2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hatıracım lansinoh süt saklama poşeti var bu mağazada..bana ekonomik geldi bi bak istersen.
ben bu siteden alışveriş yaptım bikaç kez..güvenilir bi yer.
http://www.kirazbaby.com/Products.aspx?gid=23&aid=87
merhaba canım iyisin demi. <ben poşet istemiyorum Seçil çünkü işyerinde kullanamam poşeti biberona sağ ordan poşete aktar uğraştırır ha döktüm ha dökücem diye. Ama saklama kabı tam bana göre pompaya tak sağ onuda bi yerden bulmuştum dideeczanemizden.com diye bi link vermişti gezinirken başka sitede daha uygun bulmuştumn ama hangi site onu bulamıyom şimdi olmadı didenin gönderdiki linkteki siteden alıcam. Oyun halısıda almayı istiyorum keşke ikisinide aynı siteden denk getirebilsem ama zor gibi.Sana lazım olursa dsaklama poşeti başkentin acil girişinin yanındaki medikalde var hemde 25 tanesi 25 liraydı ben pğişman oldum almadığıma netteki fiyatları görünce olmazsa 1 cecikte ordan alam bari lazım olar.

K's Kids

bende bunu aldım sonunda kayranın verdiği linkten beğendim. umarım beğenir kızım...
Valla bu konudada şaştım kaldım ben didenin tekmeleme ksmıyla ilgili söyledikleri var ya ondan ama zaten bunların ayaklar hiç durmuyo zaten tekmeliii o yüzden galiba ben gymini tekmele ve oyna aliicimmm.enin kuzunda güle güle kullansın inşallah.

Daha iyiyim Hatıracım..gün gün düzeliyorum biraz daha..
bana lazım değil poşet..senin için bakmıştım..çalışmıycam için almıycam da..oğlum 1 yaşına gelsin de öyle başlıycam işe.

oh be kucagimda sizdi nihayet...

kizlar 2 gundur teo nun sesi kisik((aglarken kedi gibi agliyo borozan sesli erkegim..
atesi yok buyuk ihtimal reflusu var ondan oldu, surekli kusuyor cunku hem su, hem peynir,ve kusarken agliyor(bugun antireflu bi mama aldim onu denicem(insallah gecer...

trde aptamil baslmistim burdada onu devam ediyim dedim ama burdaki aptamil farkli cikti, bunu kullanali beri cok civik kaka yapiyor, cok kusuyor, reflusu artti, zaten trdeki suda zor eriyordu, burdaki hemen eridi su gibi bisiydi...

> > TEMEL VE ORHAN PAMUK
> > >
> > > Temel bir gün bi kitap yazmaya karar verir ve hemen Orhan Pamuk'a kosar.

> > "Sevgili ustad, ben bi kitap yazmaya karar verdim ama çok satsin istiyorum ne yapmaliyim' der.
> >
> > > Pamuk, "Bak oglum, Türkiye'de tutan uc sey vardir.
> >
> > > Birincisi sex, ikincisi asalet, sonuncusu da gizem.
> >
> > > Sen kitaba bunlari iceren bir baslik koyarsan kitabin en az onbin satar".
> >
> > > Temel hemen baslamis kitabi yazmaya, 3 ay sonra geri gelmis.
> >
> > > Orhan Pamuk kitabinin adini sormus.
> >
> > > Temel de "Kontesi kim becerdi?" demis.
> >
> > > Orhan Pamuk, "Aferin, cok güzel olmus, kontes ile asaleti, becermekle
> > > sex'i vurgulamissin, kim de gizemle ilgili.
> >
> > > Ama sana söylemeyi unuttugum birsey daha var.
> >
> > > Türkiyede en cok tutan sey aslinda dindir.
> >
> > > Bir de onu koyarsan, o zaman bestseller olursun."
> >
> > > Temel yine cikmis ve kitabi degistirmeye baslamis.
> >
> > > 1 ay sonra tekrar geri gelmis. Orhan Pamuk kitabin adini sormus. Temel
> > > cevap vermis:
> >
> > > "Allah Allah, Kontesi kim becerdi
> > ?...

NURDAN..... eylül de su kusuyo bazen peynir gibi reflümü oluyo bu...ama ağlamıyo kusarken...geçmiş olsun..inş ii gelir yeni aldığıun mama

nşallah canım inşallah valla bende burası gibi bi işyeri bulabileceğimi düşünseydim çıkardım işten oğlumun şu zamanlarında yanında olnmak isterdim ama böyle bi iş biraz zor bulurum helede bu kirizde. Rüzgarı benim yerime kokla annesi.

