10. günSütten başka birşeyler verdiler, var ya, yeter artık be, tam alışıyordum
yine dayadılar başka birşey, hayret bişi ya, vitaminmiyiş neymiş.
Bu arada memelerin arasından dün gördüğüm lavuk, gündüzleri
piyasada yok akşamları geliyor sadece, hadi bakalım hayırlısı.
heheh cok guzel
:roflol: :roflol: :roflol:
bu arada arzuuuuuuu "memelerin arasında gördüğüm lavuk" demiyo "memelerin arasındaN gördüğüm" diyo :roflol:
:roflol: :roflol: :roflol:
bu arada arzuuuuuuu "memelerin arasında gördüğüm lavuk" demiyo "memelerin arasındaN gördüğüm" diyo :roflol:
aa doğru valla:roflol: benim dediğim gibi olunca başka bişey gibi oluyo:kedi::jeyyar:
ben de ona şaştım zaten bebek nasıl görür diye :roflol: :roflol: :roflol: yani aklı yerinde hiçbir ebeveyn bebeğin görmesine izin vermez sırnaşık şey sırnaşık şey
burada o yaptırımlar olsa buradakiler de o kadar kolay cesaret edemez de... para insani değerlerin ötesine geçmiş olduğu için gönül rahatlığıyla sezaryen diyorlar ve de yapıyorlar... güzelce kılıfına da uyduruyorlar, "yok çatı dar" "aman kilo çok" "aaaaa bu göbekle olmaz" gibi rapora "geçerli" gerekçeler ekleyip kendilerini legalize ediyorlar :mymeka: ama devlet de devlet olup denetlemediği için kimi kime şikayet edeceksin maalesef bu ülke böyle mafoldumben e 9 ay tümüyle güvendiğin doktorun bu hassas döneminde sezaryenin "zorunlu" olduğunu söylediğinde de inanıyorsun veya inanmasan bile olası riski almakta zorlanıyorsun... iğrenç bir sarmal içindeyiz yani... ben de normal doğum istiyorum (zaten de adı üzerinde işte normali / olması gerekeni bu) ama doktorum "kıymetli bebek" olduğu için sezaryene daha sıcak baktığını söylüyor ve ben biliyorum ki eninde sonunda onun dediği olacak çünkü teoride en doğrusunu o biliyor :1no2:
Cok igrencsin dunur
anaaaaaaaaaa "memelerin arasındaki lavuk" olarak okuyan ben miyim yahu sırnaşık şey mevzuyu oraya getiren ben diilim ki ben toplumsal bi mesaj verdim sadecene şakkıdı
canim ben bu "kiymetli bebek" lafini cok sik duyuyorum ve kafami patlatmama ragmen bir turlu anlam veremiyorum. bir bebek digerinden nasil daha kiymetli olur? bunun olcusu nedir? simdi listeye baktim, sirf bu topikte aralikta dogum yapacak 100 kadin var. hangimizin bebegi digerinden kiymetli? nasil olur bu? hadi oldu diyelim. hipokrat yemini etmis bir doktorun hastalari arasinda boyle bir ayirim yapmasi dogru mudur? ne diyor bu adam, seninki kiymetli seninki 5 para etmez mi diyor? nasil ayiriyor hastalarini?
benim begim de kolay olmadi. tup bebek. cok sinirli cok stresli cok uzucu bir surecten gectik. vucuduma onlarca hormon yuklendi. her gecen gun baska bir endise yasadik. acaba kac yumurta oldu, kaci dollendi, kaci tutacak, kac hucreli olacak, ne zaman yerlestirilecek, tutunacak mi, dusuk olur mu... normal yolla hamile kalan annelerden cok daha fazla sikinti cektim, hala cekiyorum ama bu asla benim bebegimin digerinden daha kiymetli oldugu anlamina gelmez.
daha onceki postumda da belirttigim gibi eger doktor hastalari arasinda bu ayirimi yapiyor ve risk dusurmek istiyorsa zaten normal dogum yapmali. cunku sezaryanin riski normal dogumdan cok daha fazla. nasil celiskidir bu anlamiyorum. :1no2:
Olsun ben yine de sana igrenc demek istiyorum :jeyyar:
kesinlikle katılıyorum... benim önceden bir düşüğüm var o yüzden de pimpirikleniyorum diye kullandığı tabir bu... ama doğru değil etik değil biliyorum, sadece uzun süredir hastasıyım artık arkadaş gibi olduk vs el üstünde tuttuğunu gösteriyor kendince... belki tüm hastalarına aynı tabiri kullanıyor bilmiyorum bilemem
tüm bunları gözönüne alıyorum ama bir yandan da 9 senedir gittiğim doktor olduğu için sonsuz güveniyorum... eskilerin tabiriyle "dere geçerken at değiştirmeyi" gözüm de yemiyor ayrıca... o yüzden direnebildiğim yere kadar direnicem normal doğum konusunda, ha tetkiklerde vs bir şey çıkar ve bilimsel olarak sezaryenin şart olduğuna beni ikna ederse o noktada yapacak bir şey yok ama ikna olmazsam her şeye rağmen girerim doğumhaneye paşalar gibi en normalinden doğururum kısmetseşakkıdı
a.s.a.s.a.s.diyen sen ol yafrummmm :jeyyar:
kesinlikle katılıyorum... benim önceden bir düşüğüm var o yüzden de pimpirikleniyorum diye kullandığı tabir bu... ama doğru değil etik değil biliyorum, sadece uzun süredir hastasıyım artık arkadaş gibi olduk vs el üstünde tuttuğunu gösteriyor kendince... belki tüm hastalarına aynı tabiri kullanıyor bilmiyorum bilemem
tüm bunları gözönüne alıyorum ama bir yandan da 9 senedir gittiğim doktor olduğu için sonsuz güveniyorum... eskilerin tabiriyle "dere geçerken at değiştirmeyi" gözüm de yemiyor ayrıca... o yüzden direnebildiğim yere kadar direnicem normal doğum konusunda, ha tetkiklerde vs bir şey çıkar ve bilimsel olarak sezaryenin şart olduğuna beni ikna ederse o noktada yapacak bir şey yok ama ikna olmazsam her şeye rağmen girerim doğumhaneye paşalar gibi en normalinden doğururum kısmetseşakkıdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?