2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

esrako senin ece ile anlattıgın her güzellikle aklıma gelen şu;

sen berkede yemesi olsun biraz sorun yaşamışsın ya
bence ece senin için ödül gibi bi şey
baksana hayatına
ece ile neler ne güzellikler kazandın
maşallah diyorum
mücize gibi gelişen homeoffice sistemin bile yeter bence üstüne para versen homeoffice çalıştırmazlardı belkide seni.
Allahın sevdiği kulusun derler ya hakkaten öyle şükret:)

ayy gizmo ya

yerim ben o adayı valla akıllı bıdık demek çorap çıkarılıp tekrar uyku hee
ayyy sıpa sıpaa.

afik asla çorapla uyumaz.
mesela uyku öncesi emerken tektek butun sıralamyı yaparız
oglumun emirleriyle tabi
1 çorapı açç açç
2 üstüne battaniye ama sadece karnına ayaklar dışarda kalacak
3 popoya pış pış

bunları yapmamı o istyyor eger bi eksikse mutlaka ıhh ıhh ıhh diye belirtir ve uyku öncesi işlemler tamamlanıp uykuya dalar.
geceleri üstünü çok açıyor ama odası çok sıcak o yuzden endişlenmiyorum bide zaten zırtım pırt kalktıgım

3 aylıkken uyku tulumuna alıştırdığım için o konuda hiç zorluk çekmiyorum.uyku tulumu olmasa nehir çoktan donmuştu üstü hiç örtülü kalmıyo çünkü.
bide ben hiç soba açmıyorum nehir uymadan önce odayı biraz ısıtıyrum sonra uyku tulumunu giydirip yatırıyorum.böyle olduğu halde çok azcık terlemiş o yüzden üşüdüğünü de düşünmüyorum şimdilik iyiyiz bakalım 2 gündür ant. a da geldi soğuk ama şu an için aşırı soğuk yok.

ayın ilk 10 günü çok yoğun oluyorum şu an yoğunluğum bitti iki iş rahat idare edebiliyorum bakalım ay başını beklicem iyi bi maaş verirlerse yapıcam yoksa katlanamam derim. bide sene sonuda yoğun olucak ilk on gün yaptığmızı senenin son 10 gününde yapmamız gerekecek o yüzden dinlemek için ve sizlerle sohbet için güzel bi10 günüm var gerisi Allah kerim

ESRAKO evet tez elden bu akşamdan ağlasada zırlasada alıştırmam lazım tuluma yoks adediğin gibi bu kış donacak.... normal içi pamuklu pijamalarla yatıyor.. hırka falan asla giyip yatmaz... sıkıntıya gelemiyor... normalde gülük kıyafetleri bile öyle rahat şeyleri seviyor sıkan kasan şeylerle işi olmuyor...

EVRİMden haber gelmiş çok sevindim içine sinen evi bulmasına tabiki bir evi beğensede diğerlerine bakmak lazım belki onlar daha çok içine siner.. özlemiştir tabi özlemizmi kuzy... sağ sağlim hayırlısıyla yolculuğu güzel geçzsin kavuşsunlar..... bizim yerimizede öpsün koklasın kuzusunu...

NUR maşalalh yiğite kocaman adam olmuş buda ya... hey gidi günler heyy... biz birini büyütme telaşındayken sen iki koldan ikisinide büyüteceksin ne güzel...

Kızlar valla bilmiyorum. aç değil, akşam yemeğini bizimle yiyor, üstüne 1 elma ve 1 kase sütlaç yiyor. bazen yarımşar! Üşüdüğünü hiç sanmıyorum. Yorgan örtüyorum ince, ev zaten yeterince sıcak. Yorganın da uçlarına kuşak bağladım, karyolaya sabitledim, üstünü açamıyor. Terlemiyor ama.

Dün gündüz 2.5 saat uyuduğu halde gece 2.30 da yatağa girdi, yarım saat sonra ağlayarak uyandı, calpol - süt verdim, 6 da gene uyandı, yatağımıza aldık, ağlaya ağlaya uyudu. 10 a kadar uyumuş. bugün bakıcıya tembihledim, 1.5 saat uyuyacak, sonra uyandıracak onu.

İlginize teşekkürler. Ne yapsam bilemedim. Sinirlerim geriliyor. o uyumadıkça ben sinirleniyorum, çocuğa kızıyorum için için.

