2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

valla nasıl hos oluloyr boyle sogukta evden çıkmıyor olmak bilemezsin ayca hava karanlıkken 6,30 da yollara dokulurdum kopekler havlar içim acayip olurdu evdekilerdaha uyuyor olurdu ben çikarken heyy gidi
sosyalhayat fala umrumda degil varyaa. 15 senelik calısma hayatımda tepe tepe sosyallesmisim zaten evimde çok mutluyum:))

ikisi de değil..şantiye ofisi.. şu reklamlarda dakika başı dönen Özyurtlar İnşaat var ya.. O şantiyedeyim işte...

aaa sen ozyurtlardamısınnn

bu arada musti bişi yapacağı zaman abi vurma filan dioruz yada gel abi öp filan derkennn bizim musti yiğiti abisi zannetti:))) beşiğe gedip yiğite ebii ebiii dio:))

ayyerim ben onu yaa ama dogruyu tekrar duzeltmeye çalısın nur akıllarda oyle kalıyor sonra papagan gibi yanlısı kapıp tekrar ediyorlar

oohh hadi iyisin gizemcim ne kadar kalacak annen ?
aldınmı grup foni den kahvaltı bu arada ?
adas gelemiyor ya ama kursu var ya pazarları pasta kursu hanımın .)

anacım sozum hep uykusuz bebeklere degil zaten hersey normal giderken bir anda çok uyanan bebekler için aklıma gelenlerdi bunlar . ornek bizim ece kesintisiz uyur genelde bir anda 5 kere kalkmaya baslayınca bir bozukulk varbu iste diyoruz neyi yanlıs yaptık falan acmı souktamı vs onlar akla geliyor.

elbette, taze gadını bunları idrak edecek düzeydedir Şen gülim... Var ya bizim bir ara gittiğimiz tohtor vardı, daha doğrusu 1 kez gitmiştik, her mızıldandığında calpol verebilirsin demişti...
ay yok artık ya bizler arada sıkıstımı amacı dısında kullanabiliriz ama birdr bunu dememeli
nerelere çekecek insanlar va r ya

Esrako girmedi bugün topige degil mi?? neden acaba??
burdayım canım sabah beri pegasus indirimli ucak biletlerine bakıyordum acayip zamanımı aldı
pasaport islemlerine baslıyorum bu arada yoktu pasaportum bu biletleri otelleri ucuz ucuz takip edip yurtdısına gitmek istiyoruz artık ufaktan ece buyudu sayılır bırakırız gibi uç dort gun luk en azından turlara gideriz diyoruz onlara daldım aksam oldu anacak girdimb uraya

hiç kola y degil arkadasım yaptırdı 15 gun falan agrılar çekti iki buklum yurudu dik yururse karnı çok geriliyordu ve simdilerde istahi acık karnı hopp kilo almaya basladı çoktann

ayy yerim ben onu yaa

ecedun biraz oksurmeye basladı hafif bir sogukalgınlıgı soz konusu aksam yedirdik yatırdık yarım saat sonra bir oksuruk ve aglama ile kostuk kusmus butuny ataga uyku tulumu vs heryer yatak koruyucuları ustunden yapısmıs kenarlara kadar kusmuk saclar falan kabus gibiydi yıka temizli et falan ustunu basını soyduk ibo tekrr salladı ben yatagı temizlemeye geçtim falan 1 gibi yattık bu gece uzun olacak dedik allaha sukur uyanmadı ama gece boyu oksurup durdu hep sesini duydum. simdi iyi çok sukur oksurukde azalmıs burun akıntısıda.

hala çamasır yıkıyorum ama hersey yikanıyor ne zormus yatagın içine kusması .

ece nin dedikleri
annem
baba bazen babuu
ebi abi
ava = hala
mama
diydiy = giydir
kustum = dugduu (ben kustum diyorum ona ısırınca falan beni )
birkaç birsey daha diyordu amaaklıma gelmedi su anda
hab irde suya bu diyors anırım

Esra bizde seneye sonbaharda felan düsünüyoruz bir tur..tayland yana maldivler olabilir..diyorum söyle cocuklar olmadan bir balayi yasayalim..evlendim cocuk oldu..pek kendi halimize kalamadik..cok istiyorum bakalim..

evrim eviniz hayırlı uğurlu olsun ben şuracıktan şura taşınamadıms en maşşallah ta antalyalara gidiyorsun

