2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar lütfen yardım edin fikirlerinizi bekliyorum..
bebeğim dört ayı dolunca ferro sanol diye demir ilacı verdi sağlık ocağı günde dört damla ver dedi. bi kere verdim kustu. ikinci de verdikten sonra çok ağladı. üçüncü de artık ağzını kilitledi. damla vermeyi kestim hemen ama şimdi beş ay doldu. bir aydır bebişim ağzını kilitliyor. kaşığa asla ağzını açmıyor. hatta ağlarken bile ağzı kapalı ağlıyor. koşullandı iyice. biberon ve emzik zaten almıyordu. şimdi kaşıkta almıyor. napıcam ben. hiçbir ek gıda veremiyorum

bu arada dün sağlık ocağına götürdük hemşireye söyledim durumu. o ilaç çok kötü benim bebekte öyle yapmıştı. ben sonra ferrum verdim o daha iyi demez mi. ya madem beni uyarsana verirken bunun tadı kötü şunu al diye söylemesi gerekmez mi yani ben olsam söylerdim. doktora dedim mesela santafer diye bi kan damlası verdi ama tabi iş işten geçmiş çoktan..

Teşekkür ederim canım. Annelerle ilgili söylediklerini hatırlıyorum. Ama bu kadar benzerlik de fazlaymış yav! Benimki de sütüm iyi olduğu halde mama falan vermek istedi ilk doğduğu günden beri. İlk defa göğsüm dışında biberondan benim sütümü aldığında annemin yorumu "ben işte adamı böyle ayırırım anne memesinden" oldu. Tuhaf değil mi? Ben mememi alsın, güzelce emsin diye kasıyorum o zamanlar. Bir ara sütüm gidiyor diye endişeleniyordum, annem "aman ne olacak 4 aydır emiyor ya işte, yeter" demişti. Hani "gerilme, olur bunlar" falan değil. Kardeşim de, ben de 1-2 ay falan emmişiz. Şimdi benim uzun süre emzirmek istememi tuhaf buluyor. Bİr an önce ek gıdaya geçmek için acele ediyor. DÜn mesela, ek gıda olarak bir şey hazırlamadım, sadece beni emsin istedim, sindirim sistemi yavaş yavaş alışsın istiyorum, eleştirdi beni gene, böyle mi alışacakmış, hafta 1 çorba vermekle alıştırma mı olurmuş. Bir de alay ediyor, gülüyor. En son dedim, sen beni eleştirmeye yer arıyorsun ama ben Doruk'UN çatlağından endişeleniyorum. bu yüzden bir süre daha temkinli olacağım. Yoo ben seni eleştirmek için değil, diyor. ben de sertçe "anne resmen yer arıyorsun beni eleştirmeye" dedim. ne kadar etkilendi, bilmiyorum.

O kadar saçma konularda eleştiriliyorum ki bunların dışında! Küçük Sefa olmamı istiyor ama istesem de olamam, zaten istemem de! İnsan gerekli gereksiz kafasına herrrrr bi şeyi takar mı? Kapıcı karısının derdi bile annemi sinirlendirebilir! Öyle takık! Tabii bir dünya hastalık var bünyede stres kaynaklı.

Ne dertliymişim!

1)doğal sünger kullanıyoruz.

2) sütüm yetmezse diye "bebek sütü" aldım. süt yerine onu veriyorum yetersizse. mamalarını kendim hazırlıyorum.

buarada bız kaka yapmaya dısarı cıkmak derız ya bunlar bayıra cıkmak dıolar cok komık.. dr dıo haftada kac kez bayıra cıkıo:))

delikafadulden

İnşallah canım, sağol

geçmiş olsun tazem tazem

Sağol bebeem...

amannın burcu gecmıs olsun.dorukta düzelır inş.bı ann önce.doktor baska bısı demedımı şu yüzden huzursuzdur falan dıe

Klasik bebek huysuzluğu işte, dedi. Yoksa gayet sağlıklı bir bebeğiniz var, dedi.

Sağlık ocağından memnunsan oraya devam et derim. Kan tahlilini orada yapmıyorlar mı? Yapıyorlarsa orada yaptırıver?

Bizim küçük hanım biberondan içmiyor meyve suyunu, döke saça kaşıkla içecekmiş haspam opuyorumnanaktan

ben de kaşıkla içsin istiyorum, bunu öğrenmesi daha önemli biberondan.

leke çıkarıcılar farz oldu gibime geliyor.

simdi konuyla alakasız ama dun tavuk suyu corba yaptım ya 2 adet haslanmıs gogus duruo dolapta onla ne pişircemi bilemedim bana guzel bi tarif verin pleaseee

1)tavuklu pilav

2) tavukları tavada (etini tifterek) az yağla çevir, üstüne 4-5 domates (şişe domates de olur) , 2-3 diş sarımsak, kekik ya da fesleğen. En üste kaşar da rendeleyebilirsin. Bİraz makarna haşla, üstüne dök bu sosu, nefis oluyor.

Kadir Tuğcu'nun hastasıyız topikçene, bildin mi?

mumy.2009 bizede vegaferon diye bi damla verdiler oğlum içerken biraz yüzünü ekşitiyor ama yinede içmemezlik etmiyor ben tadına baktım çok kötü değildi arkaşlardan bazıları meyve suyuna falan döküyor galiba

Banyo + muhallebi + büyük bez + rezene + ıhlamur = rahat uyku.

