Yeni yılın kellere saç, hastalara ilaç, iddaacıya para, sıvacıya mala, işsize iş, dişsize diş, olmayana çocuk, üşüyene gocuk, raki ya buz, yemeğe tuz, nazar değmişe hoca, evde kalmışa koca, dırdırcıya akıl, onu çekene sabır vermesini dilerim...
allah yardımcısı olsun inşallah....
teşekkür ederim arkadaşlarr gerçekten acı bi durum annesi morali çok bozuk eşini yokluğu dahada zor geldi demiş hatta densizin biri askerdeki adamı arayıp geçmiş olsun demişler vee haslığının ne olduğunuda sölemişler eşi biliomuş ama hastalığının ne olduğunu sölememişler allahtan 17 günü filan kaldı da gelecekeftelya geçmiş olsun arkadaşına çok acı bir durum acil şifalar Allah onu yavrusuna bağışlasın(
bi tanısan çok iidir yaa dünden beri kendime gelemedin kayınvalideminde arkadaşı emes hastası onu çok gördüğüm için ne olduğunu biliorum kadın önümüzde yüyürken bi anda düşüo kasları kilitlenio konuşmakta zorluk çekio canım arkadaşımı böle düşünemiorum daha 24 yaşında tşk ederim dualarınız içinEftelya..arkadaşına allah sağlık sıhhat versin..ne zor bi durum..çok çok zor..tanımasamda içim cız etti.
kayram sağolasın canım inşallah şu kaynana sendromunu en kolay şekilde atlatırsın dua edeceğim
bu aralar kafayı teo ile bozdum çokmu belli oluyor kaydirigubbakcemile3aklin teo da m kaldi, gerci ikisde huysuz ruzyde toeda:))bebikler karisti..
e zaten yazarrr zemuszemusAyşin keyifle okudum yazdıklarını..çok güzel ifade etmişsin yaşadıklarını..allah ayırmasın sizi..
yazar olmayı hiç düşünmüş müydün??
hadi inşallah olurr iyi şanslar canım..bana şans dileyin lütfen...belediyeye cv mi bırakıcam..ocakta alım yapıyorlarmış..kpss puanım tutuyo..inşallah alırlar
maşallah çok tatlıEki Görüntüle 32323 1 ay önceki halimiz yenileri ekleyemiyorum anlamadım..
bide neden görüntü direkt çıkmıyoo anlamadım nası yapcamm kızlarr
oooooooo süpersiniz anneler ve bebekler ....AFİK VE YAHO
kıskandırmayın bakimm ordan attınız genem havanızı bakıyommm çok güzelsinizzz..yaho hamsterlara bakarkene gerçi gözler kapalı çıkmış ama :)) yanındada dana anası
tabiki tıkınmadan olmazz
anneler&bebişlerr
afik ve maviş güllüü
oğlumlaaa
onu nbende ogluşumla yapıyorumm anne ciccii diye oda seviyo sonra suratımı yalıyoooo babasınada vuruyooooo vee ablasınında saçını çekiyooo yaaaa gördünmü tazemm herkese farklı muameleee..GÜLLÜ çok kıskandım, Doruk'a "anne cici" yi öğreteyim dedim. Doruk'un elini aldım, yanağımı okşattım, diğer yandan anne cici diyip durdum. Sonra bıraktım, Doruk iki yanağımı da tırnaklamak suretiyle suratımı çizik içinde bıraktı, benden de küfrü yedi kaydirigubbakcemile3
valla sade verdim pek beğenmedi. ben de beğenmedim, ayrı! ekşi yoğurt severim, onu da beceremedim. Doruk da ekşi yoğurdu kaşıkla götürdü ama ona taze yapmak gerekiyor işte
offf offff ne yaptın be gülüm sen kendini niye hırpalıyon bu kadar valla ben haftada bir süpürür silerim iki kere toz alırım cam halı işine ben bakmam kadın alırım başka şansında yok iki çocukla koca ev temizlenmezzzz..ev temizliği konusunda yeni bir strateji geliştirdim bilginize.
bir gunde tüm evi temizlemeye çalışmak yerine 3 gune bölmş bulnuyorum. hem daha az yoruluyorum hem oglumla vakit geçiriyorum hemde heryer tertemiz oluyor..
