HEYOOOO
hediyelerim geldiii harika süperrr
tazem manyaksın sen biliyünmüüü o nasıl harika bir kostümm oğluma noel baba kıyafeti yollamışş
yarın giydireceğimm fotoyu öyle koyacağımm heleki kareli pantolon oğlum iskoçlarr gibi olacak
evrimim sende sağol bebeğim o pofuduk takım ayrı bir harikaa tüm fotolar yarınnn seviyorum siziiiii
didem elifim zor çok zor dediğimde bunu yasadığını tahmin edebiliyordum çünkü bende aynı seyleri yasadım malesef
ben nevanın seni anlayacağından eminim çünkü annem yıllarca babaannemden çekti sabretti ve biz kızları olarak onu hep anladık onur duyduk ve hala da duyarız öyle bir annem olduğu için hep gurur duydum ve duyuyorum
ama berat ın beni anlıyacağından şüpheliyim erkek çocuklar daha farklı oluyor
benimki daha 20 günlükken kavga çıkardı sırf kıskançlıktan etti
düzen konusunda benim evin düzeni falan kalmadı
allah razı olsun yemek yapıyordu sadece.berat hiç uyumadığı gecelerde hakan evde olmadığı halde napıyosunuz bi ihtiyacınız var mı diye sormadı mahrem odaymış (normalde dakka başı girer)
bütün camları açmış ceryandan odanın tülü perdesi yırtılmış
berat la hastaneden geldik 1 haftalık çocuğu yere bırakmış yataga koymayı akıl edememiş
hala çok çok çok öfkeliyim nefret ediyorum ve malesef anne demek zorundayım ve görmek zorundayım
bazen hata ettiğimi düşünüyorum hersey için
çabuk karar verdim diye ama napalım
hersey çocuklarımız için ve sen nevaya en iyi annelik yapacak tek kişisinve neva senin değerini ergeç anlayacak gönlünü ferah tut
ben kendime geçen aldım doğum günü hediyesi.....yarın doğum günüm öğlen doğmuşum akşama yeni yıla girmişiz .....
derya ya hernedense kayganalarla topluluka merasimle yenir cayda meyvede vs de ben anlamıorum
Doruk'u 2 gece saatinden geç yatırdım haftasonu, resmen alt üst olduk yaa... Şimdi daha zor uyuyor. Sık uyanıyor. Ben sanırım mısır nişastalı mama yapacağım DOruk'a, kabız yapmazmış o. Belki yatmadan önce yedirirsem daha uzun uyur?
iki gecedir pirinç unu yapıp yediriyorum biraz daha uzun uyuyoruz 3 saat gibi hehehe ..4 -5 saat uyuduğu günleride gelir inşallah..
Hepinizin Yeni Yılı şimdikten Kutlu Olsun .a.s.
Tüm arkadaşların 2010 yılında dilekleri gerçekleşir inşallah..:Saruboceq:
Sıkıntılarımız, Darlıklarımız, Hastalıklarımız bu yılda kalsın ..a.s:Saruboceq:
Yeni Yılımızda Varlık ,Sıhhat ,Mutluluk ve Huzurla geçsin inşallah.:sm_cool::sm_cool::dance:
Beybimin ateşi var..
Benim uykum var..
Beybimin dün gece de ateşi vardı..
Benim dün gece de uykum vardı..
Fitil verdim dün gece beybi uyudu..
Ama ben uyumadım..
Şimdi yine fitil verdim.. Yine uyudu.. Ben yine uyumadım..
Yine uyumayacağım.. Uyumak istesem bile yarım saatte bir k.çma iğne batırmışlar gibi gözlerimi açıp, otomatik hareketlerle ateşini ölçeceğim..
Bu aşıları yaptırmasak olmuyor di mi? :umursamaz:
Bu annelik güdüleri doğum esnasında otomatik olarak yükleniyor sanırım.. Benim harddiskte çok yer vardı, sanırım yükleme biraz fazla kaçmış.. Ooff oooofff
Sefgili dostlar.. Demir ilacı vermeye başlayan anneler..
