2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kıızımla hasta olduk ... o ter ve oksuruk ben burun akması..gece hıc yatamadık evde maskede yok tulbent bagladım agzıma. sabak pekmez verdım 1 cay kasıgı elma kaynattım bıraz ıctı evıde havalandırdım ııce evı gorsenız heryer heryerde eskı ısyerımden bı abla vardı onu aradım cagırdım temızlıge gelsın dıe bakalım ıns atlatırız emrah bana sattı o ıılestı

defnem damlam ya hala kargonuzla buluşamadınızmı.. ayyh sagsalim bi eline geçseydi DENİZ kızın hediyesi..

valla koca topikde bi sen bide minnacık tuba kaldınız heee

şimdi geldi gülistanım ellerine sağlık çok şeker çok bayıldım çok
önce resmini koyarım sonrada giydiririm öylede koyarım teyzesi teşekkürler ....

aynen katılıyorum canım eğer parasal değilse kesinlikle değmez.
ama çalışanların çoğuda kariyer için değil maddi imkansızlıklar yüzünden çalışıyorlar bundanda eminim yoksa kim bırakmak ister evladını.
canım geçmiş olsun umarım gribe çevirmez tamamen. ıhlamur verin hemen iyi gelir.

geçmiş olsun canım ya bi salgın var sanırım yine ortada benimde burnum akıp duruyor hemen ıhlamur falan yapıcam şimdi kendime kıvança falan bulaşmasın diye ilerlemeden önlemimi alayım

şimdi geldi gülistanım ellerine sağlık çok şeker çok bayıldım çok
önce resmini koyarım sonrada giydiririm öylede koyarım teyzesi teşekkürler ....
kaydirigubbakcemile2 ohh şükr sende kavuştun hediyene.. begenmene çok sevindim.saglıkla giysin inşallah..a.s.

günaydın meltem nbr

canım iyiyim ne olsun
Ece hanımla ve işle uğraşıyoruz

dün doktora götürdük ece yi 7000 gram ve 67,5 cm olmuş doktor kilosunu az buldu yine ek gıdaları arttırdık

ek gıdaya başlayınca su da verecek miyiz bilgin var mı?

senin keyifler nasıl??

arkadaşlar bebeklerine yastık olarak ne kullanıyorsunuz... ben seline normal sıradan elyaf bi yastık almıştım ama terletiyor selini... bana bu konuda ne önerirsiniz... nasıl bi yastık almalıyım... kızım rahat etsin.....

meltem ecenin kilosunu bilmem ama maşallah boyu çokgüzel:)
saglıkla ilgili bi sorunları olmasında..
siz hangi marka mama kullanıyorsunuz..

benm oglum 48 dogmuştu en son 62 di.3.5 aylık kontrlunde. bakalım haftaya salı gidecegiz aşımız var ve kontrolumuz var.
acaba kaç gr aldı merak ediyorum..

ek besin konusunda her mama sonrası ablam veriyordu.bi kaç çaykaşıgı su.
içme suyunu kaynatıp sogutuyordu öyle veriyordu..

GÜNAYDIN GÜZEL ANNELER

Topikcene gripleniyoruz galiba. Hasta olan tüm anne ve bebişlere geçmiş olsun. Benim nezle-grip arası durumum iyice ağırlaştı. Yavruma geçmez inşallah.

bugun bakıcı teyzemiz basladııı
yakında ece ile resimlerini çekip sizlerede gostereceğim insallah

Bakıcınız hayırlı olsun esracım inşallah böyle devam eder.

Ateşini ölçmüşsündür canım. eğer ateşi yoksa bebekler vücut ısılarını başlarından atarlarmış ya, acaba ev çok sıcak mı oluyor. Ortam sıcaklığı etkiliyor olabilir mi? Öksürüğe ben pekmezli ıhlamur vermiştim 4 günde geçmişti.

Vücudunu tanıyor diyince aklıma geldi. Bizim kız da ne zaman altını açsam elini kukusuna götürüyor. kaydirigubbakcemile3 O bölgeyi yoklamaya başlıyor. Bir yazıda okumuştum bu aylarda cinsel bölgelerini keşfetme başlarmış. Görmedikleri için dokunarak tanımaya çalışırlarmış. Hemen elini oraya atması bana çok komik geliyor. Bir yandan da gülüyor haspa kaydirigubbakcemile3

ben henuz yastık kullanmıyorum ama elyaf KULLANILMAMASI gerektiğini biliyorum. bebek eşyları yastık yorgan vss mutlaka pamuk olmalıymış..

yastık kullanmak için henuz erken değilmi sibel?

elyaf çok terletir.zira ben ayagımda sallamak için kocaman bi minderimiz var onunla sallıyorum tabi elyaf oda. dolayısıyla çok terliyor.

kaydirigubbakcemile3 evet evet Afik de pipisini tutmaya çabalıyor dokunuyor ama henuz tam kavrayıp tutamıyor..benmde kayınvalidem söylemişti erkek bebeklerin pipisini tutmaya çalıştıgını..
tecrubeli bir erkek annesi kendisi. 3 erkek çocuk 2 erkek torun ve Afik 3.cü erkek torun. Afik hariç hepsini kendisi buyutmüş..kaydirigubbakcemile3

Pervincim geçmiş olsun canım ya kıyamam. hem sen hastasın hemde ecoşmu ahh canım yaa..ıhlamur ve pekmez öksürüğe çok iyi geliyor saolsun evrimim söylemişti banada..kendin için bolbol c vitamini tüket.
umarım kısa zamanda iyileşirsiniz..