şöyleki eskiden temizlik gunu akşamdan liste yapardım yapılacakları tek tek. ve hepsini bi gunde yapmak için harap olurdum akşamada dışardan bişeyler söylerdik yemek için. amma velakin şimdi bana ihtiyacı olan bir yavrum var.
birinci gun tüm odalar süprülür silinir toz alınır
ikinci gun perdeler yıkanır ve camlar ve kapılar silinir
üçüncü gün halılar ve koltuklar silinir..
wc banyo zten hergun yapıldıgı için ayrıca yazmadım..
gerçektende senin kocan tam şakacıymış inmezmi be güzelimmm..bir hafta önce 1-2 gün arayla lekelenme oldu gerisi gelmedi..şüphelendim...rgldide olmadım hiç...test yapim dedim...eşim testi getirdi...idararı damlatıım hemen ayrıldı yanımdan sesleniyo bana içrden 2 çizki negatif oluyo dimi...hı hı evet oh ii hamile değilmişim dedim..kafa buluyo benle sandım...ver bi bakim teste dedim 2 çizgi var gerçektende...o an bütün hayatım film şeridi gibi geçti önümden...sonra bi daha dikkatli baktım benim şakacı kocem kalemle boyamış meğer...çok kızdım tabi..kalbime incekti...
canım içinde bulundugun şartlar çok zor ama sanırım geçici süre için yanındalar sana sabredip beklemekten başka çare kalmıyo ama çook zorrrrr herşey bebeğin için sabırrben bu listeyi aylara bölerim yok yok yıllara bölerim.hiç zaman bulamıyorum temizlik işin zaten 3.5-4 gibi eve gidiyorum önceden sofra hazırlama işine giriyordum baktım çocuğumla ilgilenemiyorum.ben de alıp sıpamı odamıza geçiyorum.kayganam yemek yapmış oluyor zaten saat 5 te salih geliyor sofrayı koy kaldır,sonra çay koyuyordum bunlar zira asla çay içmem ve fil gibi çay içienlere çay servisi yapmaktan nefret ederim.
dediğim gibi çay servisini de bıraktım isteyen koysun içsin ben nevayla vvakit geçiriyorum.sonra varsa tatlı servisi başlaardı.onu da yapmıyorum hatta iyice sinir oluyorum.sonra meyve servisi.bir de kayınpederimin herkesten önce doyması ve saat başı acıkması.dedim ya bıraktım artık kendileri yiyip içiyorlar.ben alışık değilim böyle sürekli koy kaldır.tek başına bir şey de yiyemiyorsun bir elmanı alıp televizyonun karşısında yiyemiyorsun.illa hepsini törenle getireceksin.ben sevmem ki yemekten sonra meyve yemeyi.ara öğün olarak yerim.
velhasıl arkadaşlar iki gözünün ışığı da olsa evde başka birilerinin olması çok döt daraltıcı bir şey.neva da zahmeti olan bir çocuk değil şükür nazı niyazı bana oluyor geceleri.bakıcımız da bakardı.bir de her daim tv açık.Allahtan neva 2 saat falan uyanık kalıyor ben gidene kadar da çok maruz kalmıyor.zaten tembihledim televizyona bakılmasın diye.Ama sürekli açık televizyon artık iyice sinirim bozuluyor.benim adını bilmediğim kanallardaki dizileri bile izkliyorlarihele de karı kılıklı kaynatam.
he bir de geçen gün nezleydim ve çok başım ağırıyordu bir de üüstüne neva gece geç yatmıştı.çok yorgunum dedim ertesi gün bana ne dese beğenirsin kaynatam harç mı kardın duvar mı ördün.lafın iyisi şakayla söylenir.onların gözünde çalışan,çalıştığı için harvurup harman savuran, annelik niteliklerinden yoksun bir insanım işte.
Bir de neva çok oyun oynar ve konuşurdu ama artık oynamıyor ve konuşmuyor bunu da çocuğu besleyip yarım saat sonra uykusu geldi uykusu dağılamadan uyutalım deyip alıp kucaklarına sallamalarına bağlıyorum.böylece çocuğum geceleri bizimle oyun oynamak şistediği için coşuyor ve uyumuyor.oysa diğer torunuyla saatlerce oyun oynuyorlardı bunlar.
temizlik geçen pazar biz sınavdayken yapmışlar,perdeleri yıkamışlar Allah razı olsun.onlara bir oda tahsis ettim.istedikleri gibi dağıtıyorlar ama salonun her yerinde su bardakları,bitmez tükenmez ilaçları,poşetler, ıvır zıvırları olması benim gibi düzen manyağı biri için fazla zorlayıcı oluyor.bir de alınan eşyaların yerine koyulmaması ki salih te çok yapıyor bunu.ben almasam sittin sene orada kalıyor.
diğer bir mevzu ben de salihle aynı saatte kalkıp işe gitmeme ve geceleri nevayla uğraşmama ve de salihin gün içinde evde horlayarak uyumasına rağmen yazık yoruluyor işe gidiyor demesi kaynanamın beni deli ediyor.ama ne yapıyorum: susuyorum,sustukça içimde büyüyyor ama nevam için diyorum nevam için.kimlere nelere katlandığımı bir gün anlayacak ve benimle gurur duyacak.anlamasa da canı sağolsun.