Size bir haberim var. Dün biz aşıya gittik doktor teyzeye. Demir ilacını sordum.Dedi ki, demir ilacı ek besinlere başlama-alışma döneminde verilmemeli. Neden?
Çünkü beybi ek besinlerin tadı ile demirin tadını özdeşleştirirmiş. İlacın tadı iğrenç biliyorsunuz. Bu yüzden ek gıda alımı başarısız olabilir ve ileride yeme bozukluğuna sebep olabilirmiş..
Ayrıca demir ilacını her bebeğin almasına gerek kalmazmış, 6.ayda yapılacak kan tahlili ile bebeğin demir ihtiyacı olup olmadığının anlaşılması, buna göre ilaç kullanımına başlanması gerekirmiş..
Bilginize sundum buyrunnnnnnnnn
Dostlar,
-Uzun zamandır cepten KK'ya giremiyorum, herkes nasıl bilmiyorum, umarım iyisinizdir.. Gece misafirlerinden biri ben değilim artık:))
-Şimdi geçmişe baksam, derinliklerinde kaybolurum diye korkuyorum, hem buna vakit de yok...
-En son emzikle Rüzgarı uyuttuğumu söylemiştim ya..Meğer o son günümüzmüş..Kucağımda saatlerce uyuyor yine.. Depresyondayım çok feci... 3-4 saat uykuyla ayakta durmaya çabalıyorum..Kokusunu içime çekmek yüzüne bakmak biraz olsun rahatlatıyor..Yoksa delirme noktasındayım...
-KK'ya girememek şöyle dursun, bir tabak yemek yemeğe bırakmıyor artık..Herkese Mutlu Yıllar dilemek için girdim. Hepinizi öpüyorum...
erkek anaları sizlere bir sorum var..
yahonun pipisin altı kızarmış aleni bir kızarıklık var neden anlayamadım
haftaya doktora gidince soracağım ama sizlerde böyle bir durum varmı??
evroşum keşke sende girseydin çekilişe artık bebişlerin doğumgününde ayarlarız brişeyler
senin kayganayada kıl oluyorum bu topikte numunelik belli kynanalar var zaten
ama en çok kıl olduğum kayranınki tam bi kaşık suda boğmalık bunlar -tatlicadiarzu-
çamaşırların yıkanmasını bekliyorumm çıksında asayım yarına kurusunnn kostümümüz giyinelimmm
çok heyecanlıyım annemler görünce bayılacakk yarın tam şebek olacak oğlummm bide ona tüylü bir sakal ayarlamak gerek pamuktan sakalmı yapsam acaba
ama yok sonra o pamukları yemeye kalkar benim şaban kaydirigubbakcemile3
slm kızlar bişeyler sorcam uzun zamandır girmiyorum topiğe yaklaşık 3 aydır falan neler konuşuldu bebişlerele şilgili hiç haberim yok..o yüzden merak ettiğim ettiğim bikaç konuyu konuşmuşsanızda cvp verirseniz çok sevinirim..oğlum 24 oğustoslu yane 5.ayın ilk haftasındayız demir damlası başladık hepiniz başladınızmı onu merak ettim..doktorumuza kesin başlamalımıyız dedim isterseniz kan sayımı yapalım ama size kalmış bu kadar erken bi ayda kan sayımı yapmayız genelde dedi..bizde mecburen baladık ferro sanole..tabi ilk günlerimiz acemilik bir iki kıyafetine damladı ve lekesi kesinlikle çıkmıyo yazık oldu 1-2 kıyafetimize yani..lekeyi çıkarmayı başaran varmı bide onu sorcaktım..
