2009 Aralık Anneleri

kıslarrr ben ılk uç aylık donemıme gerı donmuş gıbıyım,hormonlarım cok acayıp,,hemen sınırlenıp hemen uzulluverıyorum,,içim sıkılıyo bazen aglayasım gelıyo,,aglıyorum.bebeğime zarar verıyomuyum ya hep bunu duşunuyorum...dun eşim telefonda bırıne kızdı ona bağırdı falan ben bı doldum hungur hungur agladım..eşimde cok kotu oldu sen nıye aglıyosun falan dıye bende cok etkılenıyorum bılmıyorum dedım o da ozur sıledı yanında gerılmıycem bı daha falan dıye ama ben hıçkıra hıçkıra agladım bı kere cok gerıldım,,aglayınca rahatladım ama bu seferde bebeğimide mı gerdım cok mu etkılenmıştır benım aglamamdan dıye cok uzuldum pışman oldum...bışey olmuşmusur psıkolojısınne kıslarr?sızede bole oluyomu

sana accık moral werem bacımm
ben 65 le basladım su an 77 yım
:mymeka:

Çalışan Annelerin Yasal Hakları

ışçi gebelik ve emzirmeye başlama halinde mutlaka işvereni bilgilendirir.

Çalışma saatleri: Gebe yeni doğum yapmış ve emziren işçi günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz.

Gece çalışması: Emziren işçi doğumu izleyen altı ay boyunca gece çalıştırılamaz. Yeni doğum yapmış işçinin doğumu izleyen sekiz haftalık süre sonunda emziren işçinin ise altı aylık süreden sonra gece çalışması yapmasının güvenlik ve sağlık açısından sakıncalı olduğunun hekim raporu ile belirlendiği dönem boyunca gece çalıştırılamaz.

Kadın işçiler gebe olduklarının hekim raporu ile tespitinden itibaren doğuma kadar geçen sürede gece çalışmaya zorlanamazlar.

ANALIK ıZNı
Gebe işçinin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmaması esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce on haftalık süre çalıştırılmaz. Sağlık durumu uygun olduğu taktirde hekimin onayı ile gebe işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar iş yerinde çalışabilir. Bu durumda gece çalışması yaptırılamaz ve gebe işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

Bu süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse arttırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.

ısteği halinde kadın işçiye on haftalık süresinin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre yıllık ücretli izin hesabında dikkate alınmaz.

GEBE ıŞÇıNıN MUAYENE ıZNı
Gebe işçilere gebelikleri süresince periyodik kontrolleri için ücretli izin verilir.

EMZıRME ıZNı
Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma sürelerinden sayılır

sen ne dıyonnnnn
ben hep gergınım
bebegım yay gıbı dogacak....
elbette etkılenıyolar,
ama bazen ınsan kendıne engelde olamıyo
ısıne atacagına agla rahatla

bende 30.haftamdayım 7 kılo almışım,,bence cok almamışsın sende.dotorlar kontrollu olalım dıye abartıyolar..rahatına bak bence,,abur cubur cok yeme dıcem ama bende canım ıstedımı hıç duşunmuyorum yıyırum..onemlı olan hereketlı olmak

püffff
uyku bastırdı
uyuyalımda dınlenelım kuzumla
karnımda süzülüyo ama kac saattır ah bıde donse opuyorumnanaktan

anam ne guzel kılo olayın sneın ya
ben de 5. ayıma kadar 2 kılo aldım
sonra dr yatıcan dedı
1 bucuk ayda 6 kılo aldım
sonradanda artık son aylardayım zaten alıyorum ıster ıstemez
,ben cok yuruyemıyom kasıklarım karnım hemen agrıyo yuruyunce
cumrtsı dr amca cok kızcak:1no2:

sen ne dıyonnnnn
ben hep gergınım
bebegım yay gıbı dogacak....
elbette etkılenıyolar,
ama bazen ınsan kendıne engelde olamıyo
ısıne atacagına agla rahatla

hadı ben arada oyle oluyorum sen nıye hep oylesın bakiiimm...ya ılk cocuk olduğundan mı cahıllıkten mı nedır sankı oyle olduğum zaman cocugun zıhnıne zarar vereceğını duşunuyorum yani zıhınsel engellı falan olmasındn korkuyorum allah korusunn...bu kadarrr etkılenırm mıı yaa??offf oo ıyı olsun hep ya benım omrum o

ben bu kılo olayını cozemedım kı zaten,,bı ay hıç almıyorum,,sonrakı ayın ılk haftasında 2 kılo almış oluyorum...enterasan..gectıgımız ay bı kılo almışım doktor cok ıyı boyle devam et dedı,,2 hafta geçtı ustunden bı baktım 2 kılo almışım hemen???nasııı işşşş??kafamçokkarıştı

öyle bısey olmaz canım kotu seyler dusunme onlar genetık dır yada
bı sorun warıdr zaten o sekıl olur
bunları dusunme..
benım kı gıbı bı kaynanan olsaydı
sureklı aynıewde oturalım dıyen bı kayın pederın olsaydı
kıraların sırf bu yuzden odenmeseydı
esın babasıyla calısıp parasını alamasaydı
sende benım gbı streslı olurdun kuzumlaelaelaelaelae

sorma

bende cozemedım.
onemlı olan ayda kac kılo aldgımız doktorlara gore
ben bırden abarttıgım ıcın dr kızdı
aylık bı kılo ıkı kılo cok degıl ama
ıste
bana 75 le doguma gel demıstı
dusun daha ıkı ay war ben 77 oldum bıle püff

kızlar elıf kacar
sabah cok erken kalktım uykum geldı
allah rahatlık wersınnnn
kendınıze bebeıslere ıyı bakın
:CüvCüv:

oyy oyy,,rabbım yardımcın olsun....şu dunyada herkes bı yerden ımtıhana cekılıyo zaten,,herkesın farklı sorunları,,,rabbım sabrını da veırı inş herşeyın...
ne bıleyım canım ya hep aklıma negatıf gelıyo allah korusun oyl cıok duşunuyorum kı sağlıklı olmasını..dediğin gıbı genetık olur dı mı ole şeyler ya agladım dıye olmaz yani.rabbım hepimize bebışlerımızı sağlıkla kucağımıza almamızı nasıp etsın inş

selamm kızlar geçmişe bakıyordum naberr?
Ben iyiyim sabah canm sıkkın kalkmıştım ablama gitmek iyi geldi.AMa uykumuz geldi yatacaz birazdan

ben de 9 kilo aldıımm:sinifsinif:

bızım evde ınternet kablosuzzz,,,anne karnında bebışe zararı var mıdırrrr

Kablosuz internet herkese zararlı canım.Bebeklere de anne karnındakilere de.Mikrodalga da aynı şekilde.Bizdeki kablosuz değil.Bebek doğmadan kablolu internete geçseniz iyi olur.Hatta bir an önce geçseniz.yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…