çok uzattım ama başlamışken yazayım bari okuyan okur okumayan okumaz.Bir de kaynanamın sürekli lokman hekimlerden birşeyler alması.benim zaten bildiğim şeyleri bana satması,selülit keremi alması,kabak lifi alması,sürekli marka eşarp alması beni gıcık ediyor.hakkım yok ama gıcık oluyorum.ohhh rahatladım
aynen
:tomato: bak yukarı açtırdın pandoranın kutusunu
denemesi bedava
çok gericiymiş
neva da basmıyor hatta direniyor.kayganam diğer torunun doğduğundan beri bastığın söyledi.acaba siz bunu mama sandalyesinde oturrtunuz da ondan bir yerine bişe mi oldu dedi.ben de birşey olsa yattığı yerden belini kaldırıp yarı oturur pozisyona geçemez herhalde dedim.3-4 defa denedim eskisinden daha iyi basıyor.doktora soracağım ama bir sorun olduğunu sanmıyorum
bende senin gibiyimdir kırmamaya çalışırım karşımdakini ama içime atınca daha tehlikeli hale gelicegimi bildiğimden sürekli çözüm ararım..en büyük destegide eşimden beklerim...Baby, Ecoş'u nihayet gülerken yakalamışsın.. Ya da prenses hazretleri lütfedip annesine izin vermiş :) Ama biz onun asık suratlı halini çok benimsemişiz, şimdi değişik geldi bana :))
Heee bacım doğru söylüyon, denemesi bedava ... -tatlicadiarzu-
Yafrum sen ne kadar dolmuşsun öyle yahu... Kıyamam sana.. okurken kendi hislerimi okuyormuşum gibi oldum. ben de evde kendi yarattığım düzenin bozulmasından çok rahatsız olurum. ve ne tesadüf benim kocam da aldığı bir şeyi hayatta yerine götürmez, söyleyince surat yapar, manası: "hayatı bu tip küçük şeylerle zorlaştırmandan nefret ediyorum"dur. kayınvalidem iyi insandır, art niyeti yoktur, mazlumdur.. ama yine de üzerimizdeki sorumlulukların stresinden mi yoksa huyumdan mı bilmem onda bile bana batacak birşeyler bulabilirim. biraz nazlıdır sadece.. hastalık hastasıdır. sana önceden anlatmıştım, hatırlarsın belki.. bu kadar zayıf bir ruh hali olması batar bana mesela.. çünkü devamlı evde bir hastalık gündemi olur.. hiç mutlu değilizdir.. herşeyi kafaya takar.. birşey konuşurken kelimeleri cımbızla seçerim ki alınmasın.. şayet herşeye alınabilir, bozulabilir ve sonuçta hasta olabilir.. kafamçokkarıştı böyle olunca ruhum hapsolmuş gibi hissederim onun yanında..ben ben olamam.. devamlı onun gönlünü hoş tutmalıyım vs.. ama çok daraldım mı da ben de şaka yollu düşüncelerimi söylerim.. yoksa içimde daha fazla tutarsam daha fena daha fevri çıkışlar yapmaktan korkarım.. kaynananın oğlunun yorulmasına üzülürken senin için aynı şeyi düşünmemesini afedersin ama biraz bencilliğine yorarım.. empati yoksunu insanlarla birlikte yaşamak çok zor.. allah yardımcın olsun..
