neden bu kadar erken kış hem üşür yavrucak...cok üzgünümm mafoldumben kızımın kafasını sıfıra vurduk......... 2 damlada olsa sacı vardı oda gitti,daha düzgün uzasın dıe sonunda ikna oldum ama olan kelebegıme oldu.kafası tam bı kabak oldu mafoldumben
bak şu dr işine önce emzirecek doymazsa mama verecektin ...emzir geri gelir belki gelmezsede üzülme ...başka doktora da sorsaydın aslında ona görede karar verirdin..meyve suyuyla başla önce sonra yoğurt muhallebiyi geceye bırak yatmadan önce ver..ne yerse uyku sersemiykende göğsünü ver emdikçe sütün geri gelir...merhaba kızlar. geçmiş okurken yazaım hemen dedim. 4. ayda benim bebiş 600 gram almıştı. doktor amca beğenmedi benim de nedense kafam basmadı mamaya başlattı. mama yedikten sonra anne sütü ver dedi çünkü önce verince kabul etmiyordu mamayı. 3 haftadır böyle derken noldu sütüm kaçtı gittiiiiii.... kızlar çok moralim bozuk o çok süper zeki doktor sayesinde oğlum 300 gram aldı. güzelim sütütm gitti. ve ben ortada kaldım. nassı ek gıdaya başlanır napılır fikrim yok. zaten muhallebi yaptım yemedi meyve suyu yaptım 3 kaşık yedi. doycak kadar yemiyor hiçbir şeyi. tavsiyesi olan var mı doktorumu gidip öldürmek dışında
sen annene ben senin eserinim dedinmi hiç..bayanssulusmileSağ olun kızlar. Pervin, annem bana laf koymaya bayılır. Buraya pek yansıtmıyorum. Durup durup 2-3 günde bir bi laf geçirir. Lafın konusu da, "ben ne kadar şahaneyim, sen ne kadar işe yaramazsın" olur. Eskaza bana "iyi yapmışsın" dese, şaşırırım. Kendisi her konuda şahane olmak için didinir. Ben çok az konuda iddialıyımdır. O da muhtemelen o konuları beğenmez. Kısaca, doğurduğu insanı beğenmiyor diyelim. Doruk uyandı gene şu anda
pervin sizede geçmiş olsun düzelmeye başalmışsınız çok şükür..burcu cok gecmiş olsun cok uzuldum bayılmana.. senınle aynı seylerı yasıoruz ecede dun gece uyumadı hep ayagımda uyudu bende yattım oyle ama kırgınlıgım grıbe donustu..uykusuzluk bunyeyı fena etkılıoo ecenın uyumama sebebı oksuruk sureklı kuru ojsurdu durdu
yatak odasına yatırdım yıne daha aygımdayken 3 kere daldı 3kere oksurerek uyandı sonra salona yatak yaptık maskem ben ve kızım bu gece salondayız suan rahat hıc oksurmedı bakalım ıns rahat uyur
tazem ben bu gece umutluyum doruktan bence karnıda guzel doydu uyur rahat rahat yani insallahhh
çok geçmiş olsun bişeycik çıkmamış doruk beyde ..sanada geçmiş olsun bayılmana üzüldüm tazem..bebelerle uğraşmaktan kendimize bakamıyoruz üsütüne deyorgunluk eklenince ..tekrar geçmiş olsun..niye kimse yok, çok şaşırdım.
Dün gece Doruk HİÇ uyumadı. Ayağımda sallarken uyudu, durunca uyandı. Tüm gece böyle geçti. Uykuya da kolayca dalamadı, inleye inleye, sızlana sızlana... Gece 3 te emzirdim, şurup verdim rahatlatsn diye; 2 saat! 2 saat uyudu, sonra aynen devam etti. Sabah doktora gittik. İdrar tahlili yapıldı hiç bir şey çıkmadı. Sevinsem mi, üzülsem mi bilemedim.
Beslenme uzmanına görünmeden önce kan vermem gerekiyordu, onu da aradan çıkarayım dedim. Ama hem regl, hem uykusuz, hem de açken verilen kan beceriksiz hemşirenin de sayesinde tansiyonumun düşüp bayılmama neden oldu. Bütün gün leyla idim.
Hepsinden enteresan olan, annemin tüm bu olanlara yaptığı yorum; "bir de 2. yi doğuracak oluyorsun, 1 gece uykusuz kalınca bayılmaya kalkıyorsun" oldu. Lafı lönk diye yiyince tepki veremedim ama çok kırıldım yaNe istiyor bu kdın benden? Allah razı olsun bin kere, her türlü yardımı yapıyor ama bu laflara falan ne gerek var. Ben senin kızınım!
