Öf, yemin ederim, bayıldım artık ben bu uyku probleminden yaaaa! Arkadaş, çocuk günde 1 saat de uyusa gece uyanıyor, 3 saat de uyusa uyanıyor. gündüz hiç uyutmasam mı diye düşünmeye başladım. Bir rahatsızlığı kalmadı. Gece 11.30 - 12 lere kadar sürünürse 3-4 saat kesintisiz uyuyor (sonra uyanıp tam 2 saat ayakta sallatırıyor). Akşam 10 da yatırayım desem, ilk uykuya dalamıyor. Bunca yıllık matematik öğretmeniyim. Çözemedim ben bu denklemi. Höh dedim. Sinirimi bozmayayım diyorum, ama kendi zevkime -hiç bir şey- yapamaz oldum. Ne dizi izleyebiliyorum, ne başka bir şey. Nolur biri söylesin, bu ne zamana kadar sürecek? Çok sıkıldım ben bu işten. Karanlıkta Doruk'u sallarken en sevimli hallerini düşünüp sakinleşmeye çalışıyorum. Ne belim kaldı ağrımayan, ne ayaklarım, ne dizlerim, ne kıçım.
uyutuyorum, yatağına koyduğum anda hortluyor, ayağıma alıyorum, ayaklarını karnıma dayayıp kendini geri itiyor, kafa ayaklarımın arasına kayıyor, yan çeviriyorum, olmuyor.
Ha, bir de Onur sallarken ağlıyor zırıl zırıl, ben sallayınca susuyor. Vallahi bunaldım çok yaaa.....
ah ah!! herkeste ayni dert..allah yardimcimiz olsun..günaydın... zaten başım ağrıyordu uykusuzluktan ölüyorum daha çok ağrım var... selin bu gece sabaha kadar durup durup ağladı ne derdi vardı neden yapmı bilmiyorum... rüyamı gördü korktu anlam veremedik... bi açtımı ağzını yarım saat susturamadık bu böyle sabaha kadar sürdü...ne yaptıysak susmadı hani konu komşu duysa selinin sesini bunlar uyuyor çocuk ağlıyor bakmıyorlar diyeceklerler...
masallah canim..kilosuda boyuda cok güzel..bu arada dün yiğitin beyin aşı günüydü ve oğlum 4300 gr olmuş boyuda 53 olmuş çok mutlu oldum:)) doğduğunda 49 boyu 2700 kilosuydu
neyse ben gidiyorum yatmaya gece uğruyabilirsem giden alıntılarımı tekrar yazarım ... yoksa efrimin dediği gibi üstüne bi su içerim..
cok sevindim begenmis olmasina..aslinda zordur ev begenmek..hayirlisiyla kavussun kuziye ve bizlerede tabi..zledik valla..:2:kızlarrr evrimden haber veriyimmi
evi bulmuş içine sinmiş ama bi kaç yere daha bakıcaklar sonra hemen kuzinin yanına dönücem diyo çok özlemiş kuziyi sesinden anladım:))
koca bi sayfa yazdığım yazı uçtu okadar sıkıntılı yazdımki bebikler uyuyorken yazıyım diee sinirrrr oldum kısadan şöle yazacağım........
efrimim damla hojam tazem burcum pervinim sibelcim gülistancım ayçacıkk nurdancım gypsesra hepine bişiler yazmıştım ben yaa
Kızlar valla bilmiyorum. aç değil, akşam yemeğini bizimle yiyor, üstüne 1 elma ve 1 kase sütlaç yiyor. bazen yarımşar! Üşüdüğünü hiç sanmıyorum. Yorgan örtüyorum ince, ev zaten yeterince sıcak. Yorganın da uçlarına kuşak bağladım, karyolaya sabitledim, üstünü açamıyor. Terlemiyor ama.
Dün gündüz 2.5 saat uyuduğu halde gece 2.30 da yatağa girdi, yarım saat sonra ağlayarak uyandı, calpol - süt verdim, 6 da gene uyandı, yatağımıza aldık, ağlaya ağlaya uyudu. 10 a kadar uyumuş. bugün bakıcıya tembihledim, 1.5 saat uyuyacak, sonra uyandıracak onu.
İlginize teşekkürler. Ne yapsam bilemedim. Sinirlerim geriliyor. o uyumadıkça ben sinirleniyorum, çocuğa kızıyorum için için.
düngece ne uyudum mu uyumadim mi anlamadim..her zamanki gibi Hayat hanim 2 de uyandi..aramiza aldim saat 4 e kadar dalamadi..tam uyuyacak derken diger odadan Kaan aglamaya basladi..korkunc rüyalar grmüs..dedim oglum gel bizimle yat..o sirada da Hayati kendi yatagina koymustum..abisini grünce o da kalkti ve aramiza gelmek istedi cadi.:95:.aldim ve 160 lik yatakta 4 kisi balik istifi yatmaya calistik..tabi Hayat hanim abisini yaninda grünce kikir kikir kikirdamalar..sarilmalar felan hep kudurdular..sabaha karsi 5,5 gibi ancak uyudular..yani dün gece esimle hem güldük halimize hem acidik..her yerim tutulmus..
ay canım allah kolaylık versin bunlar büyüdükçe daha uzun süre deliksiz uyuyacaklarına daha kötü olmaya başladılar.. hadi sizinki gündüz uyuyor ondanmı diyorsunuz bizim selin gündüzle uyumuyor en fazla 30 dk. uyur bazen 1 kez bazen 2 kez 30 dk. gün içinde toplasan 1 saat uyumuyor ama gece uyutması bizimde dert çocuk dediğin 9 da falan oyuması lazım dün akşam bizde 11 e kadar uğraştık uyumuyor dizimize alıyoruz sallıcaz hop kalkıyor yatmak istemiyor en sonunda aldık aramıza ışıkları söndürdük öyle uyudu yerine yatırdık yine sabaha kadar hep ağladı 10kez uyanmıştır belki....
