2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ay evet elma püresi çıkmıyo badiler mahvolduu yaa herşey lekeli

birtürlü gülmeyen kızım,sonunda of be der gıbı gülsede cok siparişlik oldu gözler yarım cıktı :)))

maşallah nazar değmesin

benim bebeğim biberon almıyor, kaşığa ağzını kilitliyor ya kızlar fikir verin ne yapmalıyım.. bu durumu yaşayan başka kimse var mı. herşeyi denedim denebilir.

canım uyuturken ağzına emzik ver uyuyunca çıkarıp yerine biberon ver nuk un damakli kauçuk emziği var 1 ya da 2 numarada olur benim kız sadece bu biberonu uyurken alıyor

oda olabilir ama daha çok küçükler şimdiden geniz eti olabilirmikine.... benim aklımada odanın nemi geldi.. kalorifer falan çok kuruluk yapıyor ondanda olabilir belkim....

kaloriferrrrrrrr mahvediyo... buhar makinesi, o yoksa su koy peteklere mutlaka...

tarıfler ıcınce cok tsklerr

taze o tarıfı baska zaman yapıcam cunku makarna yerıne mıllı pılavımızı yaptım ama yazdı kafaya emınım super olur ..ben tavugu fettucini yaparken kullanıorum makarnada hic o sekil yapmamıstım yaparım muhakkak :)

sibel o salatay benzer cok guzel slata var burda adı mımıoza ben delı oluyorum ama emrah sevmıo :)

sibel gel bulgur pilavının yanına kızartayım pılav yanı yaparıs afiyetle yersin yanındada 2.hasta corbası tarhana var olarmı )

tşk ederim fasulyeko. çeşitli biberon ve emzikler denedik gerçi hiç biri işe yaramadı. nuk damaklı denemedik. bir de onu deneyeyim. bizimki uykuda da olsa anlıyor hemen çekiyor kendini kapıyor ağzını. ne yapsam kandıramadım..

bası terleyınce oksuruo sımdı yıne oksurerek emzıgı attı agzından uykusunda bende ınce battanıye orttum ustune. anasını sattımının evıne bır hol yapmıslar salak sacma petek yok essek kadar saln yapmıslar cuk kadar petek koymuslar salonu bolmus bı kucuk oda yapmıs petek yok ...elektrıklıyı yaksam hol ısınıo dıger odaların sıcaklıgı kalıo yakmasam heryer buzz bı ayarı tutturamıorumkı evın ısısı sabıt olsun . dua edınde duzgun ev bulup cıkayım nezamandır bulamadım

1. YOĞURT ÇORBASI
(5. aydan itibaren)
Malzemeler:
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı haşlanmış patates
1 çay kaşığı zeytinyağı
50 ml su

Hazırlanışı:
Bir tencereye yoğurt, haşlanmış pirinç, haşlanmış patates, zeytinyağı ve su ekleyerek pişiriniz. Bebeğinizin yoğurt çorbası hazır.
1. YOĞURTLU SEBZE ÇORBASI
(6.aydan itibaren)
Malzemeler:
1 kepçe yoğurt (125 gr)
1 patates
1 yemek kaşığı pirinç veya buğday unu
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Bir tencereye yoğurt, 1 yemek kaşığı buğday unu(silme) veya pirinç ve rendelenmiş patates ilave ederek pişiriniz. 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edilerek servis yapılır.

işte 2 tane ek gıda tarifi

Minik maşallah kuzuna çok yakışmış cicileri bayanssulusmile
Tazem çok sevindim dün gece rahat uyumana ... :1hug: Seni çok iyi anlıyorum annen konusunda!
Özdeme iltifatlarınız için teşekkürler... opuyorumnanaktan ve banyo için tavsiyeleriniz için...
Sibel 1 harf neleri değiştiriyor değil mi?? bilmiyorumkismile ınş. senin uyuz kayınpeder ikna olur bencede gitmeniz lazım.. Bende 2 aydan beri gitmiyorum bu hafta gitmeyi düşünüyorum bende..
Bende Özdeye inek sütü vermemeyi planlıyorum ama annem diyor ben sana ballı sütlerin içine yumurtalar bilmem neler katıp veriyordum ne yasağı öyle zararlı olsa sana birşey olurdu diyor..
Kaşığı ve biberonu reddeden bebişimiz konusunda hiç fikrim yok...
Ayça Ruzy hala çok mu huysuz niye gelmiyorsun buralara??

merak ettim bak ismide değişikmiş... verirsin bi ara tarifini:hulya:

sibel gel bulgur pilavının yanına kızartayım pılav yanı yaparıs afiyetle yersin yanındada 2.hasta corbası tarhana var olarmı )

mmm mis gibi zaten karnımda aç ağzım sulandı sabahtan beri 1 tane simitle duruyorum daha akşam olaacak işten çıkıcam eve gidip yemek yapıcamdi yicez pehhhhkafamçokkarıştı

menü süper bacım olmamı öteye bile geçti valla...canımda bulgur pilavı istiyorkaç gündür.....yanınada sıcacık bi tarhana oh ohh yemede yanında yat çok acıktım ohaoldumsmile

Yazık kuzuya (
oda olabilir ama daha çok küçükler şimdiden geniz eti olabilirmikine.... benim aklımada odanın nemi geldi.. kalorifer falan çok kuruluk yapıyor ondanda olabilir belkim....
Canlarım geniz eti kulakta sıkıntı yapmazmı bıcırığın kulağında şükür bi şey yok.Buhar makinesi var gece boyu çalıştırıyorum.

