Ah Burcu, çok geçmiş olsun bayılmana çok üzüldüm.. Dorukla Deva benzerliği kadar annelerimizde benziyor demiştim, malesef benim annemde böyle. Doğumdan sonra yaşadığım bir takım sıkıntılardan dolayı sütüm Deva'yı doyuracak kadar gelememişti bir türlü. Annem telefonda her konuştuğu kişiye 'mama yediriyoruz el kadar bebeğe, annesinin sütü gelemedi bir türlü ! ' falan diyerek, sürekli bana laf çarpıyordu. Sanki ben istemiyorum emzirmeyi.. Hem sabahın köründe işe gidiyorum, hem gece 2 saatte bir kalkıp Devayı emziriyorum, ama sabah uykum var dersem, annem hemen yapıştırıyor 'senin hep uykun var zaten ! '
Annem olmasa çok zorlanırım Allah razı olsun ondan ama aynen dediğin gibi, ben kızıyım onun ! Evet onun kadar mükemmel değilim belki ama bu durum ona bu konularda eleştiri hakkı veriyormu? Sanmıyorum !
Deva'da çok sık uyanıyor geceleri, yani 2 saatte bir muhakak uyanıyor, ama Allahtan emiyor ve hemen uyuyor. Bir kaç kez uyanıp saatlerce uyumadığı oldu perişan oldum resmen ! İnşallah Doruk düzenli uykuya geçer bir an evvel, dua edicem ben..
Sorularım var !
1.Banyo yaptırırken sünger,lif veya benzeri birşey kullanıyor musunuz?
(Ben sadece vücut şampuanı ile köpürtüp duruluyorum, yanlış mı yapıyorum? )
2.Devam maması ya da kavanoz maması kullanmaya başlayan var mı?
2.a. Devam maması nasıl hazırlanıyor?
2.b. Biberondan mı içiliyor?
2.c Yoğunluğu nasıl?
2.d Kavanoz mamaları yoğun oluyor diye duydum doğru mu?
2.e Sulandırıp verilse ne olur?
Bilgisi olan arkadaşların bilgilerinden faidelenmek isterim, saygılarımı sunarım.
buarada bız kaka yapmaya dısarı cıkmak derız ya bunlar bayıra cıkmak dıolar cok komık.. dr dıo haftada kac kez bayıra cıkıo:))
TAZEM allah kolaylık versin.... doruğu dr. a götürmüşsünüz ama bi derdi olmasa niye bu kadar huysuzluk yapıp uyumasınki....inşallah geçici bi huysuzlutur enkısa zamanda eski haline döner.... anneleri anlamak çok zor.... ...
geçmiş olsun tazem tazem
amannın burcu gecmıs olsun.dorukta düzelır inş.bı ann önce.doktor baska bısı demedımı şu yüzden huzursuzdur falan dıe
sabahtan beri düşünüyorum işin içinden çıkamadım bana bi el atıverin(((
selini 2 aydır kontrole götürmedim((( kontrole eskişehire gidiyoruz burda hastanede 1 tane çocuk dr. u var kimsede memnundeğil... neyse 2 ay önce götürdüğümde sözde özel çocuk sağlığı hastanesine gitmiştik ama rezil olduk ne doğru dürüst muayene edildik ne birşey bizle beraber odaya 10 kişi girdi dr. birşey demiyor hiçbirşey konuşamadık dr. a selin bir yandan ağlıyor yırtınırcasına.... sağlık ocağında daha iyi bakıyorlar yani kalabalık zaten bütün çocuklar öksürüyor hapşuruyor vs....ondan sonra eve geldim ağladım sinirlerim bozuldu ben sağlam kızımı o hastaneye götürdüm hasta edeceğim diye.....bi şikayetimizde olmayınca şükürler olsun gitmedik 2 aydır.... ama bu ay acaba götürsemmi diye düşünüyorum artık 6 aylık olacağız 1 hafta sonra... kan tahlili falan yaptırsak diyorum.... ama götüm yemiyor kalabalığıda çocuğu sokmaya.. .bilmiyorum çok kararsızım ne yapayım sizce....götürsem bi dert götürmesem bir dert... ama bi dr. gözüyle selinide incelemesini istiyorum.... bizlere göre herşey normal geliyor ama en iyisini dr. bilir....bu sefer başka bi hastaneye gitmeyi düşünüyorum orasıda özel bi hastane ama genel olarak çok kalabalık oluyor napcam bilmiyorum.... çocuğu sağlam götürüp hasta etmekten korkuyorum.....
Bizim küçük hanım biberondan içmiyor meyve suyunu, döke saça kaşıkla içecekmiş haspam opuyorumnanaktan
en guzel badileri o meyve lekeleri yuzunden battı ve ev badisi oldu sinir oluyorum kacgundur yazıcam unutuyorum ne cıkarır lekesini die ama sanırım hep aynıyız..onluklerıde altı musambalılardan ama yakadan ıslatıo işte ..
simdi konuyla alakasız ama dun tavuk suyu corba yaptım ya 2 adet haslanmıs gogus duruo dolapta onla ne pişircemi bilemedim bana guzel bi tarif verin pleaseee
Ne zamandır giremiyorum foruma.. Ama iyi gördüm sizleri..
Bebeklerinizin boyları kiloları ne durumda, Ali Nejat biraz kısa gibi geliyor..
Ali Nejat 5 Ağustos' ta doğdu.. 5 Ocak itibarı ile 8.9 kg, 67 cm..
Sizler de yazarsanız sevinirim..
Bir de Kadir Tuğcu' nun yolundan giden ve bebeğine sulandırılmamış pastörize inek sütü veren var mı?..
Banyo + muhallebi + büyük bez + rezene + ıhlamur = rahat uyku.