Dualarınız için çok teşekkür ederim, çok işe yaradı, misssler gibi uyuduk. 2-3 saatte bir uyandı eskisi gibi çok şükür. Hep böyle devam etsin inşallah.

cokm sevındım.demekkı bazen bır dönem oluyo bebklerde.aslında bi düşününce cokda abartmıyolar.malüm ayda ortalama 2.5 cm uzamak kolay iş degıl.kasları agrıyodur ve daha neler neler kımbılır.zaten bebeklerın agrı eşiklerinin cok yüksek oldugunu duymustum.buyumek zor iş bebiklerimizi için yerimseniben

oh oh ne güzel hadi inş. hep böyle gider

cahallığımı bagıslayında kimdir bu kadır tugcu.cocuk doktoru falanmı

bende öğreneli çok olmadı.. tabuları yıkan bi çocuk dr. u....örneğin.. bebekler 6. aydan önce oturtulmaz deniliyor... ama dr. kadir bey diyorki oturtulabilir anne karnında çocuklar dikmi duruyor oradada oturur vaziyette duruyor diyor.... vs. bunun gibi değişik cevapları var nette yazarsen bulursun.... bir başka örnek.. 1 yaşından önce inek sütü verilmez deniliyor ama o 4. aydan itibaren verilebilir diyor... bu örnekler uzayıp gidiyor....

sağolun canlarım yarın dr a gitcem sorarım tabi sizinde fikrinizi alayım dedim .AYŞİN canımzaten senin tavsiyen üzerine otri aspratör almıştım ama banamısın demiyor.

birtürlü gülmeyen kızım,sonunda of be der gıbı gülsede cok siparişlik oldu gözler yarım cıktı :)))

Güzeeel ısırırım seniii
İnşallah bi şey olmaz canım
yazan arkadaşlarında dediği gibi bence de gayet iyi boyu kilosu
Maşallah Doruk a darısı başımıza

Alternatif fikirleri olan popüler bir çocuk doktoru.. Bebeğinize inek sütü verebilirsiniz diyor..

yok dedim ama şöyle söyleyim.... bazı konular göreceli konular bizimde ikilemde kaldığımız konular çok oluyor bir dr. ver diyor diğeri verme diyor o yüzden biz böyle durumlarda annelik içgüdüsüyle hangisi bize mantıklı gelirse onu yapıyoruz sende böyle yaparak süt verip vermemek mantıklı geliyorsa öyle yap... biz ne desek boş.....

Alternatif fikirleri olan popüler bir çocuk doktoru.. Bebeğinize inek sütü verebilirsiniz diyor..

hmmm anladım.aykırı bırı yanı.ama şu oturtma meselesınde cuvalladıgını düşünüyorum çünkü anne karnındakı bebek suyun içinde.bizde suyun içinde ne hareketler yapıyoruz ama normelde yapamıyoruz kaydirigubbakcemile2 birde inek sütü mevzusunda,bu zamana kadar verdık bıseymı oldu diolar ya,belkı bıse olmadı ama cok ciddi kansızlık var genelde.inek sütünun erken yasta alımının etkıledıgı biR DUrum

Son düzenleme:

katılıyorum sibelcım,annelık içgüdüsü herseyın üstünde.ben cogu seyde kendı aklıma yatanı ve içgüdülerimi dinleyerek yapıyorum.:1closedeyes:

ordan burdan şurdan daldırdım, okudum geçmişi, gözüm korktu bıraktım..

Taze geçmiş olsun sizeeee.. Sen 2. yi düşünüyo musun kuzum???? Ben vazgeçeli çok oldu...

Baby,size de geçmiş olsun.. Kaçamak haaa süper..

Kuzy'nin son fotoğrafına bayıldım..Bu arada Evrim kardeş, mail kutum hala boş bilesin..

Şevval nasıl süslü öyle kıskanıyorum..Özde babasının kopyası..Anne de güzel gözlü ama babasından almış gözleri fıstık..Deva da çoook tatlı yaaaa..

Ah Teoş ahhh.. Ruzy orda olsaydı verirdik sizi kreşe, aranızda kim daha güçlü ağlayacak yarışı yapardınız- sidik yarıştırırdınız- Kaçıncı gün oldu kreşte Nurdancım.. Ben alışacağını ve hatta çok iyi olacağını düşünüyorum..Elbette sancılı bi dönemden sonra..

Ben Kadir Tuğcu' nun yazılarını fikirlerini takip ediyorum.. İnek sütü vermek de bana mantıklı geliyor, vermek istiyorum.. Yalnız çekincem ve sizlere sormaktaki amacım.. Direkt inek sütünü nasıl vermenin daha iyi olacağını bilemiyor olmam.. Yani ek gıda vermeye başladığımda (henüz başlamadım) inek sütü ile başlamayı düşünüyorum, ama veren varsa nasıl verdiklerini? Ne miktarda, biberonla mı yoksa kaşıkla mı verdiklerini merak ediyorum.. O yüzden sordum..

Oturtmak konusunda da: Ben 3 aylıkken bebeğim ellerimden tutup kalkmaya çalışınca oturtmaya başladım, bir zararı olmadığını umuyorum.. Ama eğer canı yansa bebeğim istemezdi diye düşünüyorum.. Zorlamamak gerek, bebeklerimiz hazır olduklarında her şeyi yapıyorlar diye düşünüyorum..

kadir tuğcu mu..hmmm hiç duymamıştım..

geçenlerde bir gün arayla iki farklı doktora gittik..biri 20 güne kalmaz diş çıkaracak dedi, ilaç verdi...diğeri yoooo dişetlerinde bişey görünmüyo dedi... nasıl iş bu??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…