2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Meltem eger Ece sut ıcıyorsa, Mılupa nın ıshal ıcın hazırlanmıs ozel sutu var elektroıtlı HN 25 .. o sut ıle rahatca atlatabılıyorsun ıshalı.

Bir saattir alıntılarıma cvp yazmaya çalışıyorum, site bir gidip bir geliyor.

Çok geçmiş olsun. Derin dondurucuda bezelyen varsa onunla çorba vs yapabilirsin. Bezelye katılaştırıyor.

bu arada musti bişi yapacağı zaman abi vurma filan dioruz yada gel abi öp filan derkennn bizim musti yiğiti abisi zannetti:))) beşiğe gedip yiğite ebii ebiii dio:))

çok güldüm ilahi musti :)

Karışık kuru meyve aldırdım Onur'a, arada cezeryeler de var, ohhh....

ohh yarasın.

Evrim, nasıldı Kuzey'den ayrı kalmak. Neler hissettin. Tusi aramış mı seni, yemeğini yemiş mi??

karikatürler komikmiş Buket..

Sahi bir tek Rüzgarda öyledir sanmıştım, bizimle aynı yataktayken niye yan yatıyor bu veletler. Çok enteresan hepsinde aynı şey oluyorsa bi araştırmak gerek nedenini merak ettim...

Evrim, nasıldı Kuzey'den ayrı kalmak. Neler hissettin. Tusi aramış mı seni, yemeğini yemiş mi??

Senın bır sozun var, "asıl ben ona baglanmısım" dıyorsun ya, bendekı de o hesap, halası, dedesı, babannesının yanında oldugu ıcın bızı aradı mı aramadı mı cok anlamadım ama ben ev yoluna dogru yaklasırken son zamanlarda bu kadar heyecanlandıgımı hatırlamıyorum.

Herkesın dusuncesı muhakkak kı farklıdır, belkı de cogunuzun acısından abartı da bulunabılır durumum ama ben cok uzuldum, ıkıncı gun kalmaya dayanamadım, gıderken gunes gozlugumun altından gızlı gızlı agladım, sabah 8 de yola cıkmamız gerekırken sat 10 30 da Ozgur yola cıkarabıldı benı, O nu bırakamadım.

Benı gordugunde gulumsedı.. ama cok oyle aman aman bır tepkı vermedı. Sonra sonra gelıp gelıp bana sarılmaya basladı, dunden berı de sadece benım kucagıma gelıyor.

Yıne de Rabbımı gucendırmeyeyım.. Allah saglıgımızı sıhhatımızı daım etsın.. ayrılıklar boyle guzel nedenler ıcın olsun ınsallah.

ayrılıklar böyle güzel nedenlerle olsun kesinlikle... küçücük veletler bizi ne hale sokuyorlar, dünyamızı değiştirdiler resmen, iyi ki varlar, iyi ki doğurmuşuz. Yine duygulandım bak...

ayrılıklar böyle güzel nedenlerle olsun kesinlikle... küçücük veletler bizi ne hale sokuyorlar, dünyamızı değiştirdiler resmen, iyi ki varlar, iyi ki doğurmuşuz. Yine duygulandım bak...

Ben de Ozgur e yol boyunca aynı seyı soyledım.. ne manasız yasamısım su ana dek.. megersem ne kadar anlam katmıs hayatımıza.. ıkımızın de agzından cıkan ıkı kelımenın bırı Tusı.. ne kadar guzel evler vardı, resmen dıbımız dustu.. ama sehırden bıraz uzaktı.. etrafında Tusı lık faalıyet yoktu.. Mesela Tusı olmasa bızım ıcın sorun degıldı uzaklık falan.. ama attıgımız her adım O nun ıcın.. O daha ıyı olsun dıye. Iyı kı varlar.. hep te daim olsunlar ınsallah.

Meltem eger Ece sut ıcıyorsa, Mılupa nın ıshal ıcın hazırlanmıs ozel sutu var elektroıtlı HN 25 .. o sut ıle rahatca atlatabılıyorsun ıshalı.

bi araştırayım sağol
şimdiye kadar buzlukta anne sütü vardı hep onu içti dün bitti artık pınar ya da aptamil 1+ üstü çocuk sütü veriyor annem gündüz akşam zaten emiyor

amin

küçük tatlı insanlar

İngiltere, aralarında Benylin ve Calpol gibi çok satan ilaçların da bulunduğu iki yaşın altındaki çocuklara verilen 100′den fazla öksürük ve soğuk algınlığı ilacını yan etkileri nedeniyle piyasadan çekme kararı aldı.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, İlaç Komisyonu ülkede 5 çocuğun ölmesi ve 100′den fazla ilaca bağlı yan etkinin görülmesi üzerine böyle bir karar aldı. Dünden itibaren ilaçların iki yaşın altındaki çocuklara satışına kesin yasak getirildi. Bu yaşın üzerindeki çocuklara ise ancak reçeteyle verilebilecek. Özellikle ilaçlarda yıllardır kullanılan 12 ayrı maddeye dikkat çeken yetkililer, ailelere de bebekleri için parasetamol veya ibuprofen gibi ateş düşürücüler kullanmalarını tavsiye etti.

burcucum gerekirse sabaha kadar uyumayabilirsin ama artık şu calpol sevdasından vazgeç derim ben...

papatya ya da rezene çayı uyutmak için yeterli olabilir sanki

Hesra calpol zırt pırt vermeyelim tabi ama bak o haber aslında tam olarak doğru bir haber değil. O dönem İngilterede yaşayan bir arkadaşımın yazdıklarına bak hele...