Gelelim Gülistan'ın psikopatlık derecesindeki temizlik sevdasına.. bacım sen naptın yaa? ben haftada 1 evi süpürüp silip toz alabilirsem benden iyisi yoktur. hayatta cam silmem, mazallah düşer müşerim diye.. perdeleri ise kaç zamanda bir yıkıyorsun allasen? ben 3 ayda bir felan yıkarım.. temizliği, titizliği severim, ilk evlendiğim zamanlarda evim her daim bal dök yala olsun diye paralardım kendimi ama baktım hayat böyle geçmez.. ev düzenli olsun, bir de pislikten kırılmasın bana yeter dedim.. allah sana da güç kuvvet versin.. daha başka ne diyim ?? :bbo:
evet en güzel metot ve dizginleme şeklidir sevdiklerimizi düşünmek gözümüzün önüne getirmek yoksa allah muhafaza bir anlık öfkeyle yanlış şeyler yapabiliyoruz herşey çocuklar içinnsağol canım bende seni seviyorum:1hug: doğrusunu söylemek gerekirse ben kendimi hiç takdir etmiyorum ben nerde hata yaptımda bu kadar olumsuzluklar beni buluyor bilmiyorum birinin kalbinimi kırdım, bedduasını ahınımı aldım bilmiyorum.....demekki ben birşey yapmışımki rabbimbana bunları yaşatıyorsenağlama
ama zor geliyor artık taşıyamıyorum iyiki selin var beni dizginleyen, sakinleştiren, bazı şeyleri yapmamı engelleyen tek şey selin... o olmasaydı hiçbirşey böyle olmazdı onu daha iyi biliyorum çünkümafoldumben
canım sanada allah kolaylık versin epey dolmuşsun.... kolay değil herkesin kahrını çekmek çekilmiyor işte.....malesef ortada çocuk olunca herşeye katlanıyorsun... benim kayınpederde koca ğüne evde tv seyreden son ses seyrettiği şeylerde izdivaç programları selinin yanında onu izliyor selined ister istemez görüyor tv yi yada sesini duyuyor kızım daha şimdiden izdivaç programlarına alışacaklmaz: seninde allah yar ve yardımcın olsun canım biraz sabır nasıl olsa birkaç aya gidecekler.... ama çok zor aynı evi paylaşmak....herşey bebekler için:ecrin_bebek: dediğin gibi umarım birgün neler yaşadğıımız nelere katlandığmız anlarlar
böyle şarkılrla kendini dahada bunalıma sokma herşeyin çözümü vardır öyler yada böyle..birşarkı duydum bugün candan erçetinin şarkısı tam beni anlatıyor tam da ruh halime uyuyor...sözleri çok güzel....
kırık kalpler durağında inecek var....eteğindeki taşları dökecek var... doldurun kadehleri içelim beraber... yılların yorgunluğu geçene kadar......kırık kalpler durağında inecek var yüreğindeki dertleri dökecek var..........
aynen katılıyorum yemek yedirip uyutmakla olmuyo yada kolay bir yol tv izletmek ...moktan bağlantım yüzünden alıntılarım gümleyip durdu tüm sayfalarıda okuyamadım zaten Elifimin sıkıntılarını okudum çok zor ama dediğin gibi evlatlarımız için sabretmek zorundayız. Aynı Neva gibi oğlum kayınvalidemlerde suskunlaşıp gece azıyo annemdeyse bülbül gibi şakıyo gün boyu ve her 1 haftalık kaldığım zamanlarda oğlumda olumlu gelişmeler görüyorum yani büyükler mamalarını yedirip uyutmakla bebeklerimize baktıklarını sanıyorlar maalesef.
Yahoyla M.akifi öpüyorum annelerinide. Maşallah
süper süperrr bende spora gidiyomm ..hello, günüm temizlik artı spor ile geçti. Onur'un günü de Doruk'u oyalamakla geçti. Çok verimli bi gün oldu kendi açımdan. bi de saçımı kurutabilseydim... spordan gelende duş aldım ama doruk uyuduğu için kurutamadım.
ELİF sana kolaylıklar diliyorum. benim kaynanala eskiden öyle idi. Bİr de kayınpederim uyanır uyanmaz sigara yakardı. Uykumdan sigara kokusu ile uyanırdım böghk. Sürekli TV açık, evde lopg.t insanlarçok fenaydı. Sİgarayı bıraktılar, kaynanam da zayıflıyom ayağına hareketlenmiş. Dadından yenmez bir durumdalar. Darısı başına diyorum.
GYPSY aradın ama DOruk'u emziriyodum. Sonra döndüm sana ama sanırım müsait değildin. Hediyem orjinal olsun istedim. Arabasız, Gaziemir imkanları ile bu kadar oldu. Umarım beğenirsin, umarım Yahooma olur. En büyük kaygım bu! İleride Yahoo'nun o şebek halini görüp eğlenirken beni de anın istedim :) O eşofman altının çok benzerinden Doruk'ta var, Yahomda da olsun istedim. Ben çok beğeniyorum. Niyetim sana da bişi almaktı ama açıkçası sırf göndermiş olmak için göndermek istemedim. Hah, tam GYPSY' ye göre diyeceğim bir şey de olmadı. Du bakalım, Allah büyük...
efett benim oğlum emzik kullanmıyo ama parnak emiyoo ve çok mutlu oluyoooo başlarda ben rahatsız olmuştum dr söyledim bişey olmaz dedi..bebek.com: Bebekken parmak emmesinin nedenleri nelerdir?
