2009 Aralık Anneleri

şu nefes alma problemim olmasa biraz daha içim rahat olur du belki, söylemiştim ya hani size benim akciğer zarım alttan kalınlaştı yapışık yani su topladığı için olmuştu nomalde bile derin nefes alamıyorum.. böyle çok daha zor.. ve doğum anında nasıl olurum diye endişelenip duruyorum..

benim doktorum bebeğin kalp atışlarını dinlerken sen stress yaparsın tansiyonun fırlar bekleyemezsin normal doğumu diyor... kendince gerekçesi bu tansiyonum da yükselmeye meyilli, yaşlıyım, kiloluyum yani haklı olabilir ama dur bakalım bence hiçbiri olmayacak çatır çatır normal doğurcam a.s.

a.s. :1hug: Şeniz :asigim:
dünüüüüür nazara gelcez ha kaydirigubbakcemile3 du ben sana bi çakıyım bare :mymeka: sırf nazar değmesin diye şakkıdı

:roflol: :roflol: :roflol: süpermişşşş

bende normal taraftarıyım ama korkuyorum.. :bbo: üstelik ikisindende korkuyorum.. Ne diyim Allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:

valla sezaryeni istemiyorum çünkü sonraki doğum için en az iki yıl beklemek istemiyorum... normalden de oldum olası "kesi" nedeniyle korkuyorum hala da korkuyorum hatta geçen gün resimleri gördüm daha beter korktum ama ikinci bebeği geciktirmemek adına ve daha da önemlisi "normal"i bu olduğu için düşünmemeye çalışıyorum kesi olayını... nasılsa o sancının içinde ve yapılan iğneyle hissetmem :kedi:

Son düzenleme:

ben kursa gitmeyi planlıyorum... doğru nefes almayı ve ıkınmayı öğreneyim diye ama artık vakittir di mi ya daha geç kalırsam zaten uygulayarak öğrenicem sırnaşık şey

ben kursa gitmeyi planlıyorum... doğru nefes almayı ve ıkınmayı öğreneyim diye ama artık vakittir di mi ya daha geç kalırsam zaten uygulayarak öğrenicem sırnaşık şey
valla bilge sana ve cesaretli duruşuna hayranım.. adın tam da sana uygun.. Allah nazardan korusun.. inşallah dediğin gibi olur. ikinci için iki yıl beklemiycek misin yanii:1shok: doğru mu anladım.. Ay vallahi bravo ya.. banada daha birinciyi doğurmadan kaynanam ikinci de kız olur inşallah diyip duruyor, sinir oluyorum.. sanki torun dan murad alan biri gibi..

yasliyim derken, kac yasindasin? ben 33 yasindayim. ama kiloluysan problem olabilir bak evet, onu listeye eklemeyi unuttum. insallah istedigin gibi dogurursun a.s.

bence hic kotu dusunme. nedense ben cok rahatim. epidural filan da almayacagim. kolay olmayacagina eminim ama mutlu bir dogum yapacagimi zannediyorum:)

:)

biz de esimle randevu aldik, gelecek ay lamaze derslerine gidiyoruz. cok heyecanliyim:)

bekleyemem ki hayatım zaten 34 yaşındayım... biraz büyüsün diye beklesem 38-39 olurum ki o zaman hiç cesaret edemem bir de saçma sapan amniyosentez stressine falan sokuyorlar o dönemlerde biliyorsun :1shok:
onun için ben oğluşumu doğururum araları 1 - 1,5 yaş olacak gibi de ikinciyi doğururum şakkıdı
diyorum da nasıl olacak ben de bilmiyorum evliliğimizin 4. yılında ilkini bulup kaybettik, 5. yılında kısmetse doğuruyoruz bakalım hemen ardından tutturabilecek miyiz kaydirigubbakcemile3

ben de 1 yil sonra hemen ikinciyi yapmayi planliyorum. umarim tupe gerek kalmaz bu sefer. kalirsa da kalir ne yapalim.

yasli dedin de ben de 40 filan demeni bekliyordum:)) ne var 34de yahu. bence tutturursun hemen ardindan. bi kere gebe kaldimmi gerisi daha rahat geliyor(mus).