Bu akşam yıkadık Doruk'u, pirinç unu - nişasta karışımlı mama yaptım salep kıvamında. 1 çay fincanı yedi, üstüne bir mememi indirdi. Şimdilik uyuyor. Bİr de, son 3-5 gündür bütün bezlerden çiş çıkıyordu. 4+ bez aldım 1 paket gece için. Onu bağladım. Umutluyum. Şmidi yatıyorum, lütfen bana sakin bir gece dileyiniyice şaftım kaydı. zaten 10 gündür düzgün uykumuz yok, üstüne dün gece de binince iyice yamuldum...
bu güne kadar tek yıkıyordum ama artık iki kişiyle çünkü hiç durmuyor ...tutana aşkolsun....Bebeğini tek başına yıkayan var mı? Benimkide soru yani değil mi?? kaydirigubbakcemile3 Kulağına su kaçmasını engellemem için birşey mi tıkmam lazım? Anlaşıldığı üzere ilk deneyimim olacak kaydirigubbakcemile3
gece yatmadan önce mamayla yapıyorum muhallebiyi yemiyor tahıllı mma takılıyoruz artıkın bakalım ondan ne zaman vazgeçeceğiz ..yakın gibi geliyor daha iki kaşam yedirebildim ama nazlanmaya başaldı bile efendi...zamanla açılır inşallah iştahı çok zor çünkü böyle.....milupa 7 tahıllı mamayı gecemi veriyorsun sadece üstünde gece için yazıyor bened aldım dün akşam verdim ilk defa dündüzde versemmikine.....yusufcuk akıllı şimdiden formunu koruyor tatlının kilo aldırdığını kalori olarak daha fazla içerdiğini ne yapsın tatlı yiyip.... çocuk ne faydalı ne değil şimdiden bilioyr uzmanlarda demiyormu sebze yiyin diye senin oğlun aşmış kendini canımsırnaşık şey
bizde hasretiz ne olacak bu uyku sorunu ..yanlız dün birşey denedim..gece yatarken ayağında ince çorap oluyordu dün çorapsız yatırdım daha az uyandık..3 saate çıktı yani..Dilekçim teşekkür ederim. Şu humanayı da hüpletip yatıyorum artık iyi geceler.
PERVİN sen gene biliyorsun, öksürük (geçmiş olsun bu arada). Bizim bir problemimiz de yok, neden uyanıyor bilmiyorum2-3 saatlik kesintisiz uykuya burun kıvırıyordum, tövbe bir daha! Meğer eskiden ne rahatmışım
maşallah.fıstığa....dün tam üç kere alıntı yaptım üçündede elektirik gitti..tavşanım :)
yılbaşı devasınada maşallah ..güzel prensesler.....Yılbaşı Deva' sı kaydirigubbakcemile2
Noel Deva kaydirigubbakcemile
kendi ördüğümüz yumaşak ipten lifimiz var...onunla yıkıyoruz...Sorularım var !
1.Banyo yaptırırken sünger,lif veya benzeri birşey kullanıyor musunuz?
(Ben sadece vücut şampuanı ile köpürtüp duruluyorum, yanlış mı yapıyorum? )
2.Devam maması ya da kavanoz maması kullanmaya başlayan var mı?
2.a. Devam maması nasıl hazırlanıyor?
2.b. Biberondan mı içiliyor?
2.c Yoğunluğu nasıl?
2.d Kavanoz mamaları yoğun oluyor diye duydum doğru mu?
2.e Sulandırıp verilse ne olur?
Bilgisi olan arkadaşların bilgilerinden faidelenmek isterim, saygılarımı sunarım.
devam maması her 30 ml bir ölçek..
biberonda içiyoruz.....
yoğunluğu normal sıvı şekilde..
doğru bebeğine sulandırp verebilirsin..
bişeycik olmaz biz katı olursa öyle yiyoruz...
kafamçokkarıştı:roflol:buarada bız kaka yapmaya dısarı cıkmak derız ya bunlar bayıra cıkmak dıolar cok komık.. dr dıo haftada kac kez bayıra cıkıo:))
hoş geldin..günaydın arkadaşlar. uzun zamandır foruma girmeye fırsat bulamadım ama bundan sonra daha sık gireceğim inşallah. nasılsınız. bebişleriniz nasıl..
süt birikmesid erler ellenmeyeceğini biliyorum endişelenmene gerek yok..günaydın herkeze.......