> > TEMEL VE ORHAN PAMUK
...
Allah Allah
delikafadulden

NURDAN..... eylül de su kusuyo bazen peynir gibi reflümü oluyo bu...ama ağlamıyo kusarken...geçmiş olsun..inş ii gelir yeni aldığıun mama

ilk 3 ay bebklerin cognda fizyolojik reflu vardir zaten oncedende kusuyordu teo, ama bu bikac gundur bu yeni mamadan beri kusmak icin uyaniyor, kusarkn agliyor, suratini eksitiyor..ornegin gulerken birden agliyor kusuyor ve suratini eksitiyor, hani bizim midemiz eksidiginde yapariz ya, ve dolu dolu kusmaya basladi beni bu endiselendirdi..az once yeni mamayi verdim daha koyu kivamli bi mama hic kusmadi ve uyudu..tek yan etkisi kabizlik yapabilir, arkasindan su verdim hemen, bakalim nolucak..3. ayin sonuda bu reflu giderek azalir yemek borusu ve mide arasindaki kapakcik gelisecegi icin..bazi bebklerde daha uzun surer..

Sağol canım ya. Benim de çok işime yaradı bu cevap. Şimdi sana ve Nurdan'a bir soru daha: Şimdiye kadar sterilizatöre koymuş olduğumuz biberonları atmalı mıyız?

Teşekkürler.
Bende netten baktım az önce bu siteyi buldum BURKO bak canım
Hangi site???

Kızlar aşağıdaki yazıyı KK'da bir yerde bulmuştum ama hatırlamıyorum nerede olduğunu. Bana ilginç geldi. Denemeye değer

Çocuğunuzu Yatağında Uyutmak İçin Öneri

Gittiğimiz doktorun bize önerdiği metodu size yazacağım..ama bunu uygulamaya
karar verdiğinizde çok ama çok kararlı olmalısınız...

1) bu yöntemi uygulamaya başladığınızda gri dönüş yapmamalısınız..aksi halde
ileride yapacağınız denemelerde çocuk onu tekrar yatağından alacağınızı
düşündüğünden daha da büyük sıkıntı yaşarsınız..ve alışma dönemi çok daha uzun
ve sancılı olacaktır.

2)) yöntem ailedeki tüm bireyler tarafından kabul edilmiş ve uygulama kabul
edilmiş olmalıdır.

3) yöntem bebeğin her uykusunda uygulanmalıdır.

4) hastalık dönemlerinde çocuk yataktan alınabilir ama asla anne baba ile
uyumamalıdır...hastalık esnasında gerekli ihtiyacı karşılanıp, uyuması için
gerekirse tekrar yatağına yatırılmalıdır. Gerekirse ayakta durun, kodlukta
uyutun ama asla ayağa ya da anne/baba yanına almayın..tercihen dediğim gibi
tekrar yatağına koyun..

5) Bu yöntemi çocuğun kendini güvende hissetmesi açısında öncelikke annenin
yapması öneriliyor...İlerleyen zamalarda baba/büyükler ve bakıcılarda
uygulayabilir.

6)Bebeğiniz ile odasına gidin..Onunla tatlı tatlı konuşarak biraz sonra uykuya
yatacağını, sizinde onun yayında olacağınızı ve ona yardımcı olacağınızı
söyleyin.(çocuk hangi yaşta ya da ayda olursa olsun bu yöntemi
kullanabilirsiniz...Üstünü değiştirin, pijama tulum vb bir şey giydirin...bu
uykuya yatacağına dair bir işaret..mutlaka yapın...altını alın ve perdeyi
kapatın..hatta çocuk artık konuşmaları anlıyor ise bunu beraber yapın, ve benim
tatlı oğlum/kızım şimdi melekler gibi uyuyacak diyerek onu yatağına yatırın...

Not: bu uygulamaya başladığınızda çok ama çok sabırlı olun..bebeğinize asla
sabrınızın taştığını, sinirlendiğinizi ya da umutsuzluğa kapıldığınız belli
etmeyin...

7) bebek muhtemelen ağlamaya başlayacaktır...dediğim gibi çok sabırlı ve sevecen
bir şekilde onula konuşacaksınız..sevdiği bir oyuncak ya da battaniyesi varsa
eline verin..birşey içmeyi seviyorsa biberon emsik v.b verin....Sabırta aynı
tonda onunla konuşmaya devam edin...arkası /başı kaşınmaktan holanıyorsa
kaşıyın..bebeğinizi tanıdığınız kadarı ile ne istiyorsa yataktan almamak şartı
ile (bu çok ama çok önemli) yapın.

8) bebek ağlamaya devam ediyor olabilir..sabırlı olun..sonuçta onun iyiliği için
bir şey yaptığınızı unutmayın..hatta bunu ona da söyleyin.." bak tatlım ben
senin rahatça uyuman için seni buraya yatırıyorum, herkes yatağında uyuyor ve
sen de öyle yapacaksın..baban uyudu, komşular uyudu , kuşlar çiçekler...vb
yazabildiğiniz kadar hikaye yazın ben bazen yöğüz kafesine avucunla tabi
hızlı değil sadece beni hissedecek kadar dokunuyordum..sank sırtına gaz
çıkartırken yaptığımız gibi..ben duymasını sağlamak için yoksa adam veryansın
etmiş bağırıyordu...

