2009 Aralık Anneleri

10. günSütten başka birşeyler verdiler, var ya, yeter artık be, tam alışıyordum
yine dayadılar başka birşey, hayret bişi ya, vitaminmiyiş neymiş.
Bu arada memelerin arasından dün gördüğüm lavuk, gündüzleri
piyasada yok akşamları geliyor sadece, hadi bakalım hayırlısı.

heheh cok guzel

:roflol: :roflol: :roflol:
bu arada arzuuuuuuu "memelerin arasında gördüğüm lavuk" demiyo "memelerin arasındaN gördüğüm" diyo :roflol:

aa doğru valla:roflol: benim dediğim gibi olunca başka bişey gibi oluyo:kedi::jeyyar:

ben de ona şaştım zaten bebek nasıl görür diye :roflol: :roflol: :roflol: yani aklı yerinde hiçbir ebeveyn bebeğin görmesine izin vermez sırnaşık şey sırnaşık şey

canim ben bu "kiymetli bebek" lafini cok sik duyuyorum ve kafami patlatmama ragmen bir turlu anlam veremiyorum. bir bebek digerinden nasil daha kiymetli olur? bunun olcusu nedir? simdi listeye baktim, sirf bu topikte aralikta dogum yapacak 100 kadin var. hangimizin bebegi digerinden kiymetli? nasil olur bu? hadi oldu diyelim. hipokrat yemini etmis bir doktorun hastalari arasinda boyle bir ayirim yapmasi dogru mudur? ne diyor bu adam, seninki kiymetli seninki 5 para etmez mi diyor? nasil ayiriyor hastalarini?

benim begim de kolay olmadi. tup bebek. cok sinirli cok stresli cok uzucu bir surecten gectik. vucuduma onlarca hormon yuklendi. her gecen gun baska bir endise yasadik. acaba kac yumurta oldu, kaci dollendi, kaci tutacak, kac hucreli olacak, ne zaman yerlestirilecek, tutunacak mi, dusuk olur mu... normal yolla hamile kalan annelerden cok daha fazla sikinti cektim, hala cekiyorum ama bu asla benim bebegimin digerinden daha kiymetli oldugu anlamina gelmez.

daha onceki postumda da belirttigim gibi eger doktor hastalari arasinda bu ayirimi yapiyor ve risk dusurmek istiyorsa zaten normal dogum yapmali. cunku sezaryanin riski normal dogumdan cok daha fazla. nasil celiskidir bu anlamiyorum. :1no2:

kesinlikle katılıyorum... benim önceden bir düşüğüm var o yüzden de pimpirikleniyorum diye kullandığı tabir bu... ama doğru değil etik değil biliyorum, sadece uzun süredir hastasıyım artık arkadaş gibi olduk vs el üstünde tuttuğunu gösteriyor kendince... belki tüm hastalarına aynı tabiri kullanıyor bilmiyorum bilemem
tüm bunları gözönüne alıyorum ama bir yandan da 9 senedir gittiğim doktor olduğu için sonsuz güveniyorum... eskilerin tabiriyle "dere geçerken at değiştirmeyi" gözüm de yemiyor ayrıca... o yüzden direnebildiğim yere kadar direnicem normal doğum konusunda, ha tetkiklerde vs bir şey çıkar ve bilimsel olarak sezaryenin şart olduğuna beni ikna ederse o noktada yapacak bir şey yok ama ikna olmazsam her şeye rağmen girerim doğumhaneye paşalar gibi en normalinden doğururum kısmetseşakkıdı

insallah.

o zaman sezaryani gerektirebilecek durumlari siralayalim:

1- daha once bir sezaryan olunmussa ya da rahimde baska bir nedenle ameliyat olunmussa
2- bebek vajinadan gecebilmek icin cok faza buyukse
3- bebek tersse
4- bebegin basi yerine omuzlari onden gidiyorsa
5- plasentada problem varsa
6- dogum gerektigi hizda seyretmiyor ya da durmussa
7- kordon bagi problemi varsa
8- annede genital mantar ya enfeksyon varsa
10- cogul gebelikse
11- bebek stres altindaysa ya da kalp atislari zayifsa
12- bebegin herhangi baska bir problemi varsa

a.s.

bende normal taraftarıyım ama korkuyorum.. :bbo: üstelik ikisindende korkuyorum.. Ne diyim Allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:

şu nefes alma problemim olmasa biraz daha içim rahat olur du belki, söylemiştim ya hani size benim akciğer zarım alttan kalınlaştı yapışık yani su topladığı için olmuştu nomalde bile derin nefes alamıyorum.. böyle çok daha zor.. ve doğum anında nasıl olurum diye endişelenip duruyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…