insallah.
o zaman sezaryani gerektirebilecek durumlari siralayalim:
1- daha once bir sezaryan olunmussa ya da rahimde baska bir nedenle ameliyat olunmussa
2- bebek vajinadan gecebilmek icin cok faza buyukse
3- bebek tersse
4- bebegin basi yerine omuzlari onden gidiyorsa
5- plasentada problem varsa
6- dogum gerektigi hizda seyretmiyor ya da durmussa
7- kordon bagi problemi varsa
8- annede genital mantar ya enfeksyon varsa
10- cogul gebelikse
11- bebek stres altindaysa ya da kalp atislari zayifsa
12- bebegin herhangi baska bir problemi varsa
a.s.
a.s.a.s.a.s.
bende normal taraftarıyım ama korkuyorum.. :bbo: üstelik ikisindende korkuyorum.. Ne diyim Allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:
şu nefes alma problemim olmasa biraz daha içim rahat olur du belki, söylemiştim ya hani size benim akciğer zarım alttan kalınlaştı yapışık yani su topladığı için olmuştu nomalde bile derin nefes alamıyorum.. böyle çok daha zor.. ve doğum anında nasıl olurum diye endişelenip duruyorum..
benim doktorum bebeğin kalp atışlarını dinlerken sen stress yaparsın tansiyonun fırlar bekleyemezsin normal doğumu diyor... kendince gerekçesi bu tansiyonum da yükselmeye meyilli, yaşlıyım, kiloluyum yani haklı olabilir ama dur bakalım bence hiçbiri olmayacak çatır çatır normal doğurcam a.s.
a.s. :1hug: Şeniz :asigim:
dünüüüüür nazara gelcez ha kaydirigubbakcemile3 du ben sana bi çakıyım bare :mymeka: sırf nazar değmesin diye şakkıdı
:roflol: :roflol: :roflol: süpermişşşş
valla sezaryeni istemiyorum çünkü sonraki doğum için en az iki yıl beklemek istemiyorum... normalden de oldum olası "kesi" nedeniyle korkuyorum hala da korkuyorum hatta geçen gün resimleri gördüm daha beter korktum ama ikinci bebeği geciktirmemek adına ve daha da önemlisi "normal"i bu olduğu için düşünmemeye çalışıyorum kesi olayını... nasılsa o sancının içinde ve yapılan iğneyle hissetmem :kedi:
valla bilge sana ve cesaretli duruşuna hayranım.. adın tam da sana uygun..ben kursa gitmeyi planlıyorum... doğru nefes almayı ve ıkınmayı öğreneyim diye ama artık vakittir di mi yadaha geç kalırsam zaten uygulayarak öğrenicem sırnaşık şey
benim doktorum bebeğin kalp atışlarını dinlerken sen stress yaparsın tansiyonun fırlar bekleyemezsin normal doğumu diyor... kendince gerekçesi bu tansiyonum da yükselmeye meyilli, yaşlıyım, kiloluyum yani haklı olabilir ama dur bakalım bence hiçbiri olmayacak çatır çatır normal doğurcam a.s.
valla sezaryeni istemiyorum çünkü sonraki doğum için en az iki yıl beklemek istemiyorum... normalden de oldum olası "kesi" nedeniyle korkuyorum hala da korkuyorum hatta geçen gün resimleri gördüm daha beter korktum ama ikinci bebeği geciktirmemek adına ve daha da önemlisi "normal"i bu olduğu için düşünmemeye çalışıyorum kesi olayını... nasılsa o sancının içinde ve yapılan iğneyle hissetmem :kedi:
ben kursa gitmeyi planlıyorum... doğru nefes almayı ve ıkınmayı öğreneyim diye ama artık vakittir di mi yadaha geç kalırsam zaten uygulayarak öğrenicem sırnaşık şey
valla bilge sana ve cesaretli duruşuna hayranım.. adın tam da sana uygun..Allah nazardan korusun.. inşallah dediğin gibi olur. ikinci için iki yıl beklemiycek misin yanii:1shok: doğru mu anladım.. Ay vallahi bravo ya.. banada daha birinciyi doğurmadan kaynanam ikinci de kız olur inşallah diyip duruyor, sinir oluyorum.. sanki torun dan murad alan biri gibi..
