2009 Aralık Anneleri

kaç sınıf olacak
3lu setlerle ilgili yardımcı olmaya çalışayım sana

kaç sınıf olacak
3lu setlerle ilgili yardımcı olmaya çalışayım sana
12 sınıf var...

ayy kıyamam taa oralardan nasıl yard. olucan kız 3lülerde =)))))))))))

dünya kadar... saol canım =)))

3 hafta once gittigimide 9 kg almistim ama o zaman giydigim pantolonu simdi giyemiyorum bu bi mesaj olabilir tabi

hmmmmm benden iyi bi msj ama bee...

ben ilk baş falso başladım yattım ya tehlikeliydi birazcık da o dönem 7 kilo aldım zaten...

amaaaan takmıyorum... veririm bebek doğunca koşturmaktan zaten.. zemuszemus

bu 3lu dediğin ataturk resmi ortada yanlarda istiklal marşı ve gençliğe hitabe degilmi

ben bi garip kilo alıyorum ya bi süre hiç almıyorum sonra bi tartılıyorum 3 kilo birden almşım
şuanda 11 kilodayım

ayynen 1 ay boyunca aynı kilodaydım.. 2 hafta sonra 5 kilo aldım..

bi garip yaa...

bebiş 1 ayda 196 gr.dan 548 gr.a,

16 cm.den 28 cm.ye fırladı... o sıra işte 75 oldum hala 75-76 yım...

ewdal geçmiş olsun..bildiğim kadarıyla-ki inanıyorum da- hacettepe hastaneleri bebek yaşatma konusunda çok çok iyi. eğer ankaraya gelme imkanın varsa, hacettepede muayene olmanı öneririm.

Valla benimde ne catlak ne patlak ne kilo dedim var.Gelsinler saglikla zamaninda .Hersey duzelir. Bizim burda bi arkadas vardi 25 kg filan almisti hatun nerdeyse zaten yuksek kiloda kaldi . 1 Sene gecti 38-40 beden arasinda degisiyor sutun gibi oldu masallahi var :) Emzirirsen sorun yok zaten veriyorsun diyor surekli. Kosturmaca uykusuzluk yorgunluk filan eskisinden zayif olcaz

evet aynen o da 3 tane çerçeve

ve bunlardan 12 sınıfa.. öğretmenler odası müdür odası falan.. baya bi lazım....

o yüzden şettirdim...

biz ankarada bir kolleje yapmıştık onlardan çerçevesiz ama
sert bir zemıne sıvanmış vaziyette dijital baskı olarak
sadece bunu oraya ulaştırmak sorun
otobus alır kesın dersen ben sana 15 tane yaptırıp yollarım
kargo kırılır bunlar biz alamayız dediği için ankaraya arabayla göturmek zorunda kalınmıştı
e malumun oraya getirme şansımız olamaz
ama sen ulaştırmayla ilgili çözum bul ben sana bastırıp yollarım

MSG NEDıR?...

MSG adında bir yiyecek katkı maddesi var.

MONO SODYUM GLUTAMAT

Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel olarak algılanmasını sağlıyor.

Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor.

Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda üreticilerinin bir çoğu MSG'yi karlı olduğu için kullanıyorlar.

MSG ZARARLI MI ?

Buna okuduktan sonra siz karar verin.

Bu madde Nörotoksin.

Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak ALZHEıMER, PARKıNSON, HUNTıNGTON hastalıkları, SARA (Epilepsi)

Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı)

Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite.

Büyüme hormonu baskılanması.

Pankreas hasarı, insülinde artış, ve buna bağlı diyabet.

Böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar.

Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki bebek de aynı tahribatlara maruz kalıyor.

Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CıPS'lerde çok kullanılmakta.

Hazır köfte harçları, Et suyu tabletleri, Hazır çorbalar, Dondurmalar,renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründe var.

Şimdi diyeceksiniz ki,

Madem bunca zararı var, neden kullanıyorlar?.