Uzm. Aslı Bozbey Akalın: Dördüncü aydan sonra anneleri yanında değilken kendilerini güvende hissedebilmek ve kendilerini rahatlatabilmek için bazı objelere gereksinim duyarlar. Bu bir emzik olabilir, battaniyesinin kenarı, yastıkları, oyuncak ayıları veya kendi parmakları olabilir. Aslında “geçiş nesnesi” dediğimiz annenin yokluğunda güven sağlayan emzik gibi objeler yerine kendi parmaklarını kullanarak kendi kendilerini yatıştırmaları yani kendine yetebilen bir yöntem kullanmaları ve anne babaların emzik yerine parmak emmeye destek vermeleri artık önerilmekte.
geçmiş olsun ama dikkatimide çekti benim oğlum aşılardan hiç ateşlenmedi birkaç kişide daha okudum anlamadımmm gettiiBeybimin ateşi var..
Benim uykum var..
Beybimin dün gece de ateşi vardı..
Benim dün gece de uykum vardı..
Fitil verdim dün gece beybi uyudu..
Ama ben uyumadım..
Şimdi yine fitil verdim.. Yine uyudu.. Ben yine uyumadım..
Yine uyumayacağım.. Uyumak istesem bile yarım saatte bir k.çma iğne batırmışlar gibi gözlerimi açıp, otomatik hareketlerle ateşini ölçeceğim..
Bu aşıları yaptırmasak olmuyor di mi? :umursamaz:
Bu annelik güdüleri doğum esnasında otomatik olarak yükleniyor sanırım.. Benim harddiskte çok yer vardı, sanırım yükleme biraz fazla kaçmış.. Ooff oooofff
allah yardımcın olsunn..Dostlar,
-Uzun zamandır cepten KK'ya giremiyorum, herkes nasıl bilmiyorum, umarım iyisinizdir.. Gece misafirlerinden biri ben değilim artık:))
-Şimdi geçmişe baksam, derinliklerinde kaybolurum diye korkuyorum, hem buna vakit de yok...
-En son emzikle Rüzgarı uyuttuğumu söylemiştim ya..Meğer o son günümüzmüş..Kucağımda saatlerce uyuyor yine.. Depresyondayım çok feci... 3-4 saat uykuyla ayakta durmaya çabalıyorum..Kokusunu içime çekmek yüzüne bakmak biraz olsun rahatlatıyor..Yoksa delirme noktasındayım...
-KK'ya girememek şöyle dursun, bir tabak yemek yemeğe bırakmıyor artık..Herkese Mutlu Yıllar dilemek için girdim. Hepinizi öpüyorum...
arada benim oğlumda yapıyooo dr bişey olmass dedimerhabalar herkese geçmişi yavaş yavaş okuyacağım.size bir şey sormak istiyorum bebekleriniz yeşil kaka yapıyorlar mı?
neva bu aralar yapıyor ama sürekli değil ben bir sorun olduğunu düşünmüyorum.kaynanamla konuştum sabah yeşil kaka yapmış.dün gece de zor uyudu ama bir rahatsızlığı yoktu bana göre.diyor ki sorunu var bu çocuğun.dışarı çıktık dün üşüttü belki diyor.dışarı çıkma sebebimiz hanfendinin jumbô'ya gitmek istemesi,kıyafet alması,saatlerce gezdik onun yüzünden.şimdi çok fenayım.evde kalayım siz gidin diyorum yok sen de gel biz de gitmeyiz diye trip yapıyorlar.sanki onların da gitmesini istemiyormuşum.bir de benim zevkime güveniyormuş..
hadi yaaa üzülme ne yapcan...Çıldırmış olmalıyım ! Uykusuzluk insanı bu hale getirir mi yaa !
Az önce eşim aradığında, akşama babamlar bize gelsinler mi davet edeyim mi dediğinde, iyi gelsinler demiş olamam değil mi?
