2009 Aralık Anneleri

evet kızlar 30 dan sonra zor oluyor benim 1.de 23 yaşındaydım bundan kolay geçmilti şimdi 33 yaşındayım ve gerçekden birinci hamileliğimi mumla arar oldum

bence yastan cok bunyeyle ve yapiyla alakali bir durum. ben 33 yasindayim, ilk gebeligim ve en ufak bir sikayetim olmadi. azicik bir mide bulantim bile olmadi. hamile kalmadan once nasildiysam simdi de oyleyim. tabii 10 kilo farkla:)

ben normal doğuma cesaret edemiyorum,normal doğuranlarıda alnından öperim..alttan kestireceğime karnımdan kestiririm daha mantıklı, hem normal doğumun bebek için yaratabileceği riskleri (omuz takılması,oksijensiz kalması,bebeğin strese girmesi vs) göze alabileceğimi düşünmüyorum..iki doğum hakkındada çok yazı okudum epidural sezeryan bana daha risksiz geldi ..bebeğim açısından..kuzucuğum hemencecik sağsalim doğsun ,ben sezeryan dikişlerine razıyım..normal doğumun stresini ve risklerini göze alamam...ama dediğim gibi cesaretli olanlarıda tebrik ediyorum..

kızlar bizde çıkıyoruz kendinize ii bakınnnn..
iyi akşamlar cnm
iyi bakın kendinize:teytey:

ewdal cnm gözünüz aydın
inan çok üzülmüştüm ama bugünkü haberden sonra çok sevindim.
rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.
bol bol yat dinlen
sinir stres ve üzüntüden uzak dur

Bizde seni merak ettik bugün konuşmuştuk. ii olmanıza çok sevindim cnm. inşallah bundan sonra da sorunlar çıkmaz sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.:Saruboceq:

ben ilk bebeğimi sezeryanla doğurdum bunuda öyle doğurucağım dr çatı kemiğimin dar olduğunu bebeğin zor çıkacağını söylemişti hiçde pişman değilim Allah rastgetirsin

merhaba çok sevindim iyi haberine.. hepimiz seni merak ettik.. çok şükür ki herşey yolunda diyosun.. Dinlenmeye devam et, moralini hiç birşeye bozmamaya çalış.. oh bee bu güzel haberle çıkıcaz işten..:teytey:

Geçmiş olsun canım çok sevindim gözünüz aydınopuyorumnanaktan O açıklık da kapanır inş.:Saruboceq:Hem riskli dönemin geçmesine az kaldı artık hepimiz rahatlayabilirizsositososito

herkeseee selamm,,valla heemn dolduruyosunuz sayfaları yetişemıyorum kı:)
kızımıza beşikk aldıkk kızlarrrr,,mothercareden.20 gun içinde gelcek,,yatak odamzın ufaklığını cok dert edıyordum nıhayet cozumlenmış oldu:)zemuszemus

doktorlar uygun olan her anne adayı için şiddetle normal doğumu tvsıye edıyorlar.ben kesınlıle normal doğum yanlısıyım,,,her yontemın rısklerı ve zorlukları var en guzel olanı doğal olanı bence.rabbım sağlıkla kucağımza almamızı nasıp etsın hepimize inş.

ben de seninle aynı fikğirdeyim. normal doğumu da sezeryanı da bugüne kadar çokça okudum ama en iyisi sezeryan olduğuna karar verdim. alttan kestirmek, çatal denilen o şey... bana ürkütücü geliyor. normal doğuracaklara allah sabır ve cesaret versin.

kestirmek diyorsunuz da, sanirim epsiotomy'den bahsediyorsunuz. cok eskide kaldi bu yontem. artik hicbir modern ve isini bilen doktor yapmaz bunu (eger ciddi bir darlik ve esneme sorunu yoksa).

hicbir yerimi kestirecek degilim :)

kestirmek diyorsunuz da, sanirim epsiotomy'den bahsediyorsunuz. cok eskide kaldi bu yontem. artik hicbir modern ve isini bilen doktor yapmaz bunu (eger ciddi bir darlik ve esneme sorunu yoksa).

hicbir yerimi kestirecek degilim :)

aynen katiliyorum eger cat kemigi darsa biraz kesiyolar ama yeterince esnekse bekletip normal sekilde cikariyolar bide karnindan kestirmekle diger yerin kesilmesi cok cok farkili karnin resmen ameliyat oluyo ama diger yer biyerini bicak kesmis gibi bisey oluyo bende normal dogum yapicam ALLAH IZIN VERIRSE TERS BI DURUM OLMASSA

insallah normal dogurursun pringles.

sana katiliyorum. vajinayla (hadi diyelim cok cok gerekli oldu) karnin acilmasi arasinda ciddi bir fark var. biri operasyon digeri basit bir islem. zaten kadinlarin vucudu dogumu kaldirabilecek bir yapida insaa edilmis allah tarafindan:) yoksa yuzyillardir bu kadar kadin nasil normal dogururdu? mumkun olabilir miydi boyle bir sey. hem de defalarca. hic var mi cevrenizde dogumu korkunc oldu diye tek cocuk yapan anneler, teyzeler? benim yok.

bir de normal dogumda hissedilen "arinma" "temizlenme" "rahatlama" sezaryanda mumkun degil. bilakis operasyonun yarattigi dikislerden ve sancilardan kurtulmak icin savasiyor bedeniniz. en kotusu de bebeginizi dogar dogmaz kucaginiza alma sansiniz yok. uyandiktan sonra da istediginiz gibi kucaklayamayabiliyorsunuz dikisler yuzunden. iyilesme sureci uzun. ve daha bir suru sey...

ama ote yandan normal dogumdan dehsete kapilan kadinlar var, cok cok iyi anliyorum onlari. elbette cok korkuluyorsa hic gerek yok vucudu bu kadar strese sokmaya, bebek icin de iyi degil.

insallah herkes planladigi gibi dogurur a.s.

çok saol cnm ben şaka dedim.o kadar önemli değil,o bi anlıktı şuan canım bile istemiyo ama tabiiki bulursam alıp yicem yarın bimede bakacam.çok saol yinede düşüncenden dolayıı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…