ya bişe sorucam size,bebeklerinizin gögsünde hafıf sertlık olan varmı? şevvalin dokununca bıraz pıtırlık var gıbı.annem emzırdıgın için süt birikmesı olur normal dio,doktor kontrolumuzde haftaya.merak ettım sizdede varmı.nezamandır sorucam unutuyorum
neyse bı gecmıse döniyim ne var ne yok
bişey çıkmaması sevindirci ..biz başka birşey kullanıyoruz adı STERİMAR DENİZ SUYU MEMNUNUZ...Allah sana kolaylık versin canım. İş konusundada hakkında hayırlısı olsun .Ördek Teonunda kreşe arkadaşlarına ordaki teyzelerine tez zamanda alışması dileyiğle
Bakıcıda memnun kalmana çok sevindim inşallah gözün arkada kalmaz hiç bi zaman
Bende grip oldum dün öğleden sonra işe gelmeyişp dra gittik kan tahlili istredi dr yavrumada bulaştırıcam diye çok korkuyorumBurun tıkanıklığıda çoğaldı zaten balgamda birikti yine ( Sizede çok geçmiş olsun.
Maşallah fıstıklara
Alışıcak canım alışıcak
Bende aynı durumdayım ya(
Maşallah keyfini çıkar
.
Kemal Çağanımın ne mokunda ne de çişinde bi şey çıkmadı şükür .İyi ama bu çocuk neden böyle bana garezimi var kendimi geçtim kendine niye sıkıntı versin sıkıntısı yoksa demi. Offf off. Aklıma burun tıkanıklığı ve diş sıkıntısından başka bi şey gelmiyor.Ama diş yerlerindede beyazlık yok henüz. Burun tıkanıklığı için tonimer sprey kullandım ama memnun kalmadım .Siz ne kullanıyosunuz? Eczacı bi bayan H ile başlayan bi sprey önerdi adının yazdığı kağıdı kaybettim. Balgamı için sekrol kullansam mı,dolven ağrı kesici ve ateş düşürücü var ateşi yok ama diş yüzünden ağrısı varsa diye ondan içirsem mi?
oyuncak bebek gibi maşallah..
birtürlü gülmeyen kızım,sonunda of be der gıbı gülsede cok siparişlik oldu gözler yarım cıktı :)))
bizde başladık bişey olmaz korkma...evet yemiş selinde maşallah:ecrin_bebek: bakalım eğer alerji olacak olsa akşama kadar olur dimi ....yoksa bütün gece boşuna endişelenmeyeyim.....bilmiyorumkismile
Asantafer iyi içer inşallahbu arada dün sağlık ocağına götürdük hemşireye söyledim durumu. o ilaç çok kötü benim bebekte öyle yapmıştı. ben sonra ferrum verdim o daha iyi demez mi. ya madem beni uyarsana verirken bunun tadı kötü şunu al diye söylemesi gerekmez mi yani ben olsam söylerdim. doktora dedim mesela santafer diye bi kan damlası verdi ama tabi iş işten geçmiş çoktan..
alkisalkisalkiskaydirigubbakcemile3:Saruboceq:Banyo + muhallebi + büyük bez + rezene + ıhlamur = rahat uyku.
Dualarınız için çok teşekkür ederim, çok işe yaradı, misssler gibi uyuduk. 2-3 saatte bir uyandı eskisi gibi çok şükür. Hep böyle devam etsin inşallah.
süt hiç vermedim ama mecburen yoğurt mayalamaya kullanıyoruz opnuda organik alıyoru.m..yok dedim ama şöyle söyleyim.... bazı konular göreceli konular bizimde ikilemde kaldığımız konular çok oluyor bir dr. ver diyor diğeri verme diyor o yüzden biz böyle durumlarda annelik içgüdüsüyle hangisi bize mantıklı gelirse onu yapıyoruz sende böyle yaparak süt verip vermemek mantıklı geliyorsa öyle yap... biz ne desek boş.....
zorlamayacaksın acıkınca açar ağzını biberonuda uykuda denebenim bebeğim biberon almıyor, kaşığa ağzını kilitliyor ya kızlar fikir verin ne yapmalıyım.. bu durumu yaşayan başka kimse var mı. herşeyi denedim denebilir.
5 gün öncesine kadar sağdım arada. ama hep 30 ccler filan gelince bıraktım. emzirsem gene eskisi gibi üstüne mama versem gelir mi ki geri.bebeğim hiç bir gıdayı sevmiyor. yoğurdu devam mamasınla yaptım. siz neyle yapıyorsunuz. doktorum sütle yap demiş ama o adama güvenemiorum artık. muhallebi tarifine şeker ve süt yazmış napim uygulayım mı yoksa devam sütünle mi yapayım
devam sütüyle yap ..suyla pişir ocaktan indirince 3 kaşık devam sütü kat...