2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydınn....

EVRıŞıM yerim ben kuzyi yanaklarını ısırmak istiyorum kırmızılar çok yakışmış maşallah....
TAZEM allah kolaylık versin.... doruğu dr. a götürmüşsünüz ama bi derdi olmasa niye bu kadar huysuzluk yapıp uyumasınki....inşallah geçici bi huysuzlutur enkısa zamanda eski haline döner.... anneleri anlamak çok zor....
DENıZYILDIZI ben selini tek başına yıkamaya hayatta cesaret edemem kayınvalidemle zor yıkıyoruz....biraz daha büyüsün anca ozaman tek başıma yıkarım herhalde..
KEDıCı canım sanırım mama ile illgili sen birşeyler sormuştun..
1- devam maması kutularında yazıyor zaten....30 cc suya 1 ölçü mama koyuyorsun bu şekilde arttırıyorsun....
2- ben daha o kavanoz meyve pürelerinden falan 1 kere verdim ama selin yedi....mesela şuan meyve suyu falan veriyormusun bilmiyorum ama biraz meyve suyu verdikten sonra püre olarak vermeye başlayabilirsin meyveleri elmayı falan direkt cam rendede rendele ver zaten onun koyuluğuda kavanoz mamasına yakın oluyor....bu şekilde alıştırabilirsin....
BABY bayılıyorum sizin şu azerbaycandakilere... sabah sabah güldürdün beni.....bayıra çıkmak haaa.... çok komik ya:)))) hastalığı atlatıyorsunuz bak yavaş yavaş bugünde kürlere ve tedaviye devam yarına turp gibi sağlam olursunuz birşeyciğiniz kalmaz inşallah.....

günaydın arkadaşlar. uzun zamandır foruma girmeye fırsat bulamadım ama bundan sonra daha sık gireceğim inşallah. nasılsınız. bebişleriniz nasıl..

aboooooov ben ütü yaparken olmuş bütün bunlar.salifo dalga geçiyor zannediyordum parmaklarını tuşlara bastırıp yazdırıyordu.şaka sandımkaydirigubbakcemile3

:lepi::lepi:

bugunluk bu kadar.. hade eywallahh teyzeler :))

oyyyyy yerim ben seni çok ama çok çok tatlısın o nasıl pozlar öyle bittim sabah sabah sen çok yaşa maşallah sana
o anları bulup çeken anneyide terruk ederim.

geçmiş olsun tazem tazem

canım bende banyo yaptırırken pervin gibi ağız mendillerinden ayırdım ve onu kullanıyorum
mama kullanan birisi olarak söylüyeyim gerçi herkes söylemiş ama tekrarlıyayım 30 cc suya 1 ölçek mama üstüne kaynayıp ılıtılmış su koyuyorsun
kavanoz mamasına gelince bence onlar epey bi sıvı ben aldım ve kullandım hatta ısıtınca dahada sıvılaşıyor su koymanı tavsiye etmem besin değerleri ölür diye düşünüyorum
inş. iyileşir canım

günaydın herkeze.......

ya bişe sorucam size,bebeklerinizin gögsünde hafıf sertlık olan varmı? şevvalin dokununca bıraz pıtırlık var gıbı.annem emzırdıgın için süt birikmesı olur normal dio,doktor kontrolumuzde haftaya.merak ettım sizdede varmı.nezamandır sorucam unutuyorum

neyse bı gecmıse döniyim ne var ne yok

canım ben inan hiç dikkat etmedim... ama bebekken falan kayınvalidemler anneannem falan söylüyorlardı çocuğun göğsünde süt toplanması olabilir diye... bencede öyledir merak edilecek birşey olduğunu sanmıyorum.... ama içinin rahat etmesini istiyorsan sen yinede bi dr.una sor....

