aboooooov ben ütü yaparken olmuş bütün bunlar.salifo dalga geçiyor zannediyordum parmaklarını tuşlara bastırıp yazdırıyordu.şaka sandımkaydirigubbakcemile3
bugunluk bu kadar.. hade eywallahh teyzeler :))
niye kimse yok, çok şaşırdım.
Dün gece Doruk HİÇ uyumadı. Ayağımda sallarken uyudu, durunca uyandı. Tüm gece böyle geçti. Uykuya da kolayca dalamadı, inleye inleye, sızlana sızlana... Gece 3 te emzirdim, şurup verdim rahatlatsn diye; 2 saat! 2 saat uyudu, sonra aynen devam etti. Sabah doktora gittik. İdrar tahlili yapıldı hiç bir şey çıkmadı. Sevinsem mi, üzülsem mi bilemedim.
Beslenme uzmanına görünmeden önce kan vermem gerekiyordu, onu da aradan çıkarayım dedim. Ama hem regl, hem uykusuz, hem de açken verilen kan beceriksiz hemşirenin de sayesinde tansiyonumun düşüp bayılmama neden oldu. Bütün gün leyla idim.
Hepsinden enteresan olan, annemin tüm bu olanlara yaptığı yorum; "bir de 2. yi doğuracak oluyorsun, 1 gece uykusuz kalınca bayılmaya kalkıyorsun" oldu. Lafı lönk diye yiyince tepki veremedim ama çok kırıldım yaNe istiyor bu kdın benden? Allah razı olsun bin kere, her türlü yardımı yapıyor ama bu laflara falan ne gerek var. Ben senin kızınım!
Bu akşam yıkadık Doruk'u, pirinç unu - nişasta karışımlı mama yaptım salep kıvamında. 1 çay fincanı yedi, üstüne bir mememi indirdi. Şimdilik uyuyor. Bİr de, son 3-5 gündür bütün bezlerden çiş çıkıyordu. 4+ bez aldım 1 paket gece için. Onu bağladım. Umutluyum. Şmidi yatıyorum, lütfen bana sakin bir gece dileyiniyice şaftım kaydı. zaten 10 gündür düzgün uykumuz yok, üstüne dün gece de binince iyice yamuldum...
canım bende banyo yaptırırken pervin gibi ağız mendillerinden ayırdım ve onu kullanıyorumSorularım var !
1.Banyo yaptırırken sünger,lif veya benzeri birşey kullanıyor musunuz?
(Ben sadece vücut şampuanı ile köpürtüp duruluyorum, yanlış mı yapıyorum? )
2.Devam maması ya da kavanoz maması kullanmaya başlayan var mı?
2.a. Devam maması nasıl hazırlanıyor?
2.b. Biberondan mı içiliyor?
2.c Yoğunluğu nasıl?
2.d Kavanoz mamaları yoğun oluyor diye duydum doğru mu?
2.e Sulandırıp verilse ne olur?
Bilgisi olan arkadaşların bilgilerinden faidelenmek isterim, saygılarımı sunarım.
inş. iyileşir canımbu gece salonda daha rahat uyuduk yer yatagında kızın bir ucta ben bir ucta. gece 2-3 kez oksrdu bende bi kalktımkı bogazıma yumru yapısmıs gıbı agrıo hemen aksamdan kalan ıhlamur elmayı ısıttım ıcıne pekmez oncesındede mınset ıctım . o cayıda sıcak sıcak ıcıp uyudum sabah 8de ter ıcınde uyandım sanırım o terle attım suan daha iim. ama ecede terlemis o ona sabah oksurugu olarak gerı dondu gece hıc terlememisti ..
nette 5 ck pekmez 3 ck zeytınyagı karıstırıp ıcırın yazıo onu yaptım dun gece bıde sabah ıcırdım ıksırımızden bakalım gun nasıl gecıcek .suanda bisey yok. elini yuzunu yıkarken azcık yakası ıslanmıs ıc badısınınde.. ıcıne pamuklu baska badı koydum. sabah ıc dıs herseyını degısmıstım tekrar soymak ıstemedım cocugumu. gıyındır soyundurda usuolar zaten
birde dr fıtıl verdı kakası ıcın. dedıkı haftada 2kez cıkması gerek. 2 kez yapmayan kabızdır.hergun aynı saatte fıtılı koycam bı sure sonra koymıycam beyın komut verıcekmıs o saatte fıtılsız kaka yapacakmıs..
