evet kızlar 30 dan sonra zor oluyor benim 1.de 23 yaşındaydım bundan kolay geçmilti şimdi 33 yaşındayım ve gerçekden birinci hamileliğimi mumla arar oldum
iyi akşamlar cnmkızlar bizde çıkıyoruz kendinize ii bakınnnn..
Merhaba arkadaşlar,
hatırlarsınız bende açıklık vardı ve doktor erken doğum riskin var demişti. Dün kontrolüm vardı açıklığın artıp artmadığına bakılacaktı. Gittim hastaneye ama doktorum yoktu.Başka bir doktor vardı ona gittim.Gelmişken baksın diye. O da bizi iyice korkuttu. doppler görüntüde bebeğimin kalp atışlarında problem olduğunu sınırda olduğunu söyledi.tabi biz iyice çöktük moral olarak. Biraz araştırmıştım.öyle problem olan bebeklerde gelişim gerili olurmuş.Ama bebeğimin gelişiminin de çok iyi olduğunu söyledi. 980 gram olmuştu.Kafası da bir hafta ileri düzeyde demişti. Neyse bugün kendi doktorum geldi az önce geldim kontrolden,
o da baktı açıklığımın aynı kaldığını yani artmadığını söyledi.Bunun iyi olduğunu yani düzeli bir artış yokmuş.Çok erken bir doğum beklemiyorum. Hatta zamanını da bulabilir.Yani riskli bir dönemde doğmaz dedi.Buna çok sevindik.Tabi yine de dinlenmeye devam dedi sonuçta 2 mm lik açık hala var.
Kalp olayına baktı öyle bir şey yok dedi olması gereken gibi çok şükür tıkır tıkır atıyormuş oğluşumun kalbi. Nasıl bakmış ki falan dedi... Zaten doktorumun diğer doktordan daha iyi olduğunu biliyorduk. Bununla iyice rahatladık. Şuan inanın çok mutluyum.Hepinizin duaları için de çok teşekkürler.Szilerin hakkı büyük.
Allah hepimizin yavrurlarına ve bizlere sağlık versin..
Merhaba arkadaşlar,
hatırlarsınız bende açıklık vardı ve doktor erken doğum riskin var demişti. Dün kontrolüm vardı açıklığın artıp artmadığına bakılacaktı. Gittim hastaneye ama doktorum yoktu.Başka bir doktor vardı ona gittim.Gelmişken baksın diye. O da bizi iyice korkuttu. doppler görüntüde bebeğimin kalp atışlarında problem olduğunu sınırda olduğunu söyledi.tabi biz iyice çöktük moral olarak. Biraz araştırmıştım.öyle problem olan bebeklerde gelişim gerili olurmuş.Ama bebeğimin gelişiminin de çok iyi olduğunu söyledi. 980 gram olmuştu.Kafası da bir hafta ileri düzeyde demişti. Neyse bugün kendi doktorum geldi az önce geldim kontrolden,
o da baktı açıklığımın aynı kaldığını yani artmadığını söyledi.Bunun iyi olduğunu yani düzeli bir artış yokmuş.Çok erken bir doğum beklemiyorum. Hatta zamanını da bulabilir.Yani riskli bir dönemde doğmaz dedi.Buna çok sevindik.Tabi yine de dinlenmeye devam dedi sonuçta 2 mm lik açık hala var.
Kalp olayına baktı öyle bir şey yok dedi olması gereken gibi çok şükür tıkır tıkır atıyormuş oğluşumun kalbi. Nasıl bakmış ki falan dedi... Zaten doktorumun diğer doktordan daha iyi olduğunu biliyorduk. Bununla iyice rahatladık. Şuan inanın çok mutluyum.Hepinizin duaları için de çok teşekkürler.Szilerin hakkı büyük.
ben normal doğuma cesaret edemiyorum,normal doğuranlarıda alnından öperim..alttan kestireceğime karnımdan kestiririm daha mantıklı, hem normal doğumun bebek için yaratabileceği riskleri (omuz takılması,oksijensiz kalması,bebeğin strese girmesi vs) göze alabileceğimi düşünmüyorum..iki doğum hakkındada çok yazı okudum epidural sezeryan bana daha risksiz geldi ..bebeğim açısından..kuzucuğum hemencecik sağsalim doğsun ,ben sezeryan dikişlerine razıyım..normal doğumun stresini ve risklerini göze alamam...ama dediğim gibi cesaretli olanlarıda tebrik ediyorum..