Allahım sana geliyorum
çok yakışıklı maşallah

yarın misafirim geliyor
eltimle arkadaşı ne yapsam acaba bana fikir verin

hımm Patatesli karnıyarık börek
yalancı tavuk gögsü üstü ahududulu böğürtlenli sos dr oetker
tavuklu mantarlı salata içine turşu mısır közlenmiş kırmızı biber vs.
ayva tatlısı kaymaklı ohhh canım çekti vallahi

evet ece de var nerdeyse doğumundan beri kız bebeklerde olurmuş sakın ovma elleme kendi kendine hgeçermiş doktorumuz öle söylemişti

Günaydın herkese... a.s. olumunekankayizsmile
Evrişim o çok tatlı tombik parmaklarını yesem Kuzynin sositososito .... Özde kucağımda resmine bakarken önce bir heyecan yaptı sonra iç çekti boshayallersmile
Elif, Neva annem çok ihmal ediyor topiği demiş kolları sıvamış... Zaten yakında onlar sayesinde girebileceğimizi sanmıyorum klavyeye şimdiden uzanıyorlar... Bize sıra gelmeyecek kaydirigubbakcemile3
Ayşin ben banyo süngeri olarak bebedorun bir setini almıştım onun içindeki süngeri kullanırum ayıcıklı birşey bayanssulusmile mama daha vermiyorum...
Pervin bugün daha iyi olacaksınız inş.
Minik ben öyle bir şişlik farketmedim .... Ama normal bir durum olduğunu duymuştum sanırım.. Yine doktora götür tabii en iyisini o bilir...

gecmıs olsun canım inşallah iyileşmişsini<dir.soguk havayla bırlıkte mikroplar fazlaca üredi maalesef:1no2: ama ates yok galıba.o konuda şanslısın pekmezlı kaynamıs ihlamurlu_ elmalı takvıyeylede ayaga kalkarsınız inşallah

Yılbaşı Deva' sı kaydirigubbakcemile2Noel Deva kaydirigubbakcemile

cok tatlısın sen şekerparee.maşşalah sana
yaavv özlem bu kız gıtgıde güzelleşiyo yaa.bakısları gözleri gülüşü bi başka güzel.maşşalah kızımıza
kadını yüz iafdesını şöle bı düşününce gulesım geldı
hergun bıraz daha az aglıycak teo inş.sen işe başladıgındada hıc aglamamıs olur ıns.
eyvallah kuzy beyy.maşşallah sana sosis parmak :)
amannın burcu gecmıs olsun.dorukta düzelır inş.bı ann önce.doktor baska bısı demedımı şu yüzden huzursuzdur falan dıe
aynen bende sevvalı kendım yıkayınca sırılsıklam oluyom savastan cıkmıscasına:) çünkü şevvalin sırtını yıkarken ayaklarını suya degdırıyom bayılıyo cırpınmaya ve ıslanıyorum

sabahtan beri düşünüyorum işin içinden çıkamadım bana bi el atıverin(((

selini 2 aydır kontrole götürmedim((( kontrole eskişehire gidiyoruz burda hastanede 1 tane çocuk dr. u var kimsede memnundeğil... neyse 2 ay önce götürdüğümde sözde özel çocuk sağlığı hastanesine gitmiştik ama rezil olduk ne doğru dürüst muayene edildik ne birşey bizle beraber odaya 10 kişi girdi dr. birşey demiyor hiçbirşey konuşamadık dr. a selin bir yandan ağlıyor yırtınırcasına.... sağlık ocağında daha iyi bakıyorlar yani kalabalık zaten bütün çocuklar öksürüyor hapşuruyor vs....ondan sonra eve geldim ağladım sinirlerim bozuldu ben sağlam kızımı o hastaneye götürdüm hasta edeceğim diye.....bi şikayetimizde olmayınca şükürler olsun gitmedik 2 aydır.... ama bu ay acaba götürsemmi diye düşünüyorum artık 6 aylık olacağız 1 hafta sonra... kan tahlili falan yaptırsak diyorum.... ama götüm yemiyor kalabalığıda çocuğu sokmaya.. .bilmiyorum çok kararsızım ne yapayım sizce....götürsem bi dert götürmesem bir dert... ama bi dr. gözüyle selinide incelemesini istiyorum.... bizlere göre herşey normal geliyor ama en iyisini dr. bilir....bu sefer başka bi hastaneye gitmeyi düşünüyorum orasıda özel bi hastane ama genel olarak çok kalabalık oluyor napcam bilmiyorum.... çocuğu sağlam götürüp hasta etmekten korkuyorum.....