ya geçen gun ilk kez 2010 agustos annelerine baktım allahımnasıl duygulandım gozumden yaslar aktı desem gulermisiniz ama oyle:)
su an kalp atısı derdindelertabi lekelenmeleri olanlar var aynen benim yasadıgım gibi
geçen sene tam 31 aralıkta ilk lekelenmem olmustu yılbası gunum rezil olmustu iboda geç gelmisti isten sene sonu sayım vsoldugundan berke ile oturmustuk berkeye caktırmamaya çalısarak surekli aglıyordum yemek yoktu evde pizza almıstım isten gelirken yemek falan yapmaya ne moralim ne halim vardı hey gidi gunler heyyyy allahıma binlerce kere sukurler olsun diyorum
Günaydın herkese
İnşallah hepimiz için yeni yıl güzellikler getirir
hepimiz mutlu ve huzurlu oluruz
bebeklerimiz sağlıklı, yuvalarımız neşeli olur umarım
günaydınnn... bugün çok yoğunum senenin son günü olmasından kaynaklanıyor sanırım 3 gün tatil yapıcaz ama tatil burnumdan gelecek pazartesiden itibaren işler yoğunlaşacak yılbaşı devirleri vs....
sanırım ben babaannemizi kıskanıyorum arkadaşlar... daha öncede burda başka arkadaşlarımız gündeme getirmişti..... selinle ikisinin çok farklı bi yakınlıkları var.... selinle öyle bir anlaşıp oynuyorlarkı selin kakır kakır gülüyor..... sanırım çocuk onu annesi sanıyor.... benide evde aileden biri... tabi çocuk 12 saat babaanneyi görüyor gün içinde beni ise 4 saat kadar...ondada aynı evin içindeyiz ama işten geliyorum yemek yapıyorum sofra hazırla sofra topla o saatin yarısıda öyle geçiyor.........üzülüyorum öyle olduğu zaman.....
yeni yıl gelmiş neyime... bizim hiçbir diğer akşamlardan hiçbir farkı yok hatta sinir olmak var.... büyük ihtimal kayınvalidemlerde geçireceğiz yılbaşını görümcem ve sevgili çocuklarıda gelir ki zaten hep ordalar bakalım yeni bir seneye nasıl gircez.....
ağustos annelerinin yeni yılını şimdiden kutluyorum.... kuzucuklarımızla beraber sevdiklerimizle beraber güzel, sağlıklı mutlu huzurlu bir sene geçirmemiz dileğiyle... yeni yılda rabbim bizleri sevdiklerimizden ayırmasın.... MUTLU YILLARA....
Günaydınlaarrr kaydirigubbakcemile2
Çok şükür bir önceki geceye nazaran daha kolay bir geceydi.. Sabaha karşı ateşi düştü kızımın, huzursuzluğu da gitti, rahat rahat 4 saat uyudu yavrucuk..
Deva'da aşı sonrası ateş çok çok yükselmiyor, en fazla 38 e kadar çıkıyor ama sanırım aşı ağrıtıyor bir yerlerini, inanılmaz huzursuz oluyor, sürekli kucakta durmak istiyor, emmek istiyor, aslında huysuz bir bebek değil ama aşı olunca ekstra huysuzlanıyor yavru bebeğim.
Geçmiş olsun dileklerinize çook çook teşekkür ederiz.
Esracım, dün seninle konuşurken eve yeni girmiştim. Neden? Çünkü dün kaza yaptım.. Eve gelişim bu yüzden baya gecikti. Önemli birşey değil Allah'tan, sadece arabanın bagaj kapağı ve tamponunda ezik var. Dangalak bir kadın köprü trafiğinde geldi çarptı.
Şu kadınlara niye ehliyet verirler anlamıyorum ki ! :mymeka: sositososito
Seninle konuşurken Deva artık memeeeee memeeeee diye ağlıyordu, bu yüzden anlatamadım birşey..
merhabalar herkese geçmişi yavaş yavaş okuyacağım.size bir şey sormak istiyorum bebekleriniz yeşil kaka yapıyorlar mı?
neva bu aralar yapıyor ama sürekli değil ben bir sorun olduğunu düşünmüyorum.kaynanamla konuştum sabah yeşil kaka yapmış.dün gece de zor uyudu ama bir rahatsızlığı yoktu bana göre.diyor ki sorunu var bu çocuğun.dışarı çıktık dün üşüttü belki diyor.dışarı çıkma sebebimiz hanfendinin jumbô'ya gitmek istemesi,kıyafet alması,saatlerce gezdik onun yüzünden.şimdi çok fenayım.evde kalayım siz gidin diyorum yok sen de gel biz de gitmeyiz diye trip yapıyorlar.sanki onların da gitmesini istemiyormuşum.bir de benim zevkime güveniyormuş..