hala maskelıyım tedbırı elden bırakmamak gerek ıns kızımın oksurugu ıılessınde baska bısey ıstemıorum
günaydın herkeze.......
ya bişe sorucam size,bebeklerinizin gögsünde hafıf sertlık olan varmı? şevvalin dokununca bıraz pıtırlık var gıbı.annem emzırdıgın için süt birikmesı olur normal dio,doktor kontrolumuzde haftaya.merak ettım sizdede varmı.nezamandır sorucam unutuyorum
neyse bı gecmıse döniyim ne var ne yok
hemde ne aşma sevmediği birşeyi ağzına götürürnce tek eliyle kaşığı yakalaytıp itekliyor....delikafaduldennaniknanik
oldu annem bis dişlerimisi bilem kendimis fırçalamaya başladık sis daha pijama giymedemisnis...cıkcıkcıck
yerim seni tombul sosisŞeniz bu kadar yeter beaaaaaaaaaa haaaaaaaaaakaydirigubbakcemile5
yarın misafirim geliyor
eltimle arkadaşı ne yapsam acaba bana fikir verin
günaydın herkeze.......
ya bişe sorucam size,bebeklerinizin gögsünde hafıf sertlık olan varmı? şevvalin dokununca bıraz pıtırlık var gıbı.annem emzırdıgın için süt birikmesı olur normal dio,doktor kontrolumuzde haftaya.merak ettım sizdede varmı.nezamandır sorucam unutuyorum
neyse bı gecmıse döniyim ne var ne yok
gecmıs olsun canım inşallah iyileşmişsini<dir.soguk havayla bırlıkte mikroplar fazlaca üredi maalesef:1no2: ama ates yok galıba.o konuda şanslısın pekmezlı kaynamıs ihlamurlu_ elmalı takvıyeylede ayaga kalkarsınız inşallahkıızımla hasta olduk ... o ter ve oksuruk ben burun akması..gece hıc yatamadık evde maskede yok tulbent bagladım agzıma. sabak pekmez verdım 1 cay kasıgı elma kaynattım bıraz ıctı evıde havalandırdım ııce evı gorsenız heryer heryerde eskı ısyerımden bı abla vardı onu aradım cagırdım temızlıge gelsın dıe bakalım ıns atlatırız emrah bana sattı o ıılestı
cok tatlısın sen şekerparee.maşşalah sanaYılbaşı Deva' sı kaydirigubbakcemile2Noel Deva kaydirigubbakcemile
yaavv özlem bu kız gıtgıde güzelleşiyo yaa.bakısları gözleri gülüşü bi başka güzel.maşşalah kızımızatavşanım :)
kadını yüz iafdesını şöle bı düşününce gulesım geldıbuarad bahsetmeden gecemiycem,
bugun kadin soruyo: bebeginiz ne kadar sure , gunde kac kere uyuyor, en uzun uykusu ne kadar?.
cevap: en fazla 30 dk o da yaninda surekli biri varsa, etrafini kontrol ediyor ylnizsa agliyor.
kadin: merak etmeyin etrafinda minik komsulari hep olucak..(ranzalar yan yana)
cevap: umarim ise yarar..kadinda endiseli bi surat ifadesi..
kadin sorar: uyku oncesi aglarmi?
cevap: oncesi, sonrasi, uyanirken,cani sikilinca..(Teo relaxda sikilip kendinden gecerce aglamaya baslar.)..hah iste bole gordugunuz gibi..
kadin: uzgun bi ifadeyle o zaman surekli aglar diye not aliyorum...
eyvallah kuzy beyy.maşşallah sana sosis parmak :)
amannın burcu gecmıs olsun.dorukta düzelır inş.bı ann önce.doktor baska bısı demedımı şu yüzden huzursuzdur falan dıeniye kimse yok, çok şaşırdım.