Yok olamam-olmamalıyım-olmamalıydımmm ühüü üühhhüü :gitme:
ayyyssssss çok tatlı bende öpebilirmiyimmmsize kurbağa prensimin resmini göstereyim didim:) bu gece saat tam 12 de öpüjem onu bakalım neye dönüşecek:)
herkese mrb uzun süredir yazamıorum umarım herkes iidir ben hiç ii deilim en yakın arkadaşım emes hastalığına yakalandı daha çok genç 4 yaşında kızı var eşi askerde burda bi sonuç alamayınca ankaraya gitmişler ve emes demişler ve bu hastalığın çaresi yok ord kortizon vermişler 100 kilodan daha fazla bi anda şişio insan biraz önce annesiyle konuştum yüzünün uyuşukluğu gitmemiş ve daha yeni yeni yürümeye başlamış ama birinin desteği ile çok üzgünüm yaa canım allah şifasını versin kızınıda 15 gündür görmüyormuş kayınvalidesindeymiş bu halini görmesinler die getirmiolarmış sizlerden onun için dua bekliorum arkadaşlar....mafoldumben:gitme::Saruboceq:
size kurbağa prensimin resmini göstereyim didim:) bu gece saat tam 12 de öpüjem onu bakalım neye dönüşecek:)
herkeze merhaba gecmıs baya uzamıs bı gunde maşşallah eyklem önce msjına cvp yazıyım okuyabıldıgım gecmmısıde okurum inş.
Crespo Mama Sandalyesi - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey! ben bunu aldım canım suan memnunum cunku8 özellıkler hep aynı nerdeyse.2.sıret dayanagı kademesını kullanıyorum hafıf egımlı.ne bılım memnunum yanı
herkese mrb uzun süredir yazamıorum umarım herkes iidir ben hiç ii deilim en yakın arkadaşım emes hastalığına yakalandı daha çok genç 4 yaşında kızı var eşi askerde burda bi sonuç alamayınca ankaraya gitmişler ve emes demişler ve bu hastalığın çaresi yok ord kortizon vermişler 100 kilodan daha fazla bi anda şişio insan biraz önce annesiyle konuştum yüzünün uyuşukluğu gitmemiş ve daha yeni yeni yürümeye başlamış ama birinin desteği ile çok üzgünüm yaa canım allah şifasını versin kızınıda 15 gündür görmüyormuş kayınvalidesindeymiş bu halini görmesinler die getirmiolarmış sizlerden onun için dua bekliorum arkadaşlar....mafoldumben:gitme::Saruboceq:
AMİNNYeni yılın kellere saç, hastalara ilaç, iddaacıya para, sıvacıya mala, işsize iş, dişsize diş, olmayana çocuk, üşüyene gocuk, raki ya buz, yemeğe tuz, nazar değmişe hoca, evde kalmışa koca, dırdırcıya akıl, onu çekene sabır vermesini dilerim...
gÜlİstan hedİyenİzİ aldım teŞekkÜr ederİm.Çok mahÇup oldum.
Meltem gÜlİstan teŞekkÜr ederİz teyzelerİ.saĞolun.Çok mutlu olduk...
ben kaçar kızlar musti uyandı çok güsel mıçmış onunla ilgileniyim zaten o bu odadayken netti tüm kapatıoz yine grşrz byy
çok geçmiş olsun zor inşallah en kısa zamanda iyileşirrherkese mrb uzun süredir yazamıorum umarım herkes iidir ben hiç ii deilim en yakın arkadaşım emes hastalığına yakalandı daha çok genç 4 yaşında kızı var eşi askerde burda bi sonuç alamayınca ankaraya gitmişler ve emes demişler ve bu hastalığın çaresi yok ord kortizon vermişler 100 kilodan daha fazla bi anda şişio insan biraz önce annesiyle konuştum yüzünün uyuşukluğu gitmemiş ve daha yeni yeni yürümeye başlamış ama birinin desteği ile çok üzgünüm yaa canım allah şifasını versin kızınıda 15 gündür görmüyormuş kayınvalidesindeymiş bu halini görmesinler die getirmiolarmış sizlerden onun için dua bekliorum arkadaşlar....mafoldumben:gitme::Saruboceq:
aminnn...:teytey::teytey::teytey::teytey:Yeni yılın kellere saç, hastalara ilaç, iddaacıya para, sıvacıya mala, işsize iş, dişsize diş, olmayana çocuk, üşüyene gocuk, raki ya buz, yemeğe tuz, nazar değmişe hoca, evde kalmışa koca, dırdırcıya akıl, onu çekene sabır vermesini dilerim...
çokk güzell anlatmışınnn koptum bir yandanda o güzel duygusallıgı yaşadım geçen sene her birimizin karnında birer melek vardııı...Geçen sene yılbaşı gecesinin ertesi.. Yani 1 ocak 2009. Tatil, iş yok evdeyim.