Çıldırmış olmalıyım ! Uykusuzluk insanı bu hale getirir mi yaa !
Az önce eşim aradığında, akşama babamlar bize gelsinler mi davet edeyim mi dediğinde, iyi gelsinler demiş olamam değil mi?
Yok olamam-olmamalıyım-olmamalıydımmm ühüü üühhhüü :gitme:
Ayşin geçmiş olsun + geçmiş olsun..
Kuzum bu tükenmişlikle nasıl çağırıyorsun umarım kaygana yan gel yat cinsten değildir yoksa işin zor yada kendi annenleride çağır belki durumu kurtarırsın...
Elif kayganan en azından haftasonları kendi evine gitse uzak mı evi?? Birazcık nefes alsan bunalıyor insan evinde başkaları olunca..
Sibel insan dönem dönem kıskançlık krizlerine giriyor sanırım sen kayınvalideni kıskanıyorsun benim durum daha vahim annemi kıskanıyorum... :kedi:
Derya sana tüm sevdiklerinle beraber nice mutlu yıllar diliyorum...
Bugün yılbaşına yine annemlerle giriyoruz değişiki birşeyler yapmak istiyordum bu sene bahanemizde Özde oldu birşey bulmasa şaşardım zaten...
Yılbaşı deyince aklıma hep evde miden ağzına gelene kadar yemek, içmek ve oturup aptal programları izlemekten başka birşey gelmiyor :umursamaz:
size kurbağa prensimin resmini göstereyim didim:) bu gece saat tam 12 de öpüjem onu bakalım neye dönüşecek:)
MUTLU YILLAR...
2010 size ve sevdiklerinize sağlık,mutluluk ve huzur getirsin. opuyorumnanaktan
kızlar meraba yine bir yıla daha postalıyossss hepinizin yeni yılını kutlarım bu yılda dileklerimizin gerçekleşmesi bol sağlık huzur mutluluk vveee para diliyorumm...MUTLU YILLARRRR... bu arada fazla kalmayacagım kısaca geçmişede bakmaya çalışim yağız bey uyurken bu akşama misafirim var hazırlıkta yapıcam çok iş var çokkafamçokkarıştı
canım benim oğlumda öyle ağlamıyo ama insanların suratına tip tip bakıyo ama ne bakış mimik bile oynamıyo ...neva da kimseyi yabancılamıyor.yani yabancı birine gidince ağlamıyor ama ona tuhaf tufhaf bakıyor ve ne yaparsa yapsın gülmüyor.bu da bir çeşit yabancılama galiba.
aman çok geçmişler olsun allah korumuş dikkat et .....yusuf uyurken yemeği koyayım diye mutfağa gittim..hızlı hızlı yemeği ocağa koydum ..bir yandanda makineyi boşaltıyorum..tabi beymiz iş bitmeden uyandı ..onuda aldım yanıma getirdim ama yusuftan önce gözlertim yanmaya başladı dedin heralde soğan yaktı..çocuğuda aldım geldim o ortama büyük hızla duruyor diye işime devam ettim ..bu arada yemek kaynamıyor daha doğrusu düdüklü tencere sesi çıkmıyo ocağın seside geliyor ama altına bakmak hiç aklıma gelmiyor ..bi ara yusufa döndüm gözlerim çok yanıyor o ne yapıyor diye çocuğun gözler kızarmış garibime gitti o anda ocağa bi baktım altı açık ama yanmıyor kaç dakika gaza mağruz kaldık bilremiyorum çocuğu kaptığımla ordan çıkardım.hemen kapı pencere açtım..dalgın dalgın iş yapınca böyle tehlikeli olabiliyor işte.....