Dün gece Doruk HİÇ uyumadı. Ayağımda sallarken uyudu, durunca uyandı. Tüm gece böyle geçti. Uykuya da kolayca dalamadı, inleye inleye, sızlana sızlana... Gece 3 te emzirdim, şurup verdim rahatlatsn diye; 2 saat! 2 saat uyudu, sonra aynen devam etti. Sabah doktora gittik. İdrar tahlili yapıldı hiç bir şey çıkmadı. Sevinsem mi, üzülsem mi bilemedim.
Beslenme uzmanına görünmeden önce kan vermem gerekiyordu, onu da aradan çıkarayım dedim. Ama hem regl, hem uykusuz, hem de açken verilen kan beceriksiz hemşirenin de sayesinde tansiyonumun düşüp bayılmama neden oldu. Bütün gün leyla idim.
Hepsinden enteresan olan, annemin tüm bu olanlara yaptığı yorum; "bir de 2. yi doğuracak oluyorsun, 1 gece uykusuz kalınca bayılmaya kalkıyorsun" oldu. Lafı lönk diye yiyince tepki veremedim ama çok kırıldım yaNe istiyor bu kdın benden? Allah razı olsun bin kere, her türlü yardımı yapıyor ama bu laflara falan ne gerek var. Ben senin kızınım!
Bu akşam yıkadık Doruk'u, pirinç unu - nişasta karışımlı mama yaptım salep kıvamında. 1 çay fincanı yedi, üstüne bir mememi indirdi. Şimdilik uyuyor. Bİr de, son 3-5 gündür bütün bezlerden çiş çıkıyordu. 4+ bez aldım 1 paket gece için. Onu bağladım. Umutluyum. Şmidi yatıyorum, lütfen bana sakin bir gece dileyiniyice şaftım kaydı. zaten 10 gündür düzgün uykumuz yok, üstüne dün gece de binince iyice yamuldum...
aynen bende sevvalı kendım yıkayınca sırılsıklam oluyom savastan cıkmıscasına:) çünkü şevvalin sırtını yıkarken ayaklarını suya degdırıyom bayılıyo cırpınmaya ve ıslanıyorumKızıma iltifat eden güzel annelere teşekkürler...
Banyo hakkındaki tevsiyeleriniz için teşekkürler hepinize olumunekankayizsmile Tam tahmin ettiğim gibi oldu banyo yaptırırken çok zorlandım.. eyvahedigeldismile Çırpıntı durdu üstüm başım sırılsıklam oldu... ohaoldumsmile Tam olarak biriniz anlatırsa sevinirim...
sabahtan beri düşünüyorum işin içinden çıkamadım bana bi el atıverin(((
selini 2 aydır kontrole götürmedim((( kontrole eskişehire gidiyoruz burda hastanede 1 tane çocuk dr. u var kimsede memnundeğil... neyse 2 ay önce götürdüğümde sözde özel çocuk sağlığı hastanesine gitmiştik ama rezil olduk ne doğru dürüst muayene edildik ne birşey bizle beraber odaya 10 kişi girdi dr. birşey demiyor hiçbirşey konuşamadık dr. a selin bir yandan ağlıyor yırtınırcasına.... sağlık ocağında daha iyi bakıyorlar yani kalabalık zaten bütün çocuklar öksürüyor hapşuruyor vs....ondan sonra eve geldim ağladım sinirlerim bozuldu ben sağlam kızımı o hastaneye götürdüm hasta edeceğim diye.....bi şikayetimizde olmayınca şükürler olsun gitmedik 2 aydır.... ama bu ay acaba götürsemmi diye düşünüyorum artık 6 aylık olacağız 1 hafta sonra... kan tahlili falan yaptırsak diyorum.... ama götüm yemiyor kalabalığıda çocuğu sokmaya.. .bilmiyorum çok kararsızım ne yapayım sizce....götürsem bi dert götürmesem bir dert... ama bi dr. gözüyle selinide incelemesini istiyorum.... bizlere göre herşey normal geliyor ama en iyisini dr. bilir....bu sefer başka bi hastaneye gitmeyi düşünüyorum orasıda özel bi hastane ama genel olarak çok kalabalık oluyor napcam bilmiyorum.... çocuğu sağlam götürüp hasta etmekten korkuyorum.....