9) Gelelim en önemli kısmına bunu 15 dk yapacaksınız...tam 15 dk sonra 1 dk süre
ile dışarı çıkacaksınız..ağlasa da bağırsa da 1 dk çıkacaksınız...1 dk sonra
içeri girip buradayım bebeğim, uyumana yardım etmemi istiyorsan sen de bana
yardım et deyin..aynı sabır ve sukünet ile bu defa yanında sadece 14 dk kalın ve
14 dk sonra 2 dk süre ile dışarı çıkın...bu sürede bebek muhtelemen uyumuş
olacaktır..ama olmaz ise 13 dk yayında 3 dk dışarıda 12 dk yanında 4 dk dışarıda
olarak aynı sabır ve sevgi seli ile bebeğinizi uyutmaya devam edin.

10) bu arada bebeğin sevdiği bir müzik koyun..hatta zaman zaman tatlım bağırma
oğlum /kızım bak dinle müzik ne kadar güzel...seni rahatlatacak, dinle
bebeğim..ne güzel değimli şeklinde konuşun...

Siz bana bakmayın sanki başarması zor gibi yazmış olabilirim ama ben önemini
çizmek için bazı noktaların altını çizmek istedim... bu yöntem amerikada uyku
bozuklukları merkezlerinde kullanılıyor..anne babalar bu merkezlere gelip
çocuklarını nasıl uyutacaklarını öğrenip, evlerine dönüp uyguluyorlar..ben
başardım..oğlum artık yatağında uyuyor..geçen gün de yazmıştım çok ama çok suiçiyor ama olsun..uyku için yatağa yatıldığını, kendi odası ve yatağı olduğunu,o bölgenin ona ait özel bir alan olduğunu biliyor..ve burada mutlu ve huzurluolduğunu biliyorum...Biz 9 ay bu şekilde uyuduk...ilk defasında ikinci 14 dkiçinde oğlum uyumuştu, ben inanamadım..ben zaten onu uyutmak için yarım saatkucakta taşıyordum ve zaten ağlıyordu..ben çok daha fazla zorlanacağımızı
düşünmüştüm...evet ilk başlarda yatağında daha çok ağladı ama bir süre sonra buda geçti...ilerleyen zamanlarda (hatta ilk 15 gün) ilk 15 dk içinde uyuya
kaldığı oldu..bazen 2. 14..nadiren de 3. 13 dk içinde uyudu...ben artık oğlumu
yatağına yatırıp odasında çıkıyorum ve kendi kendine uyuyor..ve hem oğlum hem dekendi adıma çok mutluyum....alıntı

kayracım benim bebi iki aylık ama öle elini falan uzatmıyo bişeylere hiç normalmi yani o oyun halısında nasıl anlayıp oynar alırsam eğer:uhm:
kizma kizim kizakafamçokkarıştı

bizde oldu,fitil koydum.
ateşlenme oluncamı koydun bazıları önceden koyuyomuşta önlem olarak gerek yok ama ya demi öle

benim eşimde reflü var arada bir gıcık tutmuş gb.öksürük yapıyo.millet görünce üşütmüş sanıyo oysa reflüden.furkanda doğduğundan beri babası gb öksürüyo acaba üşüttümü yoksa ırsimi inşallah değildir.
sizin bebişler öksürüyomu ?

burcum ne diyim bilmemki, kadin bana kaynatma veya 3dk micronde sterilizatoru icin ok dedi, ama normal sterlizatoru bilmiyorum(ama baska bi satici da hala kullaniliyor bpa li olanlar dedi??yani avent bi yasak getirmedi dedi..

canim biz asimizi aksamustu 6da olduk, atesi sabaha karsi yukseldi, sabah fitil koydum, ayrica rota asisida feci ishal yapti 2 kere beline kadar yapti gece ve sabah..

arada oksuruyor ama ondan ote sesi kisik yaa..kiyamiyorum, cok komik agliyor..

Hmm, Medelanın süt saklama kapları var 10lu. Hem BPA free hem de makineye direkt takılabiliyormuş. Tükürdüğümü yalayıp ondan mı alsam acepCADIARZUBirkaç kez sterilizatöre koyulabilir diyor yorumlarda

burkocum insan dünyada herşeyi yaparmış o ağlamasına sabretsek herşeyi yaparız ama insanın içi gidiyo be
bitek anneler anlar bu duyguyu
bugün wc den ağlıyo die bir çıktım kendi acımı unuttum
her sabah 2den önce yapmıyorum kahvaltıyı neymiş furkan sakın ağlamasın
nasıl dayanıcam bilmiyorum .
bazen çok ileriye dalıyorum
genç oğlu var bi yakınımın bir türlü yanlış yoldan çıkmıyo anneyse kıyamıyo.bende ölemi olcam ya
çocuklarımızla hem arkadaş hem disiplinli olabilecemiyizyasakkelimebiri bana dur desin çok ileriye gittim ya dönmek istiyorum,
ya buarada furkan uyudu 1saat oldu nasıl özledim anlatamamgamyoncuiremsukalksında oynıyım biaz

geyik hatunlar sizi çözüm çözüm çözüldük ailecek : ))
Çağan bile gülüyor şuan kaydirigubbakcemile3

bütün bebeleri öperim hepsi birbirinden güzeller
Ağustos bebeleride analarıda bambaşka opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…