Küreselleşen dünyada, ticaret de küreselleşti. Küresel ticaret devleri insaf, merhamet gibi duygularla asla çalışmaz. Onların amacı çok kar etmek, çok daha büyümektir.

Bu mamuller, al benisi olan renklerde ve janjanlı ambalajlarda sunulur. Televizyon, gazete ve duvar reklamlarında onlara sıkça rastlarsınız. Sadece maddesel tadıyla değil, görsel yollar ile de beyinlerimize kazınır adeta. Basit bir hesap yaparsak, ucuz zannedilen bu ürünleri çok pahalıya tükettiğimizi görürüz. Mesela Cips.

Semt pazarlarında 3 kg. patatesi 1 ytl.ye alabilirsiniz. Oysa ki 50 gram CıPS 1 liradır. Yani 1 kg. Cipsi, 20 ytl.den tükettiğimizin farkında bile değiliz. Olumsuz etkileri de cabası.

Ya bu mamulleri üretenler !……..

Kendi ürettiklerini asla yemezler, içmezler. Onların gıdaları organik ve doğaldır.

Son zamanlarda organik tarım yapan çok güçlü özel şirketler türedi, burada itina ile yetiştirilen ürünleri semt pazarlarında göreniniz var mı?

Ben henüz rastlamadım.

Gelelim genel sağlık boyutuna;

Son 25 yıla dikkatle göz atacak olursak, çocuk yaşta diyaliz cihazına bağlı yaşamaya mahkum edilenler, çok küçük yaşta şeker hastalığı ile tanışan çocuklar, obez çocuklar, asabi çocuklar, 9-10 yaşında buluğ çağına girenler, çeşitli nedenlerle engelli doğanlar ve bu sayının ülke nüfusunun % 12'sine çıkması ve benzerleri.

Ve sizlerinde aklınıza gelebilen yeni hastalıklar.

Hastalıkları üretenler, ilaçlarını da ihmal etmediler. Bu da madalyonun diğer karlı yüzüdür.

Karbondioksitli meşrubatlardan, sakıncalı hazır gıdalara varana kadar bir çok yerde çeşitli uyarılar yazıldı, çizildi. Durumun ciddiyetini anlayabilenimiz var mı?

diye devam ediyor...

oy oyyyoyyy
daha kımbilir nelerde var

buraya bi tek otobüsle gelebilir de işte onlar da paldur küldür bagaj yığıyorlar.. ondan korkum.. sağlam gelmezlerse diye..

ama aklımın köşesindesin.. olmazsa seni bi rahatsız edebilirim bu konuda..

hiç sanmıyorum ama milli eğitimle görüşücem onlar karşılasın bi şekilde.. hem bütçe ayrılmayacak hem de hadi bakalım berna hanım bu okulu bi düzene sok denilecek...

yok yaa !!!!!!lmaz:

haklısın valla el atsınlar
eger okulun bırıkmış parası varsa diyarbakırdada dijital baskı merkezı vardır berna mutlaka
onlarada tarif edersen çok uyguna çerçeveli satınalacagınızdan çok daha uyguna gelir
arabayla döneceksınız ya arkasına atar getirirsin tabı okulun parası varsa
nasıl bişey yapması gerektıklerını neye sıvanacagını falan tarif ederim dıyarbakırdakılere ben öyle birşeye kalkarsan

neden hep eski toprak deriz ?

bu yüzden işte.. deli gibi de cips yerdim.. hamileyken de bazen ruffles yedim.. canım bi ara acaip patates çekiyordu.. hala da çekiyor da =)) neyyysee..

soluduğumuz hava bile ...... anlayın işte..

heryerimizden falso yuz!!

şimdi bana küfür ediceenn ama.... =))))

araba full be yavrum bebişin malzemeleri var ya.. laelaelaelaelae
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ahhhh ahhhhhh zaten yüklü bi kadınım.. bu kadar yükü de yüklemesinler bana beeeeeeeee :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…