Merhaba arkadaşlar,
Merhaba arkadaşlar,
doktorlar uygun olan her anne adayı için şiddetle normal doğumu tvsıye edıyorlar.ben kesınlıle normal doğum yanlısıyım,,,her yontemın rısklerı ve zorlukları var en guzel olanı doğal olanı bence.rabbım sağlıkla kucağımza almamızı nasıp etsın hepimize inş.ben normal doğuma cesaret edemiyorum,normal doğuranlarıda alnından öperim..alttan kestireceğime karnımdan kestiririm daha mantıklı, hem normal doğumun bebek için yaratabileceği riskleri (omuz takılması,oksijensiz kalması,bebeğin strese girmesi vs) göze alabileceğimi düşünmüyorum..iki doğum hakkındada çok yazı okudum epidural sezeryan bana daha risksiz geldi ..bebeğim açısından..kuzucuğum hemencecik sağsalim doğsun ,ben sezeryan dikişlerine razıyım..normal doğumun stresini ve risklerini göze alamam...ama dediğim gibi cesaretli olanlarıda tebrik ediyorum..
kıslar ben kaçıyorum
yarına kadar iyi bakın kendinize ve yavrucuklara
Bende cikiyorum herkese iyi aksamlar
ben normal doğuma cesaret edemiyorum,normal doğuranlarıda alnından öperim..alttan kestireceğime karnımdan kestiririm daha mantıklı, hem normal doğumun bebek için yaratabileceği riskleri (omuz takılması,oksijensiz kalması,bebeğin strese girmesi vs) göze alabileceğimi düşünmüyorum..iki doğum hakkındada çok yazı okudum epidural sezeryan bana daha risksiz geldi ..bebeğim açısından..kuzucuğum hemencecik sağsalim doğsun ,ben sezeryan dikişlerine razıyım..normal doğumun stresini ve risklerini göze alamam...ama dediğim gibi cesaretli olanlarıda tebrik ediyorum..
ben de seninle aynı fikğirdeyim. normal doğumu da sezeryanı da bugüne kadar çokça okudum ama en iyisi sezeryan olduğuna karar verdim. alttan kestirmek, çatal denilen o şey... bana ürkütücü geliyor. normal doğuracaklara allah sabır ve cesaret versin.
kestirmek diyorsunuz da, sanirim epsiotomy'den bahsediyorsunuz. cok eskide kaldi bu yontem. artik hicbir modern ve isini bilen doktor yapmaz bunu (eger ciddi bir darlik ve esneme sorunu yoksa).
hicbir yerimi kestirecek degilim :)
aynen katiliyorum eger cat kemigi darsa biraz kesiyolar ama yeterince esnekse bekletip normal sekilde cikariyolar bide karnindan kestirmekle diger yerin kesilmesi cok cok farkili karnin resmen ameliyat oluyo ama diger yer biyerini bicak kesmis gibi bisey oluyo bende normal dogum yapicam ALLAH IZIN VERIRSE TERS BI DURUM OLMASSA
bilmiyorum ki canım ya.. büyük hipermarket varsa bir baktır eşine bence.. bim varsa bime baktır, ne biliyim.. illaki vardır.. yiyemezsen haber ver bana 4-5 tanede olsa yollarım kargoyla.. bim de paketlerde sebze meyve varya onlar buranın. ÇEKOK yazar paketlerde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?