ben havalar soğuk diye hiç dışarı çıkarmıyorum bebişi kızlar. siz çıkarıyor musunuz. dün sağlık ocağına gitmek için çıktı işte öyle hoşuna gittiki. gıkını çıkarmadı.

efrimmm kırmızı polar sweat giymissin sandımdı ondan yani eyvahedigeldismile

ohaoldumsmile

Ah kıyamam sana yaaa kaydirigubbakcemile3

birtürlü gülmeyen kızım,sonunda of be der gıbı gülsede cok siparişlik oldu gözler yarım cıktı :)))

Çok cici olmuş.. üstüne olmasına cok sevındım,saolsun Sevvalım, bak yıne de poz vermıs :))

Tamam, aldım mesajı,muck.

benim bebeğim biberon almıyor, kaşığa ağzını kilitliyor ya kızlar fikir verin ne yapmalıyım.. bu durumu yaşayan başka kimse var mı. herşeyi denedim denebilir.

Inan bır fıkrım yok, keske yardımcı olabılseydım, verme artık o damlaları o zaman. En kısa zamanda duzelırsınız ınsallah.

Hakkkaten zormus ısın annem.. ınsallah gonlune gore bulursun bır an once.

inşallah canım biran evvel sıcacık güzel bi ev bulursunda çıkarsın....bu sabit oda sıcaklığı olmayınca çocuklar çok etkileniyor hemen sıcaktan soğuktan....

bakalım kararlıyım gelinin gücü kayınpederi yenecek valla ister seve seve ister zorla bir şekilde gidiecm bu hafta sonu keyfi bilir valla götürmek istemezsede etrafta bir sürü araba ve insan var götürücek sonra patırdanmasın beni hiçe saydınızda biz burda neciyiz diye çokta tınnkötükedihüso

annenin dediği doğru değilmi bimiyorum ama... büyükleri dinleyince onlar bizlere herşeyi veriyorlarmış.. biz mesela kendi yediğimiz çorbalardan vermiyoruz bebeklerimize niye tuz var diyoruz yok şeker var diyoruz ama bizlere ayrı birşey yapılmamış anneler ne yerse bizede ondan verilmiş....inek sütüde kullanılmış içirilmiş.. geçen gün anneannemle telefonda konuşoyurz... bana diyor senin bebeğin hiç süt içmedi ona bol bol süt içir emi yavrum diyor sırnaşık şey bende tabi anneanne ben ona herşeyler yediriyorum sütde içiriyorum dedim ne yapayım başımın etini yer yoksa...

TAZE, KEDİCİ siz annelerden çekiyorsunuz ben anneanneden beni o büyüttü doğumdan sonr abeni nerdeyse depresyona soktu.. doğuma giriyorum zaten ani olmuştu tesadüf oda geldi hastanede ben sezeryana alınıyorum arkamdan söyleniyormuş işte normal doğum yapmadıda sezeryan olacakta normal doğursun diye... bu mümkün değil çünkü benim bebeğim dönmemişti niye böyle bir durumda normal doğum yapıp kendimide onuda riske atayım....

bebeğim emmior emmek istemiyor nelerneler söyledi az ağlatmadı beni.... yok o şöyle yapmışböyle yapmış emzirmiş ben yapamıyormuşum anlatmadığı kişiler kalmadı bana güya örnek veriyor bilmem kim öyle yapmış bilmemkim böyle yapmış ayyy dostlar başına benim anneannem.....insanların yaşlandıkça huyları değişiyor buna kananat ettim ben....

bekarken anneannem herşeyime karışırdı şimdi hala karışıyorda neyse evlendim kayınpederim anneannemi geçti hadi o kadın karışırda bi adamın herşeye karışması hoş olmuyorklava: vay be amma dertliymişim konu nerden nereye geldi:kedi:

bizimde öyle malesef... biryeer çıkartamıyoruz zaten havalar soğuk nerdeyse aylık kontrolleri için sağlık ocağına giderken evden çıkıyor.. birtek geçen hafta sonu dışarı gezmeye gittik ondada misafir gittimiz evin oğlu hastaydı oyüzden bir daha biryere gitmeyde düşünmüyorumalsanaalsanasmile

hadi şu yarım saat çabucacık geçsede evime gitsem kızımı çok özledimŞeniz 4,5 da çıkıcam 5 arabasına yetişeceğim 5,5 gibi otobüsten inicem ve 6 gibi evimde olucam inşallah:lepi:

Ayyy Özde hanımın bugün gıcıklıkları üstünde hep bir sıkıntı ıhh ıhh deyip duruyor çamaşırları odasındaki beşiğe attım balonlarıda üstüne yığdım öyle astım... Puding istedi cnm tek elimde o tek elimde malzemeler birde saldırıyor puding paketini ağzına götürecek... cokacimcoook Bir bulaşıkları yerleştirmeme izin verdi o da altını açıp öyle yaptım bir ara baktım ki sürtünerek bir köşeden diğerine gitmiş yasakkelime ..... Şimdi altı açık yere yorgan serdim kendi ekseni etrafında dönüyor çok fırıldak olacak bu kız aklinialirimsmile Bugün okuduğum hiçbir şey aklımda kalmadı sayesinde alsanaalsanasmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…