Bir de gece aptamil veriyorum sürekli. 2-3 gündür istemiyor, 60 - 90 cc anca içip biberonu itiyor.

Son düzenleme:

burcu ben kesinlikle acliktan olduguna inanmiyorum..zaten bana doktor 11 den sonra yemek vermememi sylemisti..bence hayatta dorukta bunu huy haline getirdiler..1 yasina kadar hayat gece gik demeden uyurdu..hatta 6 aydan sonra gece beslenmesinide birakmisti..ama daha sonra tamamen is tersine dndü..dün gece 2 ile 5.5 arasi uyanikti...ilk nceleri dis felan dedim ama tamamen aliskanlik..zaten hayat cok istahlida degil..bakalim..insallah düzelirler biran evvel..
ah ah!! herkeste ayni dert..allah yardimcimiz olsun..
masallah canim..kilosuda boyuda cok güzel..
kızlarrr evrimden haber veriyimmi
evi bulmuş içine sinmiş ama bi kaç yere daha bakıcaklar sonra hemen kuzinin yanına dönücem diyo çok özlemiş kuziyi sesinden anladım:))
cok sevindim begenmis olmasina..aslinda zordur ev begenmek..hayirlisiyla kavussun kuziye ve bizlerede tabi..zledik valla..:2:

olmas gene yaz...

düngece ne uyudum mu uyumadim mi anlamadim..her zamanki gibi Hayat hanim 2 de uyandi..aramiza aldim saat 4 e kadar dalamadi..tam uyuyacak derken diger odadan Kaan aglamaya basladi..korkunc rüyalar grmüs..dedim oglum gel bizimle yat..o sirada da Hayati kendi yatagina koymustum..abisini grünce o da kalkti ve aramiza gelmek istedi cadi.:95:.aldim ve 160 lik yatakta 4 kisi balik istifi yatmaya calistik..tabi Hayat hanim abisini yaninda grünce kikir kikir kikirdamalar..sarilmalar felan hep kudurdular..sabaha karsi 5,5 gibi ancak uyudular..yani dün gece esimle hem güldük halimize hem acidik..her yerim tutulmus..

ay canım allah kolaylık versin bunlar büyüdükçe daha uzun süre deliksiz uyuyacaklarına daha kötü olmaya başladılar.. hadi sizinki gündüz uyuyor ondanmı diyorsunuz bizim selin gündüzle uyumuyor en fazla 30 dk. uyur bazen 1 kez bazen 2 kez 30 dk. gün içinde toplasan 1 saat uyumuyor ama gece uyutması bizimde dert çocuk dediğin 9 da falan oyuması lazım dün akşam bizde 11 e kadar uğraştık uyumuyor dizimize alıyoruz sallıcaz hop kalkıyor yatmak istemiyor en sonunda aldık aramıza ışıkları söndürdük öyle uyudu yerine yatırdık yine sabaha kadar hep ağladı 10kez uyanmıştır belki....

sizin durumda vahimmiş güleyimmi üzüleyimmi bilemedim

10 kez uyanırsa ben ölürüm hatta eşimi en az 5-6 kez uyandırırım yeter uyan sende diye

Bir de gece aptamil veriyorum sürekli. 2-3 gündür istemiyor, 60 - 90 cc anca içip biberonu itiyor.

o maşallah iyi de yiyormuş acaba fazla mı geliyor diyeceğim yedikleri

sibelcim alıştır sen selini biran önce uyku tulumuna. üstlerini örtmek istemiyorlar. alperen uyku tulumu ile yatıyor ama corapla asla uyumaz ayaklar hep dışarıda cıbıl cıbıl.

Birde baklagil pişirince ben mutlaka un kavurur katarım içine. suyu koyultur daha lezzetli olur

burcu kulak enfeksiyonu geçti mi Doruk'un? uyumak istememesinin nedeni ne acaba, bir uzmanla görüş istersen başka bir sıkıntı mı var acaba? sizin yanınızda uyuyor mu mesela, odası ayrı yanlış hatırlamıyorsam belki yalnız uyandığında korkuyordur. birde bu calpol bağımlılık yapmaz mı ya bide onu sorsan işine karışmak gibi olmasın yine de.