"Calpol
Dün sabah arkadaşım Özlem aradı, "Calpol yasaklanmış, ufaklığa verme" dedi. Gerçi biz , Özlem'le, Türk medyasında, İngiltere ile ilgili çıkan haberlere inanmıyoruz :) Gazetede yazıyor, İngiltere'de olay! İngilizler şokta! falan filan.. Gören de burda ortalık birbirine girmiş zannedecek, halbuki yok öyle bir şey.

Ailelerimiz arıyor ta oradan burayı; kızım-oğlum, İngiltere'de şu olmuş, bu olmuş... Haberlerde söylediler şimdi.. Bizdeki cevap; Bilmem! Haberimiz yok, burda haberlerde söylemediler hiç bir şey :)

Ne diyordum?

Calpol :)

BBC radyoda da dinlediği için Özlem, ikimiz de haberi ciddiye aldık. İnternete baktım hemen, ilgili bir haber bulana kadar epey aradım. Sanıyorum ki google'a yazacağım, bana sayfa sayfa Calpol rezaleti ile ilgili bilgi verecek.

Bulduğum haberleri okuduğumda işin aslı anlaşıldı.

Özellikle öksürük şurupları başta olmak üzere 100 kadar 2 yaş altı çocuk ilacı raflardan kaldırılmış.

Sebep?

Bazı ailelerin bu ilaçları çocuklarına overdose yani aşırı doz vermeleri!!

Resmi kurumlar gayet açık ve net bir şekilde, "Bu ilaçlarla ilgili yanlış hiç bir şey yok, düzgün kullanıldıklarında hiç bir tehlike içermiyorlar, tek sorun çocuklara, başka ilaçlarla karıştırılarak ya da kendi başına aşırı doz verilmeleri" diye açıklama yapmışlar.

Calpol'un Calpol Night ve Calpol Chesty şurupları raflardan kaldırılan ilaçlar arasında.

Bu arada, raflardan kaldırılma sebepleri, tüm bu ilaçların reçetesiz olarak, süpermarketten bile rahatça alınıyor olması. Reçetesiz olarak 2 yaş altı çocuklar için alınamayacaklar yani artık. Onun dışında, üzerinde yazdığı dozda kullanıldığı sürece bir sorun yok. Yeniden paketlendikten sonra, 2 yaş üzeri çocuklar için satılmak üzere aynı ilaçlar raflardaki yerlerini alacak.

Sanki İngiltere'de değil de, ABD'de hissettim kendimi İngilizler böyle şeyler yapmazlar normalde :) Zaten haberlerin altındaki okuyucu yorumlarında da insanlar tepki gösteriyorlardı. Devlet yine nanny'cilik/bakıcılık oynamaya başladı, basit bir ilacı bile kullanmayı bilmiyormuşuz gibi davranıyor. vs. diye.

Birisinin yazdığı bir yoruma epey güldüm, Belki de, çocuklar uyusun diye bazı anne babalarının onlara ilaç verdiği söylentileri efsane değildir? demiş :)
" Alıntı

evrimm
kuzey için yazdıgın her kelimeye harfiyyen duygulandım.
senin evladın için olan şefkat ve merha*****i dozunun farkındayım.
öyle yani
yazmak istedim.
seviom seni
sen istanbola gelmesende.
antalyaya göçüp gitsende....

Bu arada calpolü bir kere ateş düşürmek amacıyla yarım kaşık kullandım. İlacın iyisi kötüsü olmaz yani..

Ama her yazana inanmayalım diye o yazıyı koydum Esra anladın sen beni değil mi:)))

ben uykuyu aylardır unttum hatta yıl oldu maalesef
keşke bütün beybiler ece gibi olsaaa maşallah ecoşuma
ama açlıktan uyumaması vs hikaye bence o kadar çok yöntem denedimki üstünü örttüm tulum giydirdim karnını doyurdum falan filan bunların mayası bozuk ben artık buna kanaat getirdim delirtecek artık beni bu velet

mrb hirkese

efrim çok sevin ne güsel ev işiniz uzmadan buldunuz....

biz çok kötü bi gece geçirdik 12 buçukta yiğit uyudu yattık 2 buçukta mustş uyandı gökhan yanına yattı uyusun die yok 3 buçukta yanıma geldiler neyse 4te yiğit uyandı emzirmek için aldım 5 dk sonra musti bi başladı ağlama susturamadık sarsıoz filan kendine gelsin die yok... 5 e kadar ağladı sonra sonunda yorgun düşüp uyudu.........

şuan başım inanılmaz derecede ağrıyor.....

nurrr
mustiye nie yanlış ögrettiniz yaa
çok güldüm yavrum demek yiğite ebii ebii diyor
bence siz oan önce bebiii bebeiii diye sesleninki oda kardeşinn bebek oldugunu anlayınca kendisnn abi oldugunu anlar
yavrum yaa
ayyy hala ruya gibi
evde 2 bıcır
biri küçük adam pıtır pıtır dolanıyor evde diğeride masum dunya em uyu ye iç yat modunda.
allahım ne guzel ya
zorlukların yanısıra bunlarda şahane güzellikler byaff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…