayı. odası 23-24 derece şimdi. ama kışın bu kadar olamaz tabii.. 20 lere düşer. o zaman da ayaklı tulum üzerine bu tulumu giydiririm diye düşünüyorum ama bakalım. giyerse tabii.. sıkıntılı biraz benimki..bi de mesela sabah erken kalkıp ayağından çoraplarını çıkarıp uyumaya devam ediyor. bi gidiyorum ki 2 küçük ekmek ööle yatakta... gel de yeme.. yani ben adaya kalın bişiler giydirsem hayatta uyumaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…