2009 Aralık Anneleri

ben hiç süt içmiyorum arkadaşlar:kedi: bana kızcaksınız bunu da biliyorum, hergün bir kase yoğurt yiyorum.. süt bana dokunuyor

a.s.a.s.a.s.

ben hiç süt içmiyorum arkadaşlar:kedi: bana kızcaksınız bunu da biliyorum, hergün bir kase yoğurt yiyorum.. süt bana dokunuyor

arzucum onu ikiye çıkar bari... şu an kemikleri gelişiyo bebişlerin ha şöyle bir şey var bebek asla kalsiyumsuz kalmaz diyor doktorlar... çünkü senden buluyor ve onu kendine çekiveriyor ama sen ilerde kemik erimesinden akannehir

Ben bugun cok kotuyu dunur :jeyyar: Bizim burda bi hatun var ama 100 kisiye sor 100 de aptal sarisin der hatun icin neyse biraz once yanima geldi aaay burcu sen ne kadar cok kilo aldin nasil dogurcan dedi . ( Bu hatun kilo almasin diye hamileliginde diyet yapan biri ben hamile kaldigimda once kendi fizigini dusun filan demisti. ) Neyse sen o kucuk beyninle nasil doktoru anlayip dogurduysan bende koca gobegimle oyle dogurcam dedim. Oh rahatladim sositososito

Üçüncü trimesterin sizin açınızdan en önemli özelliği vücudunuzda bundan böyle doğuma ve emzirmeye hazırlık yönünde değişiklikler olacağıdır. Rahiminizin büyümesi ve çatı kemiklerinizin doğum kanalınızı oluşturmaya yönelik olarak birbirinden ayrılmaya başlaması size özel bir yürüyüş tarzı ortaya çıkarabilir. Belinizi korumaya yönelik önerileri bu haftalarda daha da dikkatli uygulamalısınız.
Bebek ise hızla kilo almaya devam etmekte ve kendi eksiklerini "size hiç sormadan" sizden karşılamaktadır. Bebeğin bu haftalarda en çok ihtiyaç duyduğu maddelerden biri olan kalsiyum, eğer sizin gıdalarla günlük alımınız yeterince karşılanmazsa kemiklerinizdeki depolardan karşılanacaktır. Yine bebeğin ve sizin alyuvarlarınızın yapımında yer alan demir ihtiyacı gıdalarla ve doktorunuzun verdiği takviye ilaçlarla yeterince karşılanmazsa bebeğiniz kendi kan hücrelerini oluşturacak ancak sizi kansız bırakacaktır.

Demir ve kalsiyum yanında üçüncü trimesterin en önemli ihtiyaçlarından biri de bebeğin bu haftalarda hızlanmış olan beyin dokusu yapımında bolca kullanılan Omega-3 yağ asidi adı verilen maddedir. Omega-3 yağ asidi alımının bazı bilimsel çalışmalarda erken doğum ve preeklampsi gibi gebeliğe bağlı sorunların ortaya çıkma olasılığını da azalttığı bulunmuştur. Bu madde soya fasülyesi ve ceviz gibi bitkisel kaynakların yanında balıkta bol miktarda bulunmaktadır. Bu haftalardan itibaren balık eti tüketiminizi artırmanızda fayda vardır.

Balık eti Omega-3 maddesi içermesi yanında kalorisi düşük bir gıdadır ve fosfor, çinko, demir, selenyum ve bakır gibi vücudun sağlıklı çalışması ve bebeğin sağlıklı büyümesi için gerekli maddeleri de içermektedir.

Balık deyince çoğu anne ve baba adayının aklına hemen civa adı verilen zehirli madde gelebilir. Basında zaman zaman anne adaylarının balık tüketmemesi veya az balık tüketmesini öğütleyen yazılar yer alabilmektedir. Bu yazılar kısmen doğrudur: Civa içeriği yüksek olan balıklar genellikle kılıç balığı, köpek balığı, ton balığı (konserve olanı değil, taze olanı) gibi büyük balıklardır ve bizim ülkemizde bulunan balıklardan (aksi resmi olarak ilan edilmediği sürece) haftada bir veya iki porsiyon tüketilmesi civa zehirlenmesi yaratmaz. Konserve ton balığını ekstra bir önlem olarak ayda bir kez tüketmeniz faydalı olabilir.

Deniz ürünleri açısından şanslı olan ülkemiz elbette kabuklu deniz ürünleri açısından da zengindir. Midye, karides gibi bu ürünlerin çiğ olanları hepatit A ve kolera gibi hastalık riskleri taşıyabildiğinden önerilmemekte, iyice kızartılmış şekilde yenmesinde ise bir sakınca bulunmamaktadır.

:roflol: :roflol: çooook iyi etmişsin dünür oooooooofffffff bi laf bu kadar gediğine konabilirdi yani kaydirigubbakcemile5
dünürüm benim beaaaaaaaa :1hug:

arkandayız cnmmm :enbuyukkk:

kızım çekemiyorlar bizi kimse takmasın kafasına. dünyanın en güzel şeyini yaşıyoruz şuan. sağlıklada kucağımıza alsak pek güzel olcak :)

ooooh ağzına sağlık canım :enbuyukkk:

KIZLAR DÜN AKŞAM RESMEN KAFASINI TUTTUM VARYA.. UZATMIŞTI BENıM MıNıĞıM BÖYLE RESMEN Bı TARAF SıPSıVRı ÇIKMIŞTI.. BABASIYLA SEVDıK HEMEN, ÖPTÜ BABASI, YÜZÜNÜ ÇOK MERAK EDıYORUM:sinifsinif:

:teytey: dün eşimle alışverişe .gttik üstüme bişiler bakıyorum çıkarıyorum mağazanın birinde..tezgahtar kız hanımefendi karnınız yamuk dediiii:)))))eşimle kahkaha attıkkk resmennn bizimki yine poposunu kaldırmışş..son 1,5 haftadır oğlumm çok yapıyor teyzesiiii:)))benim göbeğim ya sağ ya da sol tarafa doğru üçgennn. bundan sonraki aylarda görücem ben onu bu kadar rahat hareket edebilecek mii?gamyoncuiremsu

:roflol: :roflol: çooook iyi etmişsin dünür oooooooofffffff bi laf bu kadar gediğine konabilirdi yani kaydirigubbakcemile5
dünürüm benim beaaaaaaaa :1hug:

Ben ona hep oyle diyom dunur iyi geliyo rahatliyorum . Tokat manyaaana cevirdim onu :)

arkandayız cnmmm :enbuyukkk:

Heheh tesekkurler :)

Evet bi de oyle herkes icinde diyo ki takilsin kafama diye . Cucuk kafa biraz yedi lafi gitti kotu oldu :)

kızım çekemiyorlar bizi kimse takmasın kafasına. dünyanın en güzel şeyini yaşıyoruz şuan. sağlıklada kucağımıza alsak pek güzel olcak :)

Yok Baharcim ne takcam kizim icin feda olsun hersey . O saglikla gelsinde

ooooh ağzına sağlık canım :enbuyukkk:
Tesekkur ederim :) Yine dese yine derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…