Kar mı?? ne demek o yaff :)) sız yazıyorsunuz ben masal gıbı okuyorum :)
aynen bende
Tabı kı Fatoş gelecek:) haftaya cuma Antalya ya tasınmıs olacagım.
tekrar hayırlısı olsun allah kolaylık versin bu soğuklarda çok zor
amin.
bende unuttum uykuyu.ve üstüne üstlük çalışıyorum
geçmiş olsun inşallah bu geceyi rahat bi uykuyla geçirirsiniz
hastayımmm
bronşit dedi doktor anamın kanatları altındayım
boğazlarım iptal
eyvah eyvah geçmiş olsun.
benimkide suya fu ,baba,dede,aba (banada aba diyor) aç,bişeyi kapatırken açtııı,hav hav diyor başakda bişi demiyor
çok geçmiş olsun
hayırlısı olsun.
bol tarçınlı ılık süt veya sahlep tavsiye ederim birde bol dereotu ben kendimi bildim bileli dereotu yemedim ama çınara süt olsun diye herşeyi denedim.bunlar en faydalı

itiraf ediyorum;

damla hocam balık yapacagını yada yediğini yazdıgında
-ayyy yinemi balııııııııık diyorum
ayrıca hava sogumadan şişdi benm bogaz ama suçlu belli
biz kola tüketmiyoruz evde ama dışarda yemeğe çıkınca aydın mutlaka buzlu kola içer bende ondan tırtıklarım accuk ve sonuç.....

ayy özgül demek kış okadar fena
temizlerken tekrar kar kaplaması
ayy yaa BEYAZ RAHMET diyorum ben kar için kimileri beyaz kabus desede.
bambaşka güzelliği var
allah evi barkı yada ısıncaka odunu kömürüolmayanlara yardım etsin
istanbulada yagsa bi ortalıkdaki mikropda kırılır belkim
ben seviyorum kışı..
pamuk gibi bembeyaz heryer daha bi sempatik sanki
ayy yine çoştum.bu gece yagcakmış bakalım beklices..

afikin konuştuklarını bi ara not defterine yazıp sayıyordum
bizde liste kabarık maşallah

merhaba..

aralarda girip okuyup çıktım cevap yazmaya fırsat olmadı uzun zamandır.. şimdide bebişlerin konuşmalarından bahsetmişsiniz hemen hemen herkesin aynı öyle aman aman konuşan yok anladığım kadarıyla..
ilkede öyle çok düzgün anneeee diyo ama sık değil..
genelde baba diyo sık sık kapıya gidip baba çağırıyoruz..
nannannee diyo anneannesine, dede diyo..
buuu --su-- yada sadece uuuu diyo bazen
mama meme sık sık hele bazen meme krizi tutuyo arka arkaya memememememem :)) ufak ufak başladık işte... ama öksürüyo bu ara.. 2 gündür.. ıhlamurun içine ayva yaprağı karıştırıp kaynattım 2-3 tatlı kaşığı kadar içti ama bişiy yok daha öksürüyo.. bneden bulaştı galiba..

ben biraz daha geçmiş yapaymm..

ooo esrako hanım yurtdışı turlarına bakar olmuş. valla imrendim..
aydının uçak korkusu var nasıl yeneriz bilmiyorum gerçi uçak değilde yukseklik korkusu var
lunaparklardaki bu ranger tarzı şeylere falan asla binemez. ilginç geliyor banada bende tam zıtdı nerde delilik adranalin orda ben. işte birbirimizi tamamlıyoruz..

gizmoo anne geliomuş oohh gözun aydın.
ee sizin evlilk yıldönumune kadar kalırmı
yada gun sende olana kadar

sana yardımcı olurdu bari:)

Selam kızlar, cevap yazmadan geçmeyeyim dedim.

GÜLİM, yok küsmem, zaten zor şeyler yaşayınca yazdığım için, 3 yazımın ikisi calpol içermiş olabilir.

ESRA çok haklısın. Ama calpol sadece parasetamol içerdiğinden, verince de Doruk 3 saat de olsa uyuduğundan "demek ki ağrısı var, ağrı kesici iyi geldi" diye düşündüm. Onu da dediğim gibi, 3-5 defa ayakta sallamalarımdan sonra uyguladım, son çare olarak yani.

Hem okul, hem uykusuzluk, hem özel dersler çok geldi. Bir de okulla sorunlar yaşadım. Gerekçe midir, değildir tabi. nöbete 35 dk geç gittim geçen hafta, ilk saat dersim de yoktu. Doruk gene bütün gece uyumamıştı. Bakıcı gelince uyandım. 2 gün sonra "nöbete geç gelme sebebinizi açıklayın" diye yazılı uyarı aldım. O gün de sabah, "okula gecikeceğim, gidip sevk alsam da başıma iş almasam mı?" diye düşündüm. sevk alsam 35 dk değil en az 2 saat gecikecektim. ama yasal olarak başıma bir şey gelmeyecekti. Bu yola başvurmadığım için yazılı uyarı aldım. Ne güzel değil mi?