banada doktorumuzu bebekken sölemıstı hafıf şişlik olursaa kesınlıkle sıkma banyo yaparken hafıfce ov bastırma demıstı.am artık 5. aya gircez hala var bende biraz tırstım acıkcası.bi sorıum dedım olan varsa panıklemem fazla die.saol canım yerimsenibenevet ece de var nerdeyse doğumundan beri kız bebeklerde olurmuş sakın ovma elleme kendi kendine hgeçermiş doktorumuz öle söylemişti
sa0lo canım kontrolu var haftaya sorucam.ama eger dedım kımsenın ebebgınde yoksa öne alcaktım randevuyu.ama annemde dıo bebeklerde olur dıe.neyse bakalım doktorumuz ne dıycekMinik ben öyle bir şişlik farketmedim .... Ama normal bir durum olduğunu duymuştum sanırım.. Yine doktora götür tabii en iyisini o bilir...
selini 2 aydır kontrole götürmedim((( kontrole eskişehire gidiyoruz burda hastanede 1 tane çocuk dr. u var kimsede memnundeğil... neyse 2 ay önce götürdüğümde sözde özel çocuk sağlığı hastanesine gitmiştik ama rezil olduk ne doğru dürüst muayene edildik ne birşey bizle beraber odaya 10 kişi girdi dr. birşey demiyor hiçbirşey konuşamadık dr. a selin bir yandan ağlıyor yırtınırcasına.... sağlık ocağında daha iyi bakıyorlar yani kalabalık zaten bütün çocuklar öksürüyor hapşuruyor vs....ondan sonra eve geldim ağladım sinirlerim bozuldu ben sağlam kızımı o hastaneye götürdüm hasta edeceğim diye.....bi şikayetimizde olmayınca şükürler olsun gitmedik 2 aydır.... ama bu ay acaba götürsemmi diye düşünüyorum artık 6 aylık olacağız 1 hafta sonra... kan tahlili falan yaptırsak diyorum.... ama götüm yemiyor kalabalığıda çocuğu sokmaya.. .bilmiyorum çok kararsızım ne yapayım sizce....götürsem bi dert götürmesem bir dert... ama bi dr. gözüyle selinide incelemesini istiyorum.... bizlere göre herşey normal geliyor ama en iyisini dr. bilir....bu sefer başka bi hastaneye gitmeyi düşünüyorum orasıda özel bi hastane ama genel olarak çok kalabalık oluyor napcam bilmiyorum.... çocuğu sağlam götürüp hasta etmekten korkuyorum.....
banada doktorumuzu bebekken sölemıstı hafıf şişlik olursaa kesınlıkle sıkma banyo yaparken hafıfce ov bastırma demıstı.am artık 5. aya gircez hala var bende biraz tırstım acıkcası.bi sorıum dedım olan varsa panıklemem fazla die.saol canım yerimseniben
sa0lo canım kontrolu var haftaya sorucam.ama eger dedım kımsenın ebebgınde yoksa öne alcaktım randevuyu.ama annemde dıo bebeklerde olur dıe.neyse bakalım doktorumuz ne dıycek
baska imkan yok dımı doktor konusunda.ama bı önerim var.eger yakında üniv.hastanesı vARSA orya gıt.cok güzel ilgilenirler.en aazından bırsürü hastayı degılde hastaları tek tek içeri alıyorlar
en iyisi götürmek.. canım zaten her ay sağlık ocağına götürüyoruz hani boy kilo takibi yapılıyor her ay.... bakalım kan tahlli yaptırayım kuzuma canını acıtcaklar yineSibel mutlaka götür Selin i 6. ayda sanırım kan tahlili yapıp demir damlası veriyorlar
hem de boy kilo takibini atlamamış olursun
canım üniversite hastanesine gitmek içinde eskişehire gitmem lazım orda işte bir tane tıp fakültesi var.... ama orasıda çok kalabalık oluyor.... bu götüreceğim hastanede tek alıyor bir kere götürmüştüm selini sonra dr.u değiştirmiştim ama daha iyisin ibulamadım döndüm yine kürkçü dükkanınaalsanaalsanasmile
:
Allah sana kolaylık versin canım. İş konusundada hakkında hayırlısı olsun .Ördek Teonunda kreşe arkadaşlarına ordaki teyzelerine tez zamanda alışması dileyiğlebugun moralim cok bozuktu isyerinde gene kavga ettik sefle bismilllah ilk gunden arkadasla beni cok kotu aglatti bu sefer, dedim nalet olsun senin gibi herifede, isede...eve geldim ogluma sarildim, kokladim, iyi geldi...eger boyle deveam ederse bi kac ay daha isten ayrilicam sanirim, dayanamiyorum artik...