çook güzeel sanada mutlu yıllar yahooo ayagına sağlık annişininde ellerine böyle güzel şeyler yaptıgı için ..
benim oğlumdada var alerji bunu için dr seni yönlendirmesi lazımdı sana diyet programı uyguluyolar ama önce testlere tabi tutuluyo takip ediyosun yediklerine dikkat ediyosun birazda dışardan takviye ilaç veriliyo bu bir sürede devam edebiliyo tekrarlama durumu oluyo çünkü...bende allerji yok. benim yediğim inek sütü içeren besinler sütümden oğluma geçerek alerji yapıyormuş. hoş inek sütümü başka bişey mi net değil ya
çok gülüyorum sana yaaa valla alem kadınsınnitiraflara devam;
yahonun altını açınca çükünü öpüyorum opuyorumnanaktan
çok ağlayıp zıvanadan çıkarttığında yüzüne bakıp içimden babasının sülalesine sayıp sövüyorum sositososito
sevişeceğimiz geceler özellikle banyo yaptırıyorum üstüne rezeneyi dayıyorum daşş gibi uyusunnn delikafadulden ama genellikle hayal kırıklığı ile sonuçlanıyor
vitamini vermeyi zaman zaman unutuyorum :kedi:
al işte bi dane dahaasırnaşık şey sırnaşık şeypervinim verdik gitti kızı
9 ocaktada nişan varr off bitseydi şu işkence canım çıkıyor benimde servis hizmet
güzel geçti damadın kahvesini ben yaptm bir tatlı kaşığı dolusu tuz bir tatlı kaşığı karabiber
adam wcye gidip istifra etmiş fazla kaçırmış mami kızdı bana :lepi:
e dedim ablan öyle yap diidii delikafadulden
maşallah yaaa ççok tatluu..iyi akşamlar
[/url][/IMG]
al bidane daha tam ısırmalık maşallah..
ne güzel gülüyo maşallah allah nazarlardan saklasın tüm bebişleriii
canım inşallah korktunuz gibi olmaz iyi düşün pozitif olmaya çalış...umarım ters bir durum olmazz..selam kızlar dün bi 5 dk girip çıktım içimde sıkıntı var eşimin çalıştığı fabrikada işten çıkım var şu an %50 çıkış olcak herşey bugün belli olacak korkuyorum çok
inşallah çıkmaz demiyorum hayırlısı neyse o olsun çıkarsa belki antalyaya taşınırız burdabizi bağlayan çok şey yok
çıkarmazlarsada yola çıkıcaz bugün sayımları bitmiş gelince eskişehire gidicez ordan ben antalyaya geçicem işte öyle içimden bi şey yapmak gelmiyo valizimide hazırlamadım hazırlamakta gelmiyo
yeni yılın kellere saç, hastalara ilaç, iddaacıya para, sıvacıya mala, işsize iş, dişsize diş, olmayana çocuk, üşüyene gocuk, raki ya buz, yemeğe tuz, nazar değmişe hoca, evde kalmışa koca, dırdırcıya akıl, onu çekene sabır vermesini dilerim...
[ı]herkese yepyeni umutlarla , mutluluklarla dolu, saglikli, huzurlu, bebiklerimizin her aniyla dolu dolu, yepyeni bir yil dilerim...[/ı]
herkese mrb uzun süredir yazamıorum umarım herkes iidir ben hiç ii deilim en yakın arkadaşım emes hastalığına yakalandı daha çok genç 4 yaşında kızı var eşi askerde burda bi sonuç alamayınca ankaraya gitmişler ve emes demişler ve bu hastalığın çaresi yok ord kortizon vermişler 100 kilodan daha fazla bi anda şişio insan biraz önce annesiyle konuştum yüzünün uyuşukluğu gitmemiş ve daha yeni yeni yürümeye başlamış ama birinin desteği ile çok üzgünüm yaa canım allah şifasını versin kızınıda 15 gündür görmüyormuş kayınvalidesindeymiş bu halini görmesinler die getirmiolarmış sizlerden onun için dua bekliorum arkadaşlar....mafoldumben:gitme::saruboceq:
geçen sene yılbaşı gecesinin ertesi.. Yani 1 ocak 2009. Tatil, iş yok evdeyim.