Sonra yazılı olarak açıkladım. Nöbete uyku sorunu nedeniyle 35 dk geciktiğimi, ama dört dörtlük görevimi yerine getirdiğimi yazdım. Gerçekten de katta tek başımaydım ve 5 dklık teneffüsleri bile aksatmadım. Hatta arklar dalga geçti, bu görev aşkı ne böyle, diye. Sonra noldu; bir müdür yardımcısı benim için bir arkadaşa "Burcu Hanım sorunlu, nöbetlere hep gecikiyor" demiş. :) Sonra ben sövünce ayıp oluyor.

Calpol ile ilgisi yok, canımı sıkan bir şeydi, paylaşayım dedim.

ya bu konuşma işini nie anneye baglarlarki,
yani konuşkan çocukla ilgilenilmişde konuşmayanlamı ilgilenilmemiş
pehhh
uyus olurum o muhabbete.
bide her bebek ayrı dalda gelişim gösteriyor bence

afikin maşallah liste kabarık dediydim ya pc ye wordde saklamıştım buldum aklıma geldikçe ekliyoruz ama ay ay tarih tarih..
anne
baba
dede
abba
abi
atiiii(fatih)
arda
dodo(davut)
aadiiiiiii(aydın)
bebi(bebk)
hav hav
pis pis
miav
mööö
amin
biiirr(yaşını sorunca)
nana(müzik istediğinde)
açç
bas(ışığa bas)
vın vın(araba)
mama
meme
eee eee(uykusu gelmiş demek)
haaaaam8mamasını böyle yicekmiş)
burrrrrrrr(su)
çataaaal
tatlıııııı
et(balık tavuk et hepsine et diyo)
dol(gol)
ciceek
cici
tak tak(çak çak oyuncagını istiyor)
cik cik(kuş)
vuuuuu(elektirikli tüm aletlere)
cıss
aaaaaaaaaaa(şaşkınlık ifadesi)
off(uf oldugunda)
ditti(gitti)
atti(attı)
adda(dışarı gitmek)
pa pa(biyerine vurup kendince ah ah)
döz(göz)

bide bu aralar beni en kadar seviyorsun sorusuna cevaben
kollarını yana açıp doook diyor deneyin çok mutlu oluyor

GEÇMİŞ OLSUN .. ilkede öksürmeye başladı havalar soğuduyaa..

hayırlı olsun evrim herşey çok güzel olur umarım.. nerden tuttunuz evi..?

geçmiş olsun ilkede geçenlerde olmuştu muz yedirdim sık sık inek sütünü kestim bide yumurta yedirmedim geçti hemen..

geçmiş olsun.. tee oraya kada rnasıl yuvarlanmış..

damla abla defnede düşmüş galiba çok geçmiş olsun..

Gülis.. ben de kara bayilirim..hemde lapa lapa yagsin..gecen hafta kizak kaymaya gittik..ama Hayat hastaya onunla gitmek zor oluyor..ulasim disinda memnunum..sonucta kisi kis yazi yaz gibi yasamak lazim...

gelecegım.. sozum sozdur.. her sey yoluna gırsın,olacak. ben de senı sevıyorum tatlım, guzel dusuncelerın ıcın sonsuz tesekkurler.

saol tatlım guzel dıleklerın ıcın.. senın basın agrımasın da kımın agrısın a be yavrum.

bazen senden tırsıyorum :26:

yaw ne çabuk ne güzel hayırlı uğurlu gelsin yeni şehir yeni ev...canım allah gönlüne göre versin herşeyi, inşallah..

Saolasın Hocam.. varolasın.

SİNİR oluyorum merkur gerilemesine..herisim aksi gidiğ.nezaman bitecek surec

aynen

aglattun beni kadın

hep yuzun gulsun ınsallahh, nanım benim.

e bız olelım.. daa ne olsun.. balkon da camasır da assın bari :)

çok çok gecmıs olsun.. asagı yukarı aynı durumdayız desem sana.

delü :))

masallahh ya.. ne guzel anlamaya baslamıs senı.

ıkı gece ust uste bız de yasadık bu durumu.gecmıs olsun arkadasım.

Saol arkadasım.. Konyaaltından tuttuk..

Belma yarın Ali nin iş görüşmesi var..belki de anlaşırlar..çok tırstım ben şimdi..zaten tedirginim nasıl olur diye..eee ne zaman bitiyor bı süreç??

HİPP organik bebek mamasından bir sosyal sorumluluk projesi. Ben de kaydımı yaptırdım. Parmak boyası gönderiyorlarmış..Formu[/url]

çok güzel bir paylaşım..çok saol Çaçaçam..