bekleyemem ki hayatım zaten 34 yaşındayım... biraz büyüsün diye beklesem 38-39 olurum ki o zaman hiç cesaret edemem bir de saçma sapan amniyosentez stressine falan sokuyorlar o dönemlerde biliyorsun :1shok:
onun için ben oğluşumu doğururum araları 1 - 1,5 yaş olacak gibi de ikinciyi doğururum şakkıdı
diyorum da nasıl olacak ben de bilmiyorum evliliğimizin 4. yılında ilkini bulup kaybettik, 5. yılında kısmetse doğuruyoruz bakalım hemen ardından tutturabilecek miyizkaydirigubbakcemile3
:)
biz de esimle randevu aldik, gelecek ay lamaze derslerine gidiyoruz. cok heyecanliyim:)
yasliyim derken, kac yasindasin? ben 33 yasindayim. ama kiloluysan problem olabilir bak evet, onu listeye eklemeyi unuttum. insallah istedigin gibi dogurursun a.s.
bence hic kotu dusunme. nedense ben cok rahatim. epidural filan da almayacagim. kolay olmayacagina eminim ama mutlu bir dogum yapacagimi zannediyorum:)
:)
biz de esimle randevu aldik, gelecek ay lamaze derslerine gidiyoruz. cok heyecanliyim:)
34 yaş nedir ki birde yaşlı diyor kendine al bakem :mymeka: ama Allah güzel gönlüne göre veicek bak da gör..bekleyemem ki hayatım zaten 34 yaşındayım... biraz büyüsün diye beklesem 38-39 olurum ki o zaman hiç cesaret edemem bir de saçma sapan amniyosentez stressine falan sokuyorlar o dönemlerde biliyorsun :1shok:
onun için ben oğluşumu doğururum araları 1 - 1,5 yaş olacak gibi de ikinciyi doğururum şakkıdı
diyorum da nasıl olacak ben de bilmiyorum evliliğimizin 4. yılında ilkini bulup kaybettik, 5. yılında kısmetse doğuruyoruz bakalım hemen ardından tutturabilecek miyizkaydirigubbakcemile3
selam nerde acaba bu bahsettiğin fiyatlar nasıl biraz bilgi verirmisin bende hep düşünüyordum.
ben de 1 yil sonra hemen ikinciyi yapmayi planliyorum. umarim tupe gerek kalmaz bu sefer. kalirsa da kalir ne yapalim.
yasli dedin de ben de 40 filan demeni bekliyordum:)) ne var 34de yahu. bence tutturursun hemen ardindan. bi kere gebe kaldimmi gerisi daha rahat geliyor(mus).
teşekkür ederim umarım hepimiz gönlümüzce ve sağlıkla doğururuz yerimseniben
ben epidural normal diyordum ama bir arkadaşım kızının doğumunu öyle bir anlattı ki onu da almıycam kaydirigubbakcemile3 "doğurdum kızım çıktı daha kordonu kesilmemişti, doktorun tuttuğu yerleri canımda hissettim, sanki beni tutuyormuş gibi... son kez bir olduğumuzu orada hissettim çok farklıydı" dedi... o an ben epiduralden vazgeçtim kaydirigubbakcemile2
ben eşimi istemiyorum doğumda... dayanamaz o kankamla gidicez :CüvCüv:
haydi biz kaçıyoruz kızlar yarın görüşürüzzzz :1hug:
canim ben amerika'da yasiyorum. bilmiyorum ki orda fiyatlar nasildir. ama eminim burdan cok daha ucuzdur:) yalniz deneyimli bir ebeden ders almaya bak. doktorlarin bu isi yaptigini sanmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?