öğlene doğru uyanıyorum,yatakta kedilerimle oynuyorum, bir tanesi var akıl sağlığı yerinde değil, kısaca deli diyebiliriz kendisine, enteresan hayvandır,evin içinde kaybolup buzdolabının içinden çıkmışlığı vardır. O sabah gelip gelip karnımın üzerine yatmaya çalışıyor, kızım gel yanıma yat üstümden kalk diyorum, yok karnıma yatacakmış !
Neyse öğlen kalkıp bir güzel kahvaltı ediyoruz annemle.. Kahvaltı sonrası hemen sigara yakıyorum her zamanki gibi.. Ama yok gitmiyor.. Zaten akşamda canım o kadar çok içki içmek istemesine rağmen 1 kadeh şarapta kalmıştım, mideyi mi üşüttüm diye geçiyor aklımdan..
Annem yemek sonrası, klasik konuşmalarından birini yapıyor, kızım bak kaç senedir evlisiniz, yaşın geçiyor artık, bir bebek düşünün, eğer tedavi falan olman gerekiyorsa gidelim bir doktora falan filan. Yok diyorum anne, biz korunuyoruz ben bu yüzden hamile kalmıyorum, ayrıca hala ben hazır değilim, yapmak istediğim şeyleri henüz yapamadım, düşünmüyoruz şimdilik, şu borçlar bir bitsin, bu yaz viyana tatiline bir gidelim, kaç senedir niyetlendik bir türlü gidemedik falan filan..
öğleden sonra yine karnıma girip çıkan sancılar başlıyor. Sayıyorum, hımm 12.gün bugün. 12 gün önce regl olmam gerekiyordu, ama belli ki olacağım, karnım ağrıyor. Zaten benim hep gecikir, endişelenmeme gerek yok.. Ama şu mide ilacını kullanmaya başlasam fena olmaz artık. Galiba bu mide bulantıları başka türlü geçmeyecek. Enteresandır, kaç gündür elim ilaca gidiyor, bir türlü içemiyorum hep birşey mani oluyor. Kuzenim de gıcık ediyor beni, kızım bir test al bak hamile olabilirsin. Ulen test nasıl yapılıyor onu bile bilmiyorum ben bee..
Off yapalım bakalım da içim rahat etsin, mide ilacına öyle başlayım.
Eşimi arıyorum akşama gelirken test al diyorum, heyecanlanıyor, nasıl yani diyor.. Yok bişey diyorum, hamile falan değilimdir, sadece emin olmak istiyorum, regl olacağım zaten karnım ağrıyor, diyorum.
Akşam saatleri test geliyor. Ama birşey olmadığından o kadar eminim ki unutuyorum, aklımdan çıkıyor, gece yatacağım vakit aklıma geliyor. Dur yapayım bari şu testi, sonra da ilacı içip yatayım..
Banyoya gidiyorum, ilk defa test yapıyorum, bu arada içindeki açıklamayı okuyorum. Hımm iki çizgi çıkarsa pozitif demekmiş.. Pozitif ne demek yani, bebek var mı demek yok mu demek? Yani bu kişiye ve şartlara göre değişmez mi aslında?
Evet, bir çizgi işte.negatif demek bu.
Aaa bu çizginin yanında bir tane de silik bir çizgi belirdir. Bu ne ki? Test bozuk galiba. Duymuştum bu testlerin çok güvenilir olmadığını.. Ama bir dakika, içindeki kağıtta ikinci çizgi silik olarak çıksa bile pozitif demektir yazıyor..
Eşime sesleniyorum, testi gösteriyorum, aptal aptal suratıma bakıyor. O nerden bilsin ki!
Sen diyorum, git bir test daha al, bu galiba bozuk. Hatta dur dur bende seninle geleyim, biraz hava alsam iyi olacak..
Nöbetçi eczane bulup bir test daha alıyoruz. Eve geliyorum, bir belirgin, bir silik çizgi..
Yani ne demek bu?
Eşim, annene soralım diyor. Annem nerden bilsin, en son çocuğunu doğuralı 27 sene olmuş! Yine de çağırıp soruyorum, anne bu ne demek diyorum? O da bana senin elindeki ne ki diyor ! Medet umduğum annem, daha önce hiç gebelik testi görmemiş ki..