NUrrr maşallah ya kocaman olmuş bile :) Allah nazarlardan korusun.

dün gece alpella bizim yataktan düştü, yine döne döne ayak ucumuza gitmiş ve düşmüş. bir başladı ağlamaya eşim hemen alperen düştüü diye bağırmaya başladı. öyle korktum ki yavrum uyku sersemi cok ağladı. nasıl düştü kafası mı vurdu bilmiyorum ama sabah bişeyi yoktu cok şükür. hiç düşürmedim maşallah diye aklımdan geçmişti geçenlerde artık kendi inebiliyor düşmez diye düşünmüştüm. neyse ki bişey olmadan atlattık. yatağında uyumaya alışması lazım yoksa bu kazalar devam edecek belli.

üzüldüm ama güldüm güldüm ve güldüm...

kızlarrr evrimden haber veriyimmi
evi bulmuş içine sinmiş ama bi kaç yere daha bakıcaklar sonra hemen kuzinin yanına dönücem diyo çok özlemiş kuziyi sesinden anladım:))

oo super haber hadi insallah tutarda aklından çıkar bu konu

ayyy o sahneye olurum ben olurum gizemmm o etli ayaklar çıbıl çıbıll yatakta duruyorr :))
ayaklı tulumları nerden buluyorsun ada ya yahu birtek mothercare de falan olabilir herlde bu boya posa kiloya tulum çokda seker olurlar koca bebekler :)) ada sıcagı sevmiyor canım belli o zaman her çocuk için degil dediklerim deneme yapmak gerek

kız nerden aklına geldi simdi.)
ama orası oyle berkeden saglık sorunları olsun buyuk gazsorunu olsun ilk altı ay cokk cektik. dr dr her bransı gezdik irili ufaklı saglık sorunlarından 22 yasındaydım ustelik bunda çok dua ettim allah tarafından tabi hersey guzel gelisti ece de kolay bebek denecek cinsten. home office benim emeklerimin karsılıgı isimle ilgili mutevazi olamam asla ama tabiki allah tarafından yollanan bir guzellik . ece yi de çok bekledim be guli ok adar d ua ettim oyel çok istedimki.
hic unutmam kadir gunu yusa hazretlerine gittik nasıl kovadan bosalırcasına yagmur yagyıordu nasıl sırsıklam olduk donumuza kadar allahım dedim su aksamın yuzu suyu hur*****e nolur artık olsun vs vs. ay duygulandırdın beni simdi o gunleri hatırladım yaa nerden aklına geldi .)

ayyy seramoniye bak ya sırtımı kası çorabı ac battaniye çek :)) serseri bunlarrr

burcu ya surekli calpol mu veriyorsun sen bir ksakıncası vs olmazmı ise de yaramıyor anlasılan nicin veriyorsun ilac sonuçta.

ayyy iste mutlulugun resmi diycemde isin gercekci boyutu var uykusuzluk ama tablo herseye deger yinede dimi ozgull. bizim yatak 150 cm valla naparızbilmem bu ara berkede sabah geliyor ruya gordum vs diye almak zorunda kalıyoruz yoksa ece nin oda ortalıkta kapı onunde iki tikirdayıp yuruse ece uyancak sen gel bari diyoruz ece o arada aglar onu alırsak berke yatagına yollanıyor garibim

ayyy ço gecmis olsun guliz yaa ben kaçkere ayagından yakaladım ayak ucuna dogru emeklerken ece yi ha dusmez oyle atlamyıor bilincsiz ama uyku anında donmus dusmustur yavrum insan ne korkar dusunsene canı acımasa bile korkuya aglarsın

dün gece alpella bizim yataktan düştü..........

naman nallahım...artık kendileri inebiliyorlar lakin uykuda bu pek mümkün olmasa gerek. Ben de 1 haftadır yatağına alıştırıyorum, benzer endişelerle... onun kokusuyla uyumak da ayrı bir keyifti ama en sağlıklısı yatağında uyuması...
..................................................

Adanın iki parça ekmeğini bandıra bandıra yerim. Ruzy çorapsız yatıyor.
imza: bebek ayağı fetişisti

Evrimi merak etmiştim, saolasın bilgi verdiğin için Seda. İnşallah içine sineni bulabilmiştir.

Home office çalışma şekli giderek yaygınlaşıyor, çok duyar oldum. Kötü yanı işyerinin getirdiği sosyalleşmeden uzaklaşılınıyor. ama süper bişey tabi..her işte olmaz, örnek ben. Ben asla homeoffice çalışamıycam ne yazık

Bu arada Esraaa yarın kar geliyomuş İstanbul'a, nasıl işe gitcem derdin olmayacak ne güzel. Ben de yakınım zaten yırttım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…