Evrimmm o kadar yakın demek..hadi bakalım kolay gelsin..orda olsaydım 1 demlik çay yapar getirirdim kolay gelsine..:)

çok duygulandırdın beni..

bizimkiler memeden dolayı sık kalkıyor buna eminim.

geçen biryerlerde okudum hatırlamıyorum bir prof demişti 3 yaşına kadar normaldir diye..

allah kolaylık versin bacım..ne zor olmuş..

hasta kuzucuklara geçmişler olsun..Esram ve Gülim sizlere de geçmiş olsun..kuzucuklarınıza geçirmeyin bakem..

dün akşam avukatım aradı bi takım yapmam gereken işler varmış Antalya ya çağırdı..sabah gittik apar topar..
dönüşte nası bir yağmur anlatamam..3 sene önce yağmıştı böyle gene..50 km.hızla silecekler son hızda çalışarak geldik kaç saatte..hele bazı yerlerde su birikintisi olmuş yüzdük resmen..çok tırstım itiraf ediyorum..Rüzgar ı da almıştık bırakamadım burda..O na bişi olacak diye korktum asıl..

Evrim hayırlı olsun tutmuşsunuz evinizi huzur dolu olsun inş.
Nur cidden sabırlısın 2 çocukla çok zor sen anlattıkca bazı diyalogları tebessümle okuyorum falan ama o kadar uykusuzluk zor benim bünye kaldırmaz. Konuşma konusuna gelince Özde dediklerinin yarısı söyleyemiyor ama endişe etmiyorum her şeyi anlıyor sonuçta zamanla konuşur geç olsa ne olacak sanki!
Esra ve Güli geçmiş olsun hemen iyileşirsiniz umarım... Durun öpiim de geçsin
Esra en huzurlu yerdesin ana kucağında iyice dinlenirsin belki uyku konusunda da rahat nefes alırsın...
Güli sen herşeyi kaydediyorsun demek ne kadar güzel kelimeleri nasıl söylediğini falan :81: Nurdan dan hala haber yok mu?
Damla hocam her daim çıtır olmanızın sebebi bu balıklar olsa gerek ben hamile kalmadan önce hiç yemezdim Ama şimdi aramız fena değil arada hatta canım çekebiliyor nasıl olsa pişirme işi Deniz e
ait
Burcu sen anlatırken yoruldum çok zor uykusuzluk ben hayatta dayanamazdım anneme taşınırdım herhalde.... Hadi Onur birşeyler yapmaya çalışıyor ama Dodo illa seni istiyormuş ama Deniz öyle bir durumda beni kendi halime bırakırdı Annen falan birkaç gün destek olsa sana ekstradan kalsa falan sinirlerin yıprandı iyice...
Pervin gelen giden yok demek sağlıklı olsunda geç gelsin tabii çokta geç gelmesin gözümüzü yollarda bırakmsın Sizin yardımcı olayı ne oldu?
Belmam astrologum söyle bakalım nedir şu 21 aralık olayı bende merak ettim şimdi ? :44:
Gizem annen geliyormuş gözün aydın sende kendine vakit ayırabileceksn ben bu konuda çok şanslıyım ya istediğim her an bakıyor sağolsun darısı size :)
Özgül bende anlattığın tabloya bayıldım çekirdek ailenizle yatakta kıpır kıpır Demek karlar altındasınız burada da felaket soğuk var ama kar yok nadiren yağr buralara 10 yılda bir belki azıcık serpiştirir genelde kaz dağlarına yağar oradan seyrederiz ama kış ayını bende sevmem deniz, güneş, kum yılın her günü olsa keşke :87:
Meltem Ece ye geçmiş olsun...
Güliz sana dedim mi bilmem ama Alpellama geçmiş olsun... Özde de gece ağlr aramıza alırız çok deli yatıyor bir gün bizimde başımıza gelecek ama ne yapalım almazsak kıyamet kopar sabah 7 de kendi kalkıp üzerimizden atlayıp salona gidiyor genellikle elinde kumandayla veya cep telefonumla geri dönüyor ya öp çalacakmış dansedecekmiş yada luli tv
Selin e de geçmiş olsun canım inş. bugün güzel bir uyku çeker... Sizde uyursunuz ama uyku tulumu ciddi rahatlık aklın onda kalmaz keşke giyse ben uyuduktan sonra giydiriyorum uyansa tekrar sallıorum hemen dalıyor...
Esra yurtdışı tatilinizi gerçekleştirirsiniz umarım ben daha merkez 2 saat uzaklıkta ona gitmeye üşeniyorum
Offf aklımda başka bir şey kalmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…