Dualarınız için çok teşekkür ederim, çok işe yaradı, misssler gibi uyuduk. 2-3 saatte bir uyandı eskisi gibi çok şükür. Hep böyle devam etsin inşallah.
Banyo + muhallebi + büyük bez + rezene + ıhlamur = rahat uyku.
Dualarınız için çok teşekkür ederim, çok işe yaradı, misssler gibi uyuduk. 2-3 saatte bir uyandı eskisi gibi çok şükür. Hep böyle devam etsin inşallah.
Kadir Tuğcu'nun hastasıyız topikçene, bildin mi?
cahallığımı bagıslayında kimdir bu kadır tugcu.cocuk doktoru falanmı
ohh cok şükür bişecık cıkmamıs tahlıllerden.ama gerelsız yere agrı kesıcı falan kullanma nacizane fikrim.keske doktorunadeseydın spreyden memnun degılım baska yazın dıe.eczacının dememsıylede olmaz.doktoruna danısmalısın bence.nıye böle yapıyokı cagan bey anneyımı üzüyo durduk yere.kılo alımı nasıl doymuyo olabılırmı
Hatıracım burun tıkanıklığı da huysuzluk yapar, iştahsızlık yapar.Çocuk doğru düzgün nefes alamıyor düşünsene ! Burun spreyleri tıkanıklığa çözüm olmuyorsa, çocuğun burnunu boşaltman gerek. Burun tıkanıklığı yüzünden gece acile götüren ve 2 gece boyunca nefesini dinleyen pimpirikli bir anne olarak sana tavsiyem, tonimer baby ile burnunu yıkadıktan sonra, güçlü bir burun aspiratörü ile kuzunun burnunu temizlemen.
Aspiratörle çekince rahatlayacaktır, yap mutlaka..
hatıra geçmiş olsun canım bende ayşine katılıyorum kesinlikle burun tıkanıklığıda yavruları çok huzursuz ediyor ben serum fizyolojik birde siozwo diye bi burun spreyi kullanıyorum ama siozwodan daha çok memnun kaldım
Eylemım, olasılıklar uzerıne ılac kullanma kuzum, karacıgerını yorarsın cocugun, doktor demeden,sen emın olmdan kullanma bence.ortada bagısıklık sıstemı falan yok bu bebeklerın,dengelerını alt ust etmemek lazım bence.. bana gore.. nacızane.
Güzeeel ısırırım seniii
birtürlü gülmeyen kızım,sonunda of be der gıbı gülsede cok siparişlik oldu gözler yarım cıktı :)))
İnşallah bi şey olmaz canımevi aradım şimdi selini sormak için... kayınvalidemle konuştuk işte günün raporunu aldım ne yedi ne yaptı vs. diye... annem dediki seline bugün yumurta vermiş... daha önce hiç vermemiştik.. ona kahvaltı hazırlıyoruz biz peynir pekmez vs. koyup... ama onun içinde vermemiş... direkt sade bi şekilde yumurtayı yedirmiş... yarımın yarısını verdim diyor ama onun az kavramıyla bizimki çok farklı... inşallah selin alerji olmaz birden okadar yumurta fazla gelmez... tek verilmiş olması kafamı karıştırdı.... yoksa kahvaltısına karıştırıp verseydi kuvvetli gelmezdi ama böyle direkt verilince kuvvetli gelmez inşallah...
yazan arkadaşlarında dediği gibi bence de gayet iyi boyu kilosuNe zamandır giremiyorum foruma.. Ama iyi gördüm sizleri..
Bebeklerinizin boyları kiloları ne durumda, Ali Nejat biraz kısa gibi geliyor..
Ali Nejat 5 Ağustos' ta doğdu.. 5 Ocak itibarı ile 8.9 kg, 67 cm..
Sizler de yazarsanız sevinirim..
Bir de Kadir Tuğcu' nun yolundan giden ve bebeğine sulandırılmamış pastörize inek sütü veren var mı?..
Maşallah Doruk a darısı başımızaBanyo + muhallebi + büyük bez + rezene + ıhlamur = rahat uyku.
Ciddi mi?.. Yok mu peki inek sütü veren?..
Alternatif fikirleri olan popüler bir çocuk doktoru.. Bebeğinize inek sütü verebilirsiniz diyor..
bende öğreneli çok olmadı.. tabuları yıkan bi çocuk dr. u....örneğin.. bebekler 6. aydan önce oturtulmaz deniliyor... ama dr. kadir bey diyorki oturtulabilir anne karnında çocuklar dikmi duruyor oradada oturur vaziyette duruyor diyor.... vs. bunun gibi değişik cevapları var nette yazarsen bulursun.... bir başka örnek.. 1 yaşından önce inek sütü verilmez deniliyor ama o 4. aydan itibaren verilebilir diyor... bu örnekler uzayıp gidiyor....
Alternatif fikirleri olan popüler bir çocuk doktoru.. Bebeğinize inek sütü verebilirsiniz diyor..
yok dedim ama şöyle söyleyim.... bazı konular göreceli konular bizimde ikilemde kaldığımız konular çok oluyor bir dr. ver diyor diğeri verme diyor o yüzden biz böyle durumlarda annelik içgüdüsüyle hangisi bize mantıklı gelirse onu yapıyoruz sende böyle yaparak süt verip vermemek mantıklı geliyorsa öyle yap... biz ne desek boş.....
yok dedim ama şöyle söyleyim.... bazı konular göreceli konular bizimde ikilemde kaldığımız konular çok oluyor bir dr. ver diyor diğeri verme diyor o yüzden biz böyle durumlarda annelik içgüdüsüyle hangisi bize mantıklı gelirse onu yapıyoruz sende böyle yaparak süt verip vermemek mantıklı geliyorsa öyle yap... biz ne desek boş.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?