Bakıcıda memnun kalmana çok sevindim inşallah gözün arkada kalmaz hiç bi zamanbugun bakıcı teyzemiz basladııı
yakında ece ile resimlerini çekip sizlerede gostereceğim insallah
aksamdan mideme agrlar girdi sabah heyecandan bagırsaklarım bozuldu sabah 9 gibi çıkıp ssk ya dogumparamı almaya falan gitcektim ordan eminonune gitcektim hamile degilken yanımda bebek yokken doyasyıya gezecektimmm ama 12 gibi evden çıkabildim habire anlatcak birsey oluyor gostercek ece aglayınca falan uykusu var biliyorum alıp emzirerek uyutmamak garibime gitti kadın ugrasıyor odalarda bakınıyornerde sallasam falan ben cay içtim mutfakta annemle kahvaltı ettik pek bir garibime gitti
iste bana sen nasıl istersen oyle yapayım falan diyor ben ezilip buzuluyorum falan koskoca kadın tuhaf geldi bunu boyelyapın demek falan
neysee cıktık babamda bana eslik etti vapurda n aradım evi uyumus ayakta bizim cadı inanamadım anneme telefonu elinden dusurme hep arıycam dedim sonra eminonu havasına kaptırınca kedndimi birkaç saat aramadım sonra biraz agladıgnı anlattı annem mama yapmıslar acmıs falan anlamamıslar tabi bir meme emdi bir mama falan karıstı hesap ben tamamen ise gidince daha rahat olacak heralde
kotu geçmemis yani gayet iyi idi kadın da heyecanını atmıs ihiçte hep aglayan beek falan degil dedi bakalım insallah boyle iyi gider
Bende grip oldum dün öğleden sonra işe gelmeyişp dra gittik kan tahlili istredi dr yavrumada bulaştırıcam diye çok korkuyorumkıızımla hasta olduk ... o ter ve oksuruk ben burun akması..gece hıc yatamadık evde maskede yok tulbent bagladım agzıma. sabak pekmez verdım 1 cay kasıgı elma kaynattım bıraz ıctı evıde havalandırdım ııce evı gorsenız heryer heryerde eskı ısyerımden bı abla vardı onu aradım cagırdım temızlıge gelsın dıe bakalım ıns atlatırız emrah bana sattı o ıılestı
Yılbaşı Deva' sı kaydirigubbakcemile2
Noel Deva kaydirigubbakcemile
Maşallah fıstıklaratavşanım :)
Alışıcak canım alışıcakTeo kres macerasi gun2
Bugun yine ayni aglamakli gecti, benim kucagimda sakinledi, diger iki kadin daha vardi bugn, gozleri korktu biraz sanirim, persembe ve cuma yarim gun vericez, birden tam gun agir olabilir dediler teo gibi bir bebege.. yavas yavas alistircaz, birde oyle denicez..bugun detayli dosya doldurduular tum aliskanliklari yedikleri ictikleri v.s. umutluyum..