ayy çok utandım bilmiyorumkismile gözüm yemiyor yazacağıma başka birşey yazmışım kusura bakmayın çok çok özür dilerimeyvahedigeldismile hızlı yazmaya çalışınca insan bazı harflari yanlış yazabilir bi harfi yanlış yazmak başka anlama gelebiliyor üzgünümohaoldumsmile

evet ece de var nerdeyse doğumundan beri kız bebeklerde olurmuş sakın ovma elleme kendi kendine hgeçermiş doktorumuz öle söylemişti
banada doktorumuzu bebekken sölemıstı hafıf şişlik olursaa kesınlıkle sıkma banyo yaparken hafıfce ov bastırma demıstı.am artık 5. aya gircez hala var bende biraz tırstım acıkcası.bi sorıum dedım olan varsa panıklemem fazla die.saol canım yerimseniben
Minik ben öyle bir şişlik farketmedim .... Ama normal bir durum olduğunu duymuştum sanırım.. Yine doktora götür tabii en iyisini o bilir...
sa0lo canım kontrolu var haftaya sorucam.ama eger dedım kımsenın ebebgınde yoksa öne alcaktım randevuyu.ama annemde dıo bebeklerde olur dıe.neyse bakalım doktorumuz ne dıycek

baska imkan yok dımı doktor konusunda.ama bı önerim var.eger yakında üniv.hastanesı vARSA orya gıt.cok güzel ilgilenirler.en aazından bırsürü hastayı degılde hastaları tek tek içeri alıyorlar

Sibel mutlaka götür Selin i 6. ayda sanırım kan tahlili yapıp demir damlası veriyorlar
hem de boy kilo takibini atlamamış olursun

canım üniversite hastanesine gitmek içinde eskişehire gitmem lazım orda işte bir tane tıp fakültesi var.... ama orasıda çok kalabalık oluyor.... bu götüreceğim hastanede tek alıyor bir kere götürmüştüm selini sonra dr.u değiştirmiştim ama daha iyisin ibulamadım döndüm yine kürkçü dükkanınaalsanaalsanasmile

Sibel mutlaka götür Selin i 6. ayda sanırım kan tahlili yapıp demir damlası veriyorlar
hem de boy kilo takibini atlamamış olursun
en iyisi götürmek.. canım zaten her ay sağlık ocağına götürüyoruz hani boy kilo takibi yapılıyor her ay.... bakalım kan tahlli yaptırayım kuzuma canını acıtcaklar yine
:gitme:

anladım canım.ev üniv.ler kalabalık olur ama baska imkanın yoksa dıe dedım.yınede götür aklına yatan bıyere 6 aylık olunca tahlıl falan yapılır mutlaka.

Allah sana kolaylık versin canım. İş konusundada hakkında hayırlısı olsun .Ördek Teonunda kreşe arkadaşlarına ordaki teyzelerine tez zamanda alışması dileyiğle
Bakıcıda memnun kalmana çok sevindim inşallah gözün arkada kalmaz hiç bi zaman
Bende grip oldum dün öğleden sonra işe gelmeyişp dra gittik kan tahlili istredi dr yavrumada bulaştırıcam diye çok korkuyorum Burun tıkanıklığıda çoğaldı zaten balgamda birikti yine( Sizede çok geçmiş olsun.
Yılbaşı Deva' sı kaydirigubbakcemile2

Noel Deva kaydirigubbakcemile

Maşallah fıstıklara
Alışıcak canım alışıcak
Bende aynı durumdayım ya(
Maşallah keyfini çıkar
Kuzeyede maşallah.
Şükür tahlil sonuçlarınız iyi çıkmış.