Öğlene doğru uyanıyorum,yatakta kedilerimle oynuyorum, bir tanesi var akıl sağlığı yerinde değil, kısaca deli diyebiliriz kendisine, enteresan hayvandır,evin içinde kaybolup buzdolabının içinden çıkmışlığı vardır. O sabah gelip gelip karnımın üzerine yatmaya çalışıyor, kızım gel yanıma yat üstümden kalk diyorum, yok karnıma yatacakmış !
Neyse öğlen kalkıp bir güzel kahvaltı ediyoruz annemle.. Kahvaltı sonrası hemen sigara yakıyorum her zamanki gibi.. Ama yok gitmiyor.. Zaten akşamda canım o kadar çok içki içmek istemesine rağmen 1 kadeh şarapta kalmıştım, mideyi mi üşüttüm diye geçiyor aklımdan..
Annem yemek sonrası, klasik konuşmalarından birini yapıyor, kızım bak kaç senedir evlisiniz, yaşın geçiyor artık, bir bebek düşünün, eğer tedavi falan olman gerekiyorsa gidelim bir doktora falan filan. Yok diyorum anne, biz korunuyoruz ben bu yüzden hamile kalmıyorum, ayrıca hala ben hazır değilim, yapmak istediğim şeyleri henüz yapamadım, düşünmüyoruz şimdilik, şu borçlar bir bitsin, bu yaz Viyana tatiline bir gidelim, kaç senedir niyetlendik bir türlü gidemedik falan filan..
Öğleden sonra yine karnıma girip çıkan sancılar başlıyor. Sayıyorum, hımm 12.gün bugün. 12 gün önce regl olmam gerekiyordu, ama belli ki olacağım, karnım ağrıyor. Zaten benim hep gecikir, endişelenmeme gerek yok.. Ama şu mide ilacını kullanmaya başlasam fena olmaz artık. Galiba bu mide bulantıları başka türlü geçmeyecek. Enteresandır, kaç gündür elim ilaca gidiyor, bir türlü içemiyorum hep birşey mani oluyor. Kuzenim de gıcık ediyor beni, kızım bir test al bak hamile olabilirsin. Ulen test nasıl yapılıyor onu bile bilmiyorum ben bee..
Off yapalım bakalım da içim rahat etsin, mide ilacına öyle başlayım.
Eşimi arıyorum akşama gelirken test al diyorum, heyecanlanıyor, nasıl yani diyor.. Yok bişey diyorum, hamile falan değilimdir, sadece emin olmak istiyorum, regl olacağım zaten karnım ağrıyor, diyorum.
Akşam saatleri test geliyor. Ama birşey olmadığından o kadar eminim ki unutuyorum, aklımdan çıkıyor, gece yatacağım vakit aklıma geliyor. Dur yapayım bari şu testi, sonra da ilacı içip yatayım..
Banyoya gidiyorum, ilk defa test yapıyorum, bu arada içindeki açıklamayı okuyorum. Hımm iki çizgi çıkarsa pozitif demekmiş.. Pozitif ne demek yani, bebek var mı demek yok mu demek? Yani bu kişiye ve şartlara göre değişmez mi aslında?
Evet, bir çizgi işte.Negatif demek bu.
Aaa bu çizginin yanında bir tane de silik bir çizgi belirdir. Bu ne ki? Test bozuk galiba. Duymuştum bu testlerin çok güvenilir olmadığını.. Ama bir dakika, içindeki kağıtta ikinci çizgi silik olarak çıksa bile pozitif demektir yazıyor..
Eşime sesleniyorum, testi gösteriyorum, aptal aptal suratıma bakıyor. O nerden bilsin ki!
Sen diyorum, git bir test daha al, bu galiba bozuk. Hatta dur dur bende seninle geleyim, biraz hava alsam iyi olacak..
Nöbetçi eczane bulup bir test daha alıyoruz. Eve geliyorum, bir belirgin, bir silik çizgi..
Yani ne demek bu?
Eşim, annene soralım diyor. Annem nerden bilsin, en son çocuğunu doğuralı 27 sene olmuş! Yine de çağırıp soruyorum, anne bu ne demek diyorum? O da bana senin elindeki ne ki diyor ! Medet umduğum annem, daha önce hiç gebelik testi görmemiş ki..
Allah'ım ! Bu şüpheyle nasıl uyurum ben ! Eşim, kesin olup olmadığını nasıl anlarız diye soruyor. Ben çok biliyorum ya ! Kuzenimi arıyorum gecenin 12 sinde. Kendisinin 3 çocuğu var, deneyimli yani bu konuda. Kan testinde anlaşılır diyor.