Bir de gece aptamil veriyorum sürekli. 2-3 gündür istemiyor, 60 - 90 cc anca içip biberonu itiyor.
düngece ne uyudum mu uyumadim mi anlamadim..her zamanki gibi Hayat hanim 2 de uyandi..aramiza aldim saat 4 e kadar dalamadi..tam uyuyacak derken diger odadan Kaan aglamaya basladi..korkunc rüyalar grmüs..dedim oglum gel bizimle yat..o sirada da Hayati kendi yatagina koymustum..abisini grünce o da kalkti ve aramiza gelmek istedi cadi.:95:.aldim ve 160 lik yatakta 4 kisi balik istifi yatmaya calistik..tabi Hayat hanim abisini yaninda grünce kikir kikir kikirdamalar..sarilmalar felan hep kudurdular..sabaha karsi 5,5 gibi ancak uyudular..yani dün gece esimle hem güldük halimize hem acidik..her yerim tutulmus..
kızlarrr evrimden haber veriyimmi
evi bulmuş içine sinmiş ama bi kaç yere daha bakıcaklar sonra hemen kuzinin yanına dönücem diyo çok özlemiş kuziyi sesinden anladım:))
esra şu üşüme konusuna ben de çok takığım ama ada sıcakta asla uyumuyor. hala sadece bir zıbın üzerine o kanz dan aldığım size de bahsetmiştim ya kalın olmayan hatta ince denilebilecek tulumla yatıyor. hatta o bile basıyor bazen adayı. odası 23-24 derece şimdi. ama kışın bu kadar olamaz tabii.. 20 lere düşer. o zaman da ayaklı tulum üzerine bu tulumu giydiririm diye düşünüyorum ama bakalım. giyerse tabii.. sıkıntılı biraz benimki..bi de mesela sabah erken kalkıp ayağından çoraplarını çıkarıp uyumaya devam ediyor. bi gidiyorum ki 2 küçük ekmek ööle yatakta... gel de yeme.. yani ben adaya kalın bişiler giydirsem hayatta uyumaz..
esrako senin ece ile anlattıgın her güzellikle aklıma gelen şu;
sen berkede yemesi olsun biraz sorun yaşamışsın ya
bence ece senin için ödül gibi bi şey
baksana hayatına
ece ile neler ne güzellikler kazandın
maşallah diyorum
mücize gibi gelişen homeoffice sistemin bile yeter bence üstüne para versen homeoffice çalıştırmazlardı belkide seni.
Allahın sevdiği kulusun derler ya hakkaten öyle şükret:)
ayy gizmo ya
yerim ben o adayı valla akıllı bıdık demek çorap çıkarılıp tekrar uyku hee
ayyy sıpa sıpaa.
afik asla çorapla uyumaz.
mesela uyku öncesi emerken tektek butun sıralamyı yaparız
oglumun emirleriyle tabi
1 çorapı açç açç
2 üstüne battaniye ama sadece karnına ayaklar dışarda kalacak
3 popoya pış pış
bunları yapmamı o istyyor eger bi eksikse mutlaka ıhh ıhh ıhh diye belirtir ve uyku öncesi işlemler tamamlanıp uykuya dalar.
geceleri üstünü çok açıyor ama odası çok sıcak o yuzden endişlenmiyorum bide zaten zırtım pırt kalktıgım
Kızlar valla bilmiyorum. aç değil, akşam yemeğini bizimle yiyor, üstüne 1 elma ve 1 kase sütlaç yiyor. bazen yarımşar! Üşüdüğünü hiç sanmıyorum. Yorgan örtüyorum ince, ev zaten yeterince sıcak. Yorganın da uçlarına kuşak bağladım, karyolaya sabitledim, üstünü açamıyor. Terlemiyor ama.
Dün gündüz 2.5 saat uyuduğu halde gece 2.30 da yatağa girdi, yarım saat sonra ağlayarak uyandı, calpol - süt verdim, 6 da gene uyandı, yatağımıza aldık, ağlaya ağlaya uyudu. 10 a kadar uyumuş. bugün bakıcıya tembihledim, 1.5 saat uyuyacak, sonra uyandıracak onu.
İlginize teşekkürler. Ne yapsam bilemedim. Sinirlerim geriliyor. o uyumadıkça ben sinirleniyorum, çocuğa kızıyorum için için.
ayyy ço gecmis olsun guliz yaa ben kaçkere ayagından yakaladım ayak ucuna dogru emeklerken ece yi ha dusmez oyle atlamyıor bilincsiz ama uyku anında donmus dusmustur yavrum insan ne korkar dusunsene canı acımasa bile korkuya aglarsındün gece alpella bizim yataktan düştü, yine döne döne ayak ucumuza gitmiş ve düşmüş. bir başladı ağlamaya eşim hemen alperen düştüü diye bağırmaya başladı. öyle korktum ki yavrum uyku sersemi cok ağladı. nasıl düştü kafası mı vurdu bilmiyorum ama sabah bişeyi yoktu cok şükür. hiç düşürmedim maşallah diye aklımdan geçmişti geçenlerde artık kendi inebiliyor düşmez diye düşünmüştüm. neyse ki bişey olmadan atlattık. yatağında uyumaya alışması lazım yoksa bu kazalar devam edecek belli.
dün gece alpella bizim yataktan düştü..........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?