canım ben su da verilmesi gerekir diye biliyorum doktor bana az az ver demişti alışsın diye ama kıvanç suyu hiç sevmedi
bizde iyiyiz çok şükür ek gıdaya başladık bikaçgündür
bizde burun alerjisi olduğu için doktor bize elyaf önerdi yünlü yasakladı elyafın üstüne pamuklu bi çarşaf koy o şekilde yatsın dedi üstündeki çarşaf terlemesini önlüyor

Ben yatarken yastık kullanmıyorum. Hani genelde yatak örtüsü takımıyla satılan ve arasına pijama konan katlanır bir zımbırtı var ya, kayınvalidem şase diyor ona. İşte onun arasına çarşaf katlayıp koydum, içi dolgunlaştı. Yastık yerine onun üstüne koyuyorum. Hem çok yüksek olmuyor, hem de omzundan üstü hafif yüksek oluyor sadece boynu yukarıda kalmıyor. Gün içinde bazen yastığa koyuyorum ama kayıyor üstünden. Eğer yastık alsaydım şu delikli olan boğulmayı önleyenlerden alırdım. Onlar da geniş ve çok yüksek değil.

gelelim ek besinlere

bi kaç gun önce bebelac herobaby ve milupaya mj gönderdim ek besinlerle ilgili

4 .cü aya geçtiğimizi ek besinler konusunda bilgi al mak istediğimi ne vermek lazım falan bilgi istemiştim saolsunlar cvp vermişler ve adres bilgilerimi istedilr tek kullanımlık mama gönderceklermiş.

ek besin konusunda prinç en kolay hazmedebildkleri tahılmış. pirinçli sütlü falan oluyorya öyle mamalrı verebilirisniz diyor birde özellikle öglen saati verilirse gerek mamaya ilk başlangıç gerekse ek besine ilk başlangıç (meyve suyu meyve püresi yada ilk defa mama) bebek aç oldugu için çabuk kabul edecekdir yazmışlar.

bende dun ilk meyve suyumuzu öglen saati verdim. elma suyu 1 elmayı 4 e böldüm ve 1 parçasını rendeleyip suyunu sıkdım içti oglum sevdide maşallah. kaşıgın ucuyla biraz püresinden verdim onuda yutabildi..maşallah

bebek hemşiresi olan ablama göre bebeklerin iştahı yutağının gelişmesiyle alakalı dedi. yani yutağı ne kadar erken gelişirse o kadar iyi olarmış..öyle dedi. hergun çok azda olsa elma püresi vereceğim..

bizde dün aşı olduk çok şükür ateş olmadı boy ve kilo ölçüldü boy 68cm kilo 8,5.
kan ilacı verdiler kullansammı

Günaydın hepinize a.s.
Belma çok geçmiş olsun... :1hug: Bu arada geçen resimlerine baktımda çok hoşsun maşallah kızında aynı annesine benziyor
Pervin sizede geçmiş olsun sende benim gibi eşin hasta olsa bile eve alıyorsun kıyamıyorsun ... Sonucunda onlar bize hastalığı satıp kşeye çekiliyor şahsen Deniz yardımcı olmadı bana hastayken nasılsa anneme güveniyor o ne zman başımız sıkışsa yanımızda... Bir daha hasta olduunda atıcam başının çaresine baksın :mymeka: Bu arada rejim gitti seninde öyle mi?? Hep derlerdi yemeğe yüklenme bol su iç sütn olur yalan ... Benim niye olmuyor yemeği kesince marta kadar kısmam yemeği sonra başlarım belki yavaştan rejime..
Esrako bakıcının hassasiyeti benide şaşırttı ne mutlu sana böyle bir bakıcı bulmuşsun inş. hep böyle gider eceyle bakıcı kaynaşırlar... Sende huzurla işine gidersin gözün arkada kalmadan.. Ayrıca bu bebişler bize çektiriyor desene ayakta uyuyor yani işine glince :jeyyar: Bu arada kilo konusunda sizi yalnız bırakmam korkmayın istesemde yapamam bu durumda zaten kaydirigubbakcemile3 herşey emzirme dönemi sonrasına ... Kilomu göstermiyor muyum? Siyahın asaletidir o kaydirigubbakcemile2
Tazem hep yaz böyle gaza getirirsin belki bizi hatırlıyorumda tabii yanlış hatırlamıyorsam annen önünden tabağı falan çekiyor diye kızıyordun ahhh ahh keşke bana öyle davranan biri olmadı ki habire ye ye verirsin dediler lmaz: Spor salonuna yalnız gitmeyi hiç sevmiyorum birini kandırmam lazım ki gelsin benimle :hulya:
Meltem ecenin kilosu iyi değil mi ya? Bizim drlarda mı sorun var acaba ? Cuma yine götüreceğim ama en fazla 7 dir bizimki... Bence maşallahı var ama
Nurdan durumun zor ama bencede orada bizim oturtamadığımız düzeni oturtacaklar keşke tanıdığın yanında kalabilecek birileri olsada evinde güvendiğin kişiye bıraksan işyerinde yaşadığın sorunlarda umarım ortadan kalkar :teselli:
Sibel geçmiş olsun sizede yaklaşma desen bile çocuklar anlamıyor çocukları bırak büyükler bile anlamıyor ya neyse... Umarım şifayı kapmamıştır yavrumm akannehir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…