Allah'ım ! Bu şüpheyle nasıl uyurum ben ! Eşim, kesin olup olmadığını nasıl anlarız diye soruyor. Ben çok biliyorum ya ! Kuzenimi arıyorum gecenin 12 sinde. Kendisinin 3 çocuğu var, deneyimli yani bu konuda. Kan testinde anlaşılır diyor.
Kalk diyorum eşime, kan testi yaptıralım. şimdi yatalım yarın yaptırırız diyor. Olmaz ! Diyorum hemen gidelim, hamile olmadığımdan emin olmalıyım..
Hemen yan sokakta hastane, gidip kan testi yaptırıyoruz, kan alan hemşire kaç gün gecikti reglin diyor, 12 diyorum.tamam eğer bebek varsa, kan testinde büyük ihtimalle çıkar zaten diyor.. Sonuçlar 45 dakika sonra..
Bu arada annem evde ağlıyor var işte hamilesin diyerek psikolojik baskı yapıyor bana, babam olanlara mana vermeye çalışıyor,bunlar nereye gidip geliyor sürekli diye düşünüyor eminim..ona bişey söylemedik henüz..
Eve dönüyoruz eşimle, ben yatıyorum, hayır diyorum kendi kendime.. Hamile değilim. Gerçi son aylarda rüyalarımda sürekli doğum yaptığımı, bebek emzirdiğimi görüyorum ama bunun etrafımdaki bebek baskısından kaynaklandığını düşünüyorum. Hamile olsam hissetmezmiyim yahu ! Hem karnım ağrıyor benim, regl olacağım ! Yoksa niye karnım ağrısın ki ! Bu düşüncelerde uyuyakalıyorum, biraz zaman sonra, kapının çalışına uyanıyorum. Eşim gidip sonuçları almış, apartmanın merdivenlerinden 'aşkım hamilesin, hamilesin! ' nidalarıyla çıkıyor..
Kim, ben mi? Yok canım daha neler diyorum..
Eminmisin, kim dedi hamile olduğumu diyorum, çünkü elindeki sonuç kağıdında sadece rakamlar var, hani pozitif diye birşey yazmıyor ki burada !
Hastanedeki doktora sordum, 'eşiniz hamile büyük ihtimalle, ama kesin demek için erken, ancak ultrasonla bakılıp gebelik kesesinin görünmesi halinde gebelik var diyebiliriz' dedi diyor. Bunu duyan babam, hadi hemen ultrasona girelim diyor.
Babaa, saat gecenin 2 si! Olsun diyor.. Hemen gidelim emin olalım..
Gece nöbetçi kadın doğum doktoru olan bir hastane arıyoruz. Bulduğumuz hastanedeki doktor, gayet mekanik hareketlerle, ultrasona alıyor, evet gebelik kesesi görünüyor, buyrun bu da resmi diyor, elime bir resim tutuşturuyor. Annem,babam, eşim ve ben, ultrason ekranındaki minicik noktaya bakakalıyoruz..
Annemle babam ağlıyor..
Eşimin suratı bir tuhaf, korktu galiba..
Benim elim karnımda.. Sonraki 8 ay olduğu gibi, elim hep karnımda.. Yüzümde anlam veremediğim, şaşkınlıkla gülümsemek arası bir ifade..
O gece evden çıkarken, evime bir daha hiç eski halimle dönmeyeceğimi hiç düşünmemiştim.. Aslında ben kızıma ne kadar muhtaçmışım, bir bebeğim olacağı fikri aslında ne kadar kıymetliymiş benim için..
Onu istemediğim için, hayır değildir diye reddettiğim için ve isteyerek sahip olmadığım için vicdan azabı çekiyorum ve çok korkuyorum..tüm hamileliğim boyunca elim karnımda.. Onu kimse almasın, ona zarar gelmesin, beni bırakmasın diye..
Bırakmadı yavrum beni.. şimdi neredeyse 4,5 aylık.. Gözümün nuru, canımın canı, dermanım, yeni yıl hediyem, en kıymetli hediyem benim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?