Bende aynı durumdayım yaçok yorgunum.uyumuyor bu çocuk.üç kez yatırdım 10 ar dakika uyudu.şimdi yoğurt yedirdim.ağzında yoğurt varken tüpürüyor.dönüyor sürekli,eller ayaklar hiç durmuyor.nerelere kaçıyor döne döne..ve hiççççççççççççççççççç susmuyor bağırıyor çığlık atıyor,konuşuyor ama ne anlatıyor bilmiyorum.çooooooook bitkinim
Maşallah keyfini çıkaramanın şimid hemen şu anbirşey oldu kızımda sürekli alışık olduğum ama oğlumda hayal olan birşey arkamda yatırdım oynuyordu sesi kesilince dönüp bi bakım dedm uymuş evet kendi kendine uymuş....çok şaşkınım....kucağımdaydı az önce nenen diyordu ama ağlayınca sallardım genelde onu bekliyordum bir yandanda uymul sıpa hep böyle olsada yormasalr nevar..
yarım sat önce bir mama yedik düşman başın avermesin batmadık yerimiz kalmadı...ağzında mama varkende bir hapşurduk maşallah ben sinir krizi geçiriyorum o gülüyordu ya...bu gün dışarı çıktık temiz hava iyi geldi...ondan sanırım...birde hergün sabah kakimamızı yaprdık yemek sonrası onuda yapınca rahatladı .bunlar nasıl kendi kendine uyudu kinin bi nevi sorgulaması....
Kuzeyede maşallah.
Şükür tahlil sonuçlarınız iyi çıkmış.niye kimse yok, çok şaşırdım.
anladım canım.ev üniv.ler kalabalık olur ama baska imkanın yoksa dıe dedım.yınede götür aklına yatan bıyere 6 aylık olunca tahlıl falan yapılır mutlaka.
Allah sana kolaylık versin canım. İş konusundada hakkında hayırlısı olsun .Ördek Teonunda kreşe arkadaşlarına ordaki teyzelerine tez zamanda alışması dileyiğle
Bakıcıda memnun kalmana çok sevindim inşallah gözün arkada kalmaz hiç bi zaman
Bende grip oldum dün öğleden sonra işe gelmeyişp dra gittik kan tahlili istredi dr yavrumada bulaştırıcam diye çok korkuyorumBurun tıkanıklığıda çoğaldı zaten balgamda birikti yine ( Sizede çok geçmiş olsun.
Maşallah fıstıklara
Alışıcak canım alışıcak
Bende aynı durumdayım ya(
Maşallah keyfini çıkar
Kuzeyede maşallah.
Şükür tahlil sonuçlarınız iyi çıkmış.
Bencede git canım.
Kemal Çağanımın ne mokunda ne de çişinde bi şey çıkmadı şükür .İyi ama bu çocuk neden böyle bana garezimi var kendimi geçtim kendine niye sıkıntı versin sıkıntısı yoksa demi. Offf off. Aklıma burun tıkanıklığı ve diş sıkıntısından başka bi şey gelmiyor.Ama diş yerlerindede beyazlık yok henüz. Burun tıkanıklığı için tonimer sprey kullandım ama memnun kalmadım .Siz ne kullanıyosunuz? Eczacı bi bayan H ile başlayan bi sprey önerdi adının yazdığı kağıdı kaybettim. Balgamı için sekrol kullansam mı,dolven ağrı kesici ve ateş düşürücü var ateşi yok ama diş yüzünden ağrısı varsa diye ondan içirsem mi?
buarada bız kaka yapmaya dısarı cıkmak derız ya bunlar bayıra cıkmak dıolar cok komık.. dr dıo haftada kac kez bayıra cıkıo:))
Kemal Çağanımın ne mokunda ne de çişinde bi şey çıkmadı şükür .İyi ama bu çocuk neden böyle bana garezimi var kendimi geçtim kendine niye sıkıntı versin sıkıntısı yoksa demi. Offf off. Aklıma burun tıkanıklığı ve diş sıkıntısından başka bi şey gelmiyor.Ama diş yerlerindede beyazlık yok henüz. Burun tıkanıklığı için tonimer sprey kullandım ama memnun kalmadım .Siz ne kullanıyosunuz? Eczacı bi bayan H ile başlayan bi sprey önerdi adının yazdığı kağıdı kaybettim. Balgamı için sekrol kullansam mı,dolven ağrı kesici ve ateş düşürücü var ateşi yok ama diş yüzünden ağrısı varsa diye ondan içirsem mi?[/COLOR][/COLOR][/B]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?