teşekkür ederim umarım hepimiz gönlümüzce ve sağlıkla doğururuz yerimseniben

ben epidural normal diyordum ama bir arkadaşım kızının doğumunu öyle bir anlattı ki onu da almıycam kaydirigubbakcemile3 "doğurdum kızım çıktı daha kordonu kesilmemişti, doktorun tuttuğu yerleri canımda hissettim, sanki beni tutuyormuş gibi... son kez bir olduğumuzu orada hissettim çok farklıydı" dedi... o an ben epiduralden vazgeçtim kaydirigubbakcemile2

:)

biz de esimle randevu aldik, gelecek ay lamaze derslerine gidiyoruz. cok heyecanliyim:)

ben eşimi istemiyorum doğumda... dayanamaz o kankamla gidicez :CüvCüv:

haydi biz kaçıyoruz kızlar yarın görüşürüzzzz :1hug:

34 yaş nedir ki birde yaşlı diyor kendine al bakem :mymeka: ama Allah güzel gönlüne göre veicek bak da gör..

selam nerde acaba bu bahsettiğin fiyatlar nasıl biraz bilgi verirmisin bende hep düşünüyordum.

canim ben amerika'da yasiyorum. bilmiyorum ki orda fiyatlar nasildir. ama eminim burdan cok daha ucuzdur:) yalniz deneyimli bir ebeden ders almaya bak. doktorlarin bu isi yaptigini sanmiyorum.

hadi inşallah allah hepimizin gönlüne göre versin akannehir pcler 33 olarak hesaplıyor aslında, 75liyim ben... 10 gün sonra da doğum günüm işte her kaç oluyorsa o kadarım şakkıdı

şunu bir doğuralım da sanırım nasıl tutturacağımızı çözdük artık gerisi gelir :jeyyar: :roflol: :roflol:

dünürüm bana yine iğrenç demeden hadi kaçtımmmmmmmmm

arkadaslar bir de onemli baksa bir mesele de bebek ilkyardim meselesi. bence bunu ogrenmek cok onemli. allah korusun bebegin anormal bir haline tanik oldugumuzda ne oldugunu ve ilk mudahale olarak ne yapmamiz gerektigini bilmemiz gerekir. burda lamaze dersi verenler bebek ilkyardim dersleri de verebiliyorlar. turkiye'de nasildir bilemiyorum. ama en azindan bir kitaptan ya da guvenilir bir internet sayfasindan ogrenilebilir.

iyi bakın kendinizeeeeeeeeeeeeeeeeee:teytey:

Merhaba arkadaşlar,
hatırlarsınız bende açıklık vardı ve doktor erken doğum riskin var demişti. Dün kontrolüm vardı açıklığın artıp artmadığına bakılacaktı. Gittim hastaneye ama doktorum yoktu.Başka bir doktor vardı ona gittim.Gelmişken baksın diye. O da bizi iyice korkuttu. doppler görüntüde bebeğimin kalp atışlarında problem olduğunu sınırda olduğunu söyledi.tabi biz iyice çöktük moral olarak. Biraz araştırmıştım.öyle problem olan bebeklerde gelişim gerili olurmuş.Ama bebeğimin gelişiminin de çok iyi olduğunu söyledi. 980 gram olmuştu.Kafası da bir hafta ileri düzeyde demişti. Neyse bugün kendi doktorum geldi az önce geldim kontrolden,

o da baktı açıklığımın aynı kaldığını yani artmadığını söyledi.Bunun iyi olduğunu yani düzeli bir artış yokmuş.Çok erken bir doğum beklemiyorum. Hatta zamanını da bulabilir.Yani riskli bir dönemde doğmaz dedi.Buna çok sevindik.Tabi yine de dinlenmeye devam dedi sonuçta 2 mm lik açık hala var.

Kalp olayına baktı öyle bir şey yok dedi olması gereken gibi çok şükür tıkır tıkır atıyormuş oğluşumun kalbi. Nasıl bakmış ki falan dedi... Zaten doktorumun diğer doktordan daha iyi olduğunu biliyorduk. Bununla iyice rahatladık. Şuan inanın çok mutluyum.Hepinizin duaları için de çok teşekkürler.Szilerin hakkı büyük.

Allah hepimizin yavrurlarına ve bizlere sağlık versin..

Son düzenleme:
evet kızlar 30 dan sonra zor oluyor benim 1.de 23 yaşındaydım bundan kolay geçmişti şimdi 33 yaşındayım ve gerçekden birinci hamileliğimi mumla arar oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…