Kalk diyorum eşime, kan testi yaptıralım. Şimdi yatalım yarın yaptırırız diyor. Olmaz ! diyorum hemen gidelim, hamile olmadığımdan emin olmalıyım..
Hemen yan sokakta hastane, gidip kan testi yaptırıyoruz, kan alan hemşire kaç gün gecikti reglin diyor, 12 diyorum.Tamam eğer bebek varsa, kan testinde büyük ihtimalle çıkar zaten diyor.. Sonuçlar 45 dakika sonra..
Bu arada annem evde ağlıyor var işte hamilesin diyerek psikolojik baskı yapıyor bana, babam olanlara mana vermeye çalışıyor,bunlar nereye gidip geliyor sürekli diye düşünüyor eminim..Ona bişey söylemedik henüz..
Eve dönüyoruz eşimle, ben yatıyorum, hayır diyorum kendi kendime.. Hamile değilim. Gerçi son aylarda rüyalarımda sürekli doğum yaptığımı, bebek emzirdiğimi görüyorum ama bunun etrafımdaki bebek baskısından kaynaklandığını düşünüyorum. Hamile olsam hissetmezmiyim yahu ! Hem karnım ağrıyor benim, regl olacağım ! Yoksa niye karnım ağrısın ki ! Bu düşüncelerde uyuyakalıyorum, biraz zaman sonra, kapının çalışına uyanıyorum. Eşim gidip sonuçları almış, apartmanın merdivenlerinden 'aşkım hamilesin, hamilesin! ' nidalarıyla çıkıyor..
Kim, ben mi? Yok canım daha neler diyorum..
Eminmisin, kim dedi hamile olduğumu diyorum, çünkü elindeki sonuç kağıdında sadece rakamlar var, hani pozitif diye birşey yazmıyor ki burada !
Hastanedeki doktora sordum, 'eşiniz hamile büyük ihtimalle, ama kesin demek için erken, ancak ultrasonla bakılıp gebelik kesesinin görünmesi halinde gebelik var diyebiliriz' dedi diyor. Bunu duyan babam, hadi hemen ultrasona girelim diyor.
Babaa, saat gecenin 2 si! Olsun diyor.. Hemen gidelim emin olalım..
Gece nöbetçi kadın doğum doktoru olan bir hastane arıyoruz. Bulduğumuz hastanedeki doktor, gayet mekanik hareketlerle, ultrasona alıyor, evet gebelik kesesi görünüyor, buyrun bu da resmi diyor, elime bir resim tutuşturuyor. Annem,babam, eşim ve ben, ultrason ekranındaki minicik noktaya bakakalıyoruz..
Annemle babam ağlıyor..
Eşimin suratı bir tuhaf, korktu galiba..
Benim elim karnımda.. Sonraki 8 ay olduğu gibi, elim hep karnımda.. Yüzümde anlam veremediğim, şaşkınlıkla gülümsemek arası bir ifade..
O gece evden çıkarken, evime bir daha hiç eski halimle dönmeyeceğimi hiç düşünmemiştim.. Aslında ben kızıma ne kadar muhtaçmışım, bir bebeğim olacağı fikri aslında ne kadar kıymetliymiş benim için..
Onu istemediğim için, hayır değildir diye reddettiğim için ve isteyerek sahip olmadığım için vicdan azabı çekiyorum ve çok korkuyorum..Tüm hamileliğim boyunca elim karnımda.. Onu kimse almasın, ona zarar gelmesin, beni bırakmasın diye..
Bırakmadı yavrum beni.. Şimdi neredeyse 4,5 aylık.. Gözümün nuru, canımın canı, dermanım, yeni yıl hediyem, en kıymetli hediyem benim..
hemide nasssılllll yenirrrrr...tabiki yiyebilir öpebilirsiniz dostlar.:)
ayşin koptum burada,senin yazılarını okumak neden bu kadar keyifli..çok duygulandım arkadaşım rabbim tüm bebekleri ailesine bağışlasın..
Ayşin keyifle okudum yazdıklarını..çok güzel ifade etmişsin yaşadıklarını..allah ayırmasın sizi..
yazar olmayı hiç düşünmüş müydün??
e zaten yazarrr zemuszemus
bugün gül tatlısı yapacağım bakalım başarılı olabilecekmiyim..
foto koymazsam anlayınki beceremedim :hulya:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?