Bencede git canım.

Kemal Çağanımın ne mokunda ne de çişinde bi şey çıkmadı şükür .İyi ama bu çocuk neden böyle bana garezimi var kendimi geçtim kendine niye sıkıntı versin sıkıntısı yoksa demi. Offf off. Aklıma burun tıkanıklığı ve diş sıkıntısından başka bi şey gelmiyor.Ama diş yerlerindede beyazlık yok henüz. Burun tıkanıklığı için tonimer sprey kullandım ama memnun kalmadım .Siz ne kullanıyosunuz? Eczacı bi bayan H ile başlayan bi sprey önerdi adının yazdığı kağıdı kaybettim. Balgamı için sekrol kullansam mı,dolven ağrı kesici ve ateş düşürücü var ateşi yok ama diş yüzünden ağrısı varsa diye ondan içirsem mi?

anladım canım.ev üniv.ler kalabalık olur ama baska imkanın yoksa dıe dedım.yınede götür aklına yatan bıyere 6 aylık olunca tahlıl falan yapılır mutlaka.

işte küçük yerde yaşamanın her konuda kötü yanlarıboshayallersmile bakalım evdekilerle konuşalımda daha doğrusu kayınpederimle bizi o götürüyor ya bakalım musayitlermi vs. birde adama dert anlat.. diyecek ne gerek var hasta değil vs. diye:mymeka: offf offf dr. a gitmek bile sorun bizde beeaahh

canım ben burun tıkanıklığı için serum fizyolojik kullanıyorum....
canım bence gereksiz yere ağrı kesici kullanma diş yüzünden sıkıntısı varsa bile o bi günde geçecek değil biz dünde konuştuk bu sıkıntı 2-3 ay sürebeliyormuş hergün ağrı kesici veremeyizki....dönem dönem olabiliyor o huysuzluklar hiçbir neden yokken bende anlamıyorum ama oluyor işte......allah hepimize kolaylık versin evlatlarımız dertlerini anlatacak kadar biraz daha büyüseler ona göre davranıcazboshayallersmile

Sorularıma cevap veren tüm annelere teşekkürler. Demek ki benimde bir banyo süngeri almam gerekiyor artıkım olumunekankayizsmile

Meyve suyu veriyorum hergün, elma-armut karışık yapıyorum yarım fincandan fazlasını içiyor, yalana yalana pek tatlı görünüyor yavrum.Bu hafta meyve püresi yapmaya başlayım bari.
Ama meyve suyları çok fena leke yapıyor önlüklerde ve lekeler çıkmıyor malesef. Bende tek kullanımlık önlüklerden aldım, paketle satılıyor, meyve suyu verirken bu önlükten takıyorum, kullanıp atıyorum çok pratik.
Bizim küçük hanım biberondan içmiyor meyve suyunu, döke saça kaşıkla içecekmiş haspam opuyorumnanaktan

buarada bız kaka yapmaya dısarı cıkmak derız ya bunlar bayıra cıkmak dıolar cok komık.. dr dıo haftada kac kez bayıra cıkıo:))

Pervin sabah sabah beni güldürdün, Allahta seni güldürsün inşallah :roflol:

ohh cok şükür bişecık cıkmamıs tahlıllerden.ama gerelsız yere agrı kesıcı falan kullanma nacizane fikrim.keske doktorunadeseydın spreyden memnun degılım baska yazın dıe.eczacının dememsıylede olmaz.doktoruna danısmalısın bence.nıye böle yapıyokı cagan bey anneyımı üzüyo durduk yere.kılo alımı nasıl doymuyo olabılırmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…